Olet täällä

Bubrekorvaushoidosta...

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Bubrekorvaushoidosta...

ViestiKirjoittaja Mievaan » 28.4.2020 11:20:32

Miten monta päivää ihminen saa olla käymättä korvaushoidossa ennen kuin se katkaistaan? Miten usein ne testaavat muiden huumeidenkäyttöä? Ja miten se vaikuttaa hoitoon, jos näytteissä näkyy esim. piriä tai muuta?

Mulla on tärkeä läheinen ja olen ihan pihalla korvaushoidosta. Luulen, ettei tyyppi enää edes käy siellä... Nyt ollut kertomansa mukaan ainakin kahtena päivänä putkeen käymättä.
Mievaan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 28.4.2020 11:14:34

Re: Bubrekorvaushoidosta...

ViestiKirjoittaja Plinkin tiimi » 5.5.2020 10:40:25

Moikka Mievaan,

korvaushoitoklinikoilla on vaihtelevia käytäntöjä hoitoihin liittyen, joten mitään varmaa vastausta ei voi kysymykseesi antaa. Kahden päivän poissaolon jälkeen usein annosta tiputetaan turvallisuussyistä väliaikaisesti, mutta mikään automaattinen hoidon irtisanomisperuste lyhytaikainen korvaushoidosta poisjäänti ei ole. Korvaushoitolääkkeen lopetuksessa voi tulla koviakin vieroitusoireita, joten hallittu, hidas lopettaminen olisi kaikista suositeltavin vaihtoehto jos tällaiseen tilanteeseen päädytään.

Asiakkaan tahdosta rippumattomia korvaushoidon lopettamisia ei pitäisi nykyään hirveästi tapahtua, mutta jos niin käy, suosittelen ottamaan yhteyttä päihdeasiamiestoimintaan (http://www.paihdeasiamies.fi/) josta saa lisätietoja onko lopettamisen perusteet olleet oikeat ja voiko hoitoa vielä jatkaa. Toivottavasti tilanne ratkeaa, hienoa että välität lähimmäisesi hyvinvoinnista ja oikeuksista!

Juha/Plinkin tiimi
Avatar
Plinkin tiimi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 62
Liittynyt: 31.1.2020 09:05:44


Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa