Olet täällä

Mies yrittää raitistua

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mies yrittää raitistua

ViestiKirjoittaja Tuleeko tästä mitään? » 29.11.2021 22:21:52

Yhteistä eloa takana 17 vuotta, mies käyttänyt aina runsaasti alkoholia. Välillä viikko parikin ilman alkoholia, pisin jakso 3kk. Työnsä on aina hoitanut eikä yleensä arkena juo. Mutta övereitä on tullut ja useita. Aloittanut jo aamulla juomisen, ollut lapsista vastuussa humalassa, ajanut autoa. On telonut itseään, joutunut päivystykseen ja putkaan, nyt on kortti kuivumassa ja viimein tuntui että silmät aukesi ja otti todesta lähtöaikeeni. Aiemmin on aina kieltänyt mitään ongelmaa olleenkaan, ottaa sanojensa mukaan kuin normaali suomalainen mies. Nyt totesi ettei osaa ottaa kohtuudella ja on, näin ainakin sanoo, valmis jättämään alkoholin kokonaan. Olen täyttänyt avioero-hakemuksen ja ilmoittanut ottavani eron, mikäli ei pysty raitistumaan. Eilen oli ekaa kertaa AA:ssa ja tuli tyytyväisenä kotiin, ylihuomiselle varasi ajan päihdehoitajalle. Hirvittää että tuleeko tästä mitään, mutta olen kyllä tyytyväinen että sain avioeron vireille ja läheisillekin siitä kerrottua, sain viimein jotakin päätettyä enkä vain uhkaillut sillä. Pelko perheen menettämisestä sai vihdoin miehen silmät aukeamaan ja näkemään tilanteen meidän muiden perheenjäsenten kannalta. En uskalla yhtään uskoa että voisi tässä onnistua, vaikka toivon sitä enemmän kuin mitään! Kuinka teillä on raitistuminen onnistunut, vai onnistuiko?
Tuleeko tästä mitään?
 

Re: Mies yrittää raitistua

ViestiKirjoittaja KukaTietää » 30.11.2021 12:19:55

Vaikea sitä on ennustaa raitistuuko miehesi. Käy Lopettajien puolella lukemassa, siellä on monia tarinoita onnistumisista. Monella heistäkin varmasti perhettä on.

Mutta hyvä olisi miettiä asiaa laajemmin: Entä jos miehesi raitistuminen näyttää toimivan? Onko se onnen tae? Perutko avioeron silloin? Ja kuinka pitkän ajan jälkeen? Mikä on onnistumisen mittari?

Liitossanne alkoholi on ollut mukana koko ajan. Jos se poistuu muuttuu moni asia, mutta ei välttämättä sillä tavalla kuin olet kuvitellut. Siksi on hyvä miettiä myös niitä muita ajatuksia mitkä voivat olla ero päätöksen tai yhdessä pysymisen syynä. Ei raitistuminen oli mikään kaikkea korjaava ja miestä unelmien prinssiksi muuttava voima.

Onnittelut, että olet päässyt päätökseen, vaikka se ei olisikaan lopullinen. Tsemppiä!
KukaTietää
 

Re: Mies yrittää raitistua

ViestiKirjoittaja Tuleeko tästä mitään? » 30.11.2021 14:40:00

En toki ole sinisilmäinen pikkutyttö joka luulee tästä nyt kaiken korjaantuvan sormia napsauttamalla ja miehen muuttuvan prinssiksi. Mutta annan vielä yhden mahdollisuuden. Vuosi on kuitenkin mielestäni ihan riittävä aika tässä kohtaa näyttämään pystyykö tapojaan muuttamaan, ja haluaako sitä oikeasti. Mikäli ei pysy päätöksensä takana, astuu ero voimaan ja muutan pois lasten kanssa, tämän hän tietää. Olin postitivisesti yllättynyt hänen tartuttua toimeen ja selviteltyä erilaisia tukimuotoja raitistumisen tueksi, en ole mihinkään velvoittanut. Olen kyllä henkisesti varautunut muuttamaan pois kodistamme jo ennen mahdollisen eron astumista voimaan mikäli tästä ei mitään tule. Viikot ja hieman pidemmät ajanjaksot jolloin hän on ollut tissuttelematta, on kuitenkin meillä mennyt hyvin ja arki on ollut sujuvaa, riitoja ei tule juuri muusta kuin alkoholista. Hän on tällöin osallistuva, huolehtiva isä ja hyvä puoliso. Kai se on syy miksi nyt vasta alkaa minulla olla mitta täysi.
Tuleeko tästä mitään?
 


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa