Olet täällä

Kannabiksesta

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Dahlia » 18.3.2011 10:54:47

Dahlia kirjoitti:Meidän luokalla ala-asteela oli hyvin lahjakas poika. Hän oli hieman erilainen ja siksi kolukiusattu. Hänellä ei ollut oikein ystäviä. Yläaseella hän alkoi kaveeraamaan näiden kiusaajien kanssa. He toivat kuvioihin kannabiksen. Pojan vanhemman tiesivät asiasta, mutta eivät huolestuneet, koska olivat itsekin nuorena tehneet kokeiluja. Tämä poika sairastui ja ei enää palaa tähän maailmaan.

Sitten oli porukka koulun suosituimpia poikia, jotka siirtyivät kannabiksesta suoraan heroiiniin. Elettiin 90-lukua ja subutex teki vasta tuloaan.


Jatkan vielä tästä, kun ei eilen enää jakasanut tarkemmin: Siis mitä olisi voitu tehdä toisin, jotta tämä poika ei olisi kannabista polttanut ja nämä muut eivät olisi heroiiniin koskeneet?

Varmasti tämän pojan vanhemmant syytävät itseään joka päivä siitä, että laskivat nämä kiusaajat kotiinsa. Ei heitä kuitenkaan pidä mennä heittelemään kivillä. He näkivät vain, kuinka pojasta tuli iloinen kun hän sai kavereita. Hänestä tuli suositumpi ja hän sai myös tyttöystäväkseen suositun, nätin tytön. Se, mikä tästä tekee surullista, on että pojasta pidettiin ihan oman itsensä takia, ei sen että hän alkoi polttamaan kannabista. Hän kuitenkin luuli niin. Olihan se tuonut hänet mukaan "piireihin". Tässä olisi varmasti auttanut se, jos pojalla olisi ollut edes yksi hyvä ystävä tai jos edes joku olisi puuttunut tähän tilanteeseen. Tullut kysymään: "Hei mikä sulla on"? Nämä samat kiusaajat kiusasivat myös minua. Se ei kuitenkaan aiheuttanut mitään suurempia vammoja, koska minulla oli joukko ystäviä.


Sitten on tämä heroiiniin siirtyneiden porukka. Suosittuja hyvännäköisiä poikia. Olen vasta myöhemmin ymmärtänyt, miksi he olivat niin kauhean lesoja ja olevinaan. He tulevat kaikki rikkonaisista perheistä, joissa oli päihdeongelmia ja joissain myös mielenterveysongelmia. Heillä oli varmasti todella paha olo, jota sitten peiteltiin esittämällä kovaa poikaa. Jos joku olisi tullut silloin sanomaan, että "hei tuo ihailemasi poika vetää vielä joskus heroiinia ja kuolee onnettomuudessa metadonipäissään," niin en kyllä olisi ikinä uskonut, mutta näin vaan kävi. :(

minun mielestäni todellinen syy näihin milempiin tapauksiin on aivan muualla, kuin kannabiksessa. Tässä taustalla olivat nuorten paha olo ja kyvyttömyys purkaa sitä. Sitten päätä on alettu turruttaa jollain. Tässä tapauksessa ensimmäisenä huumeena on ollut kannabis. Nämä nuoret myös imppasivat ja joivat rankasti. Kuitenkin se syy, miksi nämä pojat alkoivat käyttää heroiinia, on juri se, että heille tarjottiin sitä siitä samasta lähteestä, josta poltettavaakin haettiin. Tuskin he olisivat sitä muuten kokeilleet.

Kyllä monille kannabis on juuri se portti muihin huumeisiin. Se on todellisuutta myös meillä. Exmies on pitänyt yllä muutamaa huumekontaktia juuri siitä syystä, että saa joskus poltettavaa. Täältä voi hakea sitä vaikka kymmenen kertaa, mutta riittää kun sitten yhden kerran ottaakin jotain muuta. Sen portin kun saisi katkaistua, niin pysyisivät monet helpommin kuivilla. Bentsot ovat miehelle paha ongelma ja alkoholi ei sovi ensinkään.

Heitelkää vaan kivillä, jos haluatte, mutta kyllä minun mielestäni olisi syytä puhua edes siitä vaihtoehdosta, että millaista hyötyä voitaisiin saavutta laillistamalla kannabis. Itse en haluaisi, että omat lapset alkaisivat isona polttamaan. Kuitenkin tosiasia on se, että kannabista saa tällä hetkellä ihan jokainen, joka sitä haluaa polttaa. Saatavuus oli hyvää jo 90-luvulla ja nyt kun kotikasvatus on yleistynyt, voin vaan kuvitella miten helppoa sen saaminen nyt on. Kyllä kaikista kamalinta olisi, jos sen lisäksi että lapseni polttaisivat olisi vielä se mahdollisuus, että heille tarjotaan vahvempia huumeita. Puhumattakaan siitä, että poltettavan taso vaihtelee suuresti. Kasvattajat pyrkivät tekemään mahdollisimman vahvaa kukkaa, joka on sitten jo aivan eri kamaa kuin vaikka lätkä. Jos valtio esim. tuottaisi tasalaatuista mahdollisimman turvallista kannabista, olisi se kuitenkin turvallisempaa. Ei tämä tietenkään kaikkia ongelmia ratkaisisi, mutta pohdittavan arvoinen ajatus kuitenkin.
Your actions speak louder than words!!!
Dahlia
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 491
Liittynyt: 19.4.2008 13:52:38

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Juu joo » 18.3.2011 11:20:02

Tuossa edellisellä sivulla oli nimimerkki : Hyvä tietää laittanut mielnkiintoista infoa kannabiksesta.
Tupakkalain aikana olisi HYVIN MIELNKIINTOISTA tietää missä kannabista saisi polttaa. Uskon että
se tapahtuisi parvekkeilla koska tupakoitsijat pistetääm partsille, niin tehtäisiin myös pilven polttelijoille.
Kiinteistöjen omistajat eivät taitaisi katsoa suopein silmin kannabiksen savuhaittojen turmelemia huoneistoja.
Aika näyttää miten kannabiksen suhteen päättäjät asian ratkaisevat. Tupakanpolttelijoita pidetään jo nyt
pahenteisenä esimerkkinä ja saarnaa tupakoinnista kuulee lähes aina lääkärilla asioidessa. Jotenka hyvin vaikea kuvitella että kannabiksen polttelijoita katsottaisiin lempeämmällä
silmällä olipa se sitten sallittu tai kielletty. Käyttäjätunnus vieras on olemassa,eikä mikään että kun kirjautuu (ilman rekisteröitymistä) tänne niin tulee tuo vieras jotenka vieras on nimimerkki eikä useita sellaisia..siinäpä onkin ihmettelemistä. Tämän laitoin siksi kun joku ihmetteli kuinka samainen nimimerkki on esittäytynyt milloin mieheksi milloin naiseksi ja
välillä kirjoitukset ovat vähän omanlaista settiä..
Juu joo
 

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja dahlia (ei kirj.) » 18.3.2011 15:18:41

¨^^¨ Kyllä tähän ajatukseen liittyy paljon käytännön ongelmia. Voisiko sitten olla jotain paikkoja Hollannin malliin, johon pääsisi polttamaan? Tässä taas toisaalta sitten jätettäisiin nuoret käyttämään sitä laitonta kannabista. Toisaalta ei tietenkään nuorten pitäisi käyttää mitään. Mitä sitten voitaisiin tehdä? Kyllä minua huolestuttaa se, että yhä enemmän käytetään päihteitä ja todella monilla on ongelmia subutexin kanssa. Näitä nappeja jaetaan juuri niistä paikoista, mistä sitä poltettavaakin löytyy. Sitten olisi tietysti myös mahdollista laillistaa kasvattaminen ja käyttö omaan tarkoitukseen. Tässäkin on omat ongelmansa. Ei ole mitään helppoa ratkaisua. Mielenkiintoista kuitenkin pohtia asiaa. Ei voi myöskään niin yksiselitteisesti sanoa vaan, että kaikki huumeet vapaaksi ja käyttö loppuu. Näissä vapaammissa maissa on varmasti mataliin lukemiin muitakin syitä.

Keskustelu huumeiden käytön vähentänmiseksi ja riskien minimoimiseksi on tärkeää. Tämä näkökulma tuntuu olevan aikamonen tabu. Tähänkään ketjuun ei ole moni kirjoittanut edes omalla nimimerkillään. Miksi? Vai olisiko niin, että ette tiedä mikä haukkuu? :wink:
dahlia (ei kirj.)
 

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » 18.3.2011 21:09:05

Kun painaa nappia vastaa viestiin ja jättää käyttäjätunnuksen tyhjäksi, lukee nimimerkkinä vieras!
Vieras
 

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja pietu » 30.3.2011 00:38:20

moi gongo p, mä olen sun kannalla et jointti rauhoittaa raskaan duuni päivän jälkeen ja jaksaa tehdä perheen askareet ja rakastaa koko perhettä ketään unohtamatta
pietu
 

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » 10.4.2011 22:24:46

pietu kirjoitti:moi gongo p, mä olen sun kannalla et jointti rauhoittaa raskaan duuni päivän jälkeen ja jaksaa tehdä perheen askareet ja rakastaa koko perhettä ketään unohtamatta


Kyllä. Surullista on että kun jäät kiinni saat sakot (meillä töissäkäyvillä ne on jo aika kovat) rikosrekisteri h merkinnän kera,työpaikalta potkut ja narkkari merkki otsaan tuttujen keskuuteen. Uutta työpaikkaa onkin sitten varmaan todella kannustavaa hakea.Sossun tanttoja on hienoa vakuutella että lapsilla on kaikki hyvin. Haluaisin vastustajilta kerrankin vastauksen että onko tämä todellakin oikea käytäntö teidän mielestänne ja miten tämä käytäntö on tuonut positiivista tulosta. Luulette että tämä käytäntö jotenki vähentää "narkkareita" vaikka asia ei tilastojen mukaan näin ole. Kiinnijäämisestä tulleet sanktiot ovat niin vittumaisia että ne ei todellakaan kannusta "parempaan" elämäntyyliin vaan usein käy päinvastoin. Laillistamis kysymyksessä olisin valmis tulemaan vastaan vaikka niin että sakottakaa käytöstä ja kasvatuksesta mutta jättäisivät kannabiksen kohdalla edes sen h merkinnän pois, se on vain vittuilua normaaleille kannabishuumeen käyttäjille jotka pyörittävät yhteiskuntaa ihan niinkuin muutkin perusjampat tosin näillä sanktioilla saadaan myös osa näistä juurikin stereotypia tuennostaja hipeiksi.
Vieras
 

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » 11.4.2011 07:21:12

Vieras kirjoitti:
pietu kirjoitti:moi gongo p, mä olen sun kannalla et jointti rauhoittaa raskaan duuni päivän jälkeen ja jaksaa tehdä perheen askareet ja rakastaa koko perhettä ketään unohtamatta


Kyllä. Surullista on että kun jäät kiinni saat sakot (meillä töissäkäyvillä ne on jo aika kovat) rikosrekisteri h merkinnän kera,työpaikalta potkut ja narkkari merkki otsaan tuttujen keskuuteen. Uutta työpaikkaa onkin sitten varmaan todella kannustavaa hakea.Sossun tanttoja on hienoa vakuutella että lapsilla on kaikki hyvin. Haluaisin vastustajilta kerrankin vastauksen että onko tämä todellakin oikea käytäntö teidän mielestänne ja miten tämä käytäntö on tuonut positiivista tulosta. Luulette että tämä käytäntö jotenki vähentää "narkkareita" vaikka asia ei tilastojen mukaan näin ole. Kiinnijäämisestä tulleet sanktiot ovat niin vittumaisia että ne ei todellakaan kannusta "parempaan" elämäntyyliin vaan usein käy päinvastoin. Laillistamis kysymyksessä olisin valmis tulemaan vastaan vaikka niin että sakottakaa käytöstä ja kasvatuksesta mutta jättäisivät kannabiksen kohdalla edes sen h merkinnän pois, se on vain vittuilua normaaleille kannabishuumeen käyttäjille jotka pyörittävät yhteiskuntaa ihan niinkuin muutkin perusjampat tosin näillä sanktioilla saadaan myös osa näistä juurikin stereotypia tuennostaja hipeiksi.


Nykyään poliisi ei ota pieniä määriä pois tai sakota niistä! Tietty jos sulla kasvatuksessa on ni toki sileeks vedetään! Virallista neuvoa tuosta tuskin on, mutta useampi ihminen täällä kirjoittanut saanu jopa pitää pienen määrän (muutamma g) itsellään. Ainakin 11v aiemmin kyllä sen h-merkinnän sai, mut se vanhenee 10v:ssa ja jos ei ole muita rikoksia ni siitä vuos eli 11v ni merkintä häviää KOKONAAN! Ei se ole mikään huumausainerikos vaan merkintä aivan kuten sakko eli sitä ei työnantaja näe! Harvaan työhön sitäpaitsi tarvitsee seulan, ite tiedän nuorisotyössä vakinaisena olevan kasvattavan ja polttavan itse, on tehnyt niin vuosia. Ongelmaa ei ole kunhan ei käytös ole epäilyttävä ja harvalla on.
Vieras
 

Drug = chemical substance

ViestiKirjoittaja Tuota noin. » 25.11.2015 23:38:22

Mielestäni kannabis ei ole huume vaan kasvi sillä huume on kemikaalinen yhdiste jota kannabis ei todellakaan ole. Se on kasvi siinä missä muutkin mutta sillä on vain päihdyttävä efekti. Ehkä se voi laukaista psykoosin mutta ei ole KOSKAAN tappanut ketään. Tosin alkoholi aiheuttaa joka vuosi n. 30 tuhatta kuolemaa. Kannabiksesta voi tulla muistihäiriöitä yms. Mutta ne palautuu normaaliksi ajan myötä. Taas kannabiksesta johtuva "laiskuus" on oikeasti ihmisestä kiinni ja jos joku väittää että kannabikseen jää koukkuun niin ei vaan jos poltat kannabiksen seassa tupakkaa niin se nikotiini koukuttaa mutta sanot että haluat kannabista koska et ajattele että sitä nikotiiniä siinä tupakassa. Ei muuta.
Tuota noin.
 

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin moderaattori » 26.11.2015 10:27:57

Hei

Ketju siirretty Kotikanavalta oikeaan osoitteeseen, Vilpolaan.

- moderaattori
Avatar
Päihdelinkin moderaattori
Moderaattori
 
Viestit: 270
Liittynyt: 12.4.2011 13:04:03

Rakas hyönteismyrkkymme kofeiini

ViestiKirjoittaja Gamemaster » 26.11.2015 10:49:21

Tuota noin. kirjoitti:Mielestäni kannabis ei ole huume vaan kasvi sillä huume on kemikaalinen yhdiste jota kannabis ei todellakaan ole. Se on kasvi siinä missä muutkin mutta sillä on vain päihdyttävä efekti. Ehkä se voi laukaista psykoosin mutta ei ole KOSKAAN tappanut ketään.


Sama homma kahvin, teen ja kaakaon kanssa. Ne kaikki sisältävät ihmisaivojen kemiaa muuttavaa kofeiinia. Kofeiini on kasvin käyttämä erittäin voimakas hyönteismyrkky. Vain 15 grammaa kofeiina tappaa 50% ihmisistä. Vastaa noin 100 kuppia kahvia, tai 100 kofeiinipilleriä.
Avatar
Gamemaster
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 415
Liittynyt: 15.11.2015 15:10:42
Paikkakunta: Helvetin Esikartano

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja A:n äiti » 28.11.2015 16:27:07

Uskomatonta paskaa täällä jauhetaan! Kannabis on rasvaliukoinen eli esim. elimistöstä poistuminen kestää paljon kauemmin kuin alkoholin ja pirin, vaikkapa! Vain täysin näköalaton ihminen väittäisi, ettei se vaikuta nuorten psyykeen haitallisesti. Huumeisiin kuolleiden äidit pitävät monet kannabista porttina helvettiin. Näin ajattelen itsekin! Jos joku aikuinen sitä itse kasvattaa ja käyttää, ei asia ole minusta paha, mutta nuorten kohdalla ostaminen johtaa huumekauppakontakteihin, joissa helposti tarjotaan muutakin. Sanon ihan suoraan, että ilman kannabista ei tyttäreni kasvaisi nyt horsmaa hautausmaalla. Kukaan ei aloita huumeiden käyttöä piikittämällä, vaan ensin tulee tupakka, sitten alkoholi, sitten kannabis ja muu kama. Tupakan ja alkoholin saisi minusta aivan täysin heti kieltää, vaikka itse juon ja poltankin.
A:n äiti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 365
Liittynyt: 1.10.2010 08:22:15

Re: Kannabiksesta

ViestiKirjoittaja Thcaddict » 7.1.2016 22:55:40

[Poistettu Vilpolaan kuulumatonta - Päihdelinkin mode]
Thcaddict
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 7.1.2016 22:44:54
Ollut raittiina

Edellinen

Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa