Olet täällä

Kysy ja keskustele päihteistä ja vanhemmuudesta (vko 17-18)

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kysy ja keskustele päihteistä ja vanhemmuudesta (vko 17-18)

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 21.4.2021 10:01:36

Päihdelinkissä vietetään 26.4.-7.5. jälleen vanhemmuuden teemaviikkoja teemalla "Päihteet ja vanhemmuus - Rohkeutta puhua!".

Teemaviikkojen aikana Päihdelinkin vertaistukifoorumin Me Vähentäjät ja Kotikanava -palstoilla vierailee Ensi- ja turvakotien liiton lapsilähtöisen päihdetyön asiantuntijoita sekä vertaiskeskustelijoita.

He ottavat osaa keskusteluun, ja heiltä voi kysyä perheeseen ja päihteisiin liittyviä askarruttavia asioita nimettömästi.

Aiheita voi olla esimerkiksi:
- päihteet ja vanhemmuus,
- lastensuojelulliset kysymykset,
- puolison päihteiden käyttö lapsiperheessä
- perhekuntoutus jne.

Keskusteluun voi osallistua joko Me Vähentäjät tai Kotikanava -palstoilla, tai kysymyksen voi jättää myös lomakkeen kautta. Tällöin Päihdelinkin työntekijä välittää kysymyksen valitsemallesi palstalle, josta vastauksen voi käydä lukemassa.

Rohkaisemme kysymään ja keskustelemaan vaikeistakin asioista! Tervetuloa mukaan.

Kuva
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2271
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Kysy ja keskustele päihteistä ja vanhemmuudesta (vko 17-

ViestiKirjoittaja Mari K. » 26.4.2021 13:09:47

Moikka!

Olen Mari ja olen lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaisena mukana keskusteluissa Vanhemmuus -teemaviikkojen ajan. Kannustan kaikkia osallistumaan rohkeasti keskusteluihin, jakamaan ajatuksia ja kokemuksia! Millaisia ajatuksia päihteet ja vanhemmuus herättävät, mikä mietityttää, mikä ehkä huolestuttaa? Et ole yksin, moni pohtii samankaltaisia asioita. Kysy ja kommentoi, me lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaiset vastaamme! 😊
Mari K.
Lapsilähtöinen päihdetyö
 
Viestit: 8
Liittynyt: 3.2.2021 14:52:42

Re: Kysy ja keskustele päihteistä ja vanhemmuudesta (vko 17-

ViestiKirjoittaja Mia N. » 27.4.2021 06:59:51

Hei,

Olen Mia ja olen mukana lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaisena Vanhemmuuden teemaviikkojen ajan täällä.

Minulta voi kysyä vanhemmuuteen, raskauteen ja kaikesta perheisiin ja lapsiin liittyvistä asioista. Yleisesti pohdittuja kysymyksiä ovat esimerkiksi miten toimia, jos toinen vanhempi käyttää päihteitä, miten vanhemman päihteidenkäyttö vaikuttaa lapsiin, mitä jos ei raskausaikana pysty lopettamaan juomista tai muita päihteitä, uskaltaako päihteidenkäyttöön hakea apua - miten lastensuojelu tähän reagoi. Mitä asiaa sinä olet pohtinut ja haluaisit tietää enemmän tai keskustella?

Ei muuta kuin rohkeasti kirjoittamaan, sinun tarinasi tai kysymyksesi voi auttaa myös muita samankaltaisessa tilanteessa olevia. Meillä matalan kynnyksen työntekijöillä on sellainen motto, että koskaan ei ole liian aikaista tai myöhäistä kysyä.
Mia N.
Lapsilähtöinen päihdetyö
 
Viestit: 13
Liittynyt: 2.11.2020 10:49:27


Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa