Olet täällä

Eron teemaviikko: Ero ja itsemurhalla uhkailu

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Eron teemaviikko: Ero ja itsemurhalla uhkailu

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 10.11.2021 08:33:33

Päihdelinkin toimitus välittää kysymyksen

***

Olen pohtinut eroa jo monta vuotta, koska tunnen että suhde mieheeni on kuollut jo aikoja sitten. Olen käsitellyt asiaa perin pohjin, enkä halua enää jatkaa suhdetta. Meillä on kaksi alaikäistä lasta, joiden vuoksi en ole vielä lähtenyt. Koen olevani loukussa.
Mieheni ei halua erota ja uhkailee itsemurhalla. Hän syyttää minua kaikesta. Tiedän etten voi olla vastuussa toisen ihmisen ratkaisuista, mutta en pystyisi myöskään elää syyllisyyden kanssa, jos hän tähän ratkaisuun päätyisi. Mitä ihmettä teen? En halua jäädä tähän suhteseeen, mutta en uskalla lähteäkään.
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2313
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Eron teemaviikko: Ero ja itsemurhalla uhkailu

ViestiKirjoittaja Meridia » 10.11.2021 08:47:51

Itsemurhalla uhkailu on henkistä väkivaltaa. Miehesi pyrkii kontrolloimaan sinua tällä. On myös erittäin todennäköistä että kyseessä on säälittävä uhkaus eikä miehellä todellisuudessa ole mitään siihen viittaavaakaan mielessä. Toisin miehen uhkailun ilmi siinä vaiheessa viimeistään, kun tapaamissopimuksia ym tehdään.
Meridia
 

Re: Eron teemaviikko: Ero ja itsemurhalla uhkailu

ViestiKirjoittaja JusPul » 10.11.2021 15:56:43

Olet selkeästi käynyt perusteellisen pohdinnan suhteenne jatkamisen mahdollisuuksista ja todennut sen olevan mahdotonta. En tiedä oletko käynyt asiasta keskustelemassa ulkopuolisen kanssa ja mahdollisesti olisit sieltä saanut vaihtoehtoja päätöksen teolle. Jokainen aikuinen vastaa omasta elämästään ja siihen liittyvistä päätöksistä itse. Erosta päättäminen ja toteuttaminen on molemmille vanhemmille iso päätös, joka aiheuttaa voimakkaita tunnemyrskyjä. Eroon liittyvät syyt ja tunteet on hyvä sanoittaa, joko yksin tai yhdessä. Tähän suosittelen aina ulkopuolista apua/tukea. Itsemurhalla uhkaaminen on aina otettava vakavasti, jo ennen kaikkea siksi, ettei uhkaaminen laajene muhin perheenjäseniin. Itsetuho uhka on myös usein vallankäytönväline, mutta silti otettava vakavasti. Uhkaaja on kuitenkin teidän yhteisten lasten isä. Oman päätöksen/ratkaisun tukemiseen ehdotan tässä tilanteessa sinulle ulkopuoliseen keskustelutukeen hakeutumista ja parasta olisi josko menisitte yhdessä. Itsetuho puheet on hyvä nostaa esiin keskusteluissa ja tällöin myös auttavataho on tietoinen ja voi näin tarjota miehelle yksilöllisempää tukea. Tukikeskusteluja tarjoavat julkisetpalvelut, perheasianneuvottelukeskukset sekä järjestöjen tarjoamat palvelut. apuaeroon.fi sivustolta löydät oman alueesi palvelut sekä aikuisille tarkoitetut chat ryhmät.
JusPul
Ero lapsiperheessä -työ
 
Viestit: 2
Liittynyt: 9.11.2021 09:00:20


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa