Olet täällä

Vanhemmuuden teemaviikko Me Vähentäjissä 25.-29.11.

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Vanhemmuuden teemaviikko Me Vähentäjissä 25.-29.11.

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 11.11.2019 08:59:50

Hyvää isänpäivän jälkeistä viikkoa!

Viikolla 48 (25.-29.11.) Me Vähentäjissä vietetään teemaviikkoa, jonka aiheena on vanhemmuus. Päihteidenkäytön vaikutus vanhemmuuteen voi tuntua vaikealta aiheelta ja usein ajatellaan, ettei omalla päihteidenkäytöllä ole vaikutuksia lapsiin. Tämä johtuu usein siitä, että sen herättämiä tunteita voi olla vaikea kohdata ja ääneen puhumisen vaikutuksia pelätään. Häpeä ja syyllisyys tuntuvat usein voimakkaina ja vanhempi voi ajatella, että on tunteen ja asian kanssa aivan yksin. Totuus on kuitenkin se, että lasten elämään vaikuttavaa vanhempien päihteen käyttöä on paljon ja siitä tulisi puhua avoimesti ja rohkeasti, ilman leimautumisen tai seuraamusten pelkoa.

Teemaviikon aikana ryhmässä vierailee vertaisia, jotka jakavat omaa tarinaansa siitä, miten päihteidenkäyttö ja vanhemmuus ovat heidän elämässään kohdanneet. Viikon aikana yhdessä keskustelemassa on myös lapsilähtöisen päihdetyön työntekijöitä Ensi- ja turvakotien liitosta.

Ennen teemaviikon alkua sinun on mahdollista laittaa etukäteiskysymyksiä liittyen esim. lastensuojeluun, päihteidenkäytön vaikutuksesta lapseen, lapsen ja vanhemman suhteeseen ylipäätään, tai mitä ikinä aiheesta mieleen tuleekaan. Mitä haluaisit kysyä vertaisilta ja/tai työntekijöiltä?

Kysymyksiä ja keskustelun avauksia voi jättää joko suoraan ryhmään (vaatii kirjautumisen) tai täysin nimettömästi lomakkeen kautta. Päihdelinkin työntekijä välittää lomakkeen kautta jätetyt kysymykset/keskustelunavaukset ryhmään teemaviikolla.

Kuva
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2128
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Vanhemmuuden teemaviikko Me Vähentäjissä 25.-29.11.

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 22.11.2019 10:04:59

Hei vähentäjät ja muut plinkkiläiset!

Ensi viikolla starttaa vanhemmuuden teemaviikko täällä Me Vähentäjissä. Se tarkoittaa sitä, että palstalla vierailee päihdeongelmasta selviytymisestä oman kokemuksen omaavia vertaisia - äitejä ja isiä. He kertovat oman tarinansa. Mukana on myös ammattilaisia Ensi- ja turvakotien liitosta. Toivotetaan heidät lämpimästi tervetulleiksi!

Varmaan monella täällä on omia lapsia ja tämä usein niin vaiettu teema puhuttelee. Ottakaa rohkeasti osaa keskusteluun! Syyllisyyden tunteet voi nyt heittää romukoppaan.

Jos haluatte kysyä jotain arkaa asiaa täysin nimettömästi, niin kysymyksen voi jättää lomakkeen kautta. Välitämme kysymyksen tänne vastattavaksi.

Ensi viikkoon!

terkuin,
toimitus
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2128
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01


Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa