Sivu 1/1

Epäily eksän huumeiden käytöstä

ViestiLähetetty: 14.2.2021 08:23:47
Kirjoittaja Maatuska1
Onko kukaan tietoinen mitä ”veukku” on? Satuin kuulemaan eksän puhelun, missä halusi ostaa 80 eurolla veukkua, ja viime aikainen käytös viittaa siihen, että on aloittanut taas käytön. Hänellä on kuitenkin joka toinen viikko lapset, mutta en voi alkaa syyttelemään ilman mitään todisteita. Olen kyllä kysynyt asiasta, koska käytös viittaa siihen, mutta eihän tuo mitään myönnä. Haukkuu vaan hulluksi :(

Re: Epäily eksän huumeiden käytöstä

ViestiLähetetty: 14.2.2021 13:35:47
Kirjoittaja Johanna
Hei, Maatuska1!

Kerrot epäileväsi eksäsi huumeiden käyttöä. Kysymykseesi "venkusta" en osaa vastata, mutta yleensä huumeidenkäyttäjien läheisten tuntemukset ja epäilyt perustuvat vahvaan kokemukseen, ja näin ollen, ikävä kyllä suuressa osassa pitävät paikkansa.

Oman kokemukseni mukaan huumeidenkäyttäjät ovat todella taitavia manipuloimaan läheisiään ja vielä taitavampia manipuloimaan ulkopuolisia. Vaikka käytön näyttö olisi selvää, voi käyttäjä helposti saada epäilijän tuntemaan itsensä tyhmäksi tai vainoharhaiseksi. Mutta tässäkin asiassa kokemus antaa itselle luottamusta. Luota siis omiin tuntemuksiin ja havaintoihin mitä olet tehnyt.

Kerrot myös, että lapsenne on vuoroviikoin vanhemmilla ja tästä huoli. Tässä tilanteessa kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen lastensuojeluun ja kertoa rehellisesti, mikä huolettaa. Vanhemmat yleensä turhaan pelkäävät lastensuojelua, se on paikka, mistä koko perhe saa tukea ja apua vaikeissa tilanteissa - ei missään nimessä taho, mikä vie lapset pois, tämä luulo on jostain kaukaisuudesta ikävä kyllä jäänyt elämään. Oletteko jo lastensuojelun asiakkaita?

Kirjoituksestasi jäi mieleen kysymys, että oletteko eläneet perheenä aikaa, joilloin eksäsi käytti huumeita? Ja onko hän ollut kuinka kauan käyttämättä?

Toivottavasti sait itsellesi luottamusta omiin tunteisiin. Tsemppiä, ja kerrohan miten tilanne etenee?

Terveisin
Johanna