Olet täällä

Tein juuri huoli-ilmoituksen sosiaalitoimeen, auttaakohan..

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Tein juuri huoli-ilmoituksen sosiaalitoimeen, auttaakohan..

ViestiKirjoittaja Hautajaisia peläten » 14.7.2022 13:33:44

Tein juuri huoli-ilmoituksen sosiaalitoimeen siskostani. Ollaan yritetty vanhempieni kanssa kaikkemme, mutta mikään ei ole auttanut. Siskoni on jo keski-ikäinen, ja täysin juoppo. Nyt on takana kevät sairaalakierrettä: joutuu päivystykseen ja tiputukseen mm. kalium-arvojen takia, pääsee kotiin, lisää viinaa, uudestaan päivystykseen. Muutenkin todella huonossa kunnossa mm. hoitamattomien murtumien jne. takia.

Meillä on perheelläni ollut iäkkään isäni nopean terveyden huonontumisen takia tekemistä jo muutenkin tarpeeksi, ja siskoni ei tunnista että hänellä olisi mitään ongelmaa = ei halua apua muuten kuin rahaa jotta voisi ostaa lisää viinaa. Olen päättänyt että en auta enkä mahdollista juomista (enkä pystyisikään, kaikki liikenevä aika menee vanhempieni asioiden hoitoon).

Nyt sisareni puhelinnumero ei enää toimi, todennäköisesti laskut maksamatta. Pelkäämme että seuraavaksi häneltä lähtee asunto alta.

Auttaakohan noi kunnan sosiaalitoimelle tehtävät huoli-ilmoitukset oikeasti mitään, jos kyseessä on aikuinen alkoholisti? Siskoni on siis jo toimeentulotukiasiakas, eli hänen pitäisi saada laskut maksatettua "sossulla". Mutta kun ei ole ollut kiinnostusta hoitaa sitäkään, juominen on mennyt edelle.
Hautajaisia peläten
 

Re: Tein juuri huoli-ilmoituksen sosiaalitoimeen, auttaakoha

ViestiKirjoittaja Nuuk » 15.7.2022 15:33:27

Valitettavasti ei, jossei ei hän itse halua muutosta. Tein omasta läheisesti syksyllä huoli-ilmoituksen. Olivat häneen yhteydessä ja muutamat tapaamiset sossun ja päihdehoitajan kanssa oli. siihen se apu sitten jäi ja meno jatkuu samanlaisena.
Nuuk
 


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa