Olet täällä

Epäily eksän huumeiden käytöstä

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Epäily eksän huumeiden käytöstä

ViestiKirjoittaja Maatuska1 » 14.2.2021 08:23:47

Onko kukaan tietoinen mitä ”veukku” on? Satuin kuulemaan eksän puhelun, missä halusi ostaa 80 eurolla veukkua, ja viime aikainen käytös viittaa siihen, että on aloittanut taas käytön. Hänellä on kuitenkin joka toinen viikko lapset, mutta en voi alkaa syyttelemään ilman mitään todisteita. Olen kyllä kysynyt asiasta, koska käytös viittaa siihen, mutta eihän tuo mitään myönnä. Haukkuu vaan hulluksi :(
Maatuska1
 

Re: Epäily eksän huumeiden käytöstä

ViestiKirjoittaja Johanna (poistunut käyttäjä) » 14.2.2021 13:35:47

Hei, Maatuska1!

Kerrot epäileväsi eksäsi huumeiden käyttöä. Kysymykseesi "venkusta" en osaa vastata, mutta yleensä huumeidenkäyttäjien läheisten tuntemukset ja epäilyt perustuvat vahvaan kokemukseen, ja näin ollen, ikävä kyllä suuressa osassa pitävät paikkansa.

Oman kokemukseni mukaan huumeidenkäyttäjät ovat todella taitavia manipuloimaan läheisiään ja vielä taitavampia manipuloimaan ulkopuolisia. Vaikka käytön näyttö olisi selvää, voi käyttäjä helposti saada epäilijän tuntemaan itsensä tyhmäksi tai vainoharhaiseksi. Mutta tässäkin asiassa kokemus antaa itselle luottamusta. Luota siis omiin tuntemuksiin ja havaintoihin mitä olet tehnyt.

Kerrot myös, että lapsenne on vuoroviikoin vanhemmilla ja tästä huoli. Tässä tilanteessa kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen lastensuojeluun ja kertoa rehellisesti, mikä huolettaa. Vanhemmat yleensä turhaan pelkäävät lastensuojelua, se on paikka, mistä koko perhe saa tukea ja apua vaikeissa tilanteissa - ei missään nimessä taho, mikä vie lapset pois, tämä luulo on jostain kaukaisuudesta ikävä kyllä jäänyt elämään. Oletteko jo lastensuojelun asiakkaita?

Kirjoituksestasi jäi mieleen kysymys, että oletteko eläneet perheenä aikaa, joilloin eksäsi käytti huumeita? Ja onko hän ollut kuinka kauan käyttämättä?

Toivottavasti sait itsellesi luottamusta omiin tunteisiin. Tsemppiä, ja kerrohan miten tilanne etenee?

Terveisin
Johanna
Johanna (poistunut käyttäjä)
 

Re: Epäily eksän huumeiden käytöstä

ViestiKirjoittaja marakatti » 5.9.2021 21:49:53

Veukusta en tiedä mutta peukku on MDPV:tä, eräänlainen piriste. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/MDPV
marakatti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 10
Liittynyt: 20.8.2021 10:46:58

Re: Epäily eksän huumeiden käytöstä

ViestiKirjoittaja Johanna (poistunut käyttäjä) » 3.10.2021 07:50:13

Hei Maatuska1!

Nyt on erikoinen kesä taas mennyt menojaan, tämä korona aika on varmasti tuonut uusia haasteita myös meille kaikille huumeiden käyttäjien läheisille. Miten teidän perhe on tästä ajasta selvinnyt? Olisi myös mukava kuulla tämän päivän kuulumiset?

Terveisin
Johanna
Johanna (poistunut käyttäjä)
 


Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa