Olet täällä

Matkalla uuteen Pecorinoon

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Ulpukka » 5.10.2019 04:35:47

Pecorinolla taitaa olla siellä jo tunnelmaa. Eikös ne entisajan jouluvalotkin ole muuttunut pimeän ajan valaistukseksi, mietin, että jokohan ainakin lankapallot voisi kuistille ripustaa. Jättäisi kuitenkin ikkunavalot adventtiin :lol: Meidän talon yhdellä partsilla on palanut köynnösvalot kolme vuotta yhtäsoittoa syksystä syksyyn, aamusta iltaan, satoi tai paistoi :lol:

Tunnelmallista viikonloppua toivon Sinulle.
Valoa ei olisi, jos ei olisi pimeää, johon sen voi laittaa.
Ulpukka
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 344
Liittynyt: 31.10.2018 15:59:26

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja vilmasto » 6.10.2019 16:20:05

Pecorino kirjoitti:JOO :lol: täällä tuli ekat lumetkin jo. Kynttilät pöydälle ja glögiä mukiin.

Minäkin toivorikkaana aamulla raottelin verhoja vaan ei ollu lunta :( mutta kynttilät ja glögi löytyy kyllä :lol: ja ulos kaivelin jo KAUSIvaloja jotka sitten muuttuu jouluvaloksi aikonaan. Onneksi naapureissa on ollut jo valot pitempään kuin meillä! mullakin on terassilla kyllä ollut elokuusta asti valot...niin ja onhan mulla puissa tuommosia aurinkokennovaloja vaan nehän on ihan höpöhöpövaloja jouluvalojen rinnalla.
Believe you can and you´re halfway there.
Avatar
vilmasto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1670
Liittynyt: 7.1.2017 17:41:08

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 16.10.2019 15:34:10

Mulle ei tästä muotoutunut liemetöntä lokakuuta. Olin perjantaina ihan törkeillä kierroksilla yhden venyneen työmiitingin vuoksi ja kas, sipaisin nassuun runsaan pullon viiniä suht lyhyessä ajassa. Siitä toki seurasi sitten krapulaolo lauantaiksi. Se oli vasta kolmas krapula tänä vuonna mutta mielelläni menisin niuden suhteen nollalinjalla. Niinpä nyt taidan pysyä totaaliraittiina ruoka ja viini -messuille saakka.

Mulla tulee näitä huvittavia sisäistyksiä. Yksi on tämä, että vähentäminen onnistuu kun juo vähemmän ja harvemmin. Itsestäänselvyys mutta en tiedä miksi se on nyt vasta iskostunut. Vielä uudempi ahaa-elämys oli tällä viikolla kun päähäni putkahti ajatus, että elämä on huomattavasti vaivattomampaa alkoholittomana. Taas asia minkä olen tiennyt mutta nyt se vasta iskostui päähäni. Ei tarvii just miettiä mitään krapuloita, ylihumaltumisen vaaraa, sitä koska voi ajaa autolla jne.

Täällä tosiaan on penskat syyslomalla. On kyllä syyssääkin. Tuulee ja sataa. Tavallaan ihanaa jos voisi pysyä vain kotona, mutta mun täytynee vielä lähteä liikkeelle.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 21.11.2019 07:29:30

Avautumista. Työperäisellä illallisella idioottien kanssa. Muuten ok seuraa mutta minä onneton satuin istumaan parin sellaisen viereen. Ensinnäkin "vanhan sukupolven setämiehet" jotka innostuvat illallisella tarjottavasta ilmaisesta alkoholista niin että pöksyt tutisevat. Siitä mainitaan joka väliin plus että on kauhea kiire joka väliin haalia sitä viiniä omaan lasiin ettei vaan jää ilman. Siinä kohtaa ruvetaan myös kertomaan puolituhmia vitsejä. Minua ei vaan jaksa naurattaa jos mainitaan joku naisten rintoihin ja alapäähän liittyvä hauska pikku tarina. Haloo?!? Myötähäpeä sentään. He olivat niin omien tarinoidensa lumoissa etteivät edes kiinnitä huomiota miten vieressä istuva seurueen ainoa nainen reagoi. Tai siis ei varmaan kiinnostanut. Lisäksi joka lasillisen jälkeen into kertoa omia suunnattomia kokemuksia maailmasta kasvaa. Sitten yksi nuorempi mies toisella puolellani. Argh. Olin hänestä oikein hyvässä käsityksessä aiemmin. Muutaman lasin jälkeen pidäkkeet kuitenkin karisee sen verran että huomaan hänen vitsailevan monien kustannuksella ja vieläpä osittain hyvin ala-arvoisesti. Myös minä saan kuulla ihmeellistä vitsiä itsestäni mitä en tajua yhtään mutta outo koulukiusattu fiilis iskee. Mikä parasta, tänänen työpäivä menee vielä samojen tomppeleiden kanssa. Nyt he ovat tosin selvinpäin mutta ehkä se ei auta mitään kun on jo päästy eroon vieraskoreudesta ja voidaan olla hauskoja / ilkeitä juuri sen verran mitä oma idiotismi antaa myöten. Lasken tunteja. Onneksi näin tyhmien ihmisten seura on niin harvinaista että olin jo lähes unohtanut heidän kaltaistensa olemassaolon.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 22.11.2019 14:06:19

Mua on jo pitkään, myös ennen kuin aktiivisesti aloitin vähentämisen, ihmetyttänyt se kun aikuiset ihmiset jaksavat innostua ilmaisesta viinasta. Ehkä johtuu siitä, että itsellä sen juominen ei ole ollut mikään taloudellinen kysymys pitkään aikaan. Mutta kun nuo tyypit jotka on kuin kakarat karkkikaupassa on monesta saman ikäsiä ja samaa tulotasoa kuin minä ja silti tosiaan jaksavat viikkoja etukäteen ja viikkoja jälkikäteen puhua siitä kuinka paljon sitä ilmaista viinaa on / oli tarjolla. Melkein olen kade, kun en itse jaksa tuollaisesta innostua. Silloin kun juon niin juon saman verran maksoinpa sen itse tai en.
Nytkin on suunnitteilla eräät illan vietot firman piikkiin ja kun olen pyytänyt ideoita siihen mitä teemme niin monelle tuntuu olevan tärkeintä se, että jää tarpeeksi budjetista rahaa alkoholijuomiin. Siis täh? Kyllä minä mieluummin näen että firma maksaa minulle hyvän illallisen ja jotain hauskaa ohjelmaa ja vaikka sitten itse ostan ne juomat siihen päälle. Mutta prioriteetit itse kullakin.

Toivottavasti näissä meidän tulevissa työpaikan illanistujissa kukaan ei paljastu kännissä tuollaiseksi idiootiksi kuin sinun seura :? . Tuskin malttaisin olla jotain terävää täräyttämättä päin näköä vaikka ei se välttämättä työ ilmapiiriä sitten paranna. Haluan uskoa, että nämä tyypit täällä ei ole noin kamalia.

Peco, tuo varmaan tarkoittaa, että olet taas Suomen kamaralla? Ei kai tuollaisia tolloja löydy lätäkön toiselta puolen? Vaikka kai niitä on joka suunnassa, jos vaan vauhtiin pääsevät :twisted:
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1745
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 22.11.2019 17:59:37

Juu suomalaista oli kyse. Olen palannut Suomeen jo. Vieläkin ärsyttää. Suoraan sanottuna fantasioin miten potkin niitä äääsholeja naamaan. Vähän helpottaa.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 18.12.2019 07:36:12

Huomenta.
Kirjoitttelen tässä nopeasti ennen töihin lähtöä.

Olen jossain määrin palannut vanhoihin alkoholinkäyttötapohin sen jälkeen kun palasin Suomeen. Olen superahdistunut työasioista ja alkoholin suoma näennäinen helpotus houkuttaa kovasti. Jos jotain positiivista pitäisi sanoa niin se, että määrät eivät ole huimia ja suurkulutuksen viralliset rajat eivät tule lähellekään. Nytkin olen nukkunut vain vähän koska olen ahdistunut eräästä työperäisestä asiasta, tekisi mieli itkeä mutta sekään ei auta. Olen tuplannut ahdistuslääkkeeni mutta sekään ei auta.

Yritän listata nyt ajatuksia jotka ehkä asettaisivat asioita järkevään perspektiiviin.
- Työasiat ovat vain asioita. Ne eivät tapa ketään ja ongelmista huolimatta aina tulee uusi päivä
- Minun pitäisi kunnioittaa itseäni sen verran, että en anna tämmöisten asioiden pilata elämääni
- Ne asiat mitkä minusta ovat suuria, eivät sitä välttämättä ole muiden mielestä. Voi olla, että kuormittuneet minun aivoni paisuttelevat asioita.
- Minun pitäisi olla armollisempi itselleni. Kyllä, teen virheitä. Mutta minkä sille loppuviimeksi voi?
- Mikä on oikeasti tärkeää? Rakkaat ihmiset ja läheiset. Elämä itseässään - niin jauan kuin on elossa niin elämä jatkuu ja tuo tullessaan aina jotain.

Äh. Tämmöistä pohdintaa.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 18.12.2019 10:41:08

Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, mutta harmi että elämän tilanne alkaa palauttamaan alko käyttäytymistä entiselleen. Nyt pitäisi saada nuo muut asiat korjattua ennen kuin vievät liikaa elämääsi väärään suuntaan.

- Työasiat ovat vain asioita. Ne eivät tapa ketään ja ongelmista huolimatta aina tulee uusi päivä => JUST NÄIN! Et ymmärtääkseni ole aivokirurgi eli kukaan ei kuole sinun toimista tai toimetta jättämisistä. Ja vaikka olisitkin niin et voi tehdä enempää kuin oman määräsi.
- Ne asiat mitkä minusta ovat suuria, eivät sitä välttämättä ole muiden mielestä. Voi olla, että kuormittuneet minun aivoni paisuttelevat asioita. => TÄMÄ ON NIIN TOTTA! Muut tuskin edes huomaavat. Itsekin tällä viikolla sorruin ajattelemaan, että olen niin tärkeä, että kun yhden päivän semisairastin niin maailma olisi pysähtynyt. Kukaan ei edes tajunnut, että en juuri töitä tehnyt :lol:
- Minun pitäisi olla armollisempi itselleni. Kyllä, teen virheitä. Mutta minkä sille loppuviimeksi voi? => Viittaan edelliseen, kun ne muut ei edes huomaa niin miksi ottaisit mitään ylimääräistä stressiä. Vältä tekemästä samaa virhettä toiste, vaan tee ihan uusi virhe, se on luovempaa :P

Oletko saanut keskustelu apua pahentuneeseen ahdistukseen? Jos pelkät lääkkeet ei enää auta niin ehkä apua tulisi ulkopuolisesta tuesta?
Pysähdy nauttimaan joulun pyhistä perheesi kanssa, sillä tavalla selvänä, että teillä on kaikilla hyvä olla.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1745
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 20.12.2019 07:19:26

Ei mulla ole keskusteluapua. Jotenkin ajattelisin, että mulla olisi jo työkaluja käsitellä niitä tuntemuksia mutta jotenkin nyt kun olen ollut pitkäkestoisen flunssan vuoksi puolikuntoinen pitkään niin en ole voinut urheilla kuten aina (mun ehkä paras ahdistuksenkäsittelytapa).

Nyt yksi suurta ahdistusta aiheuttanut asia ratkesi. Kuten itse jo arvelin niin pääni teki siitä suuremman asian kuin se oli. Joululoma alkaa tänään ja aion nauttia siitä kunnolla. Yritän olla lukematta spostia, se on mulle todella vaikeaa. Lisäksi yleensä menee monta päivää ennen kuin pystyn miettimään muuta kuin työtä. Mutta toivoa on, että ehtisin relaamaan. Oikeastaan nyt loman aikana näkee kuinka uupunut olen: jos en pysty rentoutumaan niin siitä tiedän, että heikoilla jäillä mennään.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 22.1.2020 14:37:50

Missä piileksit Pecorino? Oletko jo täysin kyllästynyt meihin? :shock:
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1745
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja vilmasto » 22.1.2020 17:51:57

Alappa nyt Pecorino ilmoitteleen olemassaolostasi :D
Believe you can and you´re halfway there.
Avatar
vilmasto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1670
Liittynyt: 7.1.2017 17:41:08

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 29.1.2020 08:36:23

Moikka. Sori on ollut vähän hiljaiseloa, sydäntä lämmittää kun joku kyselee perään. Suoraan sanottuna olen ollut niin kiireinen ettei ole ollut inspiraatiota kirjoittaa tai ei olisi muusta kerrottavaa kuin töistä ja rutiiniarjesta. Olen tehnyt noin 10 tunnin työpäiviä ja välillä viikonloppunakin. Muu aika on sitten lasten kuljettamista ja sellaista.
Tipaton tammikuu meni plörinäksi. Ei ollut motivaatiota. Alkoholimäärät on olleet hyvin maltillisia. Lähinnä sitä, että viimeisenä illalla tekee mieli ottaa se 3 annosta. Noin pari kertaa viikossa. Mutta silti. Tämän kun ottaa huomioon että painoni on noussut monta kiloa. Ikinä en ole painanut näin paljoa, vaikka siis liikun yhä aktiivisesti. Painon nousu vähän masentaa. Mulla on syömishäiriötaustaa joten tämä on erityisen iso asia minulle.
Töitä tosiaan on ihan törkeän paljon. No mun työ on sellaista että osan voisin vaan siirtää tulevaan ja pitkittään. Mutta kun se taas on mulle itselleni haitaksi. En tiedä, hankala ajanjakso taas.
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja vilmasto » 29.1.2020 09:21:51

Mutta tärkeintä on, että olet edelleen olemassa :)
Believe you can and you´re halfway there.
Avatar
vilmasto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1670
Liittynyt: 7.1.2017 17:41:08

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 29.1.2020 10:15:02

Olipas kiva nähdä että et ole Peco meitä kokonaan hylännyt, vielä :D

Ikävää, että töitä on noin paljon. Toivottavasti ei ole pitkäaikainen tilanne, ettei ala oikeasti vaikuttamaan terveyttä huonontavasti. Tsemppiä!
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1745
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Matkalla uuteen Pecorinoon

ViestiKirjoittaja Pecorino » 4.2.2020 22:15:06

Tämä viikko vaikuttaisi olevan vähän iisimpi - huh!

Tein muuten audit-testin tuossa yksi päivä. Tulos oli 7. Mun muistaakseni lähdin 12:sta liikkeelle silloin pari vuotta sitten. Että kyl tää tästä :)
Pecorino
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1129
Liittynyt: 10.1.2018 12:18:05

EdellinenSeuraava

Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa