Olet täällä

Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Minnie200k » 26.5.2017 15:58:18

Tilanne on katastrofaalinen, järkyttävä.

Tiedän, että meitä on monia, jolla pelaaminen on jatkunut jo vuosia, joillain vuosikymmeniä. Minulla pelaaminen alkoi vuonna 2007 ja nyt kymmenen vuotta takana, Tänään laskin velkani... fanfaarien pitäisi soida tässä kohtaa, mutta surusta. Minulla on erilaisia velkoja (pääsääntöisesti pelaamisesta johtuen, lainaa, lainalla kuittaamisesta johtuen) 205 000€. Kyllä. Yli kaksisataatuhattaeuroa. Ja vasta nyt on tullut se tilanne, etten enää selviydy veloistani vanhalla menetelmällä eli ottamalla velkaa velan maksuun. Pelaamisen olen lopettanut. Muistutuksia satelee, puhelinsoittoja myös. Velkaa on 34 erilaista, pienestä todella suureen, Yhtäkään ei ole otettu omaisuuden hankinta mielessä, eikä kukaan läheisistäni tai ystävistäni tiedä veloistani. Ei edes puolisoni. Minulla on vakityö ja ihan ok palkka. Olen huolehtiva, iloinen, energinen, aikaansaava, liikunnallinen ja suht menestynyt ihminen, niin siis työelämässä. Kulissit kunnossa.

No mitäs nyt? 1) olen listannut velkani (tuntui, että meinasin kuolla, mutta selvisin) 2) olen yrittänyt sopia maksusuunnitelmia (hah, tiedän etten pysty niitä pitämään) 3) yritän vetkuttaa kesäloman yli luottotietojen menettämistä (en tiedä miksi? kai haluan nauttia viimeisestä lomastani luottotietoisena, jep tyhmää) 4) olen valmis kuitenkin antamaan kaiken luisua ulosottoon (tiedän, tämä tie ei lopu ehkä koskaan, sillä velkaa on liikaa) 5) mietin miten kertoisin puolisolleni (tämäkin vielä, salattu koska en halua satuttaa, koska olen aina selvinnyt kaikesta yksin, koska haluan selvitä kaikesta yksin)
Minnie200k
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 32
Liittynyt: 26.5.2017 15:40:44
Ollut pelaamatta

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja pörssipeluri » 26.5.2017 18:06:22

Huh todella kova setti sinulla. Ihan uskottava kerronta. 34 velkojaa on aivan armoton määrä, kelaa väkisteen hirvittävät kk erät. Ymmärrettävää että haluaa viettää ns viimeisen kesän täysillä.
pörssipeluri
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 185
Liittynyt: 19.5.2014 12:37:53

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja pelitöntulevaisuus » 26.5.2017 18:38:54

Niin, minulla velkaa puolet tuosta. Saa nähdä millainen loppusumma tulee olemaan. Otin lainaa lainan päälle, jotta sain lyhennettyä velkoja. Samassa veneessä siis.

Velkaneuvojalle soitin, ja hän oli silloin lomalla. Enkä saanut itseäni erittelemään kaikkea hänelle sähköpostissa. Ne ohjeet olivat vastaajassa. Pelotti tilata aika, ja velka paisui. Exceliä olen tosin pitänyt.

Tässä on vaara, jos sinulla on puolisosi kanssa yhteistä omaisuutta, että osuuteni ulosmitataan. Puolisolle puhuminen on parempi tapahtua toimestasi ennen kuin se tulee muuta kautta hänen tietoonsa. Miesystävälleni kerroin veloista silloin tauolla olleesta pelaamisesta jo palatessaan yhteen, mutta salasin uudelleen sortumiseni. Joulukuussa vasta itkien kerroin sen alkaneen jo alkusyksystä. Hän on ollut tärkeä henkinen tuki minulle. Voisiko puolisosi olla sinulle se tuki?

Huolestuttaa, että ajattelet , että sinun on yksin selviydyttävä.

Kirjoitat eloisasti ja hyvin jäsennellen, joten et ole ainakaan pahasti ahdistunut. Pystyt toimimaan järkevästä. Olet lopettanyt pelit: Hyvä. .Puolisosi kanssa voitte miettiä ratkaisua, paras olisi saada se yhdestä paikasta. Summa on hurja ja se vaatii omaisuutta tai takaajia. Kyllä tämä miesystäväni myös olisi tullut takajaaksi samoin siskoni, mutta en jatkuvien yt-kierrosten takia uskalla ottaa pitkä-aikaista lainaa, jonka maksajaksi pahimmassa tapauksessa joutuu joku muu. Vaarana on aina myös se, että sorrun pelaamaan.
Avatar
pelitöntulevaisuus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 527
Liittynyt: 7.9.2015 17:41:09

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja pelitöntulevaisuus » 26.5.2017 20:35:56

Pitäisi varmaan editoida vielä lisää edellistä, mutta vastaan uudella viestillä. Taitaa nukkumatti viipyillä, mutta olen nyt väsynyt täällä illalla kukkumisen, vähän nukkumisen ja hektisen työpäivän jälkeen. En normaali vitsaileva itseni enkä jaksa kirjoitella kuin tärkeimmät.

AIon siis veloistani suoriutua itse, ilman isoa lainaa siihen, koska tämän ikäisenä en voi luottaa enää helposti työllistyväni, jos lähtö töistä tulee, mutta henkinen tuki, jota saan ihmisiltä, on hyvin tärkää minulle. Olin tyhmä, etten ajoissa kertonut tilanteesta. Saattuu toi viime syksyinen repsahtaminen samaan aikaan silloisten yt-neuvottelujen kanssa. Nyt oli jo jälleen toiset ja pian taas uudet.

Sinä energisenä ja varmaan nuorempana selviäisit, jos saisit lainan yhdestä paikasta. Siis jos se suinkaan on mielestäsi mahdollista. Tietty ulosotto ( minulla taitaa alkaa joskus loppukesästä) on sitten yhdestä paikasta, mutta siihen tulee muut kulut päälle, ja pahus vieköön, velkojat eivät siirrä niitä välttämättä ulosottoon.

Olen henkisesti valmistautunut siihen, että ulosotto alkaa. En tiedä mitä kaikkea tulee tapahtumaan, mutta ei se maailmaa kaada. Asiat menivät parempaan suuntaan otetettuani lainakiellon tammikuun alusta. Olisin varmasti saanut vielä velkoja samaan summaan kuin sinulla ( Ne tulot).
*** asioilla on taipumus järjestyä ***
Avatar
pelitöntulevaisuus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 527
Liittynyt: 7.9.2015 17:41:09

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja pelit poikki » 26.5.2017 21:27:17

Tilanteesi on se että ulosotto varmaan on paras ratkaisu,sitten sinulla jää jopa enemmän elämiseen kuin nyt kun ilmeisesti kaikki rahat menevät lyhennyksiin. Olet tainnut tosin käyttää uutta velkarahaa myös elämiseen niin että jatkossa sinun on opeteltava tulemaan toimeen sillä mitä suojaosuus on. Kyllä tuossa joutuu varautumaan pitkään aikaan kun ulosotto on läsnä elämässä. Minulla on kokemusta viime vuosisadalta kun perheyrityksemme meni konkurssiin ja olin velkojen takaajana omalta osaltani. Olin kaiken kaikkiaan 16 vuotta perinnässä noista veloista kunnes sain armahduksen maksamalla pienen osan niistä minkä pystyin. Kyllä sekin aika oli ihan hyvää elämää järjestelin itselleni välillä ulosottomiehen kanssa pienempiä maksueriä kun sanoin etten muuten selviä ja pysty käymään töissä.
Minä myös tiesin etten koskaan saa kaikkia velkoja ulosottoon maksetuksi, se oli ikään kuin ylimääräinen vero minkä maksoin, onneksi eläke kertyy niistäkin maksuista. Toivon sinulle voimia todella paljon aloittaja, elämällä on tapana kuitenkin aina järjestyä!
Kun lusikalla on annettu niin kauhalla ei voi vaatia
pelit poikki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 339
Liittynyt: 11.3.2017 09:35:17

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Peluri91 » 26.5.2017 22:33:49

Itselläni velkaa n. 3,5k tällä hetkellä, joka se on itselleni paljon kun ottaa huomioon tilanteeni.
Nykypäivänä se vaan on tehty liian helpoksi ottaa lainoja, itsekin joskus laskenut, että vaikka olen työtön, niin tällä hetkellä saisin varmasti n. 15-20k jos kaikista ottaisin mistä joskus olen ottanut hyvinä aikoina.
Eipä noita todellisuudessa kiinosta ihmisten tulot ja kuinka niistä selviää, koska voivat myydä lainat eteenpäin perintä yhtiöille jne.
Sun tilanteessa varmaan parasta olisi vaan olla maksamatta mitään nyt ja koittaa kerätätä jonkunlainen pohjakassa tulevaa elämää varten, esim. jos joku kondin kone hajoaa ja joutuu ostamaan uuden.
Myös olisi kiva tietää, että mitä kaikkia tohon sun velkaa sisältyy, kuinka suuri osa on asuntolainaa sekä esim. autolaina yms. Myös paljonko sun tulot ovat, meinaan noin suurta summaa ei kyllä roskapaikoista pysty saamaan, kun niissä taitaa se n. 50-60k olla mitä joillakin täälläkin on.
Peluri91
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 70
Liittynyt: 12.8.2015 18:31:40

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Surutar » 27.5.2017 20:10:23

Voi yhyren tähären sentään.... oma 80t velka alkaa tuntua pieneltä...Itselläni nyt takana 4 kk ulosottoa, ja muutama velka luuraa vielä jossain "matkalla" eli puhelut Käräjäoikeudesta ja haastemies ovella alkavat olla kohta ohi ja sitten vaan maksellaan. Pitkä on tie. Olen kerran päässyt velkajärjestelyyn ja vienyt sen maaliin, oli sellainen rutistus henkisesti, että en kykenisi siihen uudestaan vaikka joku maailman 8. ihme tapahtuisi, ja pääsisin siihen toisen kerran. Nyt joudun maksamaan vielä lisäsuorituksia velkojille 9t eli nämä menevät UO:oon jonon jatkoksi....

Se, miksi lähdin kirjoittamaan...pelitöntulevaisuus sanoit, etteivät velkojat välttämättä siirrä velkoja ulosottoon. Lain mukaan heidän on tehtävä se heti kun velallinen sitä pyytää. Itsekin olen kirjoitellut aika nopeasti velkojille, että sanokaa velka irti ja siirtäkää perintätstoon, ja heti perintätoimistolle pyyntö/käsky siirtää velka oikeudelliseen perintään. Näin ne eivät voi loputtomiin hillota velkaa itsellään ja kerätä korkoa ja kuluja. Kun velka menee UO:oon, korko on 7%...vrt monen sadan % korko joissain lainoissa. Luottotietoni menivät tämän vuoden alussa, en ole sitä huomannut yhtään missään... eli ei ulosotto ja seuraamukset ole niin paha mörkö kuin joskus aikanaan (esim vanhempani varmaan kuolisivat häpeästä, jos joutuisivat ulosottoon tai luottotiedot menisivät, heidän sukupolvelleen kuolemaakin kamalampi juttu). Toki maksamiseen menee sitten vuosia näillä velkasummilla, mutta 2 v päästä ulosottomaksu aina poistuu ja sitten alkavat pääomatkin lyhentyä.

Tsemppiä kaikille meille!
Surutar
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 105
Liittynyt: 13.9.2015 10:37:26

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja SpeedyG » 29.5.2017 06:45:29

Kiitos surutar että toit ilmi lain, jonka mukaan velka on siirrettävä UO:on velallisen niin halutessa. En nimittäin tiennyt tälläisestä laista mitään. Olen Lindorffilta yrittänyt pyytää puhelimessa velkojani siirrettäväksi ulosottoon, mutta kusipää riistäjä luurin toisessa päässä närkästyi, eikä suostunut. Siis mitä helvettiä? Nyt alkoi tuo käytös vituttamaan niin paljon, että taidanpa soittaa heille ja vaatia asiaa uudestaan.
SpeedyG
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 253
Liittynyt: 11.2.2013 12:40:31

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Raidaaja » 29.5.2017 09:32:54

Huh! kylläpäs oli melkoista luettavaa! Velkaa on kyllä aivan helvetisti yhden omakotitalon verran..

Mutta etköhän sä selviä zemppiä siihen!

Täytyy myöntää, että nyt oma 4k € velka tuntuu todella mitättömältä
I'll miss the comfort of my mother and the weight of the world.
Avatar
Raidaaja
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 78
Liittynyt: 25.4.2017 10:58:12
Ollut pelaamatta

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Minnie200k » 29.5.2017 12:55:53

No niin, kiitos tsempeistä näin ensin alkuun.

Täytyy tässä miettiä, míkä liike otetaan seuraavaksi. Vaihtoehtojen pulaa ei taida olla... Joku ehdotteli suurta lainaa takaajien avulla. Se sotii yksin pärjäämisen periaatetta vastaan aika vahvasti ja tosiaan tuollaista 200k:n lainaa on aika vaikea saada, vaikka olisi millaiset takaajat. Ainakaan tällaisessa tapauksessa, vai mitä olette mieltä?

Mutta yksi asia on listalla aivan varmasti, muutamalle läheiselle kertominen. Helpommin sanottu, kuin tehty. En oikein tiedä miten ja mistä aloittaa. Olisi helpompi, mikäli puolisoni saisi tietää jotain toista kautta, toisaalta itse siinä pakoilen vain. Se on ollut tuttua minulle tämän ongelman kanssa. Asian pakoilu.

Joku teki kivan huomionkin, että kirjoitan kaikesta huolimatta kepeästi. Tämä on totta, sillä olen ihmisenä kaikesta huolimatta säilyttänyt joskus perityn elämän ilon. Ilon siitä, että herään joka aamu, vaikka takana olisi murehdittu yö.

Yhdestä asiasta toivoisin tietoa, möröstä nimeltä haastemies. Luin asiasta, onko totta, että haastemies tulee aina ovelle? Eikö asiaa voi oikeasti hoitaa puhelimessa kokonaan? Kertokaa, että tämä tieto ei pidä paikkansa. Haluan hoitaa asian mahdollisimman vähin äänin tietenkin. Voinko ilmoittaa haastemiehille jo etukäteen, että myönnän aivan kaiken! :D Auttaako kansalaisen asiointitili haasteiden vastaanottamisessa?
Minnie200k
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 32
Liittynyt: 26.5.2017 15:40:44
Ollut pelaamatta

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja NälkäinenHaamu » 29.5.2017 14:02:22

Moi Minnie,

Haastamiehestä sen verran että itse en nähnyt kertaakaan haastemiestä. Jossain vaiheessa sinulle rupeaa tulemaan kirjeitä, joissa on haaste, joka pitää allekirjoittaa ja lähettää käräjäoikeuteen. Tietääkseni haasteita ei ole mahdollista saada kansalaisten asiointitilille. Asiointitili kuitenkin kannattaa ottaa käyttöön: sinne tulee tiedot ulosmittauksesta ja vähenee kirjeiden määrä. Eli jos palauttaa kaikki haasteet ajoissa ei joudu tekemisiin haastemiehen kanssa. Tai itse en ainakaan joutunut ja joku 20 eri haastetta olen palauttanut.

Kyllä sitä varmaan saa lainan, jos löytyy koko lainasummalle takaajat. En tosin lähtisi peliriippuvaisena ottamaan noin isoa lainaa.

Mistä johtuu yksin pärjäämisen periaate?

Tsemppiä!
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCq79mVh8bx1xndeWCEBZ00A
E-mail: riku_forsell@hotmail.com

Jos tarvit vertaistukea tai on kysyttävää, laita viestiä. Autan mielelläni.
Avatar
NälkäinenHaamu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 287
Liittynyt: 9.2.2017 23:28:19
Ollut pelaamatta

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Tsempparitar » 29.5.2017 17:47:59

Moikka!

Lisään tuohon vielä sellaisen, että en myöskään ole haastemiestä koskaan tavannut, mutta en ole myöskään koskaan allekirjoittanut mitään, vaan kun tiedoksianto tulee kotiin, pätee niihin myös periaate "hiljaisuus on myöntymisen merkki". Ne voi halutessaan myös allekirjoittaa ja toimittaa eteenpäin. Tämän jälkeen velka etenee ulosottoon, josta tulee sitten tiedot asiointitilille, mikäli olet sen itsellesi ottanut käyttöön. Puhelimitse ja sähköisesti saa asiat siis hyvin pitkälti hoidettua eikä tarvitse haastemiestä tavata. Olen ymmärtänyt että haastemies tulee tuomaan tiedoksiannon kotiin, mikäli puhelimitse ei tavoiteta..? En ole kyllä nyt aivan varma, kun olen asiat aina puhelimitse hoitanut. Hirveästi tsemppiä!
Tsempparitar
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 919
Liittynyt: 7.7.2016 20:23:01

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja pokeri_ja_ruletti » 29.5.2017 20:18:55

Olisi mielenkiintoista tietää miten noin iso velka on pystynyt muodostumaan. Kerro jos haluat millä tasolla kuukausitulosi ovat ja miten olet ketjuttanut lainoja, että tuollainen on ollut mahdolllista? Onko osassa lainoissa, joku muu takaajana?
pokeri_ja_ruletti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 133
Liittynyt: 14.3.2017 20:13:53

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja Surutar » 29.5.2017 23:28:44

SpeedyG, oleppa hyvä! Finlex:

"4 c § (18.1.2013/31)
Velallisen oikeus pyytää kuluttajasaatavan perinnän keskeyttämistä
Kuluttajasaatavaa perittäessä velallisella on oikeus pyytää perinnän keskeyttämistä ja asian siirtämistä oikeudelliseen perintään. Jos perintä koskee useassa erässä erääntyvää saatavaa, keskeytyspyynnön voi kuitenkin tehdä vain, jos saatava on kokonaisuudessaan erääntynyt. Velallisen on tehtävä keskeytyspyyntö kirjallisesti tai muulla pysyvällä tavalla.

Keskeytyspyynnön estämättä tämän lain mukaista perintää saa jatkaa, jos siitä aiheutuvista kuluista ei vaadita korvausta velalliselta. Jos perintää jatketaan, velalliselle on samalla ilmoitettava, että häneltä ei vaadita kuluja keskeytyspyynnön jälkeen suoritettavista perintätoimista.

Keskeytyspyynnön estämättä velalliselle saa toimittaa sellaisia kehotuksia ja ilmoituksia, joita velkojalta lain mukaan edellytetään maksuhäiriötiedon ilmoittamiseksi, vanhentumisen katkaisemiseksi tai muuten velkojan oikeuksien säilyttämiseksi."

Sähköpostilla olen hoitanut tämän niin Intrumin, Lindorffin kuin muidenkin kanssa, ja aina onnistunut. Mutta huom! tekevät tämän vasta kun koko velka on eräännytetty eli ns. irtisanottu. Tosin olen sitäkin pyytänyt välillä, ihan vaan nopeuttaakseni prosessia.

Juu, ei se haastemies ovella ramppaa jos itse vastaa Käräjäoikeudesta tuleviin puheluihin/soittaa sinne itse, eli ei pakoile heitä. (Minulla sellainen työ, ettei oikein virka-aikaan saa kiinni ja jonkin aikaa yritettyään tulivat kotiin). Ensin soittavat, sitten laittavat kirjeen jonka postitat takaisin. Varsinaiseen haasteeseen ei tarvitse vastata millään tavalla jos ei halua/ei kiistä vaadetta. Kansalaisen asiointitili kannattaa luoda heti, sen tekee kädenkäänteessä, sinne menee kaikki Ulosoton posti, kuitit ym sähköisesti, eivät pyöri eteisen lattialla.

Melkein naurattais jos ei itkettäis... minun kohtalonani näköjään oli tulla asiantuntijaksi tällä saralla....
Surutar
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 105
Liittynyt: 13.9.2015 10:37:26

Re: Kun pelivelkaa on paljon, todella paljon

ViestiKirjoittaja pelitöntulevaisuus » 30.5.2017 05:53:52

Kiitokset Surutar, Haamu, Tsempparitar ja muut vastaajat arvokkaista tiedoista. Pitää soitella perintätoimistoihin. Minulle on tullut myös näitä maksusuunnitelmia, mutta hankala on kaikkea lyhentää. Ei onnistu millään.

Tsempparitar kertoi, että verkkopankissa voi asettaa rajoja verkko-ostoksille. En vielä mennyt tutkimaan tarkemmin. Sunnuntai- ja eilinen menivät muissa merkeissä ( työt ja illalla taas metsäretkellä :). Nyt tuntuu, ettei ole enää pahempaa vaaraa kasinopelaamisessa ei edes veikkauksen . Minnie, sinun kannattaa laittaa se, jos sinusta tuntuu, että on vaarana että sorrut pelaamaan.

Kerronpa vähän lisää siitä, miten oma velkaantuminen myös meni tähän jamaan. Aloin ottamaan sitä lainaa lainan päälle siten, että uskoin veikkauksen lotoissa tai muissa ns "hitaissa" peleissä sen ison voiton vielä tulevan ( mitätön mahdollisuus), vaikka kasinopelit totesin rutoksi. Velkaa tarvitsi lyhentääkseen muita velkoja. En enää pelanut juurikaan missään nettikasinoilla, kun velkaa tuli ( paitsi surullista kyllä peliputki iski päälle viime syksynä, mutta siihen mennessä olin jo tuota kulutuslainavelkaa kertynyt yli 60K). Minäkin olin hyvinkin iloinen, kepeä ja positiivinen loppuvuodesta 2015 viime syksyyn asti ja tavallaan uskon vieläkin, ettei tämä minun maailmaani kaada.

Murehdit öisin. Syksyllä ymmärsin, että olin ottanut lainoja valehdellen muita velkoja. Ilmoitin johonkin 20K-30K asti muut, Tajusin lukiessani tätä keskustelupalstaa, että tuo voi olla rikos (petos).Silloin ahdistuin todella ja siinä tilanteessa ( YT:t myös päällä) marssin psykiatrille saamaan onnellisuuspillerikuurin, jotta pystyisin edes nukkumaan. Oli väärä taho tai väärä henkilökemia ( puhuin vain unettomuudesta, ahdistuksesta, veloista, työstä, kerroin myös, että pelaaminen aiheutti velat, mutta että olin muka päässyt niistä eroon). Ei uskonut lääkkeisiin vaan määräsi sairaslomalle lepäämään. Jos et pysty puhumaan läheisillesi, murehdit öisin, etkä saa nukuttua, mene puhumaan lääkärille ja saamaan jotain nukahtamislääkettä,
Muuten vielä lähes poikkeuksetta paikoista josta olin ottanut lainaa, tarjottiin sitä enemmän - soitettiin ja ehdotettiin isompaa jo alkajaisiksi, moninkertaisesti alkuperäinen lainasumma ja sitkeästi meileillä/kirjeillä. Niihin ei lopulta tarvinnut kuitata kuin että tilanne ei ollut muuttunut entisestään - Eihän se ollut kuin monilla muilla lainoilla ;) )

No mitäpä tässä, ei voi odottaa, että tulee joku ulkopuolinen pelastaja, ei voi odottaa edes unelmissaan, että joku onnenpotku tulisi. Itse näille on jotain tehtävä. Siinä olet oikeassa, mutta sinulla on iso henkinen taakka kannettavana näissä veloissa, yksin, jos et uskalla niistä kenellekään puhua. Siskoni ja miesystäväni totesivat, etteihän tuo summa ole oikeasti hirveä osallani, monilla on velkaa enemmän. Sen kun saa keskitettyä ja takausapuja myös olisi, mutta yritys, jossa työskentelen tuhansien muiden lisäksi tekee kokoajan miinustulosta.. En voi luottaa sokeasti siihen, että ikärasismi ei osuisi kohdalleni. Se on osunut moneen muuhun jo, minua nuorempiin, pitkään talossa olleisiin.
*** asioilla on taipumus järjestyä ***
Avatar
pelitöntulevaisuus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 527
Liittynyt: 7.9.2015 17:41:09

Seuraava

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa