Olet täällä

Velat kaatuu niskaan

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja pelinainen » 4.12.2021 12:43:39

Pirpana-82 kirjoitti:Jep, pitänee yrittää kiristää tahtia! Tuossa Avidan lainassa on nytkin 15 vuoden maksuaika, että en tiiä, meniskö ulosotossa pidempi vai lyhyempi aika..


Velka vanhenee käräjäoikeuden tuomiosta 15-vuodessa. Eli ulosottoon maksat maksimissaan velkaa 15-vuotta, jonka jälkeen velka vanhenee.

Velkoja voi myös päättää ettei laita heti velkaa käräjille. Silloin velka vanhenee 20-vuoden kuluttua erääntymispäivästä, eli siitä päivästä kun olet saanut maksukehoituksen maksaa koko velkasumma kerralla.

Velka vanhenee sen mukaan, kumpi päivämäärä tulee ensin täyteen, velan erääntymispäivä / käräjäoikeuden antama tuomiopäivä.

Kun ilmoitat kirjallisesti velkojalle haluavasi velan oikeudelliseen perintään, velkoja ei voi vaatia sinulta enää ylimääräisiä perintäkuluja. Maksumuistutuksista kuluja saa veloittaa edelleen.

Itse en ajattelisi sitä, kumman kautta velan saa nopeammin maksettua, vaan sitä, kumpi tulee halvemmaksi. Uo:ssa korko on 7% plus kahden ensimmäisen vuoden ajan taulukkomaksut. Veikkaisin järjestelylainan koron olevan niin suuri, että uo tulisi taulukkomaksuineen edullisemmaksi.

Ja noista velan vanhenemisajoista en kirjoittanut sillä, että tarkoituksena olisi päästä veloista eroon maksamatta niitä. Kirjoitin siksi, että tiedät, ettei ulosotto kestä loputtomiin. Ja jos joku muu velkakierteessä oleva lukee tätä tekstiä: lisävelkaa ei kannata missään nimessä ottaa siksi, että pitäisi luottotiedot kunnossa. Mieluummin päästää velat ulosottoon ja maksaa sitä kautta pois. Mitä nopeammin velkakierteen saa katkeamaan, sitä nopeammin suosta nousee ylös.
pelinainen
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 335
Liittynyt: 7.11.2012 22:28:06

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Chicha » 4.12.2021 18:01:03

En väitä tietävän uo:sta läheskään yhtä paljon kuin monet muut täällä (esim. Pelinaisella hyvä kirjoitus), mutta sinun kohdallasi kyllä laittaisin kaiken ulosottoon ja lopettaisin sen suhteen velkojen stressaamisen. Tärkein juttu tuossa uo:ssa olisi se, että et voisi enää velkaantua lisää, kun osamaksut ym. jäisivät pois.
Chicha
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 6.9.2020 07:51:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 4.12.2021 21:51:50

Kiitos pelinainen ja Chicha, alan itsekin kallistua sille kannalle, että ulosotto taitaa olla kuitenkin "edullisin" vaihtoehto tässä vaiheessa, koska noissa molemmissa järjestelylainoissa on tosiaan paljon korkeammat korot kuin ulosotossa, vaikka niitä lisäkuluja tuleekin. Ja koska vaan nuo kaksi lainaa, niin menee vaan kaksi taulukkomaksua ja ehkä jopa lyheneekin jotain tahtia, kun ei tarvi jakaa niitä maksuja useamman velan kesken.. Sisko myös mainitsi, että jos ulosottoviranomainen katsoo, että on lyhentänyt velkoja tarpeeksi, voi saada alennusta taulukkomaksuista. Mutta tämä on varmaan todella tapauskohtaista..

Osamaksut ja muut on sinänsä jääneet jo pois, kun otin itselleni ne omaehtoiset luottokiellot (tosin Klarna mahdollisesti vielä onnistuu silti), enkä nyt olekaan ostanut mitään osamaksulla sen jälkeen. Kaikki, mitä olen ostanut, olen ostanut kortilla tai laskulla, jonka olen maksanut heti palkasta. Tänä vuonna olen jopa joululahjoista selvinnyt yllättävän vähällä, kun olen kaikille aikuisille sanonut, että lahjoja ei vaihdeta rahatilanteen takia, ainoastaan lapsille ostetaan lahjat. Ehkä pikku hiljaa alkaa jotain oppimaan aikaisemmista virheistä.. Nyt vaan pitää keskittyä, että saan osamaksuvelan ja miehen velan maksettua ennen ulosottoa. Tosin mulla on aikaisemmin ollut sitten myös se ongelma, että yritän maksaa kaikki mahdolliset pois ja sitten ei jää käyttörahaa loppukuulle tarpeeksi :roll: Että tasapainon löytäminen tässä asiassa on vielä työn alla myös!

Edit. tuo järjestelylaina oli mulla vihoviimeinen virhe (Blue Financen vipin lisäksi, voi jessus ku potutti maksaa sitä pois), koska velkaantuminen ei pysähtynyt siihen. Että jos joku suunnittelee (kallista) järjestelylainaa, niin suosittelen ainakin olemaan varma, että muuta velkaa ei sitten enää tule tai että vähintään pelaamattomuus on pysynyt edes jonkun aikaa.. Vaikka maksuerä onkin ehkä pienempi kuin niin, että maksaa montaa pienempää lainaa, suhteellisen huomaamattomasti ainakin omalla kohdallani sitten liukui siihen, että sen järjestelylainan lisäksi oli taas jonkun ajan päästä niitä pienempiä maksettavia, kunnes ei enää edes saa järjestelylainaa sen yhteissumman takia. Vaikka olin jo lopettanut pelaamisen siinä vaiheessa, ajatusmaailma ja tottumukset ei olleet muuttuneet peliajoista kuitenkaan. Ja vaikka olen jo vuoden käynyt terapiassa, muutos tuntuu tapahtuvan tosi hitaasti.. Ehkä vasta nyt pystyy edes vähän selkeämmin ajattelemaan näitä velkajuttuja eikä vaan yritä paniikissa selvitä mahdottomasta.
Viimeksi muokannut Pirpana-82 päivämäärä 5.12.2021 11:49:39, muokattu yhteensä 1 kerran
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja ytrewq » 5.12.2021 02:01:14

Voit myös miettiä velkajärjestelyä saatat tarvita oikeusaputoimistosta tai velkaneuvojalta apuja, miten velkajärjestelyn laput täytetään https://oikeus.fi/talousjavelkaneuvonta ... stely.html . Velkajärjestelyyn joutuu maksamaan jonkin aikaa saman summan kuin Takuusäätiön takaamaan lainaan.
Kirveelle olisi töitä!
ytrewq
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 535
Liittynyt: 1.4.2019 13:30:31

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 5.12.2021 02:41:58

ytrewq kirjoitti:Voit myös miettiä velkajärjestelyä saatat tarvita oikeusaputoimistosta tai velkaneuvojalta apuja, miten velkajärjestelyn laput täytetään https://oikeus.fi/talousjavelkaneuvonta ... stely.html . Velkajärjestelyyn joutuu maksamaan jonkin aikaa saman summan kuin Takuusäätiön takaamaan lainaan.


Juu, tästäkin oli velkaneuvolassa/Takuusäätiön henkilön kanssa puhetta. Haasteena on vaan se, että olen ollut aikaisemmin velkajärjestelyssä, se loppui vuonna 2013. Eli todennäköisesti joutuu ainakin pidempään maksamaan ulosottoon ja perustelemaan erittäin hyvin, jos hakee uudelleen. Tarkkaa aikaa ei tietty pysty sanomaan, mutta oli siellä velkaneuvolassa sitä mieltä, että ainakin kaksi vuotta pitäisi maksaa ensin ulosottoon. Ja voi olla, että peliriippuvuudesta syntyneet velat katsotaan kevytmieliseksi velkaantumiseksi: tokihan varmaan auttaa, jos pystyy osoittamaan, etten ole pelannut moneen vuoteen ja käyn/olen käynyt terapiassa. Mutta voihan sitä aina hakea, sitten kun tulee ajankohtaiseksi :)
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja ytrewq » 5.12.2021 13:38:24

Pirpana-82 kirjoitti:Juu, tästäkin oli velkaneuvolassa/Takuusäätiön henkilön kanssa puhetta. Haasteena on vaan se, että olen ollut aikaisemmin velkajärjestelyssä, se loppui vuonna 2013. Eli todennäköisesti joutuu ainakin pidempään maksamaan ulosottoon ja perustelemaan erittäin hyvin, jos hakee uudelleen. Tarkkaa aikaa ei tietty pysty sanomaan, mutta oli siellä velkaneuvolassa sitä mieltä, että ainakin kaksi vuotta pitäisi maksaa ensin ulosottoon. Ja voi olla, että peliriippuvuudesta syntyneet velat katsotaan kevytmieliseksi velkaantumiseksi: tokihan varmaan auttaa, jos pystyy osoittamaan, etten ole pelannut ömoneen vuoteen ja käyn/olen käynyt terapiassa. Mutta voihan sitä aina hakea, sitten kun tulee ajankohtaiseksi :)


Aa ok no sitten joutuu varmaan yrittämään maksaa kaikli velat pois. Mullakin uohon mennessä jotain 35000e ja opontolaina joku 9300e + joitain maksusuunnitelmia pariin pikkuvelkaan. En itsekään tiedä, miten olen onnistunut lyhentämään uot alle 10000e + opintolaina vielä jäljellä. 3,5 vuotta tohon mennyt tässä vaiheessa.

Velkajärjestelyssä "kevytmielinen sana" on korvattu "piittaamattomalla ja vastuuttomalla". Hirveä sana tuo kevytmielinen.

Mutta tsemppiä kovasti (y)!
Kirveelle olisi töitä!
ytrewq
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 535
Liittynyt: 1.4.2019 13:30:31

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 5.12.2021 15:47:48

Kiitos ytrewq, eiköhän tästä jotenki selvitä! <3 Tavallaan hävettää vielä enemmän, että olen taas tässä tilanteessa, vaikka jo kerran maksoin viisi vuotta velkajärjestelyssä velkoja ja sinnittelin ihan tosi pienillä tuloilla.. Kun laskeskelin ulosoton laskurilla tuota, paljonko sinne ulosottoon menisi, jäisi huomattavasti enemmän käyttörahaa kuin esim. velkajärjestelyn aikana jäi. Ja onhan se joku 650 € paljon vähemmön verrattuna siihen, että pahimmillaan velkojen lyhennykseen meni suunnilleen 1000 € / kk ja ylikin..

No kyllä nuo "piittaamaton" ja "vastuutonkin" kuulostaa aika kamalalta :lol: Kuulostaa siltä, että on vaan ottanut velkaa ilman aikomustakaan maksaa takaisin, vaikka omassa mielessä ajatteli, että saan paremmin hoidettua maksut esim. yhdistelmälainan avulla. Mutta tokihan järjen olisi varmaan pitänyt jossain vaiheessa puuttua peliin ja olisi pitänyt tajuta, ettei enää selviä millään maksuista.. Noh, josko tästä nyt jotain vihdoin oppisi kovapäisinkin, toivoa ainakin sopii :oops:

Mutta hei, tänään tuli ainakin yksi edistysaskel kohdalle: tarvitsen korutelineen. Sen sijaan, että olisin tilannut sen netistä noin vaan, kyselin Facebookin kirppisryhmässä, olisiko kenelläkään ylimääräisenä ja wuhuu: joku laittoi että hänellä olisi ja aikoi laittaa illalla kuvia. Mikä parasta, ryhmä on paikallinen kirppisryhmä, joten postikuluihinkaan ei mene mitään. Tykkään itse käydä aika ajoin kaappeja läpi ja lahjoittaa ylimääräiset vaatteet/tavarat eteenpäin. Tosin nyt alkaa säästökuuri puremaan, joten esim. vaatteita ei varsinaisesti enää kerry. Mutta pojan kanssa keskusteltiin ja sanoin, että käydään lelut läpi ja ne, millä ei leiki, annetaan jollekin toiselle pienelle pojalle tai tytölle. Kun varmasti poika saa taas lisää leluja joululahjaksi. Ja ihan suosiolla lahjoitti "ylimääräiset" pois :) Jotenkin helpompi hengittää, kun ei ole turhaa kampetta lojumassa nurkissa..
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 10.12.2021 00:13:50

Etätyötä reilu viikko takana ja yllättävänkin hyvin on mennyt. Eniten ehkä helpottaa se, ettei tarvi istua enää autossa ruuhkassa hermot pinnassa ja se, että ruokatunnin aikana ehtii vaikka tyhjentää ja täyttää tiskikoneen tai laittaa pyykit koneeseen/kuivumaan. Auttanut jotenkin tosi paljon jaksamiseen, kun ei tarvi työpäivän jälkeen miettiä noita hommia, kun on jo valmiiksi ihan poikki..
Huomenna vielä hakemaan sellainen koristesermi tuohon minun "toimisto"nurkkaukseen: haluan eristää itselleni koko nurkkauksen, niin saan jotenki paremmin erotettua työn ja kodin toisistaan. Torista löytyi 50 eurolla hienolla kuvalla oleva taitettava malli. Ei välttämättä tarvi Teams-palaverissakaan blurrata taustaa tai laittaa jotain erikoista taustakuvaa :lol:

Paria joululahjaa yritin tuossa ostaa laskulla, koska osamaksulla en tosiaan enää mitään osta, mutta ei onnistunut.. Oletin, että maksuhäiriömerkintä on napsahtanut, mutta Asiakastiedon sivuilla sitä ei ainakaan näkynyt. Noh, tästä lähtien sitten ostan vaan juttuja, mitkä voin maksaa heti, mikä ei sinänsä ole mikään huono juttu. Tuo Reseurs Bankin laina näkyy edelleen siellä heidän sivuilla minun tiedoissa eli eivät ole kokonaan eräännyttäneet sitä (ei ole tullut tästä mitään tietoakaan), joten en voi pyytää siirtämistä oikeudelliseen perintään..

Syömisongelmaisten vertaistukiryhmässä tuli puhetta siitä, kuinka yritetään hallita syömistä esim. erilaisten dieettien avulla, mikä taas johtaa lopulta hallitsemattomaan syömiseen. Minulla tuli tuossa "hyvä" idea, että kokeilen 8/16 paastoa, missä siis ruoka syödään 8 tunnin aikana, jonka jälkeen paastotaan 16 tuntia. Jep, tämähän on tosi hyvä idea, kun on jonkinasteinen syömishäiriö :roll: Varmaan yritän nyt jotenkin extra kovasti hallita syömistä, kun tuntuu, että muut asiat elämässä ei ole minun hallinnassa.. Jouduin jäämään etätöihin tavallaan vasten tahtoani toimiston sisäilmaongelmien takia ja nyt nuo velka-asiat. Toki olen nyt sitten sortunut ahmimaan tällä viikolla joka päivä eli juuei, tuhoon tuomittu yritys! Minun pahin pelko kumma kyllä on, että paino nousee takaisin sinne, mistä lähdin ja se saa minut ahmimaan, vaikka siinä ei ole mitään järkeä. Toki varmasti nuo muutkin asiat vaikuttaa. Ja pelaaminen ei ole enää vaihtoehto ahdistuksen käsittelyyn. Eikä edes yritykseen korjata velkatilannetta sillä suurella voitolla, koska jossain vaiheessa järki (ainakin vielä) astuu peliin ja muistuttaa, mihin minun pelaaminen johtaa..

Toisaalta ymmärrän, että tavallaan saan olla onnellinen, että lopetin pelaamisen niinkin aikaisessa vaiheessa, kuin lopetin. Toki velkaa on hemmetisti, mutta ei se kaikki pelkästään pelaamisesta ole tullut. Olen välillä alkanut ajatella, että ehkä minulla ei mitään riippuvuutta ollutkaan, kun pystyin lopettamaan näinkin "helposti". Toisaalta ymmärrän, että se on vaarallinen ajatus ja olen toki tehnyt töitä pelaamattomuuden eteen, mutta en tiedä, onko se joku huijarisyndrooma vai mikä. En osaa ihan selittää, mitä tarkoitan. Vai onko se vaan aivojen tapa alkaa valmistamaan minua pelaamiseen: alan vakuuttelemaan itselleni, ettei minulla mitään oikeaa ongelmaa ollutkaan ja kyllä sitä vähän voi kokeilla jne :? Tosin toistaiseksi on riittänyt sen muisteleminen, mitä se pelaaminen oli juuri ennen lopettamista: järkyttävää ahdistuksen tunnetta ja pakonomaista pelaamista. Siinä vaiheessa oikeastaan toivoin, etten voittaisi isoa voittoa, että saisin vielä jatkaa pelaamista. Ja sitten kun tuli isompi voitto, sitä ei voinut nostaa, koska olin jo pelannut niin paljon ja omat piti saada pois..

Kirjasin yhdessä vaiheessa ylös talletuksia ja voittoja ja oli kyllä melko silmiä avaavaa: ekat voitot, mitkä nostin kasinolta oli 20 €. Ja melko nopeasti, ehkä vuoden aikana ne talletetut summat alkoivat kasvaa ja voittoja tuli harvemmin, koska tuollaisia summia ei olisi tullut mieleenkään kotiuttaa. Pitää ehkä kaivaa se lappu jostain muistutukseksi, miksi "ansaitsen" hakea ja saada apua.

Tällaisia mietteitä tänään: ehkä minua sittenkin ahdistaa asiat tällä hetkellä enemmän kuin tajusinkaan, ei ollut tarkoitus kyntää noin syvissä vesissä :D Täällä oli niin syvällisiä ja pohdiskelevia kirjoituksia, että ne varmaan inspiroi kaivelemaan pohjamutia.. Toisaalta on kai ihan hyvä välillä pohtia ja miettiä näitä asioita, ettei totuus pääsisi unohtumaan!
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Matleena89 » 12.12.2021 12:20:17

Hei.

Löysin tämän keskustelun ja luin kokemuksiasi. Oon myös tajunnut, että pelaaminen on karannut käsistä. Eilen laskin, että lainaa on nyt vähän yli 20000. Tosin 7000 on otettu aikanaan muuhun tarkoitukseen. Nytt on pakko vain lopettaa ja alkaa maksamaan. En vain tiedä mistä pääsee alkuun. Ensiksi pyysin töistä lisää vuoroja. Laskin, että niiden avulla on mahdollista saada lisää rahaa noin 400 kuukaudessa. Tulojen puolesta ei pitäisi olla paniikkia. Mutta 3000 palkasta ei jää melkein mitään käteen maksujen jälkeen. Onko tietoa voiko päästä takuusäätiön takaukseen piiriin. Vaikka osa veloista on pelattu? Osa kuitenkin on tullut lääkkeistä ja pieleen menneestä asuntokauppaan liittyvistä kuluista.

Noiden muiden syiden luulisi ainakin kelpaavan ja että kyse ei pelkästään ole pelaamisesta.
Matleena89
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12.12.2021 12:13:37
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 12.12.2021 15:19:53

Hei Matleena89, hyvä, että olet ymmärtänyt pelaamisen olevan ongelma, se on hyvä alku. Velkojen suhteen alkuun pääsee varmaankin parhaiten olemalla yhteydessä vaikka tuonne Takuusäätiöön, he osaavat antaa tarkempia ohjeita ja kertoa lisää myös tuosta takauksesta. Suosittelen myös ihan kaupungin/kunnan velkaneuvojaa tai velkaneuvolaa, jos sellainen on tarjolla.

Tuolta Takuusäätiön sivuilta löytyi: "Riippuvuudet kuten päihde-, peli- tai ostoriippuvuus, psyykkiset sairaudet tai rikostausta eivät estä takauksen saamista. Riippuvuuden tai sairauden on kuitenkin oltava hoitotasapainossa ja hallinnassa niin, että arjen rahankäyttö sujuu, uutta velkaa ei enää synny ja lainan hoito onnistuu." Ja toki tuohon tarvitaan myös mahdollisen puolison tiedot, joten hänen täytyy olla tietoinen tilanteesta.

Ja ihan omien kokemuksieni perusteella sanoisin kanssa, että peliongelman on oltava hallinnassa ennen kuin velkojen hoitoa kannattaa alkaa suunnittelemaan.. Toki siis hyvä on miettiä, mitä niiden kanssa tekee, mutta jos pelaaminen jatkuu, on aika hankalaa, ellei mahdotonta saada velka-asioitakaan hallintaan. Minulla tämä velkatie on ollut ehkä vähän pidemmän kaavan mukainen, kun peliongelma ei ole ainoa riippuvuus, mitä mulla on, eli vasta nyt, yli kaksi vuotta pelaamisen lopettamisen ja yli vuoden terapian jälkeen olen edes matkalla ratkaisemaan tätä asiaa :roll: Sinulla on tosi hyvät mahdollisuudet selvitä noista veloista, kunhan vaan pelaaminen loppuu.

Jos lopettaminen ei onnistu omin voimin, suosittelen ehdottomasti hakemaan apua ja tukea myös siihen. Täältä ja tuolta Peluurin puolelta löytyy hyviä vinkkejä siihen, mitä apua on tarjolla, toki tänne kirjoittaminen on tosi hyvä alku. Paljon tsemppiä sinulle!
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Matleena89 » 13.12.2021 21:02:58

Kuten arvelikin niin ei tuo lopettaminen sitten onnistunut. Eilinen meni hienosti. Tänään liikaa tyhjää aikaa ja 1400 kasinolle. Onneksi tajusin lopettaa kun pelitilillä oli vielä 400 ja siirsin ne tilille. Visalta nämä pelirahat nostin. 😐

Mutta tämän myötä tein toimenpiteen. Että nostin Visan tappiin ja maksoin niillä rahoilla toista velkaa. Nyt en saa enää visalta mitään. Ja velkaa ei ainakaan pääse tulemaan lisää.

Mulla on sairaus johon tarviin muuten lääkkeitä niin siirsin toiselle tilille hätävaraksi pari sataa. Sieltä raha on käytävä pankista nostamassa. Joten pelaaminen niillä rahoilla ei onnistu

Paskaa suoraan sanottuna. Mutta nyt ainakaan en voi enää tehdä penniäkään enempää velkaa. Lisäksi päätin, etten lyhennä edes visaa. Kuin jonkun ihan minimin. Niin sieltä ei saa otettua rahoja takaisin. Maksan muita lainoja nyt ja visan sit joskus kun toivottavasti olen päässyt tästä tilanteesta. 😳
Matleena89
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12.12.2021 12:13:37
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 14.12.2021 17:20:01

Matleena, ikävä kuulla, että pelaamattomuus ei pitänyt: nyt vaan sitten uuteen alkuun! Suosittelen ainakin ensi hätään sulkemaan pelitilit laittamalla täältä sivustolta löytyvän sähköpostin kasinoille ja estämällä rahansiirrot kasinoille sekä mahdollisesti laittamaan jonkin pelinesto-ohjelman laitteelle, jolla yleensä pelaat. Ainakin Trustlylle ja Eutellerille lähetettävistä viesteistä löytyy täältä mallit.

Olisiko järkevää irtisanoa luottokortti? Itselläni ainakin se vaan aiheutti lisää velkaa: maksoin minimisumman ja käytin taas korttia, joka kk sahasi edes takaisin se summa.. Toki tuli aina pikkuisen lisää korkoa joka kk :roll: Yllättävän kauan sai 2000 euron luottoa maksella takaisin.

En ole oikein sopiva henkilö neuvomaan velkojen maksussa, mutta ainakin minulle suositeltu lumipallomenetelmä voisi olla ihan järkevä tapa hoitaa velkoja (toimi ainakin itselläni, tosin mukautettuna ja vasta siinä vaiheessa, kun en ottanut/saanut lisää velkaa mistään). Tähän voi tutustua tarkemmin ihan vaikka googlettamalla tuon tekniikan.

En nyt osaa tämän parempia ehdotuksia antaa kuin ne, mitkä itselläni auttoivat pelaamattomuuden alussa. Pitempi pelaamaton aika on vaatinut ainakin itseltäni paljon henkistä työtä ja asioiden käsittelyä ja itsetutkiskeluakin ja olen vielä ihan alussa tässä hommassa. Alussa pelaamattomuus vaati minun mielestä suoranaista surutyötä luopua pelaamisesta, koska siihen oli niin pitkään turvautunut kaikissa tilanteissa.. Laitan vielä linkin tuohon Matti Nokelan luentoon peliriippuvuudesta, jos kiinnostaa. Taitaa olla monessa ketjussa tuo kylläkin, mutta on todella silmiä avaava: https://www.youtube.com/watch?v=sv8Q_tghTTE.

Toivottavasti jotain kannustusta/eväitä saat näistä minun jutuista! Tsemppiä jatkoon!
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Matleena89 » 14.12.2021 18:44:58

Kiitos ideoista 🙂 ainakaan tänään ei ole yhtään kiinnostanut pelit. Lähinnä tuli eilen sellanen outo rauhallisuus, kun tajusin et viimeisenä veloista maksan luottokortin. Jolloin sitä ei pääse käyttämään. Maksan pankkilainaa nyt ensin niin paljon kuin pystyn.

Onneks lainat on järkevillä koroilla. Vaikka ottaa päähän silti. Sain myös lisätöitä kun kyselin töissä onko loppuvuodelle ja alkuvuodesta tarve. Näin saan lisää rahaa reilun tonnin. Alku sekin on maksamisessa ja tulee parempi olo itselle.

Työnteko voi myös pitää ajatukset poissa pelaamisesta. Koska ei ole siihen sitten aikaa. 😅

Sain paljon voimia lukemalla tämän sinun tarinan. Kun tajusin, etten olekaan ainoa kenen asiat on mennyt solmuun näiden takia.

Tsemppiä sinulle ❤️
Matleena89
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12.12.2021 12:13:37
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Pirpana-82 » 15.12.2021 00:45:16

Kiitos! ❤ Kiva kuulla, että tästä minun sekoilusta on edes ollut jollekin apua 😊 Itse alan jo välillä väsyä tähän jatkuvaan ongelmavyyhtiin. Tavallaan helpottaa, kun tein nyt päätöksen päästää ne kaksi lainaa ulosottoon: ne etenee omalla tahdillaan tuolla perintäprosessissa enkä voi siihen just nyt juuri vaikuttaa. On taas vaaran paikka, kun tulee tili nyt 15. päivä: jänskättää, miten tässä kuussa käy rahankäytön kanssa!

Täällä(kin) on monia, jotka on saaneet velka-asiat hallintaan tekemällä sinnikkäästi töitä, heiltä saa varmasti hyviä vinkkejä.. Mutta kannattaa varmaan olla sinne Takuusäätiöön yhteydessä, sieltä osaavat neuvoa velka-asioissa eteenpäin. Ollut tosi mukavia työntekijöitä siellä, kun olen ollut yhteydessä.
Pirpana-82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 10.9.2021 19:13:30
Ollut pelaamatta

Re: Velat kaatuu niskaan

ViestiKirjoittaja Koodari » 15.12.2021 09:03:19

Hei Matleena89 Kuten Pirpana-82 sanoi, täällä on myös niitä, jotka ovat saaneet raha-asiat kuntoon. Se vaatii tosiaan sinikkäästi töitä. Suosittelen lämpimmästi budjetin tekoa. Se kuulostaa ehkä tosi tylsältä miettiä mihin sun on pakko käyttää rahaasi, mitä sen jälkeen jää, ja miten käytät sitä mitä jää pakollisten menojen jälkeen. Itse pidän kirjaa joka ikisestä sentistä. Näen mihin kaikki menee, miten velka lyhenee ja miten säästö kasvaa. Kurinalaisesti elän, ei mitään hullutuksia rahakäyttöön suhteen. Ei se tarkoita askeettista elämää, vaan sitä, että on hyvä suunnitelma, ja siitä pitää kiinni.
Nykyään minulla ei ole enää kuin yksi velka, jossa on 8 vuoden maksusuunnitelma, ja josta 2 vuotta on maksettu. Velan maksussa harrastan itse sitä, että joka kuukausi maksan 30e enemmän kuin mikä on maksusuunnitelmassa. Sen lisäksi se mitä aikaisemmin on säästöön mennyt, menee nyt lyhennyksiin. Se saa aikaiseksi, että joka kuukausi kiihtyvällä vauhdilla korko-osuus pienenee ja lyhennysosuus kasvaa. Näillä näkymään 1,5 vuoden päästä velka on maksettu.
Kovasti tsemppiä teille molemmille.
Is anyone here a marine biologist?
Koodari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 490
Liittynyt: 26.3.2008 14:29:40
Ollut pelaamatta

EdellinenSeuraava

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa