Olet täällä

Takuusäätiö auttaa raha- ja velka-asioissa

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Takuusäätiö auttaa raha- ja velka-asioissa

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 2.2.2018 14:55:39

Takuusäätiön palvelut pähkinänkuoressa:

Neuvonta
Takuusäätiö tarjoaa neuvontaa puhelimitse arkisin klo 10-14 Velkalinjalla numerossa 0800 9 8009 sekä chatin välityksellä ma-to klo 12.30-15. Keskustella voi mm. rahahuolista, taloudenhallinasta ja velkojen hoidosta. Takuusäätiön neuvontapalvelu on valtakunnallista ja maksutonta. Puhua voi nimettömänä ja luottamuksella. Takuusäätiön neuvontapalvelut löydät täältä.

Takaus
Takuusäätiön takaus on tarkoitettu ihmisille, joilla on velkaongelmia. Säätiön takaamalla järjestelylainalla niputetaan kaikki vakuudettomat velat ja rästilaskut, jotta niiden takaisinmaksusta on helpompi selvitä. Kyseessä on tavallinen pankkilaina, jolloin sen takaisinmaksu edellyttää maksukykyä. Maksuhäiriömerkintä tai ulosotto ei estä takauksen saamista, mikäli täyttää sen saamisen kriteerit. Lisää takauksesta ja sen saamisen ehdoista voit lukea täältä.

Pienlaina
Takuusäätiö tarjoaa kohtuuehtoisia pieniä lainoja välttämättömiin kertaluonteisiin menoihin ja hankintoihin, jotka tukevat pienituloisten itsenäistä selviytymistä ja auttavat elämässä eteenpäin. Lainan määrä voi olla 200-2000 euroa ja takaisinmaksuaika enintään 2 vuotta. Pienlainaa voi käyttää esimerkiksi kodinkoneisiin, huonekaluihin, takuuvuokraan tai auton korjaukseen. Lisää pienlainasta ja sen hakemisesta voit lukea täältä.

Penno
Penno on verkossa toimiva ilmainen palvelu, jolla voit seurata talouttasi. Syöttämällä siihen tulosi ja menosi näet helposti, mistä rahat tulevat ja minne ne menevät. Lisäksi voit mm. asettaa säästämistavoitteen ja seurata, miten onnistut tavoitteessasi. Pennon löydät täältä.

Keinoja velkojen selvittelyyn
Veloista ei ole olemassa yhtä rekisteriä, joten niitä saattaa joutua selvittelemään useista paikoista, kuten velkojilta, perintätoimistosta, ulosotosta jne. Opas auttaa alkuun! Lisää tietoa täältä.

Linkit päivitetty 14.7.2021
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2358
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa