Olet täällä

SW10 tervehtii vahentajia

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 29.1.2019 13:08:21

Tervehdys.
Ajattelin aloittaa uuden ketjun taalla “Me Vahentajissa”, kun taalla nayttaa olevan ihan hyvaa keskustelua ja jengikin on sayseampaa kuin tuolla lopettajissa. Voin perustella tata “takinkaantoa” vaikka silla, etta tavoite on vahentaa nollaan. Loogista eikos vaan?
Vahan taustaa, n.50v miehenalku, asun Manchesterin lahella ja kayn keskustassa toissa. Eli ulkosuomalainen, jonka alkokaytto oli nuoruudessa melko hillittya ja sitten noin 35vuotiaana alkoi maistua enemman. 45v alkoi kunnon putkijuopottelut ja nyt on jarruteltu, kun krapulat ei enaa olleet hauskoja. Vuonna 2017 menin aikamoisissa pohjamudissa, kun toissakin aina siemalin valkoviinia ja tulihan siita sanomista vaikka taalla ei paheksuta jos lounaalla “vahan” ottaa. Sitten v2018 oli huomattavasti parempi. Join kylla silloin talloin, mutta ei enaa 7vrk valkkari dietteja ja aamuyrjoja ennen toihin menoa, joita yritin sitten korjailla junamatkalla tyylikkaasti muovisista pikkuviinipulloista, jotka eivat kolise salkussa tai repussa. Ainoastaan joskus iltaisin toiden/lenkin jalkeen. Tuolta lopettajien puolelta voi lukea “Hyvasti valkoinen viini”-ketjuani. Muutama horror krapula “rentouttavien lomien” jalkeen siella on kuvattu, joten jos suuta napsaa oikein kunnolla niin sinne vaan lukemaan.
Jouluna otin viimeksi. Hiukan humalaan, mutta en kuitenkaan sellaista 24/7 kannaysta. Joulupaivana join aamulla hiukan, nukuin ja sitten vahan lisaa. Ei ollut oikeastaan kivaa. Tapaninpaivana join viela loput oluet jaakaapista ja muistan viela kun viiden aikaan iltapaivalla totesin itselleni etta eihan tassa ole mitaan jarkea ja pistin sitten korkin kiinni. Seuraavana iltapaivana olin jo pitkalla juoksulenkilla vaikka oli hiukan krapulainen olo.
Nyt sitten ollaan tammikuun lopulla. V2019 on alkanut hyvin, joskin viikonloppuisin olen huomannut alakuloisuutta. La-Su olivat yleensa ottopaivia, varsinkin lauantai. Heti aamuharrastusten jalkeen korkki auki ja sohvalla kokottamista. Harvoin vapaa-ajalla ravintoloissa juopottelin, lahinna tyopaivina tuli lounastunnit ja tauot alakerran ravintolassa oltua valkkarin aarella.
Olen taalla vahentajissa aika monta ketjua lukenut alusta loppuun, esim Vilma, Vilmasto, Tyrakki ja Sylvia. Erityisesti voimia Sylvialle!
Olen nyt paattanyt kirjoitella tanne silloin talloin, en paivittain, mutta silloin kun tuntuu silta. Se taytyy sanoa etta krapulattomat aamut tuntuu mahtavalta. Nyt on aamuisin ollut vaan tosi unenpopperoinen olo ja pitaa ihan pari minuuttia odottaa, etta heraa kunnolla. No, kylla se hakkaa unettomat/vahauniset yot mennen tullen.
Viime yona nainkin varsin eriskummallisen unen. Olin kaupassa toissa kassalla ja kauppa oli jotenkin osa ravintolaa. Olin sulkemassa kassaa ja viimeisella asiakkaalla oli lasi valkoviinia, jossa ei ollut hintaa. Selitin, etta mun taytyy kayda tuolla ravintolan puolella tarkistamassa taman hinta. Tiskin takana oli kaksi tuttua tarjoilijaa (toinen oli ex kollega ja toinen yks suomalainen tuttu) jotka sanoivat, etta sinua onkin tassa odoteltu. Laitetaanko se normaali annos eli kaksi tuoppia valkoviinia (two pints of white wine)? Hataannyin ja sanoin, etta olen vain hintaa hakemassa kun asiakas odottaa kassalla. Analyse that! Mahtava tuo ihmisen alitajunta.
Kaikille reipasta viikkoa pakkaspohjolassa.
t. SW10
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 463
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 29.1.2019 14:36:21

Tervetuloa SW10!!!

Sovit tänne oikein hyvin. Täältähän se Tyräkkikin ponnisti ikuiseen raittiuteen :D Nyt se kyllä varmaan tulee tuota ikuisuutta kritisoimaan :D

Ei me täällä arvostella todellakaan ketään sen perusteella jos haluaa vähentää nollaan. Päinvastoin, kannustetaan varmasti. Ja voihan olla, että joku meistä vaikka innostuu seuraamaan perästä. Täällähän on jo näitä todella reippaasti vähentäneitä useampiakin.

Kiva saada vähän ulkomaan väriä tälle palstalle myös. Jos en olisi aiemmin kuullu UK:n tavoista olisin voinut olla hämmästynyt kun aikanaan luin että joit junassa viiniä pikkupullosta. Täällä sen yhdistäisi spurguun, joka ei todellakaan ole menossa töihin. Suomalainen kävisi kaatamassa vessassa sen viinin johonkin terveysjuoma puteliin, jotta kehtaisi julkisesti juoda :oops: . Kyllä täällä ollaan varmaan vähän enemmän piilojuoppoja kuin siellä. Paitsi sitten kun ollaan ihan deekiksellä.

Anyway, kiva kun liityit joukkoon. Älä hämmästele jos huhuilemme perään jos / kun et jaksa kirjoitella.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1933
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja vilmasto » 29.1.2019 15:51:41

Ihana kun tulet tervehtimään meitä! Sanasi lämmittää vähentäjien mieltä :D Ja asut kaiken lisäks sangen viehättävässä maassa! Vaikken mä ole ku Lontoossa käyny,mutta sen perusteella sanon näin.
Olen harvasanaisella tuulella kun inhoan puhelimella tänne kirjottamista.

Kiva kun tulit tännekin puolelle!
Believe you can and you´re halfway there.
Avatar
vilmasto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1736
Liittynyt: 7.1.2017 17:41:08

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Wisefool » 29.1.2019 16:04:03

Tervetuloa vaan minunkin puolestani! Olenkin itse asiassa lukenut kaiken kirjoittamasi jo ajat sitten, minun on luontevaa samaistua ajatuksenjuoksuusi ja vaikutat kaiffarilta, josta on helppo pitää. Pistetäänpä siis isolla porukalla yhdessä vähän rotia tähän juomispuoleen, ei se nyt NIIN hankalaa voi olla (heko, heko)! :D
"Kuinka voisi löytää uusia polkuja, jos ei milloinkaan ole eksynyt?"
Avatar
Wisefool
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 182
Liittynyt: 30.10.2018 15:37:17

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja juhanikari » 29.1.2019 16:20:02

Lyhyestä virsi kaunis! Tervetuloa munkin puolestani. Upea maa tuo saarivaltakunta vaikka minäkin vain Lontoossa käynyt mutta TV:n perusteella brittihuumori on parasta huumoria!

t. Juhani
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1481
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 29.1.2019 16:43:43

Enpa malta olla kiittamatta monesta lampoisesta tervetulotoivotuksista! Tassa lounastunnin lopuksi ajattelin muutaman rivin kirjoittaa takaisin. Teidan kaikkien ketjut olen kylla lukenut ja paljon on yhtalaisyyksia mun ajatusmaailmaan.
Tuossa mainittiin Lontoo. Siella kayn aika usein toiden puolesta ja junassahan sitten nakee yhtasuntoista viininlipittajaa. Ja ihan avoimesti juodaan, vaikka pikkupullon suusta. Tosin mulla noi juomiset ajoittui aina aamuihin oman turvallisen lahijunan viimeisessa vaunussa ja viimeisessa penkkirivissa. Oops.
Nyt tammikuun aikana on kaksi kertaa tullut sellainen olo, etta pyh ei mua kiinnosta taa raitistelu, vedanpa p---et olalle pari paivaa. Mutta voin kylla vakuuttaa, etta tuollaiset olot menee ohi nopeasti. Lisaksi mulla on tietynlaisena pelotteena ika. Kun ei tassa olla enaa mitaan parikymppisia, jolloin ei krapuloita ollut (mulla ei tosiaan ollutkaan kun en ollut mikaan hirvea bilehile). Joulun jalkeisen pikkuputken jalkeen toivuin silti melko nopeasti, mutta vasymys kesti aina uuden vuodenaattoon asti. Muistan selvasti (heh heh) kuinka pirtea olin vuoden ekana paivana ja tuntui kuin usva olisi kadonnut paasta.
No, tanaan mennaan alkotta taas. Toimistolta lahden 5-6 aikaan ja yleensa suoraan lenkkipolulle. Tanne on lumimyrakkaa (lue: 1 mm lunta) tulossa ja joka kanavalta tulee lumivaroituksia. Taalla ei pahemmin hiekotella, joten pitanee olla varovaisempi kuin yleensa.
Hyvaa tiistain jatkoa teille kaikille!
SW10
Ps. Olen myos brittihuumorin ylin ystava!
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 463
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Pecorino » 29.1.2019 17:04:45

Moi. Tervetuloa :) täälläkin on lumimyräkkää - taitaa olla vaan vähän isompi kuin siellä. Kolme kertaa olen kaivanut tänään auton esille kun aina pysähtyessä oli tullut uusi kerros.

Suomessa kyllä katsottaisiin kieroon jos juo viiniä junassa :) paitsi ehkä "soveliaana aikana" eli pe tai la ilta, ja seurassa on sosiaalisesti hyväksytympää kuin yksin.

Ei muuta kuin jatketaan kirjoittelua.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja kapteenikoukku » 29.1.2019 18:30:30

muoks
Viimeksi muokannut kapteenikoukku päivämäärä 31.1.2019 08:37:06, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
kapteenikoukku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 208
Liittynyt: 5.9.2018 07:11:14

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Pecorino » 29.1.2019 20:44:31

Suomessahan niitä kyllä saa, mutta aika rosvohinnoissa.


Olen vuosia harrastanut talvijuoksua niillä sellaisilla kumilenksuisilla irrotettavilla nastoilla. Miksi niitä nyt sanotaan? No, toinen niistä painoi jotenkin niin että meinasi isovarpaan kynsi irrota! No, nyt syksyllä oli varsinaiset nastalenkkarit tarjouksessa. Silti turhan kalliit mutta ostin kumminkin. No niistä menee jalat paikoin ihan verille kun juoksee. Kävellessä ei paina mistään. Olen ollut viikkoja flunssassa eli en ole päässyt ajan niitä sisään. Kyllä ottaa päähän jos ne meni ihan hukkaan. En tiedä millä pitäisi talvella juosta :roll:

Tämä nyt vähän eksyi aiheesta....
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Onneli47 » 29.1.2019 21:54:44

Mainiota, että tulit tänne tervehtimään ja kirjoittamaan. Sun ketju on tullut kokonaisuudessaan luettua varmaan pariinkin kertaan. Hyviä juoksukelejä sinne suuntaan ja toivotaan, että järki voittaisi brexitin suhteen.
Onneli47
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 597
Liittynyt: 6.6.2018 17:14:46
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SylviaPlaa » 29.1.2019 22:59:55

minunkin puolesta tervetuloa SWkymppi! olen lukenut joitain sun päivityksiä tuolta naapurista. täällä ollaan aika jämptejä siinä, että ketään ei ylenkatsota ja jokaisen henkilökohtaisia tavoitteita kunnioitetaan. ja aina kannustetaan lopettamaan kokonaan jos se tuntuu parhaimmalta, joskus myös ainoalta, vaihtoehdolta. täällä EI vähätellä, kuten joskus valitettavasti kuulee sanottavan.
minusta toi kuulostaa eri hyvältä että vähentää nollaan saakka! :D
SylviaPlaa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2169
Liittynyt: 27.11.2016 20:49:41

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Myskimalva » 30.1.2019 07:38:29

Heippa munkin puolesta SW10,

Jäin tekstisi luettuani pohtimaan erilaisia kulttuureita, mitä kaikkea maailmaan mahtuukaan.

Itse en ikimaailmassa menisi humalassa töihin, viikolla juon, tai siis JOIN, (rimpuilen tavasta eroon, sanamuodot tärkeitä) aina niin että vaikka tulin illalla humalaan, ei aamulla ollut promilleja jäljellä. Tosin työnkuvani voi humalaiselle olla jossei hengenvaarallinen niin ainakin huonolla säkällä amputaation paikka.

Tuttuni kertoi juuri kuinka kesken työpäivän lounaalla hänelle oli puskista tarjottu lasillista valkkaria, ja lainkaan ajattelematta hän heti ilmoitti että ei kiitos, olen töissä. Jälkeenpäin harmitteli asiaa, eihän se nyt niin vakavaa olisi ollut, olisi saanut uusiin ihmisiinkin tutustua. Mutta sisäänrakennettu automatiikka kieltäytyi heti.

On mukavaa että kirjoittelet, on kiva saada erilaista näkökulmaa tähän meidän häpeällistävään alkoholikulttuuriin.
Sen minkä voimme tehdä, voimme myös jättää tekemättä.
-Aristoteles-
Myskimalva
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 174
Liittynyt: 13.12.2018 13:58:28

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja venkku » 30.1.2019 10:27:30

Moi ja tervetuloa SW10!

Joskus kun näen lähijunassa jonkun kaljatölkki kädessä, niin aattelen häntä automaattisesti alkoholistiksi. Paitsi tietenkin viikonloppuisin, jolloin itsekin olen harrastanut junajuomista. :lol:
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 543
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 30.1.2019 11:52:50

Hyvaa keskiviikkoaamupaivaa!
Taallahan on tosi aktiivista. Hienoa! Eilinen meni siis taas alkotta. Lunta tuli jonkin verran, mutta ei ollut varsinaisesti liukasta. Mulla on ihan tavalliset lenkkarit (hyvalla nilkkatuella tosin) ja niissa on myos pitoa joten eivat tunnu liukkaalta. Lisaksi mulla on niin tuttuja reitteja, etta varmaan puolisokeana pystyisin ne juoksemaan ja nama reitit on yleensa jaasta vapaat, silla ne on suosittuja.
Joo, ja eilen oli taas junassa tunnelmaa. Aika monella nain pienen viinipullon tai oluttolkin. Ei ollut seurueita vaan jokainen tuntui olevan itsekseen tai max yhden kaverinsa kanssa. Nyt kiinnitan tahan oikein huomiota.
Ensi viikolla on taas Lontoon reissu pari paivaa. Joudun lahtemaan aikaisin aamulla, yksi yo hotellissa ja seuraavana iltana myohaan takaisin. Noilla reissuilla en yleensa ole ottanut. Mun lahimmat kollegat Lontoon toimistolla voi pyytaa minua ulos illalla, mutta mulla on jo hyva syy kieltaytya, eli varhainen lahto (juna lahtee n.545am). Alan haukoitella sopivasti iltapaivalla niin eivatkohan tajua vihjeen.
Tyoviikko on melkein puolessavalissa ja toinen puoli menee aina nopeammin. Saa nahda onko taas lauantaina vahan alakuloinen olo. Sunnuntaiaamuksi olen sopinut lenkkikaverin kanssa deitin, joten kello soi aikaisemmin kuin viikolla. Ihan tarkoituksella niin ei tule houkutuksia la iltana. Nykyaan olen aika hyva pitamaan lupauksiani, kun taas pari vuotta sitten keksin valkoisia valheita suut ja silmat tayteen.
No, nyt takaisin toiden pariin. Kiitos taas kaikille vastanneille ja tervetulotoivotuksista. Tama puoli tuntuu enemman “kodilta” kuin tuo lopettajien puoli (joskun ajattelin postauksen jalkeen, etta sanoinkohan jotain vaarin kun kukaan ei kommentoinut lol).
Terkuin
SW10
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 463
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja ÄitiAurinkoinen » 30.1.2019 15:10:22

Moikka SW10. Olen uusi täällä, juuri tänään kirjauduin sisään, muutamia kertoja olen käynyt täällä vähän kurkistelemassa.

Oli pakko kommentoida kun Manchester osuu omaan nilkkaan:

Vuonna 2008 loppukesästä olin ollut 4½ vuotta yhtäjaksoisesti poissa työelämästä kotona hoitamassa lapsiani (silloin 3kpl). Syksyllä oli tarkoitus palata työelämään ja uuteen työpaikkaan, olin vaan aivan loppu ja poikki henkisesti nuista kotona vietetyistä vuosista. Rakas ystäväni varasi meillä matkan Manchesteriin, hän kustansi minulle lennot ja yhdessä kikkailtiin myös halvan majoituksemme maksaminen. Nyt nollattaisiin mun mammavuodet oikein kunnolla. Yövyimme muistaakseni kolme yötä. Ihanaa!! No joo.
Nousuhumalat otettiin jo menomatkalla lentokoneessa, hihittelyä ja humalaista vitsailua sitten lentokentällä turva- ja passintarkastuksessa ja taksikin jopa onnistuttiin saamaan ja hotelliin päästivät sisään :) . Illasta eksyimme johonkin kellarikuppilaan, tutustuimme Bon Jovin keikalla olleisiin mukaviin ihmisiin. Aamulla kauhea kankkunen mutta shoppailemaan piti lähteä. Primark oli löytö, kauheasti halpaa vaatetta koko perheelle. Ja huono ilmanvaihto, hyi helvetti kun vaaterekit pyörivät silmissä ja ihmisiä oli aivan liikaa. Voi luoja mikä olo mutta pakko oli vaan jaksaa, shop 'til you drop. Illalla sitten uuteen nousuun ja tutustuimme erääseen "vanhempaan" pariskuntaan , jotka veivät meidät Canal Streetille gay-baariin. Aluehan oli tuttu ystäväni kanssa fanittamastamme Queer as folk-sarjasta. Wow. Sen verran persiit tuli vedettyä että muistan paikoista vain sen että esitimme ystäväni kanssa "tyttökaveita" ettei meitä heitettäisi ulos. Siinäpä se sitten olikin. Aamulla taas huono elämä ja morkkis, kaikesta kivasta huolimatta. Muistikuvat kameran filmillä. Viimeisenä päivänä tuuletimme pääkoppaamme sightseeingillä, vettä satoi ja tuuli melkoisesti kun värjöttelimme katottoman turistibussin yläkerrassa paikallisia nähtävyyksiä "ihaillen". Jäihän se vähän pinnallikseksi kokemukseksi ja aikakin oli lyhyt. Ehdottomasti milloin vain taas uudelleen mutta mikä taltuttaisi suomalaisen viinanhimon lomamatkan ajaksi?
The sun always shines on TV
Avatar
ÄitiAurinkoinen
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 30.1.2019 14:06:45
Ollut juomatta

Seuraava

Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa