Olet täällä

Horisontissa siintää lopettaminen

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja 0132 » 27.2.2022 09:17:56

Hei,
Ilmeisesti ajatusmaailmasi on muuttunut. Se on yksi tärkeimmistä työkaluista.
Rinkka, teltta ja kahvipannu!
Avatar
0132
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2791
Liittynyt: 7.1.2018 04:44:22
Ollut raittiina

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja Puuhapete » 1.3.2022 13:53:42

Terve
Kiitos kommenteista. Ajatusmaailma on kyllä muuttunut. Alan välähdyksenomaisesti huomaamaan asioita ja tilanteita joissa olen toiminut toisin kuin ennen. Isoja ja pieniä.

Tilanne on muuttunut muutenkin merkittävästi. Uusi yritys on nyt käynnistynyt ja töitä on jo lähes koko loppuvuodeksi. Maailmantilanne on tietysti mikä on, toivottavasti töitä riittää. Asiakkaiden luottamus on siis ainakin hyvä.

En olisi mitenkään saanut tätä asiaa tapahtumaan, jos olisin jatkanut juomista. En ole myöskään varma, että olisin saanut lopetettua jos en olisi päättänyt aloittaa tätä yritystä. Vanhat työt päättyivät viime keväänä. Olisin saanut kyllä jonkun työpaikan, mutta motivaatio muuttaa elämää on alkanut kunnolla elää viime kesänä kun päätin aloittaa yrityksen. Minulla alkoholinkäyttöön on liittynyt merkittävä määrä turhautumisen ja tylsyyden purkamista.

Uusi elämänlanka on mahdollinen koska en juo ja toisaalta juominen loppui, koska halusin tämän uuden elämänlangan.

Olen nyt keväällä huomannut jälkikäteen, että taloustilanteeni oli viime kesän jäljiltä jo aika surkeassa kunnossa. Olen pitkin syksyä saanut tienattua ylimääräisiä juttuja ja silti kaikki on mennyt mitä erilaisimpiin kertyneisiiin rästeihin. Veromätkyjä ja kaikenlaisia.

Jos en olisi lopettanut juomista, taloudellinen alamäki olisi nyt keväällä kova. Nyt tänä keväänä töitä on jo aika paljon ja vähän syksyltäkin kertyneitä ylimääräisiä tienestejä realisoituu. Maaliskuun jälkeen alkaa taloustilanne olla jo ihan ok.

Paino on pudonnut lisää. Nyt ainakin kotivaaka näyttää jo alle 90kg, mitä ei ole tapahtunut 25 ikävuoden jälkeen. Verenpaineen mittausta yritin taas aamulla mutta perhe heräsi (nostamaan verenpainetta) ennen kuin mittaus onnistui.

Koittakaa tekin keksiä uusia merkityksiä elämäänne, uskon että siitä on apua. Helpompi luovuttaa alkoholista, kun on uusi merkitys jo näköpiirissä. On se sitten harrastus perheen kanssa, metsäelämää, urheilua tai vaikka uusi ammatti tai yritys. Mieluummin radikaali, suunniteltu elämänmuutos hyvään, kuin alkoholin pakottama syöksykierre pohjalle. Mistä sinä olet aina haaveillut? Tee jotain tänään sen eteen, ja aloita samalla joku uusi tapa joka helpottaa päästämään irti alkoholista.

Aurinko paistaa kun katson ulos kahvilasta. Kiitos palstalaisille myötäelämisestä ja tuesta. Osaltanne olette olleet oikaisemassa alkavan syöksykierteeni.

Hyvää viikon jatkoa.

t. Puuhapete
Puuhapete
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 105
Liittynyt: 7.1.2021 14:09:11
Ollut juomatta

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja Lempeä kettu » 1.3.2022 15:28:28

Puuhapete kirjoitti:
Minulle merkittävää oli myös huomata, että aikuisikäni ylämäet olivat olleet erittäin voimakkaasti riippuvaisia toisten ihmisten päätöksistä ja tekemisistä. Minulle selkeni, että seuraava ylämäki alkaa ainoastaan jos jätän alkoholin. Ja jos otan vastuun niistä muista asioista, jotka vievät elämääni kohti uutta nousua, pois kuopasta.


Otan tähän kantaa sen verran, että kun puhutaan esimerkiksi suhteiden merkityksestä juomiseen, niin lopulta aikuinen ihminen kantaa vastuun käytöksestään ilman tekosyitä. Paskamainen puoliso on yhtä huono syy juoda kuin se ettei puolisoa ole lainkaan. Perimmäiset syyt juoda ovat kuitenkin alkoholistisessa käytöksessä/ajatusmaailmassa. Kannattaa käsitellä alkoholismia "ei järkevänä" -juttuna. Se nimittäin on sitä.
Lempeä kettu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 946
Liittynyt: 16.1.2020 16:45:17
Ollut raittiina

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja Puuhapete » 27.3.2022 13:36:48

Terve teille.

Pientä päivitystä minunkin kohdaltani. Juomaton arki sujuu hyvin. Varsinaisia juomahaluja ei ole.

Kevään tullessa on kuitenkin melko usein mielessä erilaisia tilaisuuksia ja paikkoja, joissa olisi kiva istuskella ja maistella pikkuhumalassa. Jos elämäntilanne olisi toinen, tekisi tiukkaa olla juomatta. Nyt sivuutan nämä ajatukset useimmin helposti.

Arki lapsiperheessä ja uudet työkuviot muodostaa rutiinin, johon juominen ei helposti mahdu.

En ole selvästikään vielä kokonaan päässyt irti, perustelen juomattomuuden ajatuksella että en NYT halua juoda, mikä onkin totta.

Kaksi viikkoa sitten join lasillisen viiniä. Muutakin oli tarjolla, en ottanut. Mutta en kovin ponnekkaasti kyllä yrittänyt estää viinilasillista. Tämä oli illallisella. Lähdettyäni kotiin päin junaan, mietin ensin meneväni ravintolavaunuun. Mutta en mennyt. Vaati hieman ponnistelua kyllä.

En saanut morkkista tuosta lasillisesta, mutta kovasti mietityttää kuinka helposti juominen voi lähteä taas lipsumaan. Edellinen vastaava lasillinen oli joulukuun alussa ja joulun alla ostin sitten pullon viiniä.

En halua juoda pullollista krapulan ja tunkkaisen olon takia. Ja en halua juoda jatkuvasti, koska terveys. Sinänsä lasillinen ei ole ongelma edellisiin liittyen, mutta kontrollin menettämisen pelko on suuri.

Ensimmäinen juomaton kevät sitten nuoruuden. Ehkä seuraava sujuu helpommin.

Hyvää kevättä!

T. Puuhapete
Puuhapete
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 105
Liittynyt: 7.1.2021 14:09:11
Ollut juomatta

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja Janikaah » 29.3.2022 11:32:06

Moi puuhapete!
Hienoa lukea kirjoituksiasi.
Olet tehnyt erittäin hienon päätöksen lopettamisen suhteen. Hienoa että olet pystynyt puhumaan avoimesti näistä asioista ammattilaisille ja muille läheisille. Sinulla on selkeästi suuri motivaatio raittiuden suhteen. Sinulla on tavoitteita joita haluat saavuttaa ne, muista edetä päivä kerrallaan. Mahtavaa että avohoidosta oli sinulle hyötyä ja sieltä sait vahvistusta lopettamiselle sekä terveys asiat ovat myös kohentuneet. Sinulla on motivaatio selkeästi korkealla!. Vuosi 2022 on alkanut kertomasi perusteella hienosti ja päihteettömyyttä on takana jo useampi kuukausi.
Vaikeita tilanteita tulee ja se kuuluu tähän prosessiin. Houkutuksia on mutta olet hienosti selättänyt vaikeudet ja päässyt eteenpäin ja tunnistat tilanteet jotka ovat sinulle vaikeita.
Hyvä juttu on se että olet saanut uutta sisältöä elämääsi joka on mielekästä sinulle.
Onnittelut siitä että olet tehnyt tämän kaiken!

Tsemppiä vuoteen 2022!

Terveisin: Mielenterveys- ja päihdealan opiskelija
Janikaah
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 28.3.2022 12:08:01

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja Puuhapete » 29.8.2022 18:38:21

Terve teille. Vaihtelevasti sujuneen kesän jälkeen raportoin taas vähästä aikaa. Touko-kesäkuussa sallin itselleni muutamia juomiskertoja, heinäkuun puolella tissuttelu meinasi jo lähteä käsistä.
Määrät ei vielä nousseet kerralla suuriksi, mutta melko jatkuvaa. Lopettaminen ei ole siis onnistunut.

Tämä on nyt kolmas kerta kesällä, kun selvästi yritän ryhdistäytyä. Aiemmista seurasi reilun viikon - parin juomattomuus. Mutta päätös ei pitänyt. Tai ehkä en oikein päättänytkään.

Työjuttujen ja viime talven hyvien kokemusten myötä haluan päästä takaisin hyvään, levolliseen arkeen. Herätä virkeämpänä aamuun.

Olen päässyt jo tosi pitkälle vuodessa. Unelma uudesta itselle sopivasta elämänurasta on toteutunut. Seuraava 3kk on vielä vähän tiukkaa taloudellisesti, mutta kokonaisuutena muutos on tosi iso onnistuminen.

Myös jatkossa menestymisen edellytys on juomattomuus. Unelma on vasta alussa. Olen viime vuonna noussut kuopasta ja päässyt jo eteenpäin. Riski luisumiseen takaisin on todella iso. Tämä viikko ja huominen ovat tärkeitä.

Join viime viikolla lähes joka päivä. Viimeiset kolme annosta meni lauantaina. Eilen ja tänään ei ole tehnyt mieli juoda. Mutta tiedän miten helpolla mielihalu iskee. Torstai on korkean riskin päivä. Kirjoitan taas tiiviisti tänne.

Hyvää viikon jatkoa.
T. Puuhapete
Puuhapete
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 105
Liittynyt: 7.1.2021 14:09:11
Ollut juomatta

Re: Horisontissa siintää lopettaminen

ViestiKirjoittaja Puuhapete » 30.8.2022 21:02:06

Terve. Hyvin sujuu ja juomiset ei ole mielessä. Kehittelin vähän ylimääräistä toimintaa ja kahvilla käynnin illaksi.

Huomenna herään reippain mielin.

T. Puuhapete
Puuhapete
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 105
Liittynyt: 7.1.2021 14:09:11
Ollut juomatta

Edellinen

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa