Olet täällä

AAn ongelmat

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Nalle » 22.1.2020 11:16:11

Jokunen kuukausi raittiutta takana, AAskin käyty. Ongelma on että ei ole juuri muuta paikkaa missä keski-iän ylittänyt perheellinen mies voisi tavata ulkopuolisia ihmisiä.

Kymmeniä kokouksia takana ja alkaa hahmottua, miksi AA onnistumis prosentti on niin heikko.

Näyttää siltä että suurella osalla kokouksissa käyvillä +-10v. sitten käytetty alkoholi on vain yhdistävä tekijä, jonka varjolla on hyvä purkaa sydäntään ja kahvitella tuttujen kanssa. Edelle oleva on loistavaa heille. Eikä tule mieleen mitään toista tapaa missä ihmiset rehellisesti harjoittavat vertaisterapiaa. Ongelmaksi muodostuu se että tarkoitus auttaa uusia ihmisiä raitistumaan epäonnistuu pääsääntöisesti, maailman muuttumisen takia ja aa kokeilun jälkeen ihminen on heikommassa kunnossa juoppona kuin ennen kokouksessa käymistä.

Arvoton ressukka joka ei vaan tajunnut että ainoastaan AA ja jumala voi pelastaa, luonteen viat, nöyryyden puute jumalan suhteen.
Tälle kelvottomalle ylpeälle ja omavoimaasuuden vaivaamalle ihmiselle on loppuelämän viina helvetti ja sen jälkeen helvetin kiirastuli kohtalona, ihan vaan omaa tyhmyyttään. Ei ymmärtänyt ohjelmaa.
Jos mitään ei tee, niin mitään ei satukkaa.
Nalle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 151
Liittynyt: 9.9.2018 08:35:47
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Nalle » 22.1.2020 12:07:12

Kyseessä on ajastaan hyvin kaukana oleva systeemi, joka on hyvin vähän muuttunut 1930 luvulta. Tuolloin yleisen tietoisuuden vähäisyys vaikuttimista ja ajan maailman kuvaan sopi hyvin jumalan tuominen kuvaan. Onhan jumalan pelolla saatu paljonkin hyvää historiassa aikaan, kuten myös pahaa. Vaikka AA on pyrkinyt seuraamaan aikaansa, vaihtamalla jumalan muuttamalla sanonnalla korkeasta voimasta, jonka jokainen voi itse kuvitella, mutta loppujen lopuksi kirjoituksista ja ohjeista tulee väistättä selville että se on jumalla kuitenkin loppupeleissä, kun on käynyt 12 alkelta.

Ihminen voi tulla sisään ilman uskoa, mutta ohjelma korjaa ihmisen ja saa uskomaan että se on siis JUMALA.

Ateistille kokoukset alkaa välttämättömänä sanahelinänä ja kun sen jaksaa pääsee itse vertaisterapiaan, ei siis kova hinta ja ainakin omalla kohdalla on aina parempi fiilis kun kokouksesta lähtee, kuin on ollut sinne mennessä. Vaikka tuo on yleinen fiilis terapeutilla käynnin jälkeen, niin AA on lähes ilmaista ja halutessa päivittäistä.

AA on ehdottomasti parempi kuin ei mitään ja koska ei ole muuta, niin suosittelen.

AAn taloudellinen riippumattomuus on kaksipiippuinen juttu, tietääkseni jokainen aa maksaa itse vuokransa ja kahvit yms. eikä kukaan saa palkkaa. Tuo on siten hyvä että ei ole esim. kunnan säästö listoilla, mutta toisaalta käytäntöjä ei voi myöskään järkiperäistää, homma sanellaan keskusjärjestöltä ja +20v. toiminnassa mukana olleet jermut haluavat pitää kahvikerhonsa. Tietämys alkoholin hoidosta on globaalisti lisääntynyt hurjasti ja jumalaan uskovien määrät on romahtanut.

On varmasti ihmistyyppi jolle aan ohjelma sopii sellaisenaan kuin nenä päähän, mutta liian suuri osa avun tarvitsijoista jää lievästi sanottuna hyvin vanhakantaisen sanahelinän ulkopuolelle, koska vain järki sanoo että tämä ei voi olla totta.

Harmi.
Jos mitään ei tee, niin mitään ei satukkaa.
Nalle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 151
Liittynyt: 9.9.2018 08:35:47
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja helistin » 22.1.2020 14:33:35

AA:n avulla mäkin olen raitistunut. Olen myös täällä märissyt runsaastikkin tästä "vanhanaikaisesta" kirjallisuudesta ja jumalakysymyksistä.

En ole käynyt moneen vuoteen edes kahvilla AA:ssa, joten en tiedä miten homma nykyisin pyörii. Ryhmästähän se on paljolti kiinni.

Tars käydä joskus palaverissa syynäämässä onko mikään muuttunut.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 926
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Uratykinloppu » 22.1.2020 15:24:07

Minä en ainakaan jaksa mitään jeesushöpinöitä kuunnella sitten yhtään, usko on jokaisen oma asia ja kaikki tuputtaminen pitäisi lailla kieltää. Kunnioitan sitä jos joku haluaa uskoa mutta sitä en ymmärrä että toisille pitää sitä väkisin tunkea.

Toisekseen uskontoon on aina liittynyt niin paljon väärinkäytöksiä, hyväksikäyttöä ja vallankäyttöä että voisi sanoa että se on ihan kuin saatanan aikaansaannos. Uskonnon nimissä on varmaan tapettu enemmän kuin maailman sodissa.

En myöskään pidä jos asioita puetaan viattomaan auttamisen kaapuun jotta saadaan ihmisille lopulta ujutettua uskontoa. Yleensä se suunnataan juuri heikossa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin syyllistämällä heitä joillakin tavoilla.
Uratykinloppu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 116
Liittynyt: 4.2.2019 12:31:23
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Nalle » 22.1.2020 17:36:45

Ikävää että ei ole vaihto ehtoa, eikä luultavasti aa ole muuttumassa. Itsellä ainakin on alkoholiton ystäväpiiri tasan nolla, eikä vaimokaan jaksa luultavasti kuunnella päihde pohdinta jorinoitani. On siis hyvä että on olemassa paikka minne mennä avautumaan aroistakin asioista, mitä on tullut juomisen ja sen lopettamisen johdosta.

Aa on koukuttava ja tilaisuus puhua silmätysten ihmisille ajatuksistaan, myöskin on hyvä systeemi että ihmiset puhuu vuorollaan ja muuten vain kuunnellaan kommetoimatta. Toki olisi mukava myös keskustella aiheista, mutta siitä tuskin tulisi mitään? Joten tuo AAn tapa käydä kokous on perusteltu.

Uskonnollinen höpinä ja ohjelman osittainen huvittavuus on siedettävissä oleva sivutuote, jonka olen toistaiseksi valmis "maksamaan".
Jos mitään ei tee, niin mitään ei satukkaa.
Nalle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 151
Liittynyt: 9.9.2018 08:35:47
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Nalle » 22.1.2020 19:09:16

Pointtina, että olin ollut reilun kuukauden juomatta kun menin sinne, jos olisin mennyt heti kun lopetin juomisen, niin olisin lähtenyt luultavasti kesken pois.
Jos mitään ei tee, niin mitään ei satukkaa.
Nalle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 151
Liittynyt: 9.9.2018 08:35:47
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja V-tyyli » 22.1.2020 19:30:10

Nalle kirjoitti:Jokunen kuukausi raittiutta takana, AAskin käyty. Ongelma on että ei ole juuri muuta paikkaa missä keski-iän ylittänyt perheellinen mies voisi tavata ulkopuolisia ihmisiä.

Ymmärrän tuon tavallaan, etenkin jos ei halua olla seurassa jossa on tarjolla alkoholia, mutta eikö sentään jotain muitakin paikkoja kuin AA ole olemassa. Esimerkiksi jos on joku harrastus, tai on ollut sellainen minkä voisi aloittaa uudestaan. Monella miehellä se on urheilu. Jos ei kondis kestä urheilua niin urheiluseuraan johonkin toimitsijahommiin. Yleensäkin eri yhdistykset tarvitsevat kyllä talkoovoimaa, ja sitten on monenlaista vapaaehtoistyötä, kuten SPR:n tai vastaavan ystävätoiminta. Kansalaisopistossa on kursseja vaikka mistä. Jossain on myös miesten iltoja tms. mutta taitavat usein olla seurakunnan järjestämiä, joten onhan siinä sitten vaara että jumalakin mainitaan.

Tietysti jos on pieneltä paikkakunnalta ja tuo ”ulkopuolinen” tarkoittaa entuudestaan tuntemattomia, sitten toki voi olla hankalampaa. (Itse asun suomalaisittain isossa kaupungissa.) Lisäksi naiset ovat, ehkä jotain urheiluseuroja lukuun ottamatta, kaikennäköisessä harrastustoiminnassa aktiivisempia, mutta eikös sekin ole perheelliselle keski-ikäiselle ihan virkistävää.
Avatar
V-tyyli
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 47
Liittynyt: 20.8.2019 20:01:27
Ollut juomatta

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja 1970 » 22.1.2020 19:59:41

Valinnanvapaus pätee tässäkin asiassa. Miksipä käyttää rajalllista energiaansa johonkin niinkin negatiiviseksi kokemaansa toimintaan. Itse välttelisin vastaavassa tilanteessa kuin ruttåa tai aivokuppaa.

AA:n puolesta voisin sanoa, että "jos kävis kattomassa, millasta meno on nykyään", niin se on vähän sama, kuin kävis "kattomassa miten parisuhde voi 2020 Suomessa". Niitä on enemmän kuin yksi. Ne on erilaisia ja niissä voidaan hyvin, niissä voidaan huonosti, jne. Eniten vaikuttaa mielestäni ihmisten keskinäinen kemia ja sen toimimattomuus. Paska suhde tai Paska ryhmä !

Ja ite kävin viimeksi kesällä 2005 Pikku Kakkosen puistoa vastapäätä hoidon kautta ja siviilissä en koskaan. Käytössäni tai hallussani ei ole mitään tunnelatusta AA:n puolesta tahi vastaan.
Bentsoitta 2013 - 2015, ja 22.2.2017 alkaen,
selkeenä sulhasena since 8.1.2019, aye !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 23818
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 22.1.2020 20:56:54

Nalle kirjoitti
Aa on koukuttava ja tilaisuus puhua silmätysten ihmisille ajatuksistaan, myöskin on hyvä systeemi että ihmiset puhuu vuorollaan ja muuten vain kuunnellaan kommetoimatta. Toki olisi mukava myös keskustella aiheista, mutta siitä tuskin tulisi mitään? Joten tuo AAn tapa käydä kokous on perusteltu.

Palaverien tapa, että ei häiritä puhujaa, poikkeaa myönteisen rajusti siitä, miten kaljatuopin ääressä yleensä puhutaan, heitellään huulta, hoetaan vastaväitteitä tai puhutaan toisen päälle.

Palaverikäytäntöä täydentävää on tavata aa-laisia myös kotona, kahvilassa, salilla, kalareissuilla jne. Varsin paljon tehdään myös pikkuporukoilla vierailuja toisiin ryhmiin.
Rohkeasti vaan, Nalle ja muutkin, on tartuttava mukavan tuntuisen raittiin kaverin hihaan ja sovittava vaikkapa kahdenkeskinen tapaaminen, tai muuta oman harkintasi mukaan.

Yhdessä olemme enemmän
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja lutunen » 23.1.2020 07:52:15

Uratykinloppu kirjoitti:En myöskään pidä jos asioita puetaan viattomaan auttamisen kaapuun jotta saadaan ihmisille lopulta ujutettua uskontoa. Yleensä se suunnataan juuri heikossa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin syyllistämällä heitä joillakin tavoilla.


Pelko ujutetaan mieleen.
"Miten kävikään sen joka ei uskoa viljellyt vaan antoi maailmallisuudelle pikkusormen"
Uskovaisille kaikki on sallittua. Myös ihmisen hädänalaisen tilan hyväksikäyttö.
Sanomansaattaminen on heille pyhä tehtävä.
lutunen
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 210
Liittynyt: 14.12.2014 14:01:47

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 23.1.2020 09:01:04

lutunen kirjoitti
Pelko ujutetaan mieleen.

Pelkoja on monenlaisia. Osa juomisen seurauksena tulevia todellisia tai mielikuvituksen tuotteita.
Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään, että yhä useampi, etenkin 55 vuotta täyttäneistä helsinkiläisistä kuolee alkoholiin liittyviin sairauksiin.
Helsingin kaupunki on kopettanut alkoholisteille tarkoitetun Tervalammen kuntoutuskeskuksen ja siirtänyt toiminnan Auroran sairaalan yhteyteen.
Hangonkadun katkaisuasema siirrettiin Malmin sairaalan yhteyteen.
Minnesota-Hoito Lapualla haetaan konkurssiin.
Sote uudistus tulee lähivuosina. En tiedä, lisääntyvätkö vai vähentyvätkö alkoholistien hoitopaikat. Jos joku tietää, vastatkoon.
Alkoholismin hoidossa tapahtuu lääketieteen kehittyessä muutoksia koko ajan.

Ensimmäiset asiat ensiksi
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Nalle » 23.1.2020 09:50:29

Liitän tämän tähänkin keskusteluun.

AAhan ohjelmaan osallistuvien onnistumis prosentti on noin 8% tutkimusten mukaan, siis yli yhdeksän kymmenestä lähtee takaisin juomaan.
Itse ohjelma on yksinkertainen, sisältäen perus kaikkeen pätevät ohjeet, joiden ympärille on rakennettu uskoon tulemisen käännytys ohjelma, on varmaankin totta että jos retkahtaa jumalaan ja saa siitä korvaavan addiktion niin ainakin lyhyt aikaisen onnistumisen mahdollisuudet on paremmat. Ongelmaksi tulee että kun raitistumisen jälkeen pää alkaa selvitä, niin jumalopin logiikka alkaa tökkimään useilla. Jos raitistumisen pohja on jumalan ansiota, niin tie takaisin juomaan on lähes itsestään selvyys. Tällä kertaa taakkana on ohjeman opit, olet ressukka alkoholisti ja ainoastaan usko korkeampaan voimaan voi sinut pelastaa. Mutta koska olet jo jumalopin logiikan ja sen järjettömyyden sisäistänyt, niin jumalaan ei tule kyseeseen.

Seurakunissa ja kirkoissa on sentään koulutetut tai vähintään valitut sielun paimenet, vetäjä tai sponsori voi olla kuka vaan, ei välttämättä niin tasapainoinen henkilö. Joka siirtää omia totuuksiaan sinuun ja se voi johtaa mihin vain.

Mitä tulee askelten naurettavuuteen, jos poistetaan jumala askeleista.
Myönnetään että pitää hakea ulkopuolista apua.
Terveystilanne parantuu raitistumalla.
On hyvä tutkiskella itseään ja tehtyjä asioita
On hyvä miettiä mitä on tehnyt itselleen ja muille.
On hyvä pyytää anteeksi niiltä joita on loukannut ja pyrkiä olemaan enää sellainen.
Luoteen viat on hyvä tunnistaa ja pyrkiä niiden vaikutusta elämään heikentämään.
Jatkossa on hyvä harjoittaa jatkuvaa itsetutkiskelua ja mietiskellä.
Noinhan se menee, jos haluaa poistaa elämää rampauttavan addiktion, on sitten mikä tahansa addiktio kyseessä.
Ihmisen aivot on uskomattomat ja niillä on mahdollisuus tehdä tuo. Aivoille ei ole väliä, perustellaanko toi jumalla tai vain järkeilemällä.
Kokousten alussa askeleiden ja tarinoiden ihmiskuvaukset on ajattelevalle nykyihmiselle, kuin sarjatuotantona luotujen mv-suomifilmien katsomista. Ohjelma on ollut aan jermujen juopottelu aikana 50-80 luvulla ihan ajan kuvaan sopiva. Mutta nykyaikaan se on koominen.
Se on vähän kuin taustalla soisi Frederikin hitit.
Jos mitään ei tee, niin mitään ei satukkaa.
Nalle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 151
Liittynyt: 9.9.2018 08:35:47
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja Nalle » 23.1.2020 10:52:16

Ajatus:
Olen törmännyt kokouksessa mm. henkilöön joka on ollut 55v. juomatta ja lopettanut juomisen 20 vuotiaana.
Tämä henkilö on kiertänyt pitkin pohjoismaita kokouksissa vähintään viikoittain 55v.
55.v hän on istunut kuuntelemassa jotain kahdestatoista askeleesta ja aika samankaltaisia elämän tarinoita ja vakuuttanut itselleen olevansa alkoholisti päivän kerrallaan juomatta.
Takana +- 50 000 kokousta ja edelleen alkoholisti joka voi mielestään repsahtaa seuraavana päivänä jos ei ole tarkkana?
On selvää että jos ottaa jumalan elämäänsä ja alkoholistina olemisen jokapäiväiseksi loppuelämäkseen, noudattaa tinkimättä aan jokaista ohjetta ja seuraa ohjelmaa järkkymättä, niin onnistuu.
Mutta……
Saman henkilön puoliso sai minulle pahan mielen, olin toiseksi viimeinen puhuja ja kerroin että raamatun voi ottaa hyvänä elämänohjeena, kuten suurimman osan muidenkin uskontojen ohjeista. Tämä nousi tulistaan näyttävästi ja lampsi loppukokouksen ajaksi ulos odottamaan miestänsä. Kun itse tulin muiden mukana ulos ja sanoin heille nähdään, he katsoivat murhaavasti minua sanomatta sanaakaan ja käänsivät selkänsä.
Jos mitään ei tee, niin mitään ei satukkaa.
Nalle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 151
Liittynyt: 9.9.2018 08:35:47
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja helistin » 23.1.2020 11:07:37

Onhan siellä immeistä joka lähtöön, niinkuin tälläkin palstalla on. Siinä ryhmässä missä minä olen käynyt ei kyllä korkeammista voimista puhuttu silloin aikanaan. Mun mielestäni tää jeesustelu on tullut vahvemmin kuvaan vasta myöhempinä aikoina, kuten silloin kuin tämänkertainen raittiuteni sai alkunsa. Ja yllättäen nää "uskovaiset" olivat niitä nuorempia henkilöitä.

Mut on paree varmaan etsiä sellainen ryhmä, jossa ei niin suurta painoa anneta näille henkimaailman asioille, koska sellaisia aivan varmasti löytyy. Tietysti mikäli asustelee pienellä paikkakunnalla, niin sitä valinnan varaa ei ole kovin paljoa.

Mut siitä saa olla aivan varma, että ihan samanlaisia tyyppejä siellä palavereissa majailee, kuin muuallakin. Osa on hiirulaisia ja osa hitlereitä ja kaikkea siltä väliltä.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 926
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: AAn ongelmat

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 23.1.2020 12:21:28

Nalle kirjoitti
AAhan ohjelmaan osallistuvien onnistumis prosentti on noin 8% tutkimusten mukaan, siis yli yhdeksän kymmenestä lähtee takaisin juomaan

Kiinnostava luku tuo 8%. Miltä ajalta se on?Minkä kokoiseen ihmismäärään se perustuu? Suomessa AA on toiminut 70 vuotta. Ja kuka on selvittänyt kokouksissa käymiset lopettaneiden kymmenien tuhansien kohtalon? Tunnen tai tiedän muutamia, jotka ovat raitistuneet ja jättäneet palaverit ja yhteisön, mutta elävät raittiina vuodesta toiseen, vuosikymmenestäkin toiseen. Täällä kirjoittava helistin on yksi heistä. Mutta olen tuntenut myös niitä, jotka ovat jättäneet palaverit ja lähteneet juomaan. En tietenkään tiedä, rupesivatko juomaan siksi, että tutustuivat AA:n ohjelmaan ja totesivat, että "ei sovi mulle".

Päivä kerrallaan
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Seuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa