Olet täällä

Mistähän sitä aloittaisi

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Elämähukassa » 15.4.2019 09:43:22

NewYork77 kirjoitti:Tuo sun alkuperäisen lainan korko taitaa olla kuukausikorko, niin kuin vipeissä monesti on, ja tuon toisen laina korko on vuosikorko.
Itseäni tuskastuttaa juuri se, että velkoja on reilusti yli 100000 e ja moneen paikkaan - tästä johtuen mulla ei enää ole mahdollisuutta maksaa isompia eriä, eivätkä korkeakorkoiset lyhene. Luottokortteja on 4 kpl, 4000-10000 e välillä, kiinteitä lainoja 6000 - 28000 e 4 kpl, limiittejä, joissa 30%:n vuosikorko, 2 kpl, 5500 - 7200 e, vippejä 3 kpl 1500 - 3200 e, vuosikorko 60 -238%... Kortit ja limiitit tapisa :( . Stressaa ihan järkyttävän paljon.Aloittaisin siitä, että jättäisin noi vipit maksamatta. Koska tosiaan ennenkuin olet jättänyt maksamatta niin eivät tarjoa mitään maksusuunnitelmia. Ja vaikka eivät tarjoaisi siltikään, niin perintätoimiston kanssa saat keskusteltua pienemmät maksuerät ihan varmasti. Toki uskon, että lähes jokainen vippifirma tarjoaa nykyään ennen perintää tuota heidän omaa maksuohjelmaansa, koska perintä tulee myös heille kalliiksi. Silloin saat tuon koronkin varmasti pienemmäksi Ja siitä ei mene luottotiedot.
Elämähukassa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 22.9.2018 02:37:01
Ollut pelaamatta

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Elämähukassa » 9.5.2019 14:59:01

Toviin ei ole tullut kirjoiteltua.

Viimeksi kirjoitin siitä, että sain yhteydenoton eräältä velkojalta ja nyt tosiaan tuo kulutusluotto on muutettu järjestelylainaksi, maksuaika 36kk ja korko tosiaan vain reilun prosentin kuukaudessa, todellinen vuosikorkokin alle 20%. Parempaan suuntaan siis oon menossa, pelit ei oo edes pyörinyt mielessä ja toivoa edelleen on. Muulla elämän osa-alueella onkin ollut myrskyisää, mutta pakko ottaa vastaan kaikki paska mitä elämä tuo tullessaan. Ja yrittää vain uskoa parempaan huomiseen.
Elämähukassa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 22.9.2018 02:37:01
Ollut pelaamatta

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Yksiniistä » 26.5.2020 16:33:45

Miten menee?
Yksiniistä
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 83
Liittynyt: 20.11.2018 11:59:31

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Elämähukassa » 14.4.2021 07:34:20

Päätin tulla pitkästä aikaa piipahtamaan täälläkin. Lähes kaksi vuotta on kulunut siitä, kun viimeksi tänne kirjoittelin.

Hyvin menee, velkaa on edelleen, mutta niiden maksamisessa ollaan pysytty aikataulussa, luottotiedot on edelleen kunnossa ja nyt kun katson aikaa taaksepäin niin olen erittäin kiitollinen, etten uskonut silloin niitä ohjeita, jotka velkaneuvonta minulle antoi ja päästänyt velkoja valumaan ulosottoon. Se perintään päästämäni luotto on 10 erän päästä maksettu. Samoin kuin vippi/saldon kanssa sovittu maksuohjelma.pankkikainaa on jäljellä vähän reilu 2000e, eli se on vuoden päästä maksettu. Siten on tuo monobank, (nykyinen brabank) sinne maksamatta kuutisen tonnia. Sitten alan maksamaan tuota norwegianin luottoa tai käyn pankissa kyselemässä uutta lainaa sen maksamiseen. Elämä näyttää vähän turhankin valoisalta, jos näin voisi sanoa :D mulla on paperilla noi maksusuunnitelmat ja on ollut erittäin vapauttava tunne joka kuukausi, kun olen saanut erän maksettua, niin vetää viiva erän päältä sen merkkinä, että se on maksettu. Nyt kun viivoja on enemmän kuin avonaisia kohtia, tuntuu todella hyvältä. :) pienestä ihminen saa hyvänolon tunteen :lol: :lol: monesti pyörittelen noita papereita ja katselen, että mistä on lähdetty ja missä kohtaa nyt ollaan :lol:
Elämähukassa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 22.9.2018 02:37:01
Ollut pelaamatta

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Mävaan » 14.4.2021 16:05:40

Moi! Kiva kun tulit kertomaan miten menee. Luin koko ketjun läpi ja tälläset antaa itselle toivoa, että tulen selviämään velkojen maksusta! :) Oon tosta velkaneuvonnasta myös kuullut että lähes aina sieltä neuvotaan päästämään ulosottoon jos vähänkin enemmän lainoja tai niitä on useampia, Jos nimittäin ei takuusäätiön takaus onnistu. Sielä ilmeisesti on aika jyrkkä kanta yhdistelylainoille muuten, ehkä se on ennakointia, että jos ihminen ei selviäkään ja ottaakin lisälainaa, parempi neuvoa jo heti sinne ulosottoon :lol:
Mutta luulisin, että jos säkin olisit ulosottoon päästänyt, kaikki ei ehkä vieläkään olisi sielä ja todennäkösesti summa ei olisi myöskään vielä pienentynyt, toisin kuin nyt kun maksat itse.

Saako kysyä, paljon sulla nyt on velkaa kokonaisuudessaan? Ootko kysynyt pankista yhdistelylainoja? Tuli mieleen, kun nyt Nordeakin mainostaa sitä lainansiirtopalvelua ja heillä kuitenkin kohtuulliset korotkin. Ja jos sulla on tollasia muutamia tonneja jostain maksamatta, niin sellaistahan kannattaa yrittää maksaa välillä vaikka vähän enemmän, jollei joka kuukausi, saisit nopeammin lainat veks!
Mävaan
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 301
Liittynyt: 3.1.2020 20:17:51

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja ytrewq » 14.4.2021 19:26:40

Jos on keskitulonen tai sen alle ei rahat oikeen tahdo riittää isoille summille maksusuunnitelmia. Olette varmaan sen itsekin huomannu. Ulosotossa ollessa saa kumminkin mahdollisuuden toimeentulotuen hakemiseen.
Kirveelle olisi töitä!
ytrewq
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 577
Liittynyt: 1.4.2019 13:30:31

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Pelinarkki » 15.4.2021 19:38:15

Moikka

Luin ketjun läpi ja mahtava että olet pystynyt lyhentämään velkoja ilman ulosottoa. Itsellä sama savotta edessä joten perässä tullaan.
Samaa olen huomannut että velkaneuvojat antavat usein neuvon että päästä velat ulosottoon. Onko se aina se järkevin vaihtoehto? Ehkä on tai ehkä ei mutta omalla kahdallani laskin että vaikka velkaa pyöreästi on noin 58k, tulee velkojen maksu olemaan nopeampaan kuin ulosotossa. Toki siihen vaikuttaa niin moni asia että ei voi soveltaa samaa sääntöä kaikkien kohdalla.
Tsemppiä sinne :)
Pelinarkki
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 26
Liittynyt: 21.8.2020 18:29:20
Ollut pelaamatta

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Elämähukassa » 25.9.2021 15:16:09

Taas on Jokunen kuukausi vierähtänyt siitä kun viimeksi tänne päivittelin. Lähinnä tykkään käydä täällä aika-ajoin katselemassa, että mikä tilanne oli lähtöruudussa ja mikä se on viimeksi ollut. Tänään taas laittelin taulukkoon lukuja ylös ja vertailin viime ja edelliskuun lukemiin. Oon maksanut toista noista pienimmistä suuremmalla tahdilla pois ja nyt tilanne on se, että siellä alle 300e jäljellä. 😱 Oikeastaan voisin tuon ko. Summan kuitata pois vaikka heti, mutta jätän sen nyt vielä odottamaan ja katson ensi kuussa uudelleen tilannetta. Toista on jäljellä reilu 600e, joten sekin on enää karvan päässä kokonaan maksusta. Tuntuu todella hyvältä, ajattelen sen jotenkin niin, että kun saan nuo kaksi pienempää maksuun ja vetää ne yli taulukosta, niin voin laittaa osan noiden maksuun käytetyistä rahoista johonkin toiseen ja taas se lyhenee nopeampaa. 🙌 Epätoivo velkojen maksamisesta on vaihtunut toivoon ja mä uskon edelleen koko ajan vahvemmin ja vahvemmin siihen, että tää oli järkevin ja nopein vaihtoehto.
Elämähukassa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 22.9.2018 02:37:01
Ollut pelaamatta

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Elämähukassa » 30.10.2021 16:45:42

Exceliä äsken päivittelin. Kaksi velkaa on nyt tiputettu kokonaan pois ja siirretty historiaan. Odotin suurempaa onnistumisen tunnetta, mutta tällä fiiliksellä nyt mennään. Listaan jäi vielä kolme, joita saan nyt maksettua enemmän jatkossa. Leuka pystyyn ja kohti seuraavaa etappia 8)
Elämähukassa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 22.9.2018 02:37:01
Ollut pelaamatta

Re: Mistähän sitä aloittaisi

ViestiKirjoittaja Elämähukassa » 6.7.2022 09:22:48

Tovi taas vierähtänyt siitä kun viimeksi tänne kirjoittelin. Oli hankaluuksia päästä kirjautumaan tänne.

Ison päätöksen edessä ollaan. Hain yhdistelylainaa ja se olisikin allekirjoitusta vaille valmis. Mietityttää kuitenkin, että olenko nyt ymmärtänyt kaiken oikein ja vähän myös pelottaa, että jos tuleekin joku yllätys ja kuukausierä on paljon suurempi kuin mitä olen ymmärtänyt. Kuitenkin noi luotot, jotka olisin yhdistämässä ovat molemmat yli 20% todellisella vuosikorolla ja nyt maksan käytännössä vain pelkkiä korkoja eikä pääoma tunnu lyhenevän kuin muutaman kympin kuukaudessa. Tuossa uudessa korko alle 12% ja saisin tosiaan yhdistettyä useamman lainan tuohon samaan, jolloin maksaisin vain yhtä korkoa. Kuulostaa järkevältä, ainakin tähänkin asti. Pystyisin myös maksamaan tuota lainaa enemmän kuukaudessa kuin se minimilyhennys on, mutta silti epäilyttää, että olenko jättänyt jotain huomioimatta. Tuntuu, että minusta on tullut hirveän varovainen näiden suhteen , kun joskus muinoin manian vallassa ei tullut yhtään katseltua korkoja eikä paljon muutakaan. Nyt ihan päinvastainen tilanne. Jotain ehkä tullut opittua.
Elämähukassa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 22.9.2018 02:37:01
Ollut pelaamatta

Edellinen

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa