Olet täällä

Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

Äänestys päättyi 15.4.2019 17:58:03

murehdit menneitä
6
4%
uskot jumalaan
18
13%
urheilet
15
10%
luet kirjoja
23
16%
kuljet ja katselet
30
21%
pelkäät alkoholismisi palaavan
16
11%
teet vain työtäsi
7
5%
keskityt perheesi etuihin
10
7%
jotain muuta, mitä
19
13%
 
Ääniä yhteensä : 144

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja metsänpeitto (poistunut käyttäjä) » 16.11.2019 19:37:27

Kävin katsomassa yhtä lipastoa. Eipä ollut kuvauksen mukainen, vaan oikeastaan aika romu ja vaatisi paljon korjaamista. Harhaanjohtava ilmoitus; ei ollut hyväkuntoinen vaan "projekti". No sinne jäi se.

Koiran kanssa käyty lenkillä metsässä. Ja tapasin vanhan koiratutun omistajineen. Koira oli vanhentunut sekin, tietysti.

Pistäydyin kokeilemassa futonpatjoja esittelyssä. Tykkäsin, mutta asia jääköön hautumaan.

Ihan hyvä päivä on ollut.
metsänpeitto (poistunut käyttäjä)
 

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 16.11.2019 21:22:15

Johdonpätkää metsästin. Semmoista wga-johtoa jossa on toisessa päässä naarastöpseli ja toisessa uros. Keskikokoisen kaupungin liikkeissä sai kiertää hetken aikaa. Löytyi lopulta sellaisesta liikkeestä jonka nettisivujen mukaan heiltä oli kyseinen tuote lopunut hyllystä. Ei siis aina kannata uskoa niihinkään tietoihin. Kaksi kappaletta niitä vielä oli jäljellä.

Ja illalla pääsin kauppareissulla puhaltamaan poliisin tötterömalliseen alkometriin. Mikäpä siihen on hönkäillessä, selvän miehen.
Ihan hyvä että tarkkailevatkin, näin lauantai-iltana.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7690
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja Rainbow40 » 17.11.2019 08:46:03

Teen sitä mihin ei aiemmin ollut aikaa eli näen ystäviä ja sukulaisia. Mulla kävi eilen vieraita, väkersin heitä varten suolaista ja makeaa purtavaa, kaikki tuli syötyä. Tänään menen itse kyläilemään/kahvittelemaan. Tämmösiä normaalin ihmisen juttuja? Sää on synkkä ja sumea, joten lenkille ehkä jos ennätän ennen ihan pimeää. Mulle paras keli juosta ja hengästyä tuommoinen kostea ilma. Tai salille. Jotain fyysistä eilisen herkuttelun vastapainoksi. Jos ennätän, teen vähän työjuttuja ja saan näin tulevasta viikosta kevyemmän. Ja piste. Mieli juoksee jo vaikka missä, suunnittelee vaikka mitä tekemistä (minun vapaa päivän kirous), mutta annanluvan itselleni toimittaa vain kolme asiaa. Sitten sohvalle vain hengittämään. Tai pidättämään henkeä :lol:
Nyt en juo.
Avatar
Rainbow40
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: 27.10.2019 15:58:44
Ollut juomatta

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 17.11.2019 09:53:00

Oliskohan semmoinen päivä että katselisin lintujen talviruokintaa varten lintulaudat ja jyväsaavit ja mitä nyt sitten niitä olikin, kuntoon?
Johonkin ne keväällä raahasin, vintille muistaakseni.

Eipä tässä taaskaan ole mitään ohjelmaa tällekään päivälle. Mennään sit ihan tilanteen mukaan...mitä nyt sattuu mieleen tulemaan.
Tämmöistä tämä sit on. Joutilaisuuden tuoma vapaus. Joskus vähän yksitoikkoistakin, mutta se taitaa kyllä olla kiinni omasta mielikuvituksen puutteesta? Hyvin tiedän että kaikenlaista mukavaakin tekemistä olisi.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7690
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 17.11.2019 17:22:11

Tänään tunnen iloa siitä, että olen saanut koko elämäni elää rauhan aikaa eurooppalaisessa sivistysvaltiossa, joka noudattaa oikeusvaltion ja tasa-arvon periaatteita. Tai siis ainakin enemmän kuin jotkut muut valtiot. :)

Olen iloinen itsenäisestä Suomesta, suomen kielestä, ja osaan samalla arvostaa myös muita maita ja kulttuureja. Suomi on minulle rakas. Voin toki samalla sanoa, että koko maailma on minulle rakas. :)

Tänään ajattelin vain illalla syödä jotain hyvää ja sopivan terveellistä ruokaa (sopivan terveellistä, mutta ei liian... nam : ) ja katsella jotain kivaa hömppää televisiokanavilta. Ainakin "Haluatko miljonääriksi" uusin jakso tulee katseluun, sekä Uutiset (no se ei ole hömppää).
Jaajo on muuten mainio tyyppi. Minähän itse hain kyseiseen visailuun männä keväänä, mutta en päässyt. Syy voi olla se, ettei esittelyvideoni tallentunut hakemukseen kunnolla. :?

Muuten kuuluu kivaa tai kivahkoa. Minut ollaan änkeämässä koko maakunnan kattavan poliittisen yhdistyksen hallitukseen (en itse edes ensin halunnut) ja uudelle romaanilleni on näytetty kustantamossa sellaista vihreän ja keltaisen välistä valoa. :D

Elämä on laiffii!
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 17.11.2019 19:54:06

Onnittelut taas, Vadelmamunkki!
Minusta on mukavaa lukea miten joku löytää omia voimavarojaan ja jaksaa niitä vielä käyttää, saa jotain aikaan.
Niin sitä pitääkin.

Oikeassa olet siinäkin että ilonaiheita löytyy. Mikähän lienee siinä että kovin monilla ihmisillä päällimmäisiksi aina nousevat ne synkistelyt, milloin on vastaantulijat rumia ja milloin taas kaupassa ei löydy just sitä sapuska jota just minä mieluiten söisin, tai miten urheilukilpailussa ihan väärä ihminen taas pääsi voittamaan sadan metrin tai kilometrin tai mitä niitä tärkeitä juoksumatkoja nyt kaikkia onkaan.

Mukavaa on huomata että osaat olla monista asioista iloinen. Kyllä minäkin. Minulla on kans noita ilonaiheita aika liuta. Mukava on kyllä suomen kielikin, mutta ehkä en siitä ihan niin hyvin osaa riemua repiä. Gaelin kieli, skoonen oma murre joka ei ihan kunnon ruotsia ole, ja jopa venäjän kieli kaikkine saatanan äs-kirjaimineen on aika miellyttävää kuunneltavaksi. Kuka tietää, jos se yksi esi-isistäni, joka tuli 1500-luvun alkupuolella Skotlannista Viipuriin kauppareissuillaan ja jäi sitten täältä löytämänsä vaimon kanssa pakertamaan lapsilaumaa joka sekin sikisi aivan kiitettävästi, olisikin ollut sen verran kotiseutu- ja isänmaanrakas että olisi jäänyt sinne Aberdeenin nurkille, voishan olla että minä -jos nyt sitten olisin edes siinä tapauksessa syntynyt, voisinkin kuulua niiden muutaman kymmenentuhannen joukkoon jotka vielä siellä gaelia äidinkielenään puhuvat.

Tai jos se toinen esivanhemmistani, joka Ruotsin kruunun toimesta lähetettiin yhtenä sotamiehistä jonkinlaiseen järjestyksenpitoon näissä maisemissa nuijasodan jälkeen, olisikin tehnyt jotain muuta ja jäänyt kotikonnuilleen, voisiko ajatella että minä nyt sitä Skoonea vääntäisin?

Ja niitä mahdollisuuksia on monia muitakin, tämä nyt on yhteensattumien summa että tämän sanavaraston kanssa kirjoittelen.

Mutta, kai siitä voi iloita, jos osaa ne ilonaiheet löytää ja riemuita, siitä semmoisesta asiasta että ihmiskunta ylipäänsä on puhumaan oppinut. Ihan sinne asti en ole vielä sukututkimuksessani päässyt, että ihan ehdottomalla varmuudella osaisin kertoa elämäkertaa siitä esiäidistäni, joka erottui muusta puunlatvoissa hyppivästä porukasta pitkänhuiskean ja harvakarvaisen kippurahäntänsä ansiosta ja toisekseen siitä ettei hänen pahalle sisulleen riittänyt sama urosten solvaaminen yksinkertaisella koiran haukkumista muistuttavalla apinankielellä vaan piti alkaa kurkustaan irrottelemaan entistä vittumaisempia räkätyksiä lähimmälle urokselle joka ei muistanut tarpeeksi usein kirppuja mummun niskavilloista nyppiä.

Olis siinäkin voinut toisinkin käydä. Ollaan iloisia, ollaan.
Viimeksi muokannut mies metsänreunasta päivämäärä 19.11.2019 13:33:11, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7690
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja 1970 » 18.11.2019 08:19:58

^^ Oikein hyvä ja onneksi olokohon !

=> Ehkä mä olen kohta hoitsun pöydällä tai tuolilla korvatähystettävänä
ja litkuja hölskyttelemässä. Käytän joka yö nukkuessa vähintään korvatulppia
ja vuosien aikana alkaa käytävät korvien välissä likaantua ja nyt on taas
oikean puoleinen umpeutumassa, joten se haittaa päiväsaikaan
liikenteen ja musiikin kuulemista ja kuuntelemista.

maanantaissa ja selkeillä, kuplakoneen vesillä.
Bentsoitta 22.2.17 alkaen ja selkeenä sulhasena since 8.1.19 !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 24242
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja metsänpeitto (poistunut käyttäjä) » 18.11.2019 15:20:10

Kuuntelin eilen Radio variaation äänitarinan Tampereen tauti. Olen todella tykästynyt tuohon sarjaan. Ne ovat usein hyvin tehtyjä ja ajatuksia herättäviä.
Tänään kävin keskustassa asioilla ja tuntui että kaikki tapaamani ihmiset oli mukavia.
Koiran kanssa peruslenkki metsässä ja hetki pohdittiin elämän rajallisuutta rautakautisen kalmiston äärellä. Tai minä pohdin, koiran mietteistä ei niin ota selvää. Ehkä sekin näytti hartaalta. Paluumatkalla hartauden tapaisestakaan ei ollut tietoa, kun se olisi halunnut lähteä tavoittamaan itseään isompaa fasaania. Itseluottamus lienee sillä kohdillaan.. Ettei siinä sittenkin ole metsästysviettiä, vaikka toisin väitin? Jospa se terrieripuoli on rottakoirana sukupolvia sitten uurastanut, kun pieni tekee pipollekin rotantapporavistuksia.

Ostamani kirjoituspöytä täytyy siirtää parempaan paikkaan ja laittaa laatikoihin tarpeelliset tavarat. Se tulee niihin kirjoitteluihin, mitkä teen käsin ja piirtämiseen ym, ei tietokonepöydäksi.

"Kauko Röyhkä virallinen"- kirja kesken. Toimitettu Kaukon facebookkirjoituksista vuosilta 2011-13.
Viimeksi muokannut Vieras päivämäärä 19.11.2019 18:02:46, muokattu yhteensä 1 kerran
metsänpeitto (poistunut käyttäjä)
 

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 19.11.2019 13:39:59

Mitäpä tässä kummempia. Elämisen lähes sietämätöntä helppoutta. Jotenkin on ihan kuin siitä tulisi huono omatunto ettei ole mitään pakollista murehdittavaa ja tehtävää.
No, en senkään asian takia ryhdy tahallani itselleni murheita hankkimaan.

Aamupäivän askartelin yhdelle kissalle vanerista jonkinlaista pesänrunkoa, semmoista matalaa pallintapaista jossa on hiukan laitoja ja johon sit sopii pehmusteita ja verhoilua ja mitä sitten mahtaneekaan tulla.
Vanhemmalle sukulaismiehelle puhelimessa valehtelin häpeämättömästi että on nämä työkiireet tässä hiukan painaneet kun en ole lainkaan aikoihin poikennut -ja lupasin sentään että tällä viikolla, torstaina vaikka, taitaiskin olla ihan joutilasta aikaa, joten tulenpa käymään.

Jos vaikka menisin kirpputorille katselemaan minkälaisista tavaroista nyt ihmiset malttavat tällä kertaa luopua, ja olisko niissä jotain semmoista jota vakaasti uskoisin tarvitsevani.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7690
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja metsänpeitto (poistunut käyttäjä) » 19.11.2019 18:19:52

Pesin yhden suht pienen maton kylppärin lattialla.

Ulkoilua taas, lintuhavaintona korpin raakkuminen, orava ja talviturkkiin vaihtava jänis.

Radio-ohjelmia kuuntelin useammankin. Sari Valtossa ympäristöasioista ja niihin liittyvistä tunteista, vieraana mm. Panu Pihkala. Tiedeykkösessä taas mielenterveysongelmien epigeneettisestä periytymisestä.. Jopa isovanhempien elämänkokemuset napsauttelee geenejä päälle ja pois. Sikiöaika ja varhaislapsuus vaikuttaa myös vahvasti. Kiinnostavaa oli, että jonkun tutkimuksen mukaan joku yksittäinen asia, vaikkapa äidin raskauden aikainen masennus ei ole ratkaiseva, vaan vakavampien ongelmien kehittymiseen tarvitaan keskimäärin 3 ankeaa tekijää, jotka sitten vahvemmin määrää kehityksen suunnan.

Hemmetin hyvä muuten, että vielä ainakin rahaa köytetään asiaohjelmien tekoon ja niitä voi helposti kuunnella suorana tai yle areenasta. En oikein aina jaksa kaupallisten kanavien juontajien paskanjauhantaa, välihuutoja, mökää ja mainoksia ja semmoista pätkittäisyyttä, silppua. Joku biisi soi 5 sekuntia, sitten toinen, seuraavaksi mainos ja joku kiekaisu. :mrgreen: Tykkään että halutessani voin kuunnella ohjelmia, joissa on alku ja loppu ja joku rakenne. Klassisesta musiikista en niin välitä, mutta sitä soitan josku hiljaa koiran takia peittämään rappukäytävän ääniä.
Ohjelmista saan usein kimmokkeen alkaa etsiä jostain aiheesta lisää tietoa.

Etsin tänään tietoa, minkälainen homma olisi tummentaa vanhan kalusteen pintaa. Alkuperäinen käsittely on vaalea ja ilmeisesti joko sellakkaa tai selluloosalakkaa. Tuohon riittäisi suht pieni pinnan kunnostus, kun vaurioita ei isommin ole. Jompaankumpaan noista kävisi se "pulituuri", mutta sitä ei taida olla enää markkinoilla. Käyn kysymässä ohjeita ja kenties ostamassa aineet jostakin. Toisaalta saattaa olla viisainta odottaa kesää ja kuivempia ilmoja. Ainakin on aikaa suunnitella homma hyvin.
metsänpeitto (poistunut käyttäjä)
 

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 19.11.2019 19:20:10

Hyvää kansainvälistä miesten päivää!
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 20.11.2019 09:58:30

Että miesten päivä oli eilen. Sekin meni minulta vähän ohi. Alkaa nyt olemaan jokaisella kalenterin päivällä oma otsikkonsa.
Eipä silti, kai tämä on kans asioita jotka ovat aina olleet ja aina tulevat olemaan. Ennen kuninkaallisten tai keisarien perheiden syntymäpäivät, uskonnollinen merkitys eri pyhimysten ja tarunomaisten tapahtumien vuosipäivineen täyttivät kalenterit.

Jotain voi olla vielä jäljellä vanhimmista , niistä jotka ihan luonnollisesti littyivät vuodenkiertoon, sadonkorjuuseen, oravan karvanvaihtoon ja valon ja pimeyden suhteeseen. Tosin niistäkin sitten vallassaolevat ovat kaapanneet lähes kaikki itselleen, antaneet niille oman uskontonsa tarinoihin sopivan uuden merkityksen. Ja kun hetki kuluu, nämä uudet ovatkin sitten "ikivanhaa perinnettä".

Kovin vähän enää kalenteria seurailen. Just tiedän mikä viikonpäivä on, mutta joskus en ole ihan varma siitäkään monesko kuukauden päivä on menossa. Jos sei vastaan hyppisi tietokoneen näytöllä niin en tietäisi tänäänkään. Vähäiset sovitut hommani ja menoni alan jo muistamaan ilman almanakkaa.
Ja siitä, jos jostain, olen kovasti mielissäni.

Eipä ole tänäänkään luvattuna mitään. Taidanpa mennä kuntosalille hetkeksi. Ihan rauhallista, ponnistelematonta, pientä veulaamista niissä eriskummallisissa laitteissa. Ja jos tähän joku sitten katsoo asiakseen huomauttaa että ei siitä noin ole hyötyä, pitää ottaa tosissaan ja vääntää niin että suonet pullistuu ja pumppu on just hiukan vaille repeämistahdin, sillä lailla sitä pitää tehdä, niin sanonpa vain että vittuakos se sitten sanojalle kuuluu. Kuka niin on väittänyt että minä sieltä mitään hyötyä hakisin. Jospa menenkin huvikseni, silloin harvoin kun menen.

Sateentuhjua näkyy tulevan. Harmaata ja märkää. Ei huvita edes polttopuiden tekeminen. Olisi tuolla tontin reunalla pari kesällä kaatamaani isoa tuomea jotka kai voisi katkoa ja pilkkoa. On muuten sitkeä, semmoinen vanha tuomi. Kirves pomppaa kuin taunuksen taka-akselin kumityynystä, ja saha jää jumiin kerran toisensa perään. Ei semmoisten kanssa tappeleminen ole sadepäivän hommaa. Poudallakin on rinteessä ryteikössä yhtenä panssariesteenä tyvi uhkaavasti pystyssä ruokottomina makaavien pirun oksaisten runkojen kanssa tekemistä ja kiroilusyntiä tulee tehtyä niin ettei taivasosuudesta enää tietoakaan. Ei semmoiseen tänään. Ehkä vaikka ensi viikolla tai sit joskus...
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7690
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja 1970 » 20.11.2019 10:21:57

Ei oo silleen tullu vietettyä ns. miestenpäiviä. Meilläpäin vietetään yhteisiä päiviä.

Naistenpäivässä on se hienous, että voi ostaa kukkia, kuten ruusuja. Olen tosin ostanut kuukautisruusun viime vuoden loskakuusta lukien, joten seuraava on nro femton, vaan kuka muu niitä laskee kuin meikäite.

Maailman parhaat puutarhurit ja kokit on miehiä ja useimmat niistä ja meistä mestareista saa parhaan inspiraation ja intohimon siltä vierellä olevalta naistenpäivän ihanalta ja rakastavalta sankarittarelta.

noniin

Nyt: huilaan kesken kauppareissun ja meen imuroimaan, pyykkäämään ja keittämään påtui huomiseen äijäpyttikseen. Viel kuun vika reeni ja ip hakemaan beiben kaa paikkaliput huomiseen, ranskankieliseen leffaan, oisko se ollunna nimeltään Jumalan arvosta, mut siitä huolimatta tätäpäivää ja ihan realistisen arkista vaan,

aye
Bentsoitta 22.2.17 alkaen ja selkeenä sulhasena since 8.1.19 !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 24242
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja skorpioni » 21.11.2019 13:31:46

Naisten päivä, 8 maaliskuuta. Päivän pituus 11 tuntia 5 minuuttia
Miesten päivä 19.11. Päivän pituus 7 tuntia 2 minuuttia

Tarkastakaa almanakasta. Onko tämä muka tasa-arvoa?

En vietä tänään mitään. Viettäminen on raskasta ylimääräistä tekemistä. Minä olen mieluummin rauhassa ja teen mitä itse tykkään. En semoisia mitä almanakka käskee viettämään. Menen tänään kahville ja elokuviin ja tapaamaan vastakkaisen sukupuolen edustajaa paljonkin siitä syystä että hän on vastakkaisen sukupuolen edustaja ja paljon sen takia että hän on mukava ihminen.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 365
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 22.11.2019 10:39:24

skorpioni kirjoitti:Naisten päivä, 8 maaliskuuta. Päivän pituus 11 tuntia 5 minuuttia
Miesten päivä 19.11. Päivän pituus 7 tuntia 2 minuuttia

Tarkastakaa almanakasta. Onko tämä muka tasa-arvoa?.


Niin, tai ajattele kuinka paljon lyhyempi joulupäivä on juhannuspäivään verrattuna, vaikka ensimainitun pitäisi olla peräti Vapahtajan syntymäjuhla. :shock:

No okei, unohdetaan miestenpäivä. Onneksi se meni jo. Heti sen perään olikin lapsen oikeuksien päivä, vaikka lapsen oikeuksien pitääkin olla voimassa vuoden jokaisena päivänä.
Almanakka käskee tänään viettämään perjantaita. Tapoja perjantain tietynlaiseen viettämiseen ei almanakka sentään sanele.
Viettämisestä saa taivutukseksi myös viettelemisen. Kirjoitan -> kirjoittelen. Vietän -> viettelen.

Huomenna vietänkin raskaan metallin päivää Hartwall areenalla! Sinne saapuu musisoimaan ruåtsalainen, sotahistoriaa kuulijoilleen opettava rytmiorkesteri nimeltä Sabaton. 8) Mukana menossa myös Amaranthe ja Apocalyptica, jota en olekaan ennen livenä nähnyt.
Illan pääesiintyjällähän on biisi nimeltä "Talvisota". Se ei enää kuulune yhtyeen nykyiseen keikkasettiin, mutta villi veikkaukseni on, että saamme kuulla sen encoressa. Koska vietämmehän ensi viikolla juuri mainitun talvisodan syttymisen 80-vuotispäivää.
https://www.youtube.com/watch?v=Pn-FIFcNwBM
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa