Olet täällä

Apua ennen tuhoa

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Keskustelualue tuotetaan yhteistyössä pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin kanssa. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Väsynyt2020 » 21.11.2020 14:02:57

Siis nyt,
Monen lapsen äiti, vaimo, sisko, tytär, täti ja mitä näitä titteleitä on saavutettu kaipaa apuja.
Olen todella väsynyt tähän omaan pelaamiseen. Netissä tapahtuva slotti pyörittely on jotain niin jännitävää ja koukuttavaa jota en näköjään osaa piettää kohtuudessa. Tili kun tulee, maksan laskut ja ruokarahat sivuun MUTTA kaikki loput menee slotteihin. Olen kyllästynyt siihen ettei ikinä ole mihinkään muuhun rahaa kun kaikki ylimääräinen menee peleihin. Velkaa ei ole vielä tullut ollenkaan ja luottotiedot ok. Mut tämä "hupirahan" meneminen peleihin alkaa ottamaan jo sielun päälle. En vain saa lopetettua. Pelaan aina enemmän mitä ajattelin eka 30, sit 50 ja vielä 50e. Ja taas käyrä korkealla , pari päivää pelaamatta ja sama kuvio uudestaan. Muutaman kerran voittanut tonnin mutta siihen kyllä voitot jäänyt. Huomaan pelaavani silloin kun ahdistaa, surettaa ymm. Paska olo kaikesta ja haluan lopettaa pelit ENNEN kuin tässä menee talous sekaisin. Apuja vinkkejä kanssatoverit. Mikä auttaa kun oma tahto ei tunnu riittävän?
En halua alkaa kulkemaan sitä polkua missä on monien tonnien velat, luottotiedot ymm. Menneet.

Kiitos.
Ken voi liekin sammuttaa,
Vakan alle tukahduttaa
Väsynyt2020
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 21.11.2020 13:01:32
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja pelihimoON » 21.11.2020 15:29:24

Sitähän se monille on. Todellisuudenpakoa, dopamiinia ja tunteiden säätelyä. Se on vaan kovin kallista sellaista. Minusta jos motivaatio pelaamisen lopettamiseen on kova, niin silloin kannattaa tehdä kaikkensa. Lekaa läppärille ja kännykälle ettei voi pelata. Ostaa tilalle netittömän puhelimen. Sen eteen ettei pelaa, jos niin päättää, kannattaa tehdä kaikkensa, mutta sitä ennen

kannattaa pelata niin kauan kuin peluututtaa. Niin minä ainakin olen tehnyt. Nyt omasta mielestäni olen saanut tarpeekseni, mutta sisälläni asuu peli :twisted: joka ei tule luovuttamaan, se pitää muistaa. Eli pelaaminen loppuu pelaamalla, juominen juomalla jne. jos on loppuakseen. Mieti sitä asiaa, että jos vaikeisiin asioihin pelaat, niin onko se lääke sitten toiminut?
Pelihimo on piru olalla
pelihimoON
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 26
Liittynyt: 5.11.2020 18:44:26

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Rebecca » 21.11.2020 21:22:03

Moi Väsynyt2020,

Hyvä kun tulit kirjoittelee tänne, etkä jäänyt yksin pohtimaan asiaa 🙂

Mulla on itselläni takana vasta muutamia päiviä pelaamattomuutta, mutta tässä mun vinkit...

Kannattaa tehdä pelaaminen mahdottomaksi tai todella hankalaksi, että saa pelit poikki. Kasinoille vaan viestiä, että ikuinen pelikielto päälle ja sitten puhelimeen ja muihin laitteisiin saa ladattua pelit estävän sovelluksen esim. Gamban. Toiset on ottanut yhteyttä myös trustlyyn ettei rahan siirto onnistu.

Sitten estotoimien jälkeen on hyvä alkaa miettiä miten käsittelee ongelmaa. Tää sivusto ja foorumi on ainakin hyvä alku siihen 😅 Täältä löytyy vertaistukea ja linkkejä, joista saa tietoa, mistä sitä apua voi hakea.

Toivottavasti oli jotain apua näistä vinkeistä. Muista, ettet ole yksin ongelmasi kanssa😊 Tänne foorumille vaan kirjoittelee ja lukee muiden taistelua, siitä ainakin ite saan voimaa jatkaa 💪
Rebecca
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 16.11.2020 00:48:15
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Mahtisaurus » 22.11.2020 07:03:13

Morjesta!

Nyt kannattaa ehdottomasti alleviivata se, että sulla on vielä kaikki hyvin!! Olet samalla tavalla ongelmainen kuin me muut, mutta sulla ei ole velkaa. Nauti siitä tilanteesta.

Hae apua tai kerro jollekkin tilanteestasi. Aivan ehdoton ykkösvinkki. Joku tossa puhu, että pelaa niin kauan kuin tekee mieli ja osut kivipohjaan, mutta älä missään nimessä tee niin. Ei tarvitse olla yltipäältä kusessa voidakseen hakea apua ongelmaan. Eihän tulehduksenkaan anneta levitä kehossa kuolioon asti ennen kuin haetaan apua.

Jos et halua kertoa kenellekkään tilanteesta, suosittelen lopettelemaan hiljakseen itse. Eli laitat tavotteita itelles tiettyjen aikojen päähän mihin asti oot pelaamatta ja aina pidennät sitä aikaa kerta kerralta. Repsahduksia tod. näk. tulee, se on iha ookoo ja ymmärrettävää. Kunhan et vaan ikinä lainarahaan kajoa. Kun oot tällä foorumilla, niin oletan että oot siis varmasti pelannut ja hävinnyt enemmän kuin tonnin esimerkiksi. Ajatteleppa sitä, että kuinka kauan saat nyt alkaa luukuttaa slotteja, että saat sieltä sen tonnin takasin. Ja mikä on todennäköisyys että saat? Täysin pyöreä nolla piste jotakin.

Kuuluu myös esittää kysymys itselle: haluatko lopettaa vai vähentää?
Se kertoo jo tulevasta paljon.

Tsemppiä!

-MS
All I needed was the last thing I wanted
To sit alone in a room and say it all out loud.
Mahtisaurus
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 226
Liittynyt: 26.3.2020 16:49:46
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Väsynyt2020 » 22.11.2020 12:01:33

Kiitos vinkeistä kaikille ♡

Kyllä, hävitty on enempi kuin tonneja. Olen ihan ok palkkaisessa työssä ja tätä kautta myös pelirahaa ollut käytössä kuukaudesta riippuen 200-600e. Nyt kun miettii niin suretaa älyttömästi mitä kaikkea lapsille/perheelle noilla rahoilla olisi voinut tehdä, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Olen alkanut pelaamaan slotteja vuodesta 2014, eli aika monta vuotta jo pyöritellyt :shock: Eikä sen rikkamaaaksi ole tullut. Päin vastoin.
Puoliso tietää että olen jossain vaiheessa pelannut, mutta ei todellakaan tiedä määriä eikä sitä että se olisi joku riippuvuus. En ole uskaltanut kertoa. Häpeä on liian suuri. En ole kertonut asiasta kellekään. Mulla on muutama tuttu joilla ollut tosi isot vaikeudet pelien takia niin silti en ole edes heille uskaltanut kertoa. Olen ollut heitä tukemassa ja auttamassa. Mutta samalla itse salaa hulluna pelannut ja toivonut isoa voitto jotta elämä ei olisi pelkkää suorittamista .

Eilen pelasin 70e, hävisin ja olin häpeissäni.
Halusin vielä kerran kokeilla josko saisin hävityt rahat takaisin. No en saanut.
Suututtaa ja surettaa, kuinka voin olla näin tyhmä ??!

Tänään siis pelitön päivä numero 1.
Haluan voittaa tämän riippuvuuden ilman isoja tuhoja ja laittaa rahat minulle tärkeisiin asioihin . Perheeseen ymm. En Maltalle tai veikkaukselle.

Huoh..
Mietin kun 30. Päivä tulee palkka maksan laskut ymm, mutta KAIKEN muun nostan käteiseksi? Oletteko kokeilleet, oliko toimiva? Olisi helpompi aloittaa tämä alku ilman rahaa tilillä. Koska palkkapäivä ollut mulle se vaikea paikka. On millä pelata.. sitten kun on rahat loppu ei pelaaminen ole edes mielessä.. hullua tämäkin. Ikuinen ratkaisu ei tietenkään käteisen nostaminen voi olla, mutta näin alussa haluan minimoida kaikki riskit. Pelinesto-ohjelman Olen ladannut kännykkään.(ilmainen) Tietokoneelle En uskalla ladata koska pelkään että puoliso hoksaa sen :roll: :( Enemmän olen kyllä puhelimella pelannutkin..

Kyllä on helpottavaa huomata etten ole ainoa joka kärsii pakonomaisesta pelaamisesta. Kiitos teille että jaatte ajatuksia ja omia kokemuksia täällä. Ne merkitsevät todella paljon sellaiselle ihmiselle joka yksin kantaa näin isoa mörköä sisällä eikä uskalla kellekään puhua/kertoa.
Ken voi liekin sammuttaa,
Vakan alle tukahduttaa
Väsynyt2020
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 21.11.2020 13:01:32
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Väsynyt2020 » 22.11.2020 12:02:56

Ja kysymykseen vastaus:
Haluan lopettaa
Ken voi liekin sammuttaa,
Vakan alle tukahduttaa
Väsynyt2020
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 21.11.2020 13:01:32
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Rebecca » 22.11.2020 13:21:32

Mä oon kans samassa tilanteessa, että kohta koittaa tilipäivä ja se todellinen koitos 😵 Laskujen jälkeen jää noin 70€ ja sillä pitäisi viikko elää eli maksaa vaan omat ruuat. Helppo homma, jos peleihin menee nolla euroa 😅

En itsekään tiedä, kannattaisko nostaa rahat vai yrittää vaan sisulla, ettei pelaa. Oon tupakanpolton lopettanut noin 2 vuotta sitten puhtaalla sisulla ja olihan se kohtuu hankalaa 😅 Mulla tosin lupa polttaa ja aina kotona tupakkaa, jos haluan niin saan. Se toimii mulla parhaiten ton tupakan kanssa. Pelaaminen saattaa olla toinen juttu 😬🙄
Rebecca
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 16.11.2020 00:48:15
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja 67anne67 » 22.11.2020 20:27:12

Hei väsynyt2020! Oikeaan paikkaan olet tiesi löytänyt. Ei tosiaan ole mitään rajoituksia paljonko pitää olla velkaa, riittää että itse tiedostaa olevansa peliongelmainen. Ja sydämestäni toivon että säästytkin syvemmältä tuholta! Hyvä jos löysit jo kännykkääsi eston. Yhteinen tietokone on tietysti hankalampi turvata jollei halua kertoa tarvitsevansa apua, mutta pitkässä juoksussa silti suosittelen myös sitä kautta pelaamisen blokkausta. Se on se yksi yö kun olet ainoana hereillä/mies työmatkalla ja tilaisuus saattaa tehdä varkaan..

Ruokarahojen pelastamiseksi nettipelaamiselta käteinen on hyvä. Jokin ruokaryhmän lahjakortti vielä parempi, se kun menee sitten jo taatusti ruokaan. Toki jossain vaiheessa on pakko sitten opetella elämään myös niin että tilillä on rahaa eikä sitä pelaa. Mulla on yhdessä pankissa useampi tili ja pidän käyttötilin saldon koko ajan mahdollisimman pienenä ettei tule mitään mielitekoja. Alkuun myös todella yksilöllinen budjetti voi auttaa. Siitäkin saa jo mielihyvää kun viikkobudjetti pitää. Mutta budjettiin täytyy huomioida sitten kaikki, joka ikinen kahvikuppikin mitä aiot viikon aikana juoda.

Suunta on oikea ja toivotan sulle tsemppiä , alku on joka asiassa aina se hankalin!
67anne67
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 247
Liittynyt: 3.2.2017 11:59:44
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Väsynyt2020 » 26.11.2020 06:18:45

Pakko kirjoittaa nyt ennen kuin muksut herätän.
Pelaaminen/pelaamattomuus pyörinyt nyt paljon mielessä. :roll:

Tää voi kauheelta jostakin kuulostaa mutta tänään on lapsilisäpäivä ja rahojen pitäisi mennä lapsiin ei peleihin. Ja näinhän normaali ihminen ajattelee.
Mulla on taas heti aamusta ajatus "nostattaa" rahan määrä. Eli slotata ja hakea sitä jännitystä.
En ole kyllä pelannut 21.11 jälkeen mutta se on ollu helppoa koska PA. :shock:
NYT Kun rahaa tilillä alkaa tää todellinen kamppailu järjen/peluurin välillä.
Tänään nostan kuitenkin rahat tililtä pikaisesti jotta eivät tilillä kummittele.
Olen huomannut auttavan tämä ajattelun:
"huomisesta en tiedä mutta tänään EN pelaa". Eli hyvin lyhyellä tavoitteella. Helpompi voittaa "pelihimo".

Niin. Rahallista haittaa (velkaa) pelaaminen ei ole vielä tehnyt MUTTA sekin olisi ollut väistämättä edessä jos en olisi lopettanut. Henkinen haitta onkin sitäkin suurempi,
Valehtelu, salailu, rahattomuus, lasten synttäri rahat, omat käyttö rahat ymm.. PELATTU. Se morkkis ja itseinho mikä näistä syntyy on niin suurta etten osaa edes kuvailla.

Kaikille meille ja teille, ei mietitä huomista, riittää että jaksaa tämän päivän olla pelaamatta. ♡
Ken voi liekin sammuttaa,
Vakan alle tukahduttaa
Väsynyt2020
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 21.11.2020 13:01:32
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja pelihimoON » 26.11.2020 12:39:44

Joo kyllä se pelailu aiheuttaa kamalia morkkiksia ja syyllisyydentuntoja sinkullekin. Toivotan vaan voimia tapella pelipirua vastaan. Että saisit oikein vihavaihteen päälle pelaamisen suhteen. Emme varmaan tunne onnellisia pelureita yksikään?
Pelihimo on piru olalla
pelihimoON
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 26
Liittynyt: 5.11.2020 18:44:26

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Uuttapäin2021 » 18.12.2020 22:41:57

Moikka,

Itse myös äiti kahdelle pienelle, täti, tytär, avopuoliso ja ennen iloinen vitsiniekka. Avopuoliso nyt 13 vuotta, koska lykkäsin naimisiinmenoa lapsen jälkeen velkojeni takia. Nyt alkaa vitsit olemaan vähissä ja iloisuus kadonnut jo muutama vuosi sitten. Oma asunto velkoineen 68000€ (oma osuus) ja pelivelkoja nyt saman verran. Aivan jäätävä summa, joka on jo turruttanut minut ihan kokonaan. Velkojen maksuun, asuntolainaan jne. ei rahat edes riitä ja yritän vaan pitää luottotiedot kunnossa ettei työt ym. lähde alta. Miehelle kerroin pelanneeni, mutta hänellä ei ole hajuakaan veloistani. Pettyi pahasti pelaamisestani eikä siitä ole sen koommin puhuttu.

Näen ainoana vaihtoehtona eron ja asunnon myynnin, jolloin saisin velkojani maksettua edes vähän pois. Lopulle toivoisin saavani apua takuusäätiön takaukseen.

Kaikki alkoi esikoisen syntymän jälkeen n.5v sitten. Ensin lainaa oli 6t ja muistan, kuinka rikki olin siitä summasta. Nykyinen summa tuntuu yhtä pahalta, vaikka määrä on jo 10x enemmän. Tässä huomaa, kuinka tämä pelaaminen ja velat syö henkisesti.

Nyt siis kannattaa ottaa nopeasti kaikki keinot käyttöön, ettet päädy velkoihin. Kerro läheisille, laita saman tien luottokiellot, jos yhtään pelkäät, että homma saattaa lähteä käsistä.

Tämä on henkisesti aivan kamalaa, en pysty keskittymään enää mihinkään ja mietin vain miten ikinä selviän tästä keittämästäni pahanmakuisesta sopasta.

Toivon, että et päädy velkoihin. Pelaaminen on ihan kivaa silloin tällöin, mutta kun se lähtee käsistä ei paluuta ole. Lopeta siis ennenkuin päädyt tilanteeseen, jossa itse olen.

Voimia ja tsemppiä uuteen vuoteen!
Uuttapäin2021
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18.12.2020 22:18:55

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Pelihirmu » 8.2.2021 21:26:44

Minulla kertyi myös noin 70t vakuudettomia lainoja parin vuoden aikana jotka tuhlasin peleihin.
2017 lopussa päästin kaikki ulosottoon kun ei rahat riitäneet enään normaali elämiseen, lainan lyhennykset olivat noin 2500€ kuussa.
Kuitenkin kun lainat menivät ulosottoon, niin niiden kokonais summa nousi tarkalleen 97t.
Alussa velat eivät lyhentyneet juuri ollenkaan ulosotossa korkojen ja uo maksujen johdosta, mutta kun uo maksut jäivät vuosi sitten pois niin uo alkoi vauhdilla lyhenemään.
Nyt tänä päivänä ulosotossa on 65t mutta valoa jo näkyy tunnelin päässä.
Isäni kuoli viime keväänä ja perintö meni ulosottoon, jolla oli suuri vaikutus velkojeni lyhenemiseen.
Terveisin 27 v elämänsä peleihin menettänyt.
Pelihirmu
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 28.6.2017 14:58:02
Ollut pelaamatta

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja eteenpäinvieläkin » 21.2.2021 23:17:35

Moi ja hieno että tulit meille avoimesti kertomaan ongelmastasi jonka me kaikki täällä tunnistamme.

Itse ollut vajaan vuoden pelaamatta ja ehdin sitä ennen kerätä reilut 50k vakuudettomia luottoja jotka pelasin tietysti kasinolle.

Avoimuus tästä asiasta läheisille pelasti mut takaisin elämään kiinni. Avoliitto säilyi, onnekseni.

Kaiken sen häpeän ja tunteiden äkkisyvään hyppäämisen jälkeen koen, että sain alkaa irrottautumaan pelihelvetistä vasta, kun tilini ja verkkopankkitunnusten hallinta meni puolisolle. Hävettää ihan helvetisti vieläkin, aikuinen mies ja saa viikkorahaa puolisolta. Mutta tää on minun 10vuoden tieni takaisin elämään ja velattomuuteen.

Toivottavasti pääset pelipirusta irti. Tsemmpiä kovasti.
eteenpäinvieläkin
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 10
Liittynyt: 28.10.2019 22:34:41

Re: Apua ennen tuhoa

ViestiKirjoittaja Väsynyt2020 » 27.2.2021 11:32:46

Hei kaikki.

Ollut tässä kiirettä niin en ole joutanut kirjoittelemaan. Olen kyllä lukenut viestejä ja muita aloituksia silloin tällöin. Yrittänyt olla myös lukematta "liikaa" näitä sivuja ettei pelit pyörisi mielessä. :roll:

Nyt tiukkaa faktaa:
Voin sanoa kyllä rehellisesti että marras/joulukuussa pelaillut vielä slotteja... hävinnyt n. 300-400e /2kk. :( :( perkele....kyllä harmitti ja v*tutti !
Näinkö heikko ja tyhmä olen, etten pysty lopettamaan. Eikö edes lasten takia minä melkein 30-v nainen pysty katkaisemaan tätä hommaa ennen kuin talous menee kuralle. Ne itseinhot ja syyttelyt mitä käy pään sisällä läpi on kyl jotain aivan järkyttävää. Kuinka kelvottomaksi sitä itsensä tuntee.
Enkä saa kerrottua puolisolle.
En uskalla
Olen menettänyt luottamuksen aikaisemmin yhden toisen asian takia (pettämistä) ja joudun keräämään luottamuksen saamista monen monta vuotta takaisin.
Käytiin pariterapiat ymm läpi.
En todellakaan uskalla riskeerata että menettäisin perheeni tälle paskalle.
Mies siis tietää et olen joskus pelannut(muutamia kymppejä) mut et olisi ongelma nykypäivänä. Sitä ei ikinä osaisi arvata.
Sitä en enää saisi anteeksi.
Mieheni on niin tarkka rahasta :roll: :roll:


Sitten.
Vuosi 2021 alkoi ja päätin että nyt loppu.
En pelaa.
En pelaa vaikka henki menisi.

Mitä sen jälkeen?

En ole pelannut.
2kk ja ei pelejä.
En todellakaan ole "kuivilla". Pelit käy mielessä. Harvase päivä.
Yritän vain ajatella, että jos pelaan niin jossain vaiheessa pelit vie sen tärkeimmän. Ja ei, se ei ole raha vaan perhe.
Se olisi sen hinta aikanaan.
Liian kallis jopa minulle,
Slotti pelurille.

tilanne etenee kuitenkin positiiviseen suuntaan ja kirjoittelen aina kun kerkiän.

Jokaisen teidän tarina koskettaa minua. Teidän tuska ja Häpeä ovat niin samaistuttavia tunteita joita itse elän. Jokaiselle teille Voimia siihen pelipirun voittamiseen. Älä usko että sitä isoa voittoa "kaiken muuttava ja korjaavaa" olisi tulossa.
Ei ole. Se ei ole totta.

Uskotaan tähän oikeaan elämään.
Pidetään kiinni niistä oikeista tärkeistä asioista. Anna sen olla ykkös asia ♡

Pelit, NE eivät olet mitään
Ken voi liekin sammuttaa,
Vakan alle tukahduttaa
Väsynyt2020
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 21.11.2020 13:01:32
Ollut pelaamatta


Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa