Olet täällä

kaikki keinot käytetty

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Keskustelualue tuotetaan yhteistyössä pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin kanssa. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Tptp » 27.3.2019 21:19:01

Koita vaan jaksaa ja ajatella asiaa vain sellaisen yhtenä paskana... Sun tilanteeseen ei varmasti ole mitään yksittäistä helpottavaa vastausta... Kun voimia riittää edes hitusen, kerro puolisolle itse, tiedät että hän saa kuitenkin kohta tietää... Jos puoliso jatkaa rinnalla, niin pyydä varovasti häneltä apua ja tukea, että jaksat alkaa purkamaan vyyhtiä pois...
Ole niin vahva kun pystyt...
Olen rikastuttanut mukavasti Maltalaisia yrityksiä.
Tptp
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 121
Liittynyt: 15.2.2019 02:11:45
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja surusiipi » 15.4.2019 10:18:04

Kiitos Tptp kannustuksesta, olen yrittänyt olla vahva en kuitenkaan tarpeeksi koska en vieläkään ole pystynyt kertomaan! Näen painajaisia tulevasta, yöllä herään hirveä tuska puristaa rintaa, silti en vaan pysty... häpeä on valtava ja se kaikki mitä olen ja tulen aiheuttamaan perheelleni kun tämä kaikki lopulta selviää! Mietin sitä miten paljon pelasin ja kuitenkaan en koskaan voittanut juuri mitään! Isoin voittoni on ollut 2500e, ajattelin aina että pakkohan joskus minunkin kohdalle on jotain osua, mutta ei! Olen myös käynyt läpi kaikkia niitä hulluja tekoja joita tein että sain pelata, valvoi yöt kun muut nukkui(pelasin), pelasin töissä kännykällä jne...Ainoa asia joka nyt tässä tuo edes pientä lohtua tällä hetkellä tuntuu siltä etten ikinä enää pelaa! tulevaisuus pelottaa, ei haittais vaikka minulla ei olis koskaan enää rahaa tai mitään, pahinta tässä on kun perheeni joutuu kärsiään!
surusiipi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 24.2.2018 14:10:36
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Tptp » 15.4.2019 19:31:05

Niin tuttua... Ei minullekkaan missään vaiheessa osunut mitään isoa summaa, vaikka aina ajattelin että olisin sellaisen ansainnut... Ja jos järjellä ajatellaan niin tosiaan olisikin ansainnut... Se aika jonka tuhlasin pelaamiseen, aika jota en käyttänyt perheen kanssa .. olisin ansainnut ison voiton.... Mutta eipä ne pelit järjellä ajattele ja vielä vähemmän tunteella .
Olen rikastuttanut mukavasti Maltalaisia yrityksiä.
Tptp
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 121
Liittynyt: 15.2.2019 02:11:45
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja rapu82 » 16.4.2019 09:41:33

Surusiipi, tunnen hyvin tuon tuskasi ja tiedän, kuinka vaikeaa läheisille kertominen on. Voin kuitenkin vannoa, että se helpottaa. Oli vastaanotto mitä tahansa, niin se, että saa purettua salaisuudet pois mielenpäältä, niin se tuo helpotusta. Suosittelisin hakeutumaan terapeutille tai vaikka peluuri.fi:n pelipoikki-ohjelmaan, jossa asiasta pääsee juttelemaan.

Velat, ulosotto ym. niiden kanssa selviää. Jos sinullakin yli 100k velat, niin paras paikka niille olisi ulosotto, josta voi jonkin ajan päästä hakea velkajärjestelyyn. Velkojen kanssa pystyy elämään, niiden kanssa ei kannata alkaa tässä vaiheessa tappelemaan ja yrittämään selvitä velkaa velan päälle -taktiikalla. Tärkeintä on, että saat purettua asian sydämeltäsi ja voit aloittaa työstämään "uutta pelitöntä" elämää.

Peliongelma on sitten se tärkein hoidettava asia, joten sen ongelman kanssa kannattaa olla rehellinen itselleen. Jos ei voi sulkea kaikkia kasinoita, niin tilanne vain pitkittyy. Ja kerron tämän kokemuksesta. 8vuotta sitten olin tilanteessasi, 8 vuotta sitten sain tukea peluurin kautta ja uskalsin päästää velkani ulosottoon. Tämän jälkeen elämänlaatuni parani, mutta ei lähellekään sitä tasoa, missä olen ollut nyt viimeiset 2kk, jotka olen ollut pelaamatta. Ulosotosta huolimatta jatkoin siis yhä pelaamista, vaikka joskus velkahelvetissä kärvistellessä vannoin muuta.
Minun tarinani https://syvaltasuosta.blogspot.com
rapu82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 34
Liittynyt: 26.5.2011 08:59:14
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja surusiipi » 18.4.2019 09:41:13

jos se vaan olisikin niin että vaan minä maksaisin ne tekemäni velat, mutta meillä on asunto joka menee nyt tässä alta! Tää tuska on ihan jotaín järkyttävää, miksi en ajatellut silloin kun pelasin jne. Tämä aamu on ollut erityisen vaikea, olen itkenyt, tuntuu etten jaka edes liikkua!Pitäisi siivota ja mennä kauppaan, tulee ystäviä kylään pääsiäiseksi: Ennen olisin iloinnut siitä kovin mutta nyt toivon vaan että voisin hautautua peiton alle! Olen rukoillut voimia tähän tuskaan! Oli vaan pakko vuodattaa tämä tänne...
surusiipi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 24.2.2018 14:10:36
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Göran » 18.4.2019 12:47:58

Hengessä mukana Surusiipi.

Moni meistä varmasti tunnistaa juuri tuon, ettei jaksaisi tehdä mitään, tavata ketään ja haluaisi vain maata yksin pimeässä ja piilossa kaikelta. Toivottavasti selviät vieraista ja saat edes pienen hetken ajatella jotain muuta kuin pelien aihettamia velkoja ja ongelmia.

Vaikka nyt on ihan hirveää ja kaikki tuntuu vaikealta, niin koita jaksaa uskoa siihen, että aika parantaa haavat. Tärkeintä juuri nyt on ainoastaan se, että pelaaminen loppuu ja olet rehellinen. Tehtyä et saa enää tekemättömäksi. Tulet kyllä selviämään raha-asioista ja materian menetyksestä ajan myötä. Läheisesi antavat myös varmasti anteeksi tekosi.

Lähetän sinulle tosi paljon lämpimiä ajatuksia ja voimia. Muista että et ole yksin ja ainoa, jolla on tämä sairaus.
Göran
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 110
Liittynyt: 26.4.2013 15:20:28
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Koomassa » 26.4.2019 11:11:01

Hei,

Kirjoitan ensimmäistä kommenttia tänne, rekisteröidyin juuri tämän keskustelun innoittamana. Olen toki jo vuosia lukenut sivua ja etsinyt apua.
En siis oikeen tiedä mitä sanoa. Mutta tekstisi on ihan kun minun kirjoittama, olen tismalleen samassa tilanteessa kanssasi.
Velkaa on kertynyt 100 000€, uskomaton summa muutamaan vuoteen, kaikki tietenkin luottokortteja, kulutusluottoja ja niitä vippejä..
Pelaamatta olen ollut kerralla ehkä kuukauden, nyt mennyt muutama päivä. Olen samassa tilanteessa kun sinä, tilanne on kaatumassa käsiin eikä mitään ulospääsyä ole. En ole pystynyt kertomaan puolisolle, mietin sitä joka päivä mutta en vaan voi. Kohta sekin on edessä, en tiedä miten hän suhtautuu. Tiedän että hän on kaikkea pelaamista ja velkaa vastaan. Hän ei tule ymmärtämään. Meilläkin on yhteinen asunto, mikä aika varmasti lähtee.. Herään myös öisin miettimään velkaa, se on ensimmäisenä mielessä aamulla ja harmaa pilvi seuraa mukana töihin ja jokapaikkaan.

En osannut auttaa tilanteessa ollenkaan. Oli vain ehkä jollain hullulla tavalla helpottavaa huomata että on muitakin samassa tilanteessa..

Jään seuraamaan keskustelua ja ehkä kerään vielä voimia omaan julkaisuun.
Koomassa
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 26.4.2019 10:56:00

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Yksiniistä » 26.4.2019 16:16:30

Hei Surusiipi ja koomassa: kyllä nyt viimeistään kannattaa ottaa vastuu tekemisistään ja sanoa asioiden laita. Kumppaninne voi joutua perumaan mahdolliset kesälomat jne, jotta selviävät mahdollisesti tulevista rahahuolista.

Vaikka tuntuu kuinka mahdottomalta, niin nyt on oikea aika, koska se totuus tulee kuitenkin esiin.
Yksiniistä
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 83
Liittynyt: 20.11.2018 11:59:31

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja surusiipi » 26.4.2019 17:05:34

kiitos kaikille tähän keskusteluun osallistuneille! ja sinulle`` koomassa ``toivon voimia kestää tilannetta! Me molemmat tiedämme että tämä on itse aiheutettua, mikä entisestään lisää tuskaa ja ahdistusta... Päätin pääsiäispäivän aamuna että tänään kerron ja yritin mutta sanat juuttuivat kurkkuuni, puolisoni puhelin soi ja siinä se tilanne taas meni. Niin tiedän kyllä että totuus tulee kyllä julki, mutta jos vielä hetken elän tätä harhaa ja yritän olla niinkuin kuka tahansa... tämä varmasti kuullostaa hullulta, mutta sittenkun kaikki kaatuu otan sen vastaan ja ehkä vielä jotenkin joskus voin korvata menetetyt rahat! En ole pelannut, ei ole tehnyt enää edes mieli! Olen kiitollinen että olen fyysisesti terve vaikka henkinen puoli onkin nyt kovilla! Halauksia ja ripaus toivoa kaikille!
surusiipi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 24.2.2018 14:10:36
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja rapu82 » 27.4.2019 05:57:12

Kokemuksesta voin kertoa, että eniten omia voimia vie tuo salailu ja oma olotila helpottuu kertomisen jälkeen. Omalla kohdallani kertomista on helpottanut mielukuvaharjoittelu, jossa mietin etukäteen, mikä on pahinta, mitä kertomisesta voi tapahtua. Ja kun käy tuon pahimman ajatuksissaan läpi ja tajuaa, että siitä selviää, niin kertominen on helpompaa. Toimii minulla ainakin jollain tapaa.

En välttämättä ole paras kannustamaan puhumiseen, kun itsekään en pysty puolisolleni täysin avoin tilanteestani olemaan, mutta toisaalta tilanteeni ei ole enää kriittisessä vaiheessa.

Iso kynnys tuo kertominen on, monta kertaa senkin joutunut ensimmäisen ison pommin jälkeen tekemään, kun tullut mokattua aina uudelleen.

Suosittelen vsin keräämään nyt voimat kertomiselle, varsinkin jos taustalla yhteinen asunto ja elämä. Kertomisen pitkittäminen nakertaa samalla sen toisen henkilön tulevaisuutta koko ajan hankalammaksi. Mieluummin kertoa aikaisemmin kuin vasta siinä vaiheessa, kun korttitalo kaatuu kokonaan.
Minun tarinani https://syvaltasuosta.blogspot.com
rapu82
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 34
Liittynyt: 26.5.2011 08:59:14
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja kattimehu » 27.4.2019 11:29:36

Hei surusiipi ja muut jotka kamppailevat asian julkituomisesta läheiselleen.Se mitä siihen ajatukseen tulee että tämä on itseaiheutettua ei mielestäni pidä paikkansa.Ei varmastikkaan kukaan alkoholistikaan suunnitellut että hänestä tulee alkoholisti,niin vain kävi.Kuten emme varmastikkaan mekään suunniteltu että meistä tulee peliriipuvaisia ja ongelmia sen mukana.Uskon että riippuvuuksista voi parantua.Se mitä puolisolle kertomiseen tulee se kannattaa oikeasti tehdä.Silloin kun on kyse myös toisen elämästä se on pakkokin tehdä.Itse kerroin muutama päivä sitten asiasta ja valtava taakka hartioilta putosi pois.Puolisoni otti vastaan asian ensin hyvin mutta sitten tunteet heittelivät erosta kyllä me selvitään fiiliksiin.Nyt hän sitten päätti tukea minua oikeasti kun alkujärkytys laantui.Paska kaveri kommentoi minun avautumistani omassa viestiketjussani erittäin hyvin jokseenkin tähän tyyliin:älä häpeä hakea ulkopuolista apua...Rohkeasti myös otin sen jälkeen yhteyttä ihmiseen joka hoitaa eri riippuvaisuuksia työkseen.Itse olen ihan alussa tässä toipumisessa mutta minulla on vahva usko että tästä selviän.Haluan uskoa että me kaikki voidaan saada asiat järjestymään kunhan luotamme itseemme ja olemme rehellisiä ja otetaan kaikki apu vastasn mitä tarjolla on.Salailu vain pahentaa asiaa kaikella tavalla.Raha on rahaa vaikka sitä tarvitaankin.Tärkeintä on nyt saada itsemme kuntoon.Uskon että asioilla on tapana järjestyä vaikka ei aina tuntuisikaan siltä.Tsemppiä ihan kaikille,itselleni myös.
kattimehu
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 31.3.2019 21:36:03

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja EläkkeelleVelattomana81 » 27.4.2019 15:20:37

Ainoa viisas neuvo jonka voin antaa on se, että KERRO. Ja mitä nopeammin sen parempi. Tuolla tiedon pimittämisellä et voita mitään.....pahennat vain koko ajan tilannetta. Usko minua, olen ollut aivan vastaavassa tilanteessa.

Kirjoitin tähän samaan viestiketjuun maaliskuun alussa:
” Lopulta tuon kaiken tiedon pimittämisen tuska kävi niin valtavaksi että sain kerrottua puolisolle. Kaiken, koko tarinan. Jokaista euroa myöten. Siitä seurasi kauhea kriisi, ymmärrettävästikin. Nyt tässä ollaan koeajalla, katsellaan että josko pystymme tästä yhdessä vielä yli pääsemään.”.
Valitettavasti joudun nyt toteamaan että meidän suhde ei sitten kestänytkään tuota kriisiä jonka pelaamisella, velkaantumisella ja ennen kaikkea valehtelemisella / tiedon pimittämisellä sain aikaiseksi :roll: :cry: Eli ero tuli.

Silti en kadu hetkeäkään sitä että kerroin! Sen jälkeen olen vapautunut henkisestä puristuksesta. Se valehteleminen oli aivan kauhea piina. En voi suositella sitä kenellekään missään tilanteessa.

Siispä suorastaan rukoilen sinua, kerro puolisollesi mahdollisimman nopeasti <3
Tulet hämmästymään sitä helpotuksen määrää jonka kertomisen jälkeen tunnet.

Ihana lukea täältä, että suurimmalla osalla teistä puoliso on jäänyt rinnalle tukemaan kertomisen / paljastumisen jälkeenkin <3
Harmi etten itse saanut kuulua (ex)puolisoni kanssa tuohon joukkoon.

Voimia Surusiipi. Ja kaikille muillekin <3
I will survive. Someday, somehow.
EläkkeelleVelattomana81
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 29
Liittynyt: 21.8.2018 18:33:37

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Msdreamer » 27.4.2019 22:03:47

Hei Surusiipi ja Koomassa. En oikein tiedä mitä sanoa, mutta haluan jotenkin osoittaa sympatiani ja myötätuntoni teitä kohtaan. Toivottavasti mahdl. pian uskaltaisitte kertoa kumppanillenne ja saisitte yhdessä voimaa eteenpäin ja selvitettyä asiat. <3

Olen pahoillani eläkkeellevelattomana myös sinun puolestasi. Tosi harmi kuulla että ero tuli. Kyllä asiat vielä muuttuu ajan kanssa paremmaksi <3

On tää kyl kamalaa mihin kaikkeen tää sairaus voi johtaa, tuli tosi haikee fiilis kaikkien riippuvaisten puolesta. Mun sydän uskoo teihin vaikka en teitä edes tunne. Vaikka meillä on riippuvuus niin meillä on valta olla valheista vapaita vaikka heti halutessamme. Tsemppiä hirveesti!
Still searching for freedom.
Msdreamer
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 399
Liittynyt: 2.2.2018 19:53:33
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Tptp » 29.4.2019 20:40:34

Itse kuulun niihin jotka ei ole puolisolle asiaa kertonut, en ainakaan vielä.... Miksi odotan? No siksi, kun uskon selviäväni lyhennysmaksuista (tosin tiukkaa tekee), en halua lisästressiä puolisolle minun takia, olen ollut meistä se tarkempi rahan käyttäjä (paitsi pelit ei maksa mitään), olen tuomittu kärsimään omasta tyhmyydestä.... Meillä on hyvä perhe-elämä, ehkä selviän, ehkä en... Jos jossain vaiheessa tulee tiukka paikka sen tyylisessä keskustelussa, että mihin mun rahat menee, aion sanoa että pelivelkoihin, joita olen muutaman vuoden aikana hommannut... Toivon kuitenkin että olen siinä vaiheessa ollut niin kauan pelaamatta, että minulla on se pienen pieni positiivinen asia kaiken paskan keskellä...
Näissä aisoissa varmaan yksi tyyli sopii yhteen suhteeseen ja toinen toiseen. Tähän ei varmastikaan ole selkeää oikeaa vastausta....
Kovasti toivotan voimia niille, jotka ovat asian suhteen päätöksen tehneet, eli kertoa vai ei.
Olen rikastuttanut mukavasti Maltalaisia yrityksiä.
Tptp
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 121
Liittynyt: 15.2.2019 02:11:45
Ollut pelaamatta

Re: kaikki keinot käytetty

ViestiKirjoittaja Koodari » 23.5.2019 19:04:39

Hei surusiipi Oletko vielä linjalla? Miten olet jaksanut? Tilanteesi vaikuttaa tosi hurjalta. Mutta ei saa unohtaa, että aina on toivoa paremmasta, ja ei ole koskaan liian myöhään lopettaa pelit ja aloittaa uutta elämää!
Itsekin varmasti tiedät, että sun velat eivät pysy salassa, ja sen takia on varmasti parempi, että kerrot sen mahdollisimman pian. Sinä kidutat itseäsi, voit pahoin, näet painajaisia ja tämä iso "mörkö" vie kaikki sun voimat. Olen varmasti huono neuvomaan, koska kun sain itseni toistamiseen ongelmiin pelaamisen takia en kertonutkaan enää kenellekään. Velkatilanne ei ollut kovin hyvä, mutta ajattelin että selviän yksin. Täältä löytyy kuitenkin hyviä esimerkkejä heistä, jotka ovat kertonut rakkaalleen, ja ovat saaneet mahtavasti tukea. Ja vaikka mitä tapahtuisi sen jälkeen kun olet kertonut, niin parantuminen ja uusi alku alkaa. Mieti.....ei enää tarvitse salailla, ei valehdella. Se on aivan valtava taakka, joka tippuu sun hartioilta.
Kovasti voimia :!:
Is anyone here a marine biologist?
Koodari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 486
Liittynyt: 26.3.2008 14:29:40
Ollut pelaamatta

EdellinenSeuraava

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa