Olet täällä

Vankila, miten muuttaa ihmistä?

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Vankila, miten muuttaa ihmistä?

ViestiKirjoittaja mufinssi » 3.12.2016 00:12:22

Voi Paukkis ;( Minkä ikäinen vanhin poikasi on? Oon pahoillani tilanteesta ;( Eli ensikertalaisena hänen tilanteessaan hän istuu hieman alle vuoden?! Se piinaavaa aikaa, kun odottaa sitä kutsua ja tietoa, milloin, mihin.. Puhun siis vain näin läheisen näkökulmasta, mutta voin vaan uskoa, milltä itse tuomitulta tuntuu.

Olen itse käynyt lukemassa niitä "portti vapauteen" -keskusteluja, mutta se foorumi on lähes täysin hiljainen. Ihmiset ovat siirtyneet facebookin vertaistukiryhmiin. Itse en halua omalla nimelläni yms. kirjoitella, joten koen, että tämä palsta on toimivin. Täällä kuitenkin välillä joku kirjoittelee ja vastaa. Tsemppiä ja jaksamista teille kaikille :( <3
mufinssi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 11
Liittynyt: 26.10.2016 18:37:37

Re: Vankila, miten muuttaa ihmistä?

ViestiKirjoittaja paukkis » 31.1.2017 00:10:17

Kiitos mufinssi. Mulla on kaikkiaan kolme tyttöä ja kaksi poikaa, joista se vanhempi (24v) lähtee kesäksi linnaan :(
Eikä mun huolet siihen lopu, sillä tiedän, että myös nuorempi poikani ja vanhin tyttäreni vetää ainakin pilveä ja satunnaisesta amfetamiinin käytöstä olen kuullut myös.
Mutta kuten en voi mennä vankilaan poikani puolesta, en myöskään voi mennä hoitoon näiden kahden puolesta. Olen puhunut, huutanut, raivonnut ja kironnut, mutta he vaan viittaavat kintaalla ja toteavat, että sakkollahan siitä selviää. Vaan kun en tahtoisi, että ne saisi niitä sakkojakaan, pysyisivät mieluummin kokonaan pois poliisin kirjoilta. Yhden rangaistusvangin kanssa on jo tarpeeksi vaikeaa minulle :(
-mittani verran kasvaa jos voin, mittani verran taas soin-
paukkis
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 69
Liittynyt: 17.11.2016 04:59:57

Re: Vankila, miten muuttaa ihmistä?

ViestiKirjoittaja menettetyelämä » 1.12.2018 18:20:08

Sydän tuskaa täynnä luin näitä aiempia viestejä. Poikani ollessa 18, sattui vakava onnettomuus, johon hän oli syyllinen. Teko ei ollut tahallinen, mutta ystävältä meni henki. Tästä tuli tuomio. poika alkoi oireilla tapahtuman jälkeen, kaveripiiri alkoi vaihtua, piti lähteä salille, alettiin käyttää hormoneja, että näyttää varmasti tarpeeksi isolta, etteivät roistot vankilassa raiskaa. Pelko oli hirvittävä ja poika muuttui silmissä. Oli painajaisia ja vaikka mitä. Käytiin kaikki oikeusasteet läpi, että hän saisi suorittaa tekonsa seuraukset jotenkin muuten. Vastaavissa tapahtumissa oli useinmiten tuomiona ollut ehdollinen, mutta jostain syystä sitä ei pojalleni suotu. Vankilassa tulivat mukaan huumeet ja mielenterveys alkoi rakoilla. Viestitimme kiivaasti vankilaan, että tehkää herran tähden jotain, kohta repeää. Meille naurettiin ja sanottiin, että ei tässä kaikkia narkkeja ehditä hyyssätä kuin mammanpoikaa. Todella tylyä käytöstä vankilan henkilökunnalta. Olisin omin rahoin jopa kustantanut sinne säännöllisen psykologin tai psykiatrin käynnin ja sitä luvattiin harkita. Merkit olivat ilmassa niin, että ne saattoi haistaa. Sitten eräänä päivänä repesi, kuten olimme jo ennustaneet. Hän kävi henkilökunnan kimppuun muovisen haarukan tai veitsen voimalla, jonka oli hionut teräväksi. Sillä aseella ei ollut merkitystä, sehän oli muovia, mutta poika oli niin raivona, että tilanteessa loukkaantui yksi vartija. Tuomio jatkui sitten muutamalla kuukaudella tuon päällekarkauksen jälkeen. Senkään jälkeen ei kunnollista hoitoa tullut vaan pantiin vain eristyskoppiin. Ennen tuota vahinkoa, joka alkuperäisen tuomion toi, poika ei ollut käyttänyt mitään, no kokeillut tupakkaa ja kerran saatiin kaljata haisevana kiinni. Mieheni oli äärimmäisen tarkka kotiintuloajoista ja haki pois kyliltä, jos ei tullut. Voi sano, että vankila muuttaa ja useinmiten huonompaan suuntaan. Meille tämä on tuonut elämänmittaisen ylä-ja alamäen. Välillä ollaan töissä ja pärjätään, välillä ryvetään pohjamudissa. Minä ole kiskonut häntä ylös, toisinaan hän on päässyt sieltä omin voimin. Mutta koko elämä meni pilalle yhdestä tuomiosta, kun meitä vanhempia ei kuunneltu ja siitä ole äärettömän katkera.
silti rakkaus ei kuole
menettetyelämä
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 1.12.2018 18:03:32

Re: Vankila, miten muuttaa ihmistä?

ViestiKirjoittaja aaaaaaa » 1.2.2022 23:13:23

menettetyelämä kirjoitti:Sydän tuskaa täynnä luin näitä aiempia viestejä. Poikani ollessa 18, sattui vakava onnettomuus, johon hän oli syyllinen....Mutta koko elämä meni pilalle yhdestä tuomiosta, kun meitä vanhempia ei kuunneltu ja siitä ole äärettömän katkera.


eikö jo tuon onnettomuuden takia olisi pitänyt hakeutua terapiaan? varmasti henkisesti erittäin kuormittavaa.

jäikö poikasi lopulta koukkuun huumeisiin?
aaaaaaa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 89
Liittynyt: 4.10.2021 13:59:27

Re: Vankila, miten muuttaa ihmistä?

ViestiKirjoittaja paukkis » 19.2.2022 14:57:52

Meidän perheeltä tuomiot ainakin toistaiseksi lusittu, mutta voi,voi.....
-mittani verran kasvaa jos voin, mittani verran taas soin-
paukkis
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 69
Liittynyt: 17.11.2016 04:59:57

Re: Vankila, miten muuttaa ihmistä?

ViestiKirjoittaja Johanna (poistunut käyttäjä) » 20.2.2022 09:59:03

Hei, paukkis!

Teillä tuomiot on nyt suoritettuna, miten hänen elämänsä on lähtenyt käyntiin? Kerroit myös muista lapsistasi ja heidän ongelmistaan, miten heillä nyt menee? Perheenne tilanne vaikuttaa vanhemman näkökulmasta varsin kuormittavalta, miten sinä itse voit, oletko saanut tai hakenut itsellesi apua?

Terveisin
Johanna
Johanna (poistunut käyttäjä)
 

Edellinen

Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa