Olet täällä

Subun lopetus

Kuivaushuoneessa yhteisenä tavoitteena on huumeiden tai lääkkeiden käytön lopettaminen. Mukaan ovat tervetulleita myös korvaushoidossa olevat. Keskusteluissa mukana päihdetyön ammattilainen Tuomo Seppänen. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Uskoelämään932 » 13.8.2021 23:32:19

Täällä kans yks jolla menny se 6kk taas subua nenään vedettynä 2-4mg per vuorokausi. Mulla on kans se tilanne etten missään tapauksessa voi pyytää apua nyt lääkäreiltä. Pakko selvitä yksin. Paha olla ja pelottaa. Onko ketään ketä olis just tällä hetkellä samassa tilanteessa ja mitään vinkkejä, onko mahdollista vähentää ensin ja lopettaa sitten? Mulla ei oo vaihtoehtoa kun alkaa vähentämään .
Usko toivo rakkaus, suurin niistä on rakkaus
Uskoelämään932
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 13.8.2021 23:05:28

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Kaape » 16.8.2021 10:27:56

Ite retkahin siihen noin 5 v. sitte parisuhteen päätyttyä plus että kivut on mulla ongelma mihin Burana ei auta. Aluks meni 1 pilleri viikossa. Nykyään menee 1 pilleri 4 pv. ja nenään. Huomannu että turha vetää enempää. Ite yritin kunnan ammattiauttajan kautta mutta tuli niin kauheasti paskaa niskaan että huh huh. Joku kerto että ainoastaan subulla pääsee subusta eroon. Sinä dokkarissa jossa haastatteltiin suomalaista huume työntekijää Köpiksen uudella sallitulla huume alue/kortelissa. Sehän sano että eihän meillä o opiaatti ongelmaa. Suomalainen päihdepolitiikka on niin mustavalkoista. Se on joko tai ei ja yleensä ei. Sää oot rikollinen eikä sulla o sairautta. Jos on pätäkkää taskussa ni yksityinen vois olla yx, nehän tietää että jos heti ilmoittavat lastensuojeluun ym. ni asiakas lähtee menemään ja jää palkat saamatta. Mutta jos yksityinen ohjaa kunnan puolelle ni sanon vaan että ei kiitos. Oon kans kattonu Latviasta yhtä detox paikkaa. Kuulema lääkeks määräävät subutexiä. Saathan sää täälläkin mutta joudut hakea sen joka aamu jostain luukulta. Kertokaahan muut mietteitä tai kokemuksia kunnan päihdehuollosta. Onko heti ilmoitettu lastensuojeluun, ehdotettu 2 exän ryhmätapaamisia jotta kaikki pääsee haukkuu ja syylistään sua.
Kaape
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 28.7.2021 17:48:22

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 25.8.2021 06:20:52

^ Höpöhöpö sun juttujasi, Kaape.

Ne päihdeongelmaisten nöyryyttämistilaisuudet, joihin kutsutaan kaikki eksät, nyksät sun muut läheiset haukkumaan päihdeongelmainen kuuluvat ns. hoitometodiin yksityisen puolen Minnesota-tyyppisessä hoidossa, eivät kunnan päihdeklinikoilla. Julkisen puolen päihdehuollossa on kyllä useinkin parantamisen varaa, mutta ei siellä sentään edellä mainittua meininkiä harrasteta. Toki joku läheinen voi päihdeongelmaista haukkuakin esim. lastensuojeluun liittyvissä tapaamisissa, mutta se on sitten ihan ko. läheisen oma valinta, ei mikään kunnan päihdehuollon tarkoittama yleinen käytäntö.

Joillain ihmisillä on kumma käsitys, että yksityislääkärillä on vapaudet toimia, kuten huvittaa ja yksityislekuri pomppii potilaan pillin mukaan, kunhan potilas vain latoo tarpeeksi pätää tiskiin. Se ei todellakaan mene niin. Valvira valvoo yksityislääkäreitä ihan yhtälailla ja saattaa valvoa jopa tiukemminkin, kuin julkista puolta. Yksityislääkäreitä koskevat myös ihan samat lait ja lääkärin eettiset velvoitteet, kuin julkisen puolen toimijoitakin, eli yksityislääkärillä on aivan samanlainen velvollisuus mm. lasun tekemiseen, jos siihen on aihetta. Aika moni yksityislääkäri on menettänyt lupansa, kun on vetänyt vähän omaa sooloaan. Yksityislääkäreillä riittää kyllä potilaita ja rahantuojia ihan jonoksi asti, vaikka joku yksittäinen nisti lähtisikin vastaanotolta ovet paukkuen :lol: . Mieluummin ne menettävät sen yhden potilaan, kuin työnsä ja lupansa.

Suomessa on aivan helvetinmoinen opioidikriisi. Sitä kutsutaan korvaushoidoksi :mrgreen: . Mitään hoitoahan se mahdollisesti jopa loppuelämän kestävä riippuvuuden ylläpito ei ole. Joissakin tapauksissa se on toki ihan hyvä ratkaisu, mutta mikään yleinen käytäntö sen ei pitäisi olla, kuten valittettavasti nykyään tuntuu olevan.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13043
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Ascco » 28.8.2021 07:39:33

Kiitti vastauksista. En oo taas pitkään aikaan käyny täällä ku vituttaa tää juttu niin suunnattomasti😬eli helpompi työntää pää puskaan ja jatkaa vetämistä. Winston tossa jo arvaili oikein eli edes vaimo ei tiedä. Kaapen jutut nyt vahvisti asian että ei auta lähteä apua kyselemään. Mut tietenkin tässä kulissit sortuu väkisin jossain vaiheessa jos jatkaa. Tänään ei oo valmiina peliä eli vielä en oo vetäny ja tarkoitus olis jatkaakin näin. Vittu ku nykyään on niin helppo saada varsinkin subua! Ei yleensä mee edes puolta tuntia ku pallo kourassa. Myyjiä varmaan toistakymmentä tässäkin kylässä😅. Olis niinku ennen ku säätäminen oli koko päivän työ eikä tulos silloinkaan ollut varma. Se hyvä puoli tässä on että Lyrica on respalla 600mg/vrk. Oon huomannut että se auttaa paitsi refloihin niin muutenkin fiilikseen olla ilman. Oon tarkoituksella ollu viikon 300mg/vrk annoksella ja nyt nostan 600mg/vrk kun koitan olla ilman subua.
Ascco
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 2.2.2020 17:08:29

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Tuomo Seppänen » 6.9.2021 13:00:31

Hei!
Onko kuitenkin parempi hoitaa itsään, kuin olla hoitamatta?
Hoitamaton päihdeongelma kun tahtoo pistää asiat aina vain enemmän sekaisin ja sitten sen jälkeen on entistä vaikeampaa nousta ylös.
Lastensuojelun pelko on monella mukana, mutta entä jos asiat menee entistä huonommaksi, siinä vaiheessa esimerkiksi lasten asema on myös entistä huonompi.
Eipä hättäillä
Tuomo Seppänen
Ohjaaja
 
Viestit: 4111
Liittynyt: 24.1.2006 10:24:26

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja hihaton456 » 15.9.2021 10:55:15

Moikka.

Täällä kanssa ihan samassa tilanteessa oleva, prikulleen saman taustan omaava ja aikalailla vieläpä saman ikäinen mies. Olen täällä palstalla välillä aina lueskellut, mutta nyt vasta, kun huomasin noin samassa tilanteessa olevan, niin ajattelin tänne jotain raapustaa. Voisin koittaa jotenkin tukea sun tota lopetushommaa, mutta en oikein tiedä miten voisin sen tehdä tässä netin välityksellä.

Voisin kertoo vähän omasta taustasta ja päihdehistoriasta ja miten oon nyt saanut vähennettyä opiaatteja ja uskon, että pääsen eroon, oon aika pitkällä jo tässä lopetushommassa.

Olen urheillut koko ikäni ja vammojen myötä vähän sitä ja tätä on leikattu. Luonnollisesti niihin kipuihin saa aika hyviäkin oppareita. Oon aina ollut perso huumeille, saan niistä sellasta sisästä rauhaa ja keskittymiskykyä. Lisäks mun kroppa valmistaa kodeiinista ja tramadolista aika pienistäkin määristä melkosen päihtymistilan. Oon koko elämäni ollut töissä, enkä päihteiden takia oo skipannut päivääkään töitä, eli oon pitänyt sen jokseenkin hanskassa.

Kerran muutama vuosi sitten murtui luu ja sain kipuihin tramalia ja kodeiinia, vedin sellaisen kuukauden putken molempia sekaisin. En vielä koskaan ollu jääny koukkuun noihin ja en osannut odottaa mitään viekkareita. No, lääkkeet loppu ja pari päivää myöhemmin heräsin kuumehouruisen yön jälkeen ja menin duuniin. Päässä tuntui outoja sähköiskun tyylisiä juttuja, käsivarret ja alaselkä oli helvetin kipeinä ja jotenki tuntui, että taju lähtee kohta. Pääsin duuniin ja iski ihan vittu silmitön ahdistus noiden mainittujen oireiden lisäksi. En tajunnu vieläkään, että mitä mulle tapahtuu ja mistä se johtuu. No kotiin oli lähdettävä, koska aattelin, että mulla on influenssa. Sitä oli silloin tosi paljon liikkeellä. Tota oloo jatku varmaan viitisen päivää ja sit se alkoi helpottaa. En nukkunut juurikaan viiteen yöhön ja koko ajan paikallaan olo oli mahdotonta, jalat oli levottomat ja koko kroppa ihan kuin sähköä menisi läpi koko ajan.

Vasta myöhemmin tajusin, että mistä toi kaikki johtui. Tän kerron siksi, että älä lopeta seinään!

Nyt sitten olen hommannut itseni koukkuun tramaleihin. Puolisen vuotta nyt takana. Olen silleen "järkevästi" vetänyt, että vedän kolme tai neljä päivää ja sit pidän saman verran taukoa. Tai pidin aluksi. Pikkuhiljaa jäin koukkuun ja tolla metodilla huomasin, miten koukku eteni, eli ensin pystyin olemaan sen neljä päivää helposti ilman, eli koukkua ei ollut, muuta kuin psyykkistä. Pikkuhiljaa noi välipäivät lyheni lyhenemistään ja viikko sitten olin siinä pisteessä, että kuukauteen ei ollut välipäiviä, vaan välipäivät mentiin 1/8 - 1/4 normaalista päihdyttävästä annoksestani. Noin sain nukuttua ja käytyä töissä, mutta koukku oli selkeä. Tajusin tuossa myös, että tolet laski aika reilusti, eli neljän kituuttelupäivän jälkeen, kun vedin normisetin niin kuosi oli tosi hyvä. Tän tajuuminen sai mut sitten miettimään, että tää on avain mun lopettamiseen. Eli asteittainen lopettaminen. Hommasin hyvän setin kamaa jemmaan, koska se, että sä katot sitä vikaa puolikasta tablettia ja mietit, että tos on kaikki saa sut lähtemään hakemaan lisää. Ainakin mut saa.

Nyt mä oon ollu viikon seuraavanlaisella setillä:

Vika oikee vetopäivän annos kaheksan päivää sitten. Seuraavana kahtena päivänä tiputin 1/3 annosta pois. Refloja ei ilmennyt ja sain nukuttua. Tiputin taas 1/3 annoksesta pois kahtena päivänä. Eli nyt annos oli enää 1/3 siitä täydestä setistä. Sain taas nukuttua ja refloja ei ilmennyt. Kahtena seuraavana päivänä puolitin tuon vikan 1/3. Reflat tuli heikkoina, mutta hyvin havaittavissa. Nyt on ollut kolme yötä aika hikistä ja levotonta, mutta en ole herännyt, kuin ehkä kerran kaksi ja pariksi minuutiksi vaan. Nyt tulee pieniä sähköiskuja päähän ja mieli tekee vähän tepposia, huomaa hyvin, kuinka noradrenaliinia erittyy ja olo on vähän epämiellyttävä. Hiki haisee vähän. Pystyn olemaan töissä ihan hyvin. Eli mä oon nyt kolme päivää menny pienissä refloissa 1/6 annoksella. Tänään on paras päivä kaikista noista kolmesta ja toivottavasti seuraavat kolme vaan paranee.

Tästä tuli nyt vähän pitkä selitys, eikä liity subuun mitenkään, mutta luulisin, että reflat on aika saman tyyliset. Jotkut sanoo, että riippuu ihan ihmisestä, mutta tramalikoukku voi olla jopa pahempi, kuin subukoukku, niin sillä tämän oman vuodatuksen tähän laitoin.

Eli summa summaarum, mä lähtisin sinuna purkamaan annosta niin, että löydät sen sun kipukohdan, jolloin reflat alkaa ja sen jälkeen pidät annoksen siinä hilkulla koko ajan, että sun pitää olla vähän refloissa koko ajan, muutoin homma ei lopu. Pidät ne reflat sun oman sietokyvyn mukaan, mutta avainhomma on, että et lähde nostamaan annosta enää niin, että reflat häviää kokonaan!

Nyt tulee sit ihan vitun tyhmä juttu tähän loppuun, mutta puhuin tosta, että hain hyvän setin kamaa jemmaan. Olen laskeskellut, että nyt mikäli saan itteni vierotettua fyysisesti tästä kamasta, niin noin parin viikon päästä mulla on pari päivää, milloin saan olla ihan yksin himassa, niin tosta kamasta jää kahdelle päivälle hyvä setti ja vedän ne kaks settiä palkinnoksi ja ne on sit vikat. Olen laittanut tähän reunaehdon, että neljä päivää ennen tätä palkintoa mun pitää olla ollut ilman yhtään mitään. Sekin jeesaa mua vähän aattelemaan, että lopussa kiitos seisoo. Tiedän, että tää monista kuulostaa tyhmältä ja ajatus on varmaan, että siitähän se retkahtaminen uudelleen päivittäiseen käyttöön alkaa, mutta omalla kohdalla mä en usko siihen, pelkään näitä refloja niin helvetisti, että en aio enää päästää itteeni tähän jamaan.
hihaton456
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15.9.2021 10:17:07

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 17.9.2021 02:52:47

hihaton456 kirjoitti:Nyt tulee sit ihan vitun tyhmä juttu tähän loppuun, mutta puhuin tosta, että hain hyvän setin kamaa jemmaan. Olen laskeskellut, että nyt mikäli saan itteni vierotettua fyysisesti tästä kamasta, niin noin parin viikon päästä mulla on pari päivää, milloin saan olla ihan yksin himassa, niin tosta kamasta jää kahdelle päivälle hyvä setti ja vedän ne kaks settiä palkinnoksi ja ne on sit vikat. Olen laittanut tähän reunaehdon, että neljä päivää ennen tätä palkintoa mun pitää olla ollut ilman yhtään mitään. Sekin jeesaa mua vähän aattelemaan, että lopussa kiitos seisoo. Tiedän, että tää monista kuulostaa tyhmältä ja ajatus on varmaan, että siitähän se retkahtaminen uudelleen päivittäiseen käyttöön alkaa, mutta omalla kohdalla mä en usko siihen, pelkään näitä refloja niin helvetisti, että en aio enää päästää itteeni tähän jamaan.


No, on ihan vitun tyhmä juttu, joo. Ei välttämättä siksi, että tuosta palkinnostasi seuraisi hirveä ränni, jota et saa poikki. Toki hyvin mahdollista sekin, semminkin, kun sulla on aikaisempaa kokemusta tuosta, että muka hallitset käytön ilman fyysistä riippuvuutta(Psyykkinen se paljon vaikeampi riippuvuus onkin) ja siitä se sitten luisuu kunnon koukun puolelle. Enemmän siksi, että IMO tuo kertoo siitä, ettet ole aidosti valmis lopettamaan. Omien sekä lukuisten empiiristen kokemusten perusteella pitää tulla se totaalinen kyllästyminen aineeseen, jotta lopettaminen ja eritoten kuivilla pysyminen onnistuu. Ja nimenomaan kyllästyminen itse aineeseen ja sen vaikutuksen alaisena olemiseen, ei pelkästään kaikenlaisiin ikäviin lieveilmiöihin.

Sen voin kyllä ymmärtää, että pidät lääkkeitä jemmassa ns. pahan päivän varalle. Itse ajattelin oppareita lopettaessani, että eihän mun ole pakko lopettaa ja jos elämäni ilman niitä on pelkkää tuskaa voin aina jatkaa vetämistä. Tuolla tavoin välttyy siltä pakko ja lopullisuus -paniikilta. No, mun ei ollut pakko lopettaa, mutta mä halusin lopettaa ja elämäni ilman oppareita ei suinkaan ollut tuskaa, vaan huomattavasti parempaa :) .

Tsemppiä joka tapauksessa :) .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13043
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 21.9.2021 06:00:55

^^/^ Vielä sellainen juttu piti sanomani, että mitä pidempään on käyttänyt oppareita ja mitä pahemmin koukuttanut itsensä niihin, sen herkemmin reflat tulevat jo lyhyenkin käytön jälkeen. En minä väitä, että saisit tuosta suunnittelemastasi parin päivän "palkintorännistä" mitään pitkäkestoisia ja kovin rankkoja refloja, mutta kyllä olo jo tuonkin vähän jälkeen voi olla aika ankea ja krapulainen ja se ei luonnollisestikaan auta lopettamisessa.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 13043
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Tuomo Seppänen » 26.9.2021 18:20:00

Hihaton 456, mikä tilanteesi? Ja kiitos kirjoituksestasi tänne. Winston sulle tuossa kommentoikin. Mutta juu, eihän tuo ns. lopputekstin idea niin kovin hyvältä vaikuta. Toivottavasti pysyt käyttämättä mitään. Kuten varmaan olet asian ymmärtänytkin, niin jäät kyllä koukkuun noihin lääkkeisiin, entä urheilu? Se toki on hyvä koukku. Mutta siinäkin menee ns. rajat. Nykyään siitäkin porukat hakevat extreme kokemuksia, vähän on meinkki, että kun mikään ei riitä.
Eipä hättäillä
Tuomo Seppänen
Ohjaaja
 
Viestit: 4111
Liittynyt: 24.1.2006 10:24:26

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Jk194 » 3.3.2023 08:56:08

Morjensta! Tein tilin ja aattelin kysästä täältä jos saisi vastauksia. Olen ollut subutexiin nyt koukussa 5v. Ekat 3 vuotta oli semmosta että kerran kuussa, sitten alko menemään kerran 3viikossa, sitten viikon välein ja joka toinen päivä. Tämä siis 3v aikana. Nyt 2Vuotta mennyt rajummin, iv-käyttö kestänyt reilun vuoden. Huomenna ajattelin hakea Kaksi palloa subutexiö ettö sillö selviäisi loppukuun, niin onko vinkkejä miten pystyn olemaan ottamatta kerralla niin paljoa? Ja auttaisiko, jos nenään ottaisin päivässä sen pikkumäärän aina. Haluan lopettaa ennen kesää tämän paskan käytön, koska ajokortti on lähtenyt huumerattien takia ja nyt tuntuu siltä ettö pakko on lopettaa, koska se edellyttää seuloja, ja lääkärin lausunnon että saisin takaisin sen. Koska sen on tärkeä minulle, koska olen autoharrastaja ja osaan niitä korjata/laittaa. Mietin vain että auttasko se, että otan vaan vähemmän päivässä sitä? Koska ne vieroitusoireet kestää sen 2vk, intin kävin 21-22 ja siellä ilman olin. Ja olin normaali minä siellä, sain asioita aikaiseksi yms. Korvaushoitoa oon miettinyt, mutta sinnekin on niin pitkät ne hakuajat. Pitääkö tässä yksityiseltä hakea jotain nappeja tms. Kokemusasiantuntijalta haluan vinkkejä/käyttäjiltä jotka on lopettanut. Pahoittelut kirjoitusvirhestä
Subutexin lopettaminen
Jk194
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 3.3.2023 08:42:07

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Tuomo Seppänen » 11.3.2023 20:14:04

Hei! Kiitos viestistäsi. No siitä on kulunut jo reilu viikko. Miten sinulla nyt menee? No annosten vähentäminen /pienentämisestä on jollakin tasolla apua. Ainahan näissä on ne omat yksilölliset tekijät, myös henkiset ja jopa sosiaaliset jutut. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tunteet, ajattelut ja toiminnat/tekemiset. Joka tapauksessa hyvä kuulla, että haluat oikeasti eroon. Mitäs vertaiset ? Kommentteja kirjoittajalle!
Eipä hättäillä
Tuomo Seppänen
Ohjaaja
 
Viestit: 4111
Liittynyt: 24.1.2006 10:24:26

Re: Subun lopetus

ViestiKirjoittaja Parveke » 11.4.2023 21:56:06

Jk194 kirjoitti:Morjensta! Tein tilin ja aattelin kysästä täältä jos saisi vastauksia. Olen ollut subutexiin nyt koukussa 5v. Ekat 3 vuotta oli semmosta että kerran kuussa, sitten alko menemään kerran 3viikossa, sitten viikon välein ja joka toinen päivä. Tämä siis 3v aikana. Nyt 2Vuotta mennyt rajummin, iv-käyttö kestänyt reilun vuoden. Huomenna ajattelin hakea Kaksi palloa subutexiö ettö sillö selviäisi loppukuun, niin onko vinkkejä miten pystyn olemaan ottamatta kerralla niin paljoa? Ja auttaisiko, jos nenään ottaisin päivässä sen pikkumäärän aina. Haluan lopettaa ennen kesää tämän paskan käytön, koska ajokortti on lähtenyt huumerattien takia ja nyt tuntuu siltä ettö pakko on lopettaa, koska se edellyttää seuloja, ja lääkärin lausunnon että saisin takaisin sen. Koska sen on tärkeä minulle, koska olen autoharrastaja ja osaan niitä korjata/laittaa. Mietin vain että auttasko se, että otan vaan vähemmän päivässä sitä? Koska ne vieroitusoireet kestää sen 2vk, intin kävin 21-22 ja siellä ilman olin. Ja olin normaali minä siellä, sain asioita aikaiseksi yms. Korvaushoitoa oon miettinyt, mutta sinnekin on niin pitkät ne hakuajat. Pitääkö tässä yksityiseltä hakea jotain nappeja tms. Kokemusasiantuntijalta haluan vinkkejä/käyttäjiltä jotka on lopettanut. Pahoittelut kirjoitusvirhestä

Vähemmän tai harvemmin käyttäminen tottakai auttaa lopettamisessa mut se on hyvin vaikeeta ellei joku toinen kontrolloi aineita. Anna jollekin kaverille/muulle läheiselle, tai laita postitse omaan osoitteeseen tottakai sillä riskillä et toimitus venyy tai kirje katoaa.. sulla on käyttöä jo jatkunut niin pitkään et ite menisin katkolle.

Mieti miksi sä et halua käyttää, miten se pilaa sun elämän. Tekee sut passiiviseksi ja tunteettomaksi. Vuodet vain vierii eikä mikään etene paitsi riippuvuus. Harkitse katkolle menoa? Sieltä saat lääkkeet ja ylläpidon lopetuksen ajaksi
Parveke
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 3.2.2020 03:43:30

Edellinen

Paluu Kuivaushuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa