Olet täällä

Eron teemaviikko: Asuminen

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Eron teemaviikko: Asuminen

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 10.11.2021 14:09:14

Päihdelinkin toimitus välittää kysymyksen

***

Miten saan tulevan exäni pois omistamastani asunnosta vaikka avioero ei ole vielä virallinen?
Meillä on avioehto. En jaksa enää katsella hänen juopottelua ja lapsetkin siitä kärsii.
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2358
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Eron teemaviikko: Asuminen

ViestiKirjoittaja Päivi Hietanen » 10.11.2021 15:45:11

Kuvaamassasi tilanteessa voi selvittää mahdollisuuden hakea yhteiselämän lopettamista käräjäoikeudesta. Tätä voi hakea tilanteissa jos yhteiselämää ei voi toteuttaa avioeron harkinta-ajan aikana. Syitä voi olla esimerkiksi pari- ja perheväkivalta tai sen uhka tai puolison päihdeongelma, joka vaikeuttaa yhteiselämän toteutumista.

Hakemuksen oikeuteen voivat jättää puolisot yhdessä tai vain toinen osapuoli, tällöin toisella eron osapuolella / puolisolla on oikeus tulla asiassa kuulluksi. Tuomioistuin voi määrätä oikeuden jäädä asumaan aviopuolisoiden yhteiseen kotiin sille, joka on enemmän asunnon tarvetta tai esimerkiksi lapsen edun mukaista. Tuomioistuin siis velvoittaa käytännössä toisen osapuolen muuttamaan yhteisestä kodista. Tilanteessa ei ole merkitystä sillä, kuka asunnon omistaa, onko kyseessä omistus- tai vuokra-asunto. Yhteiselämän lopettamista voi hakea vaikka avioero ei olisi vielä virallinen.

Juridista neuvontaa ja lisätietoa yhteiselämän lopettamisen hakemisesta voit saada apua eroon.fi -sivuston yhteistyötaho Legimian maksuttomasta neuvontapuhelimesta, joka palvelee ma- to klo 10–12 numerossa 050 382 9988.

Vastauksen lähde: Asianajaja Jari Kääriäinen, Asianajotoimisto Jari Kääriäinen Oy (https://www.opuslex.fi/artikkelit/perhe ... pettaminen)

Terveisin, PÄivi
Olen Päivi Hietanen ja toimin Ero lapsiperheessä-työn asiantuntijana Ensi- ja turvakotien liitossa.
Päivi Hietanen
Ero lapsiperheessä -työ
 
Viestit: 12
Liittynyt: 5.11.2021 12:58:37


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa