Olet täällä

Sarjalopettaja tässä, hei

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Sarjalopettaja tässä, hei

ViestiKirjoittaja Vieraammaksi54 » 8.9.2022 10:52:11

Tsemppiä tosiaan kaikille jotka raittiuteen pyrkivät.
Neuvomaanhan ei voi alkaa, voi vain kertoa miten itse raitistui. Miten vältti karikot yms. houkutukset.
Niinkuin aiemmin kerroin välttelin alussa juopottelujuhlia, varsinkin niitä jotka sanovat "etteihän se haittaa jos vähän ottaa", tai no ota yksi lasillinen. Houkuttelijoita riittää.
Oikeastaan alusta lähtien annoin itseni suojelemisen Korkeimman haltuun. Kun en ollut koskaan aiemmin omalla päättäväisyydellä onnistunut niin kokeilin AA:n neuvoa jättää pelko ja huoli Korkeimman (Jumalan) haltuun, on se itsekullakin millainen vain, kunhan se on suurempi kuin se oma ego. Niin... joka kuiskii että et tarvitse muiden apua yms.
Unet oli joskus aivan kauheita tai villejä, ja juopottelin unessa, heräsin hikisenä kauhuissani, "miten selitän tämän lapsilleni", huhuh onneksi ne olivat vain unta. Ajan myötä nekin lakkasivat, enää ei ole tullut sellaisia unia.
Muistot siitä kun join ja mitä tein ovat kyllä hyvin muistissa, enkä siihen enää halua palata. Rukoilen etten menisi niin synkkään tai johonkin mielentilaan että vain juominen auttaisi, tai kuolema. Siksi joku hyvä ystävä on avuksi, hän näkee vierellä jos on menossa väärään suuntaan.
Muistan lukeneeni jostain kirjasta (elämänkerta) kuinka raitis elämä tuntui tylsältä ja olo oli levoton. Selitys oli, ettei ole vielä ollut tarpeeksi kauan ilman alkoholia tms. Siksi minullekin sanottiin, että tee jotain mistä tulee hyvä mieli, liiku, tanssi, laula, maalaa. ihan mitä vain, kunhan et jää siihen tylsään oloon, kunnes on tarpeeksi kauan ollut raittiina.
Suosittelen AA-ryhmiä, siellä voi puhua ja saada tukea, ystäviäkin jos haluaa. Ja aina voi soittaa AA:n auttavaan puhelimeen jos menee olo liian kireäksi.
Vieraammaksi54
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 197
Liittynyt: 3.11.2018 08:24:24

Re: Sarjalopettaja tässä, hei

ViestiKirjoittaja Kuumatka » 11.9.2022 08:45:27

Vieraammaksi54 kirjoitti:Oikeastaan alusta lähtien annoin itseni suojelemisen Korkeimman haltuun. Kun en ollut koskaan aiemmin omalla päättäväisyydellä onnistunut niin kokeilin AA:n neuvoa jättää pelko ja huoli Korkeimman (Jumalan) haltuun, on se itsekullakin millainen vain, kunhan se on suurempi kuin se oma ego.


Kiitos näistä viisaista sanoista Vieraammaksi. Kyllä minulle Jumala on olemassa ja hänen käsiinsä on turvallista jättää asiat. Se ei tarkoita tietenkään oman vastuun unohtamista. AA-ryhmään en jotenkin ole vielä valmis, mutta uskon, että päivä koittaa, jolloin ryhmän ovesta sisään kävelen. Teen sen tuhat kertaa mieluummin kuin avaan oluttölkin.

Nyt tosiaan raitis elämä tuntuu tylsältä. Ikäänkuin tämä olisi aina ollut tällaista, vaikka vasta (vaiko jo?) päivä 57 menossa. Juomisahdistukset ja pakonomaiset aamusta asti alkoholia -päivät ovat unohtuneet ihmeen nopeasti, se on oikeastaan todella pelottavaa. Sairauden petollisia piirteitä, arvelen.

Antabuspurkki on kaapissa ja käden ulottuvilla, vielä en ole siihen turvautunut.

Raitista sunnuntaita kaikille ja toiveikasta mieltä, jos vielä tänään ei raittius ole onnistunut. <3
Kuumatka
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 34
Liittynyt: 11.1.2021 16:53:14

Re: Sarjalopettaja tässä, hei

ViestiKirjoittaja Kuumatka » 4.10.2022 05:28:11

Tilannepäivitys:

Päivä 80 tänään. Yksi sortuminen tapahtunut. Eräs lauantai, kun olin hermostunut yhdestä asiasta (turhaan) ja päätin tietoisesti kokeilla, auttaisiko alkoholi ikävään tunnetilaan. Sen päivän ja illan sitten kittasin valkoviiniä ja lopputulemana huomasin ja entiset kokemukset vain vahvistuivat, että ei alkoholin nauttiminen poista ongelmia eikä tuo lainkaan hyvää oloa tai edes pientä ohimenevää nautintoa.

Siksi en ruoski itseäni tuosta päivästä (enkä nollaa laskuria) vaan armahdan itseäni ja ymmärrän, että tämänkin kokeilun tarvitsin matkallani lopulliseen raitistumiseen, jolla matkalla nyt olen. Haluan olla. Aion olla. Olen.

Muutoin elämä kulkee tasaista latua, töissä käyden, laskuja maksellen, siivouspäivää siirtäen ja lomasta haaveillen. Eli mukavaa peruselämää. Syksy on kaunis ja liikuntaa olen alkanut aktiivisemmin harrastaa ja se tuntuu hyvältä.

Tässä jokin aika sitten tuli hyvä ja vahvistava kokemus, kun muitta mutkitta huomasin illallsiseurueessa sanovani, että olen lopettanut alkoholin käytön. Mitään hämminkiä ei aiheutunut ja huomasin, että en suinkaan ollut ainoa alkoholittomalla linjalla oleva seurueessa. Ennen vanhaan ei tällaiseen olisi osannut kiinnittää lainkaan huomiota, koska huoli omien (alkoholipitoisten) juomien riittävyydestä oli se tärkein asia.

Kaiken kaikkiaan ehkä juuri vapauden tunne on juuri nyt se paras asia raittiudessa. Ei tarvitse harmitella peilistä katsovaa krapulaista naamaa tai laskeskella ajokuntoa.... meikata voi ihan meikkaamisen ilosta, ei pakosta peittää edellisillan harrastuksia. Palavereissa ei tarvitse murehtia, huomaako joku jotain. Rahaa säästynyt paljon, jonka on voinut investoida itseensä viisaammalla tavalla. Hyvänä esimerkkinä jälkikasvulle. Viikonloput tuntuvat huomattavasti pidemmiltä. Tässä ihan ex tempore - mieleen tulleita hyviä puolia. Eli jatkan tästä.

Voimia kaikille matkalla raittiuteen! Matka on usein mutkainen ja kuoppainen.
Kuumatka
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 34
Liittynyt: 11.1.2021 16:53:14

Re: Sarjalopettaja tässä, hei

ViestiKirjoittaja Vieraammaksi54 » 9.10.2022 08:26:44

huomenta. Niinpä, se on ihana huomata ettei tarvi enää peitellä eilispäivän jälkiä. kasvoiltaan tai mistään muualtakaan:)
Vieraammaksi54
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 197
Liittynyt: 3.11.2018 08:24:24

Edellinen

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa