Olet täällä

Pelivelat, velkoja ei siirrä lainaa ulosottoon

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Keskustelualue tuotetaan yhteistyössä pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin kanssa. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Pelivelat, velkoja ei siirrä lainaa ulosottoon

ViestiKirjoittaja ongelmapelaaja » 29.4.2021 11:20:43

Hei,

Täällä kirjoittelee ongelmapelaaja jälleen. Tällä kertaa en peliasioissa niinkään, mutta siitä kertyneiden velkoja koskevalla asialla. Onko kellään kokemusta, että velkoja ei siirrä lainaa oikeudelliseen perintään lukuisista pyynnöistä huolimatta? Tähänhän heillä ilmeisesti on oikeus. Olen ollut yhteydessä kuluttaja-asiamieheen, heidän toimestaan ylipäänsä sain yhteyden yhtiöön. Heillä ei ole kuin sähköposti, ei puhelinnumeroa, eivät vastanneet aluksi. Kuluttaja-asiamies pystyi olemaan tämän verran hyödyksi, ohjasi eteenpäin. Nyt olen yhteydessä ollut velkaneuvontaan, heiltäkin tieto, että velkaa ei ole pakko siirtää oikeudelliseen perintään. Kaikki muut velat minulla on jo mennyt ulosottoon ja hyvä näin, maksan niitä sitä kautta. Velkaneuvonta pystyy auttamaan vain siinä, että saan lainayhtiöltä saldokertymän.

Nyt ahdistaakin, että tämä yksi nyt 12k velka jää pyörimään yhtiölle. Ehkä selviän joskus ulosoton kanssa, velat vanhenee tai pääsen velkajärjestelyyn. Kun tämä suoritettu, tämä yksi laina kummittelee taustalla. Hehän voivat vaikka 10v päästä päättää laittaa sen ulosottoon, kun korkoa on jo kertynyt ties kuin monta tuhatta. Arggggh, tämä pitkä suo ei lopu koskaan.

Onko kohtalotovereita, mikä avuksi? Kaikki kokemus otetaan vastaan. Kiitos!
ongelmapelaaja
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 103
Liittynyt: 23.9.2019 15:00:52

Re: Pelivelat, velkoja ei siirrä lainaa ulosottoon

ViestiKirjoittaja ytrewq » 29.4.2021 14:51:58

Moi

On minullakin ollut noita epämääräisiä perintäfirmoja tai mitä lie vippien laskuttajia. Kannattaa kerätä tuohon yhteen outoon perintään liittyvät paperit samaan kansioon (sähköpostit, alkuperäiset luottosopimukset, pankin kuitteja miten velkaa lyhennetty ja muuta mitä mieleen tulee tulostettuna (ettei häviä)). Voit joutua säästämään niitä pidemmän aikaa. Jos tuo velka joskus menee käräjille teet vastauksen haasteeseen kerättyjen paperien pohjalta oikeusaputoimistolta tarvitset varmaan lakimiehen avuksi. Ja katsot miten asiat menee.

Jos velkajärjestelyyn pääset tuokin perkele lakkaa olemasta kun maksuohjelma on maksettu pois :).

Vanhentumisajat tuossa erityisesti lopullinen vanhentuminen raksuttaa taustalla koko ajan. Vanhentumisesta linkki suoraan lakikirjasta vähän monimutkainen asia :roll: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030728
Kirveelle olisi töitä!
ytrewq
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 474
Liittynyt: 1.4.2019 13:30:31


Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa