Olet täällä

Vahvaksi kasvua

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja kaaosteoria66 » 3.10.2021 11:09:48

:D tämähän on hieno ketju onnistumisesta. Olin itse vihdoin valmis lopettamaan kokonaan tämän vuoden heinäkuussa ja nyt yli 70 päivää raittiutta takana. En olisi voinut valita paremmin. :D vuotta kohti luottavaisin mielin. Tsemppiä kaikille tätä ketjua lukeville. ❤️🌹
kaaosteoria66
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 33
Liittynyt: 10.4.2014 17:21:22
Ollut raittiina

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Nayris » 3.10.2021 23:09:27

Kiitos Putkis <3

kaaosteoria66, lämmin taputus olallesi tuosta hienosta päätöksestä! Elämä maistuu kun sen kohtaa todellisesti, eikö vaan. :) olen todella iloinen että olet saanut tästäkin ketjusta vertaistukea.

Venkku, kesä meni mukavasti, nautin sitruunavichystä enemmän saunanlauteilla kuin ennen niin rakastamastani oluesta koskaan ja muutenkin alkottomien vaihtoehtojen käyttö on siirtynyt paljolti alkottomista oluista ja siidereistä limppareihin ja vichyihin koska aivan samoja kiksejä saan oli lasissa mitä vaan. Tunnelmasta saa niin paljon irti että oikeasti ei ollut kesällä yhtään tilannetta että olisi kovasti himottanut alko. Terassillakin kävin, join limsan ja muut joi olutta. Tunsin syvää iloa omasta valinnastani. Noissa tilanteissa tunnen itseni vahvaksi ja tyytyväiseksi. Tupakkaa ikävöin enemmän.. Mutta sitäkään en todellisuudessa enää haluaisi polttaa.
Lisäksi valitsen nykyään tarkasti menot sen mukaan haluanko todella mennä vai onko kyseessä ”fomo”. :wink: Olen tullut mukavuudenhaluisemmaksi.
Illanistujaisissa olen edelleen (tai varsinkin nykyään) se hauska, kaksimielisiä puhuva tyyppi joka on hereillä viimeisten joukossa mutta myös se kenellä on aamulla parhain olo ja mukavat muistot illasta.

Luulen että ajatus känni-illasta ja sen hauskuudesta iskeytyy meihin nuoruudessa kun krapulaa ei podeta ja hauskaa on noloista toilailuista huolimatta. Sitten riippuvuuden kehityttyä noloudet ja muistinmenetykset painavat itsetuntoa alas ja juodaan jotta unohdetaan.
Kun pääsee alkoholihetkien ihannoinnista siihen että tajuaa niiden tunnemuistojen liittyvän tilanteen kauneuteen, ihmisiin, esim. Kesäilta ja auringonlasku, festarit ja lempibändi, parhaat ystävät polttareissa.. Niin löytää ihan uutta syvyyttä siitä mitä mielihyvää voi kokea. Ilman alkoholia.
Nayris
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 24.5.2020 23:55:25
Ollut raittiina

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Vapaaksi -78 » 10.10.2021 23:04:32

Onnea vuodesta (ja jo vähän reilusta :D )!!! Oli pakko vaan tulla viestillä "moikkaamaan" kun tulin pitkästä aikaa tänne plinkkiin lukaisemaan ja sun ketjusta selailin 5.1. kommenttiini jolloin olin toista päivää juomatta. Edelleen samalla tiellä ollaan mikä on ihmeellisen upea asia! Muistan sun ketjun tuoman rohkaisun siitä ettei tää välttämättä olekaan niin vaikeaa 💗. Eikä ole ollutkaan. Lopetin tässä ohessa sitten myös röökinpoltonkin 😳. On tämä kaikki kylläkin ollut outoa ja mielenkiintoista ja tunteiden ja ajatusten vuoristorataa ja aikamoinen matka itseen jajaja ihan kaikkea😄😄😄!!! Mutta ihan mahtavaa! Kaikkea hyvää sinulle!🍂🍄

Vapaaksi -78
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 37
Liittynyt: 4.1.2021 09:45:40
Ollut juomatta

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Nayris » 17.10.2021 22:55:41

Vapaaksi-78, ihan mielettömän hienoa kuulla!! Tuli niin hyvä mieli tästä että olen voinut olla tsemppaamassa ja että olet löytänyt tän uuden hienon tavan elää! Ja kiitos, minulla myös se tupakka tippui matkan varrelle ja aika hieno fiilis kun ei tarvitse olla pakonomaisesti riippuvainen mistään.
Jatketaan samaan malliin! Hyvää syksyä! ❤️
Nayris
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 24.5.2020 23:55:25
Ollut raittiina

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Nayris » 14.12.2021 06:45:35

Jos tietäisitte kuinka huono olen ollut pitämään päätöksiä ja kuinka monesti olen aamulla vannonut ja illalla pyörtänyt päätökseni, saattaisitte ihmetellä kuinka onnistuin irtautumaan alkoholista ja jopa sitten vahvan päätöksen tehtyä lopulta voisi sanoa että helposti se kävi. Helppoahan ei ole pelkästään ollut ja vastoinkäymisiäkin toisinaan mutta pohjimmiltaan positiivinen luonne on onneksi vetänyt tätä hommaa ja nähnyt koko ajan sen hyvän tässä matkassa.
Edelleen ihmettelen että tässä uudessa elämässö olen juuri minä ja alan uskoa ansaitsevani tämän rauhaisan onnellisuuden. Tämä raittius on ollut paras päätökseni ja vyöryttänyt liikkeelle monia positiivisia asioita.
Olen myös löytänyt tien miten päästä auttamaan päihteistä kärsiviä. Paljon on odotettavaa ensi vuodessa ja tulevaisuudessa.
Raitista joulunaikaa ja mielenrauhaa jokaiselle!
Nayris
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 24.5.2020 23:55:25
Ollut raittiina

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Nayris » 31.3.2022 11:42:50

1,5 vuotta selvää elämää, sitä ennen 20 vuotta enemmän ja vähemmän alkoholin pauloissa. En olisi uskonut pystyväni raittiuteen ja nyt en enää usko että kykenisin palaamaan vanhaan. Taakka selästä on keventynyt, kiloja tippunut kymmeniä ja juomavelkoja tuhansia. Aidosti olen pystynyt antamaan itselleni anteeksi, se on kaikkein suurin asia. Elämä on hyvää. Samaa toivon jokaiselle sitä haluavalle! Tukeudu plinkkiin ja vertaistukeen, siinä kantava voima.
Aurinkoista kevättä!
Nayris
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 24.5.2020 23:55:25
Ollut raittiina

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Kobe » 2.4.2022 08:54:17

Hienoa Nayris. Mukava lukea juttuja onnistumisista :)
Tsemppiä jatkoon.
Kobe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 29.1.2022 11:40:08
Ollut juomatta

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja LittleWing-77 » 2.4.2022 10:16:44

Nayris kirjoitti:1,5 vuotta selvää elämää, sitä ennen 20 vuotta enemmän ja vähemmän alkoholin pauloissa. En olisi uskonut pystyväni raittiuteen ja nyt en enää usko että kykenisin palaamaan vanhaan. Taakka selästä on keventynyt, kiloja tippunut kymmeniä ja juomavelkoja tuhansia. Aidosti olen pystynyt antamaan itselleni anteeksi, se on kaikkein suurin asia. Elämä on hyvää. Samaa toivon jokaiselle sitä haluavalle! Tukeudu plinkkiin ja vertaistukeen, siinä kantava voima.
Aurinkoista kevättä!


Onnittelut Nayris ja aurinkoista kevättä sinulle täältäkin! Sun ketjua on ollut ilo lukea. Oon onnellinen sun puolesta ja itse jaan myös tunteen, että en kykenisi palaan entiseen. Niin paljon parempaa on elämä näin. :)
If you don´t step forward, you´re always in the same place.
LittleWing-77
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 28
Liittynyt: 14.6.2021 08:25:53
Ollut raittiina

Re: Vahvaksi kasvua

ViestiKirjoittaja Nayris » 5.4.2022 16:53:30

Kiitos Kobe, samoin sinulle tsemppiä jatkoon!
Kiitos sanoistasi LittleWing-77, ne merkitsee paljon! Oikein hyvää jatkoa sinullekin!
Nayris
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 24.5.2020 23:55:25
Ollut raittiina

Edellinen

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa