Olet täällä

Eron teemaviikko: Palveluja läheisille

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Eron teemaviikko: Palveluja läheisille

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 8.11.2021 08:33:07

Päihdelinkin toimitus välittää kysymyksen.

***

Harkitsen eroa kumppanistani, koska hänen alkoholinkäyttönsä ahdistaa minua. Onko olemassa päihdetyöntekijää, jonka kanssa läheinen voi jutella?
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2342
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Eron teemaviikko: Palveluja läheisille

ViestiKirjoittaja Päivi Hietanen » 8.11.2021 13:54:03

Tämä on tärkeä kysymys, joka on varmasti usein mielessä tilanteissa, kun puoliso juo ja itseä tilanne alkaa ahdistamaan ja kuormittamaan. Yksi eroamisen taustatekijä on tutkitusti puolison liiallinen alkoholinkäyttö. Alkoholi tulee suhteeseen kolmanneksi osapuoleksi, joka vie puolison ajan, ajatukset ja huomion. Puoliso ei välttämättä huomaa itse oman alkoholinkäyttönsä vaikutuksia parisuhteeseen tai miten liiallinen alkoholin käyttö vaikuttaa suhteen toiseen osapuoleen. Tällöin alkoholia käyttävän puolison oma avun hakeminen tilanteeseen ja ongelman myöntäminen on vaikeaa.

Tukea voit saada anonyymista ja maksuttomasta Päihdeneuvontanumerosta P. 080090045, joka päivystää 24/7. (https://ehyt.fi/paihde-peli-info/paihdeneuvonta/ ) Kunnan päihdetyöntekijät auttavat myös läheisiä kun puolisolla on alkoholiriippuvuus ja läheisillä on huolta perheen tilanteesta. Palvelu löytyy esim. hakusanalla päihdetyö ja oman kunta . Palvelu voi olla yhdistettynä mielenterveys ja päihdepalveluiden alle omassa kotikunnassa. Sininauhaliitto järjestää vuosittain eroryhmiä henkilöille jotka ovat eronneet ja joilla itsellään tai kumppanilla on ollut päihdeongelma. A-klinikoiden etävastaanotot on tarkoitettu myös puolisoille ja perheen läheisille ja ajan voi varata kätevästi netissä (https://www.a-klinikka.fi/digipalvelut/etavastaanotto) Sininauhaliiton podcastissa Eron silmässä jaksossa "Kun se on niin kiva selvinpäin" keskustellaan teemasta: https://play.acast.com/s/eron-silmassa/ ... selvinpain

Ystävällisin terveisin Päivi
Olen Päivi Hietanen ja toimin Ero lapsiperheessä-työn asiantuntijana Ensi- ja turvakotien liitossa.
Päivi Hietanen
Ero lapsiperheessä -työ
 
Viestit: 12
Liittynyt: 5.11.2021 12:58:37


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa