Olet täällä

Peluurin palvelut pelaajille ja läheisille

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Peluurin palvelut pelaajille ja läheisille

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 18.5.2010 08:48:10

Päivitetty 14.7.2021

Peluuri auttaa, kun pelaaminen haittaa. Peluuri on valtakunnallinen palvelukokonaisuus pelaajille, läheisille ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Tarjolla on ammatillista tukea, vertaistukea ja oma-apuvälineitä puhelimen ja verkon välityksellä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Peluurin palveluissa kannustetaan ja motivoidaan, ei moralisoida. Peluuri tukee ja ohjaa muutoksessa vahvistamalla asiakkaan omia voimavaroja. Peluurin periaatteita ovat asiakaslähtöisyys, luotettavuus, nimettömyys, tuomitsematon suhtautuminen asiakkaan ongelmaan ja tasavertaisuus suhteessa asiakkaisiin ja henkilökuntaan.

Peluuri on peliongelmien asiantuntija Suomessa: aktiivinen toimija, vaikuttaja ja yhteistyökumppani pelihaittojen ehkäisyssä ja vähentämisessä sekä palvelujärjestelmän kehittämisessä. Peluuri tuottaa ja välittää riippumatonta tietoa pelihaitoista tutkimuksen ja päätöksenteon tueksi.

Palvelun tuottavat Sininauhaliitto ja A-klinikkasäätiö.

Peluurin palvelut:

*Auttava puhelin ja chat: soita arkisin klo 12–18 maksuttomaan numeroon 0800 100 101. Chat auki ma, ke ja pe klo 12-15.

*OmaPeluuri: OmaPeluuri -verkkopalvelu on tarkoitettu liikaa pelaaville ja heidän läheisilleen sekä pelihaittoja kohtaaville ammattilaisille. Se tarjoaa paikan keskustella ryhmässä vertaisen tai ammattilaisen kanssa sekä osallistua ohjattuihin ryhmiin. Rekisteröitymiseen tarvitsee toimivan sähköpostiosoitteen.

* Keskustelufoorumit Valtti ja Hertta: vaihda kokemuksia ja mielipiteitä vertaisten kanssa pelaajille ja läheisille tarkoitetuissa avoimissa foorumissa.

* Peli poikki -ohjelma: hae palveluun, joka on yhdistelmä oma-apua ja ammattilaisen tukea. Hoitojakso kestää kahdeksan viikkoa.

* Verkkosivusto peluuri.fi: etsi tietopankista tietoa esimerkiksi rahapelaamisesta, peliongelmasta, tuki- ja hoitomahdollisuuksista sekä muutoksesta. Saatavilla on myös erilaisia testejä pelikäyttäytymisen testaamiseen ja oma-apumateriaalia muutoksen tueksi.
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2419
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa