Olet täällä

Alkoholi ja traumat

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Alkoholi ja traumat

ViestiKirjoittaja Tuvitys » 9.11.2019 19:04:21

Moikka, nuoresta iästä huolimatta kärsin alkoholiriippuvuudesta. Ongelmana on vielä se että en nauti tai arvosta alkoholia millään lailla.

Kuitenkin tunnen tarpeen juoda, joka viikonloppu vaikka käyn arjet töissä ja ole selvinpäin.

Isoin ongelma on se että humalassa yritän vähänkuin luoda uudestaan ne tilanteet jotka on ollut itselle vaikeita ja traumaattisia. Aina siittä että joku haukkuu mua ja siittä siihen että jää ypöyksin.

Kun olen saanut tuon toteutettua jatkan siihen kuntoo että kotiinpääseminen on tuuripeliä, kesällä heräsin ulkoa ilman paitaa ja avaimet oli hukkunut, en muistanut mitään oikeestaan koko illasta joten en tiedä oliko jotain tippoja pistetty.

En tiedä mitä tän asian suhteen kannattaa tehdä koska olen muuten ihan kunnollinen ja fiksu kundi mut alkoholi on jotain mikä muuttaa mut kokonaan. Haluan lopettaa koska tiedän olevani onnellisempi kokonaan ilman, mutta myöskin absolutistin leima pelottaa kun heitä ajatellaan usein tylsiksi.

Kaikki neuvot otan vastaan!

Kiitos jo etukäteen
Try
Tuvitys
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 9.11.2019 18:57:14

Re: Alkoholi ja traumat

ViestiKirjoittaja 0132 » 9.11.2019 19:45:04

No hei.
Mitäpä jos vaan laittaisit korkit kiinni ja olisit omana itsenäsi vaikka sitten absolutisti.
Ei viinaa kannata juoda jos se alkaa yhtään ahdistaa. Parempi lopettaa kuin joutua oikeisiin vaikeuksiin ja aivan turhaan.
Putkis 0132
Rinkka, teltta ja kahvipannu!
Avatar
0132
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1879
Liittynyt: 7.1.2018 04:44:22
Ollut raittiina

Re: Alkoholi ja traumat

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 9.11.2019 21:14:34

Ei sitä absolutismin leimaa oikeastaan tarvitse pelätä. Sitä nimittäin harvemmin muut otsaasi iskevät, ellet itse sitä tee.
Yksi tuntemani entinen alkoholisti ei halunnut itselleen myöntää että oli raittiiksi ryhtynyt, ja useamman vuoden ajan joi pienen tipan konjakkia kerran kuukaudessa -kunnes sitten unohti sen ja muutaman kuukauden päästä huomasi ettei asiaa kannattanut itsensäkään kanssa veulata.

Porukassa pärjää kyllä vaikkei niin mukana ottaisikaan, kovin harvoin siitä kukaan ärsyyntyy jos kaikki eivät ympärillä ryyppää.

Ja kun kerran juominen alkaa myös överiksi menemään, niin silloin kannattaakin lyödä jarruja kiinni. Ja mitä aikaisemmin, sen parempi. Se voi olla vähän vaikeampaa sitten kun juopottelu on mennyt ajoittaisen, viikonloppu- tms homman sijaan jokapäiväiseksi.

Ota ihan rauhassa etäisyyttä juomiseen, et siinä mitään menetä.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7592
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Alkoholi ja traumat

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 9.11.2019 22:38:49

En tiedä mitä tän asian suhteen kannattaa tehdä koska olen muuten ihan kunnollinen ja fiksu kundi mut alkoholi on jotain mikä muuttaa mut kokonaan. Haluan lopettaa koska tiedän olevani onnellisempi kokonaan ilman, mutta myöskin absolutistin leima pelottaa kun heitä ajatellaan usein tylsiksi.

Kaikki neuvot otan vastaan!

Hei Tuvitys!
Vain pieni osa raitistuneista alkoholisteista osoittautuu tylsiksi. Kunnollisia, fiksuja ja ihan inhimillisiä raittiita miehiä ja naisia on Suomen AA:ssa tuhansittain. Ikä tai sen vähyys ei ole esteenä mukaan tulolle eikä raittiudelle. Mukaan vaan, niin ei sinunkaan tarvitse jäädä yksin pähkäilemään ongelmaasi, koska ratkaisu on jo olemassa.https://www.aa.fi

Lisää apua ja tukea Me lopettajien kohdasta Mistä apua? (linkkilista)
Kirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 27.8.2019 10:10:26Yhdessä olemme enemmän
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Alkoholi ja traumat

ViestiKirjoittaja jumpura » 10.11.2019 07:04:39

Sanotaan että jotkut tapahtumat voivat jäädä vaivaamaan, ja sanotaan että silloin tapahtuma on herättänyt tunteita jotka ovat olleet liian tuskallisia tai pelottavia sillä hetkellä tunnettaviksi, ja ne tunteet ovat siksi patoutuneet.

Asiaa voi tarkastella erilaisissa terapioissa, ihmissuhderyhmissä ynnämuissa. Minulle sellaisista tarkasteluista (eli terapiasta) on ollut paljon hyötyä, mutta myös vastustusta ilmenee. Kuka kannattaa ja kuka vastustaa mitäkin.

A-klinikallakin saattoi taannoin käydä juttelemassa vaikeista asioista. Se oli ns. kongitiivista terapiaa, nopeaan ratkaisuun pyrkivää ja siksikin aika pinnallista, tai siltä ainakin vaikutti. Toisekseen a-klinikalta sai vinkkejä muista vaihtoehdoista.

Netistä löytyi heti tämmöinen, en tiedä onko liian kaupallinen, jolloin valvoja poistaa:

https://mieli.fi/fi
jumpura
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 108
Liittynyt: 8.5.2019 11:51:41


Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa