Olet täällä

hyvää vangkilaa, toivoo äiti

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja senjamilena » 15.12.2010 22:21:43

Kaksi vuotta yksi kuukausi ehdotonta tuli pojalle :cry:
senjamilena
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 267
Liittynyt: 22.6.2010 21:11:11

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja tumati » 15.12.2010 23:13:24

Voi senjamilena :(

tuo on asia, mikä meillä kaikilla on pelkona. Toivon kuitenkin, että se on uuden alku. En tiedä, mitä sanoisin. Kirjoittele, jos jaksat...

Voimia
tumati
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 142
Liittynyt: 21.9.2010 15:58:55

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja malibu » 15.12.2010 23:27:03

Susta tuntuu nyt varmasti toivottomalta, samoin lapsesta; mutta tuo voi olla myös täysin uusi alku. Ensikertalainen istuu sen puolet eli n. vuoden sisään pitäisi päästä vapaaksi. Vankilassa saa kamaa, mut hinnat ovat 5-kertaiset ja ensin pitäis tutustua ihmisiin ketkä varmasti luottaa... Onko mahdollista kysellä jos aloittais vankilan vieroitus-osastolta?

Tää on varmast teille molemmille tosi kova paikka ja päihdeidenkäyttö voi pahentua ennen vankilaan lähtöä, mut siellä saattais saada asiat kuntoon niin hyvin (raittiuden alulle, mun entisistä käyttäjätutuista lähes kaikki ollu päihteettömiä linnassa omasta halusta), että elämä sujuis vankilan ulkopuolellakin. Vuosi on sen verran lyhyt aika, että ei ehdi laitostumaan, mutta ehtii opiskella ja opetella raitista elämää.. Lääkkeet pudotetaan aivan nolliin, Risolideja annetaan.

Vaikea kirjottaa tähänkään mitään, tää tuntuu varmasti maailmanlopulta tällä hetkellä, mut joillekin se voi olla se "pohja" jonka jälkeen tahtovat normi-elämään. Mä en muista prosentteja, mut ensikertalaisista joku kolmasosa tai puolet joutui uudestaan vankilaan ja mitä enemmän vankila-käyntejä on (mullakin useampia entisiä kavereita kellä 5+ reissuja), sitä varmemmin sinne uudelleen päätyy.. :(

Kaikki tuki kannattaa ottaa vastaan sekä ennen että jälkeen tuomion käytäntöön-astumisen..


Mä yritän näitä positiivisia asioita tähän laittaa, vaikka tällä hetkellä tuskin kiinnostaa niitä miettiä.. Vuosi on kuitenkin aika pitkä aika miettiä omaa elämää ja mä tunnen useita ihmisiä ketkä ovat kärsitystä tuomiosta huolimatta perustaneet perheen ja käyvät töissä. Vankilassa on suurin osa huumeidenkäyttäjiä; valitettavan usein tie johtaa sinne.. :( Vika ei ole kasvatuksessa vaan se on ne päihteet jotka sinne vankilaan vievät. Mulla yks entinen todella hyvä ystävä sai reilu 2,5v myyntitarkoituksessa; samalla lähti pari tuttua (myös poliisille tuttua) tyyppiä linnaan. Kun sitä alettiin miettiä et kuka vasikoi, ni se oli tämän pojan oma äiti. Tahtoi vain, että poika lopettaa huumeet; hinnalla millä hyvänsä. Taisi olla elämän vaikeimpia päätöksiä tälle äidille.. :(

Paljon voimia sekä sulle että pojalle; mä en osaa mitää auttavampaa sanoa, tuli itelleenkin paha mieli.. Jaksamisia <3
Katoava luonnonvara, omilla aivoilla ajatteleva yksilö! Liian monta lokeroa johon tulisi itsensä lokeroida; no way!
Avatar
malibu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 5957
Liittynyt: 27.8.2004 23:29:56
Paikkakunta: Rottalabra, testimaailma

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja Nurturing Mother » 16.12.2010 07:55:14

Senjamilena, en tiedä mitä sanoisin. Kylläpä elämä osaa kääntää nurjan puolensa. Ehkä tämä on kuitenkin se käännekohta, jota tarvittiin. Voimia sinulle ja perheellesi. Olet mielessäni.

Nurturing Mother
Nurturing Mother
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 219
Liittynyt: 8.9.2010 18:05:49

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja A:n äiti » 16.12.2010 11:55:51

Senja milena;

Voi olla, että muutamien vuosien päästä katsot taaksepäin ja toteat, että vankilatuomio oli parasta, mitä saattoi tapahtua. Tätä toivon sinulle! Monille riittää se ensimmäinen tuomio pohjakosketukseksi ja suunta muuttuu. Ehkä KRIS voi auttaa poikaasi? Koko vankila-aika kannattaa käyttää uuden elämän pohjustamiseen ja heistä voisi olla apua.
A:n äiti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 365
Liittynyt: 1.10.2010 08:22:15

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja tumati » 16.12.2010 13:14:28

Hei taas Senjamilena,

olit mielessäni viime yönä ja ajattelin, että tiedätkö Mikkeli-yhteisöstä? Se on yhteisökasvatusta toteuttava päihdekuntoutus, missä voi lusia tuomiotaan. Googleta Mikkeli-yhteisö niin saat tietoa. Voimia sinulle jaksaa...
tumati
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 142
Liittynyt: 21.9.2010 15:58:55

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja juha61 » 16.12.2010 22:24:17

Tässä puhuu siis tulevan vangkilakundin isä, Senjamilenan mies. Pojan tuomio veti ensin jalat alta, koska jotenkin sitä oli jo tottunut siihen ajatukseen, että ehdotonta ei tule. Sitten tunteet vaihtelivat :
1. Kylmä turtumus : tämä tapahtuu jollekin muulle, ei meille.
2. Hätäännys : meneekö tämä lehteen nimen kanssa? (Ei oo mennyt ainakaan vielä.) Mitä sanovat sukulaiset ja tutut? Mahdollinen lehtijuttu tuntuu lähinnä julkiselta ristiinnaulitsemiselta.
3. Toimeliaisuus : nuoremmat sisaret ja yksi muu avainhenkilö informoitiin asiasta siltä varalta, että juttu on huomisen lehdessä. Nuorempien sisarusten reaktio rauhallinen, koska heitä on pidetty suurin piirtein ajan tasalla tilanteesta. 8-vuotiaalle piti selvittää, että vankila ei ole kostea kellarityrmä, jossa vilistää rottia lattialla, ja sen jälkeen se rauhoittui. Illalla tuli kyllä itkien makkaristaan, nukahti äitinsä viereen. Em. avainhenkilöä oli pidetty liikaa pimennossa tähän asti, tilannepäivitys edellytti vajaan tunnin puhelua (vaimolta).
4. Viha : pojan nettoryöstösaalis 400€, tuomio yli kaksi vuotta! (Jälkihuomio, kun viha on lauhtunut : poika teki ryöstön ja uhkasi brutaalilla väkivallalla.) Olisiko tuomio ollut pienempi, jos olisi kavaltanut sivistyneesti satakertaisen määrän rahaa? Viha myös siitä, että rikoksesta vankeustuomioon on kulunut 1,5 vuotta, ja täytäntöönpanon alkamiseen menee vielä yksi vuosi. Tänä aikana kaveri on mm. kerennyt tuhota luottotietonsa ja addiktoitua kahdelle uudelle huumeelle. Edelleen jäljellä on tunne, että tuomiot eivät ole oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksiin, ja että nuorten rikoksiin pitäisi puuttua NOPEASTI. Ehdotonta tuomiota sinänsä en pidä epäoikeudenmukaisena enlä välttämättä ollenkaan huonona ratkaisuna.
5. Juttelin tuomitun kanssa vähän ja katsoin sen seurana puoleenyöhön asti erittäin järkyttävää elokuvaa, joka pakostakin vagitsi mielenkiinnon kaiken tämän hullunmyllyn keskellä. (Pojan kommentti elokuvasta : "Joillakin näyttää menevän vielä huonommin kuin minulla.") Poika suunnittelee lopettavansa aineidenkäytön vankilassa muttei halua keskustella siitä, että menisi katkolle jo ENNEN vankilaa.
6. Puoleltaöin join desilitran keskiolutta ja sammuin sänkyyni.
7. Seuraavana (eli tänä) päivänä menin pienen epäröinnin jälkeen töihin. Tiedossa, että päivä on pitkä ja rankka. Työ auttoi unohtamaan asian, mutta aina kun kävin ulkona röökillä, tuomio nousi mieleen.
8. Sattumoisin juuri tänä iltana oli "huume-isien" tapaaminen. Puhe kääntyi toiveikkaisiin asioihin : puhuttiin huumeista irtipäässeen käytännöllisistä ongelmista, ikäänkuin lapsemme olisivat jo raittiusputkessa.
9. Tällä hetkellä aika rauhoittunut olotila. Juonut loput kaksi desilitraa eilisestä kaljapullosta, harmittaa kun kotona ei ole enempää.
juha61
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 3.7.2010 21:53:22

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja senjamilena » 17.12.2010 16:38:39

Kiitos todella kaikista lämpimistä ja positiivisista ajatuksista, joita olette minulle lähettäneet! En tiedä, miten olisin ilman niitä jaksanut. Erityisesti Malibu kiitos, että jaksoit miettiä noita positiivisia asioita ja ihan konkreettisia juttuja minulle, itse kun en jaksanut tässä mitään toivoa nähdä.

Kuten Juha61 edellä sanoi poika ei nyt halua kuulla vieroitus- tai päihteettömistä osastoista, vaan aikoo lopettaa itsekseen vankilassa. Hän nyt kuitenkin tietää vaihtoehdoista ja tietää, että olemme hänen tukenaan ...

Juha61n tekstissä on yksi virhe, jossa hän sanoo, että tuomiosta sen täytäntöönpanoon kuluu vuosi, tarkoittaa kuukausi, mutta kaikenkaikkiaan kyllä kohtuuttomasti aikaa tässä kuluu. Käytännössä kaikkia aika siitä rikoksen tekemisestä alkaen on ollut yhtä epämääräistä rangastusta ja syyllisenä olemista, lukuunottamatta lyhyttä aikaa käräjäoikeuden päätösestä siihen, kun saatiin tietää, että syyttäjä vetää asian hovioikeuteen. Näyttäis siltä, että poika nyt kuitenkin on helpottunut, että joku ratkaisu saatiin.

Sitä tässä nyt pähkäilen, mitä teen vanhan, sydäntautisen äitini kanssa, hänelle kun tämä tulee ihan yllätyksenä. Tosi työ tulee olemaan saada hänet näkemään mitään toivoa tässä.
senjamilena
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 267
Liittynyt: 22.6.2010 21:11:11

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja systeri » 17.12.2010 19:36:02

Hei,
Huoli ja tuska on teillä varmasti suurta. Voimia ja voimia ja voimia !

Oma veljeni joutui aikoinaan vankilaan ja paikallinen lehti teki asiasta suuren jutun
nimien kanssa... Suutuksissani otin toimittajaan yhteyttä ja kun juttu meni
hoviin niin juttu oli paljon asiallisemmin kirjoitettu.

Olen saanut paljon tukea VAO:sta. Tästä löytyy linkki: http://www.vankienomaiset.fi/
Kävin usein vertaistukiryhmässä ja siitä oli apua. Siellä saa puhua tai olla puhumatta, kaikki me
olimme "samassa veneessä" ja helpotti, kun oli paikka missä pystyi puhumaan, kun näitä
asioita ei työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa viitsi ottaa esiin...
Mieltäni askarrutti ennen eka tuomiota monta monta käytännön asiaa ja ei ollut ketään keneltä
kysyä .. jos teitä arkarruttaa joku/jotkut asiat niin vastailen mielelläni oman
kokemukseni mukaan.. (tätä kertyi kymmenkunta vuotta) Minulle
voi laittaa viestiä vanginomainen@suomi24.fi

Paljon voimia ja jaksamisia !
systeri
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: 25.10.2010 18:46:40

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja senjamilena » 18.12.2010 11:48:27

Kiitos, systeri tuesta, otan varmaan yhteyttä, kunhan kysymykset päässäni selkiytyvät ... eilen illalla surffailin aiheeseen liittyvillä sivuilla, esim. tuossa vankienomaiset.fissä. Jotenkin asia ei niin kauhean käsittämättömältä enää tunnu ja välillä oikein joudun herättelemään itseäni, että heihei, ei poika kuitenkaan mihinkään sisäoppilaitokseen ole menossa.

Lehdessä ei ole ollut mitään tästä tuomiosta, mikä on helpotus, ehkä käy niin, että saamme itse valita kenelle kerromme ja miten. Siinä onkin sitten oma juttunsa ... pitää harjoitella vastaamaan pojan kuulumisien kyselijöille, että joo se on nyt tuolla vankilassa!

Mitä mieltä muuten olette siitä, onko tää kerrottava nuorempien lasten opettajille? Tytön opettajalle ehkä voisin kertoakin, mutta toisaalta taas ... silloin, kun poika teki tämän rikoksen, mistä nyt menee linnaan, kerroin päiväkodissa, että on ollut musta viikonloppu ja niin vaan oli sitten tytöllä (muka) ollut kaikkea häiriökäyttäytymistä sinä päivänä. Eli pelkään vähän, että opettajat alkaa nähdä kaikenlaista ongelmaa lapsessa sen takia, että on näin "hirveä tausta". Kotona nyt yritän pitää tämän asian "normaalina" eli ettei olis mikään tabu tai luuranko kaapissa se, että isoveli on vankilassa ...
senjamilena
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 267
Liittynyt: 22.6.2010 21:11:11

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja Zurussa » 18.12.2010 14:25:07

Minä en kuuluttaisi asiaa kenellekään. Sehän periaatteessa on pojan "omaa elämää". Kuka esim. kertoo pitkin kylää, jos oma mies on käynyt vieraissa. Huono esimerkki, mutta minusta vähän sama asia.( Kyllä senkin aikoinaan kerroin vain aivan lähimmille ystäville.) Vankilassakin on vierailtu, ja asia on niin unohtunut, että pitkästä, pitkästä aikaa muistin sen lukiessani tätä viestiketjua. Pojan tutut kyllä kuulevat omia teitään, ja juttu leviää ihan tarpeeksi. Jos joku sattuu kysymään,sellainen jolla on jotain varmaa tietoa, niin sitten pitänee joku vuorosana vaihtaa, ellei halua valehdella. Olen ollut niin, kuin ei mitään kummallista olisi liikkeellä. Siihen aikaan eräs hyvänä pitämäni ystävä sanoi, ettei ole koskaan tavannut yhtä huonoa äitiä kuin minä, joten välit katkaistuani päätin, että asia jää ihan vain minun ja pojan, sekä isänsä, siskonsa tietoon, ainakin minun tiedoitukseni perusteella. En ole varma, tietääkö edes mummo,kun ei muutenkaan hurjimpina vuosina suuremmin poikaa tavannut.
Ja kun olen työelämässä ollut niin koulun kuin päivähoidonkin piirissä, niin siellä säilyy ihan "suullisena perinteenä", ainakin pikkukaupungissa, ihmisten synnit aina kolmanteen polveen. Aina joku muistaa, että "senkin isä on ollut vankilassa"....
Zurussa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 258
Liittynyt: 24.10.2010 08:39:52

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja Ohjaaja Kerttu » 18.12.2010 17:50:35

Hei Senjamilena ja Juha61

Systerin linkin vertaistuki kannattaa ottaa käyttöön. Pahin on se ensimmäinen kerta kun omalle läheiselle häkki heilahtaa.
Vankilamaailma on niin omanlaisensa ja käytännön asiat siellä sujuvat joskus hyvinkin kankeasti.
Jo siitä, kun ensimmäisen kerran suunnittelee menevänsä tapaamiseen on hyvä jutella jonkun kanssa.
Se vie nimmitäin aikansa ennen kun siihen tottuu.
Vankilan portilla kaikki läheiset ovat kuitenkin samalla viivalla.
Ei ole huonoja äitejä eikä Isiä. Neuvoja saa toisilta heti jos ei tiedä miten toimia.

Poikanne vankilatuomio on hänen itsensä saama, minusta te voitte rauhassa päättää kenelle siitä kerrotte jos kerrotte
Joskus on ihan viisasta suojella itseään.
Jokaisessa perheessä on joskus niitä tummia viikonloppuja.
Tosiasia kuitenkin on, kun oma lapsi "lusii" niin ihan tarpeeksi tuomiota siinä on vanhemmillekkin
Hyvä että olette asiasta kotona puhuneet.
Siitä asiasta ei muodostu mitään sen kummempaa mitä se on.
Lapset kun näkevät ja kuulevat enemmän kuin me vahemmat uskommekaan.

Juhan kanssa ole ihan samaa mieltä tuomioiden täytäntöönpanoista.
Aivan käsittämätöntä että nuori roikkuu vuosiakin odottamassa tuomiotaan ja päihteiden käyttäjä tekee suurella
todenäköisyydellä uusia rikoksia.
Kun pääsee pois, niin uusi tuomio on jo tulossa.
Toivottavasti teidän poikanne ottaa opikseen kerrasta. Hänellä luulisi olevan mahdollisuus päästä osaksi tuomiota
avolaitokseen, mikäli itse sinne haluaa.
Hyvästä sellaisesta on moni saanut eväät työntekoon ja motivoitunut muutenkin päihteettömyyteen.

Toivon teille jaksamista, olen itse niin monet tuomiot lusinut nuoreni kautta, että uskon tietäväni miltä teistä
tuntuu.
Mutta maailama ei tähän kaadu ja jos jaksatte olla poikanne tukena niin kyllä hän sitä arvostaa.
Vaikkei hän vankilassa välttämättä sitä näyttäisikään.

Terv. Ohjaaja Kerttu
Ohjaaja Kerttu
Vertaisohjaaja
 
Viestit: 164
Liittynyt: 27.8.2010 11:50:28

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja tumati » 19.12.2010 21:21:46

Hei Senjamilena,
zurusssa ja kerttu puhuvat viisaasti...
Kävitkö kurkkamassa sen Mikkeliyhteisön?

Voimia voimia voimia!
tumati
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 142
Liittynyt: 21.9.2010 15:58:55

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja senjamilena » 21.12.2010 19:26:37

Nyt on lähes viikko kulunut siitä, kun saimme kuulla pojan tuomiosta. Alun kaoottinen olotila on jo vähän selkiytynyt, kiitos siitä kuuluu paljon teille kaikille, jotka olette jaksaneet kommentoida ja kannustaa minua täällä Vilpolassa. Jonkin verran on ollut tilaisuutta jutella myös pojan kanssa, mitä hän suunnittelee ja toivoo (varmaan hän jotain myös pelkää, mutta siitä ei halua puhua). Se nyt on ainakin tullut selväksi, ettei hän halua, että tästä puhutaan yhtään laajemmin, kuin on tarpeellista ja sitä mieltähän täälläkin monet ovat olleet. Emme siis tule kertomaan tästä enää yhtään kenellekään. Kuten sanottu tämä on aikuisen pojan elämä ja kunnioitamme hänen toivettaan. Keskimmäinen lapsi oli koulussa kertonut yhdelle opettajalle. Olen tuon opettajan kanssa sittemmin vaihtanut meilejä. Hän suhtautui erittäin ymmärtäväisesti ja varmaan on nyt hyvä, että lapsella on koulussa tuollainen luottohenkilö, jonka hän on itse valinnut.

Mitä sitten tulee esim. tuohon Mikkeliyhtisöön, niin eieiei ("niin kaukana!!!"). Poika haluaa mennä "tavallisesti", mutta aikoo hakea heti kun mahdollista siirtoa avovankilaan. Osaako joku sanoa , onko tässä nyt jotain vedätystä tyyliin avopaikassa on helpompi jatkaa huumeiden käyttöä? Meille hän siis sanoo nyt lopettavansa käytön vankilassa ja vähentävänsä jo ennen sinne menoa. Mitään merkkejä vähentämisestä ei tosin ole vielä näkynyt ... Omalla paikkakunnallamme on tuollainen Mikkeliyhteisöä vastaava paikka, jossa myös voi suorittaa rangaistuksen loppuosaa, mikä olisi todella hyvä ajatellen siviiliin palaamista. Mutta se haluaako poika tuollaista vai ei, on hämärän peitossa. Toistaiseksi hän kyllä kuuntelee kaiken, mitä sanon eli jonkinlaista kiinnostusta on.

Itseäni vaivaa edelleen (minulle varmaan luonteenomaiset) katteettomat utopistiset ajatukset. Kuvailin jo miehelle,miten poika vois keväällä hakea yliopistoon ja sitten rauhassa lukea pääsykokeeseen siellä vankilassa ja syksyllä aloittaa eteänä siellä. Miehellä on onneksi jalat maassa. Oikeasti mehän oltaisiin tosi onnellisia (onnellisempia ei voitais ollakaan) jos hän sais oltua vankilassa päihteettömänä, oppis siellä jotain ammattia tai vaikka kävis jotain kurssia. Sais jotain tuntumaa ikäänkuin todellisiin asioihin.

Sisareni kanssa päätimme, ettei tästä kerrota isoäidille, siis omalle äidilleni. Sisar on äidin kanssa enemmän tekemisissä ja oli sitä mietä, että äiti hyvinkin saattaa kuolla, jos kuulee tämän. Minulle tämä kyllä sopii, ihan tarpeeksi tässä on murehtimista muutenkin.
senjamilena
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 267
Liittynyt: 22.6.2010 21:11:11

Re: hyvää vangkilaa, toivoo äiti

ViestiKirjoittaja tumati » 21.12.2010 21:38:43

Senjamilena,

sen verran olen kuullut tuosta avovankilasta, että jos siellä mokaa (esim. jää huumeista kiinni tai on lomilta palaamatta
ajoissa tai seulat on positiiviset) niin joutuu välittömästi takaisin sinne normivankilaan. Ymmärrän kyllä, että tahtoo
sinne. Siellä saa pitää omia vaatteita ja käydä töissä. Ihan hyvä, jos tahtoo sinne niin on halu normaali elämään.

Eikä sitä tiedä vaikka olisi ensi jouluna lomilla ja kotona :)
tumati
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 142
Liittynyt: 21.9.2010 15:58:55

Seuraava

Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa