Olet täällä

Aloitteleva alkoholistin puoliso

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Aloitteleva alkoholistin puoliso

ViestiKirjoittaja Herra X » 23.4.2018 16:30:21

Löysin tämän keskustelupalstan vasta tänään ja olen jo nyt kiitollinen teille. On ollut tosi terapeuttista lukea muiden kokemuksista, ja oppia niiden myötä ymmärtämään minkälaisessa kusessa olen ollut ja tulen olemaan jos asiat eivät muutu.

Pari vuotta yritin hillitä vaimon juomista lahjonnalla, uhkailulla ja kiristämisellä, mutta turhaan. Lopulta tilalle tuli hiljainen sivusta seuraaminen ja lopulta lopetin oman alkoholin käytön reilu vuosi sitten. Muka esimerkkinä siitä, että juomisen voi lopettaa. Viimeiset pari vuotta olen vain seurannut sivusta ja yrittänyt välttää riitatilanteita.

Vaimo lopetti juomisen jonkin aikaa, ehkä puolitoista kuukautta sitten. Ilman sen kummempaa ymmärrystä olin tosi iloinen asiasta ja yritin tukea häntä asiassa. Parin viikon raittiuden jälkeen alkoi isommat ongelmat ja nyt alan olla valmis avioeroon. Tuntuu, että tällä hetkellä asun kotona pelkästään vaimon tukena ja syntipukkina. Lähes päivittäin kuulen syytöksiä siitä, että olen aiheuttanut juomisen olemalla itsekäs, en osaa keskustella enkä antaa tarpeeksi hellyyttä. Nyt avioliitosta on kuollut kaikki romatiikka ja rakkaus. En tohdi sanoa, että hän on täysin oikeassa; Olen lopettanut puhumisen, koska pelkään aiheuttavani riitoja. Minua inhotti koskettaa kaljalle haisevaa, lääppivää naista ja menin mieluummin nukkumaan kun olisin osoittanut hänelle hellyyttä. Inhottavaa sanoa, mutta turvonnut, punoittava olemus ei enää herättänyt minkäänlaista intohimoa. Ja aikaa myöten taito puhumiseen ja hellyyteen on kadonnut. En enää osaa vaikka haluaisin.

Olen lueskellut keskustelupalstoilta narsismista ja etsinyt itsestäni narsismin piirteitä. Olen ollut aivan varma, että olen syyllinen tilanteeseen. Olen ollut täysin ymmälläni, kuinka minun pitäisi toimia, että voisin korjata tilanteen ja saada vaimoni takaisin. Pelastaa avioliiton. Nyt olen alkanut ymmärtää, että en ole välttämättä se suurin syyllinen. Vikaa on toki itsessänikin; Olen tehnyt asioita joita en voisi nykyään kuvitella tekeväni. Kyse ei ole missään nimessä väkivaltaisuudesta, mutta ikävistä, kaduttavista asioista joilla olen häntä loukannut. Tuntuu kuitenkin kohtuuttomalta, että asiasta syytetään vielä vuosien jälkeen.

Nyt voimat alkavat hiljalleen hiipua. En jaksa enää juurikaan välittää juomisesta, tai olla iloinen, että juominen on nähtävästi loppunut. Ainakin toistaiseksi. Avioliiton jatkuminen on vaakalaudalla, koska vaimo haluaa eroa. Elämme suvantovaiheessa ja yritämme olla tekemisissä toistemme kanssa mahdollisimman vähän. En oikein ymärrä syytä, mutta näin hän on päättänyt.

Ajattelin käydä katsomassa Al-Anon ryhmässä, josko sieltä löytyisi jonkinlaista apua omaan tilanteeseen. En oikein tiedä, mitä odottaa mutta aika näyttää. Olen tähän asti pelännyt avautua asiasta, koska pelkään vaimoni löytävän kirjoitukseni mutta nyt en enää jaksa välittää. Samoin koen Al-Anon kanssa. En enää jaksa pitää kulissia yllä ja en välitä vaikka siellä tulisikin vastaan tuttuja.

Olisikohan tässä alkuunsa riittävästi avautumista. Tuli aika sekavaa tekstiä, mutta aika sekava on olokin.
Herra X
 

Re: Aloitteleva alkoholistin puoliso

ViestiKirjoittaja Vieras » 23.4.2018 21:07:42

Hei Herra X. Minusta vaikuttaa, että vaimosi ei ole raitustunut vaan ainoastaan sinnittelee kuivilla. Kuivilla sinnittelevä alkoholisti voi olla vielä rasittavampi kuin juova.
Vieras
 

Re: Aloitteleva alkoholistin puoliso

ViestiKirjoittaja Herra X » 24.4.2018 14:30:37

Olet varmasti oikeassa. Positiivinen asia on, että vaimo luultavasti ymmärtää sen itsekin ja on hankkimassa apua. Minkäänlaista kommenttia tai kannustusta en saa antaa, eikä asiasta saa kysyä. En siis voi olla varma, onko hän hakenut tai hakeutumassa hoitoon.

Ajattelin jo raahata hänet väkisin Lapualle Minnesotaan. Sitten olisi ainakin etäisyyttä riittävästi, toisella puolella Suomea.
Herra X
 

Re: Aloitteleva alkoholistin puoliso

ViestiKirjoittaja Vieras345 » 24.4.2018 22:18:14

Hei Herra X,
Suosittelen vaimollesi Minnesota-hoitoa, yritä houkutella hänet sinne. Ja sinulle: kaada kulissit! Helpotus on suuri. Pidä itsestäsi huolta, hoida itseäsi.
Vieras345
 

Re: Aloitteleva alkoholistin puoliso

ViestiKirjoittaja vieras » 4.5.2018 09:28:18

Hei,
Narsismilla ja läheisriippuvuudella on yhtäläisyyksiä, käyttäytymismalleja..
Suosittelen sinua lukemaan läheisriippuvaisuudesta ja ymmärtämään sitä kautta omaa käyttäytymistä ja ajatusmaailmaa.
Itse olen ollut tilanteessa jossa mieheni yritti lopettaa oli kolme/neljä viikkoa selvinpäin, "retkahti" ja taas juomatta muutaman viikon melkein vuoden jatkui tätä kunnes ilmoitti että nyt aikoo juoda joka viikonloppu tästä eteenpäin. Sairastuin läheisriippuvuuteen jo tietenkin juomisen aikana ennen näitä parannusyrityksiä mutta vielä pahempaa oli tuo selvänä yrittämisaika.. Nyt olemme eronneet ja exmieheni jatkoi ensin juomista sitten halusi lopettaa yms. Sama jatkuu edelleen.
Raskasta on mutta joskus paras vaihtoehto on irtautua jotta molemmat saavat tilaa parantua näin halutessaan.
Tsemppiä!
vieras
 

Re: Aloitteleva alkoholistin puoliso

ViestiKirjoittaja Vieras » 1.7.2018 08:52:28

Kun lukee näitä niin tajuaa kuinka vakava sairaus alkoholismi on. Ei viinapiru niinvain päästä irti kun on vangikseen ottanut.
Vieras
 


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa