Olet täällä

Fixattu fajanssi

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 24.6.2019 08:01:35

Einari on kiekunut jo monta tuntia. Tosin se pitää välillä pieniä pausseja, onneksi!

". Eurooppaan komealupiini tuotiin 1800-luvulla koriste- ja rehukasviksi. Ruotsissa on kirjattu lupiinin esiintyminen villiintyneenä luonnossa ensi kerran jo vuonna 1870 Skånessa[1]. Lupiini parantaa maaperän typpipitoisuutta sitomalla typpeä ilmasta juurinystyröidensä bakteerien avulla. Sitä voidaan käyttää keinona lisätä heikkojen hiekkaisten maiden viljavuutta, sekä torjumaan eroosiota.[2]. Lupiini on määritelty Suomessa haitalliseksi vieraslajiksi.[3] Luettelossa Euroopan Unionin kannalta haitallisista vieraslajeista lupiinia ei kuitenkaan mainita. "
Wikipedia

Mikäääää helvetin vieraslaji tää nyt sit enää on?

Kaikkee nuiden päättäjien päihin pälkähtää!

Meil kasvaa tos muurin reunalla yks pieni saareke lupiinia ja sitä tulen vaalimaan rakkaudella. Sekä tulen parantamaan sen kasvuolosuhteita sekä levittämään sitä koko muurin pituudelle. Että sellasta kansalaistottelemattomuutta aion harrastaa!

Sama juttu sen kurtturuusun kanssa. Minust on jotenkin liikuttavaa nähdä valtatien varrella asfaltin kupeessa kukkivan pienen ruusun aivan mahdottomassa paikassa. Pitäiskö sekin repiä pois?

Joo, raittiinna myös tänään.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja JuuliaS » 24.6.2019 10:17:58

Samaa mieltä lupiinista ja varsinkin kurtturuususta. Kurtturuusu on kasvi jolla kaunistettu monen pikkumökin karua pihapiiriä, ja kaupunkien betonimaisemia. Jos se on johonkin ei-toivotulle paikalle levinnyt, pensas on helppo poistaa. Ei sitä koko suomesta tarvitse hävittää.
Ja eikös lupiinia kylvetty teiden varsille ihan tarkoituksella näkymiä elävöittämään?

Nykypäättäjä ei ymmärrä että asioita (kasveja) voi hallita ja rajoittaa, ei ole tarvetta tuhota kaikkea.
Asioilla on tapana järjestyä
Avatar
JuuliaS
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1594
Liittynyt: 20.12.2015 17:47:07

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 26.6.2019 08:27:37

Yöllä on satanut jonkin verran, ei vieläkään mitään iltapäivälehtien rankkasadetta, aivan tavallista kesäsadetta jota kyllä kaivataan enemmänkin.

Einari ja rouvat ovat saaneet kyllä talon kivijalan reunustat ruopattua perusteellisesti. Joku kanoista kaivaa oikein kuoppia. Sammalet on putsattu kokonaan pois alueelta. Herrasväellä on yksi ainoa kielto jota tulee noudattaman, rappusille ei tulla paskalle! Porukan tarvitsee näet käydä oven edustalla päivystämässä, jos sieltä tippuisi jotain herkkuja.

Mut nyt meen aamukahville.

Raittiina myös tänään hommailen mitä hommailen.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 27.6.2019 07:55:30

Ihan tavallista leppeää kesäsadetta myös tänään!

Hyttysen pistoksia kutittelee. Ei näet ole niitä hyttysverkkoja ikkunoissa.

Mä olen vihdoinkin kokeillut luopumista sipulista sekä välttelen muitakin fruktaanin lähteitä. Valkosipulista luovuin jo aikaisemmin, mutta huomattavan helpotuksen on tuonut tämä sipulin välttely. - Ruokaa on vain vaikea kuvitella ilman sipulin tuomaa aromia! Lihaliemikuutiossakin on sipulijautetta.

Ja kun välttää tykkänään alkoholin juomista, niin pysyy pääkin paremmassa kondiksessa, puhumattakaan per.........stä.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 28.6.2019 08:34:52

Kuva

Mä en taas yhtään muista et millon tääkin Hevosenpäänebulareisu tuli tehtyä.


Pakko on ny kirjoottaa näistä Isis-vaimoista sekä niiden lapsista. Onhan nääkin naiset jonkun tyttäriä ja siskoja sekä tätejä jne. Ja tänne jääneillä sukulaisilla on kyllä kestämistä kerrakseen.

Mä vielä ymmärrän jotenkin sen, että joku syntyperältään muslimi saattaa lähteä moiseen sotaan ja viedä vielä lapsensakkin sinne. Sillä muslimin lapsillahan ei ole merkitystä, koska palvelevat hekin pelkästään Allahin oletettuja päämääriä. - On se sellanen uskonto, että Allahin haltuun vaan lapsekkii.

Mutta että kantasuomalainen nainen nykypäivänä vielä kääntyy muslimiksi sekä lähtee lapsinensa sotimaan moisen Kalifaatin vuoksi. Mun päähäni ei moinen ajatus mahdu siis yhtään millään tavalla!

Suomalaisen peruskoulutuksen on tarvinnut kammottavalla tavalla epäonnistua tehtävässään kun näin on käynyt.

Mieleen tulee väistämättä ajatus, että naikkoset ovat päästään vialla. Mikäli he tulevat Suomeen tulisi heidät määrätä vankimielisairaalaan pakkohoitoon epämääräiseksi ajaksi sekä lapset huostaanottaa välittömästi.

Tää Isis-jupakka ei kyllä parantanut mun suhtautumistani suopeasti uskontoihin niin millään tavalla. Nää hölmöilykultit tulis kertakaikkiaan kitkeä pois kaikesta valtiollisesta toiminnasta sekä lasten kasvatuksesta pois totaalisti. Kuitenkin suhtaudun evankelisluterilaiseen uskoon suopeasti, koska muistan kuulleeni vain hyviä sekä oikeita asioita sekä koulussa sekä muuten tuon uskonnon sanomana jota sieltä on minulle pääasiassa välittynyt. -Mutta siittä huolimatta saa sekin uskonto mennä menojaan muiden uskontojen mukana. Mä en missään vaiheessa ole kuullut evlut-uskonnon syrjivän homoja tai vaikkapa huoria ainakaan sanomassa jota muistan kuulleeni, päinvastoin. - Siksi mä en voi ymmärtää miks näitä homolesbomikäliepareja ei voi sit kirkollisesti vihkiä, jos se niin helvetin tärkiää näille ihmisille on päästä jumalan eessä virallistaa suhteensa. - Säästyis koko yhteiskunta tältä jatkuvalta toitotukselta!

Tää Suomen niemi tulis kyllä varjella visusti ainakin Islamin tuhoavalta vaikutukselta.

Kannattakohan nykypäivän evlut-uskonto vielä aatetta, jossa joku sota on oikeutettua ja joku toinen taas ei.

Tällaisii tänään. Kukko kiekuu aamusoittoaan ja kanat riitelevät välillä munintavuoroistaan. Einarikukkoa väsyttää välillä kun on kymmenen eukkoa. Ottaa mielellään mahdollisuuksien mukaan päivällä torkut sekä illalla pyrkii jo aikaisin orrelle nukkumaan. Kanoja ei sen sijaan väsytä olleskaan. Jaksaavat aamuvarhaisesta yömyöhään hommailla kupsuttelemassa pihapiiriä.

Raittiina myös tänään!
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 28.6.2019 09:06:14

Vähän veikkaan, että pikkasen provosit tuolla islamin uskonnon arvostelulla, mutta pakko on sen verran kommentoida, että ei se uskonto ole joka niitä hulluja asioita tekee vaan ihmiset. Paras ystäväni on islamin uskoinen, enkä kuuna päivänä voisi kuvitella, että hän ikinä veisi lapsiaan minnekään minkään aatteen tai miehen perässä. Eiköhän nuo naiset ensi sijaisesti ole joko seurannut sitä ihanaa miestään tai sitten sitä karismaattista johtajaansa. Onhan se nähty monet kerrat, että ihmiset lähtee mukaan täysin hulluihin asioihin jos se heille vaan oikein myydään (aatu, idi, stalin ihan noin vaan pari mainitakseni).
Suurin osa islamin uskoisista harrastaa uskoaan ihan samaan tapaan kuin muiden uskontojen harrastajat omaansa, ketään häiritsemättä. Se on varmasti muut asiat mitkä siinä maailman kolkassa mättää kuin uskonto.

Mutta näistähän saa olla mitä mieltä vaan, kunhan ei toimi mielipiteidensä mukaan lakeja ja ihmisyyttä vastaan.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1900
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 28.6.2019 09:47:35

Asiaa Vilma, mulla ei ole musliminaisiin minkäänlaista kontaktia niinkuin sulla on.

Mistähän sekin sit johtuu?

Kaikkiin uskontoihin pitää kyllä paikkansa, että "Raamattu on niinkuin se luetaan". Pätee myös muihin aatteisiin.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 28.6.2019 09:54:21

Olen melko samoilla linjoilla Wilma1968:n kanssa, vaikka pidänkin myös kaikkia uskontoja järjenvastaisina. Kaikkien uskontojen nimissä on myös tehty pahaa, jos jotain hyvääkin.

Tässä Pride-viikolla olen lukenut niin hourupäisiä juttuja täynnä Jumalan vihaa ja tulikiveä ihan ns. tavallisten evankelisluterilaisten kirjoittamana, että kyllä sitä aggressiota ja erilaisuuden vihaa löytyy siitäkin liberaalina pidetystä leiristä. Plussaa tietysti se, että itse organisaatio osallistuu virallisesti Prideen, jonkz puolestapuhujia kirkosssa myös on.

Suomessa on joka tapauksessa perustuslakiin kirjattu uskonnonvapaus, ja näin ollen ihminen saa Suomessa olla muslimi, katolinen, hindu tai jehova siinä kuin minä saan olla ateisti. Emme voi kieltää uskontoja, mutta niiden varjolla tai suojissa tehtävät vääryydet voi kieltää, niinkuin ne onkin kielletty. Emme voi kieltää katolilsuutta, mutta voimme kieltää lasten seksuaalisen hyväksikäytän vaikka se tapahtuisi kirkon kätköissä. Sama koskee vaikkapa lestadiolaixiz, tai muita lahkoja joissa ihmisten riistoa ja hyväksikäyttöä tapahtuu.

Kuten Wilmakin, minäkin tunnen monia niin rauhanomaisia muslimeja, ettei heidän voisi kuvitella tekevän kuuna päivänä mitään väkivaltaista kenellekään. Ei edes tappelevan humalassa nakkikiskan jonossa. Islamissa tietysti on myös se juonne, joka johtaa väkivaltaan taipuvaisten radikalisoitumiseen. Sama piirre taitaa löytyä kaikista uskonnoista, sillä kaikillehan se oma uskonto on oikea, ja muut ovat vääriä.
Ateismihan ei sitten ole uskonto, vaikka sellaistakin väitettä joskus kuulee. Jumaliin uskomattomuus ei voi olla uskonto, sen enempää kuin kuntosalilla käymättömyys voi olla harrastus. :idea:


PS. Toitotusta ja vouhotusta tasa-arvon ja syrjimättömyyden puolesta tarvitaan niin kauan, kuin tasa-arvo ei ole täydellistä ja syrjintää ilmenee missään muodossa. Lisäksi tarvitaan kivoja juhlia ja karnevaaleja, joissa voi pitää hauskaa ja olla sellainen kuin on. 8)
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3239
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 28.6.2019 10:23:10

Helistin kirjoitti:Mutta että kantasuomalainen nainen nykypäivänä vielä kääntyy muslimiksi sekä lähtee lapsinensa sotimaan moisen Kalifaatin vuoksi. Mun päähäni ei moinen ajatus mahdu siis yhtään millään tavalla!


Vilma kirjoitti:Eiköhän nuo naiset ensi sijaisesti ole joko seurannut sitä ihanaa miestään tai sitten sitä karismaattista johtajaansa. Onhan se nähty monet kerrat, että ihmiset lähtee mukaan täysin hulluihin asioihin jos se heille vaan oikein myydään (aatu, idi, stalin ihan noin vaan pari mainitakseni).


Oli nii tai näi, niin nää naiset ovat kyllä olleet täysin tietoisia millainen siitä Kalifaatista piti tuleman sekä tietoisia myös Sharialakien sisällöstä. Siksi ei päähäni mahdu suomalaismamman meno mukaan moiseen sotaan. - Tulee kyllä välittömästi mieleen mielisairaus moisessa tapauksessa. Hoitoon joka tyyppi.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 30.6.2019 08:12:15

Viime yönä autosta oli mennyt jälleen jarrut! - Taannoisesta remontista lienee takuu vielä voimassa.

Tänään oli tarkoitus hakea jättikaniuros aikaisemmin haettujen 2kk vanhojen naaraskanien aikuistumista silmällä pitäen. Samasta paikasta on muutaman viikon päästä noudettavissa myös koiranpentu. Rodultaan kuuluu laumanvartijoihin. - Vaativa koulutus edessä!

Nyt ollaan sit motissa täällä metsän keskellä jälleen, mielenkiintoista.

Ny tars mennä nostamaan kanojen rehusäkki autosta. - Nolottaa, sillä mä en enää jaksa yhtä säkkiä kantaa. Mut kottikärrin avulla saa tonkin homman klaarattua. Ei oo kottikärrin voittanutta apuvälinettä vielä keksitty.

Olipas hyvä et tota nurtsia ei sit singlattu keväällä. Tiuha voikukkapelto lyhennettiin kukkimisen jälkeen raivurilla ja nyt se on kasvanut täyteen pulleita voikukan lehtiä, joista kanat ja kanit tykkää. Sellattii täällä jossain tänään keskellä kaunista kesää raittiinna.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 1.7.2019 08:24:09

Tänään tulee toista kertaa elämässäni tuo 5 vuotta yhtäjaksoista raittiutta täyteen!

Joissain teksteissä jopa mainitaan, että toipuminen alkoholismista kestää keskimäärin tuon viisi vuotta. No kyl tarvii sanoo, et aika freessiltä elämä vaikuttaa tänään. Uusiouudisasukkaan elämä täällä metsän keskellä elukoiden sekä tään kommuunin kanssa antaa kyllä potkua jokaiseen päivään. En olis vielä talvellakaan kuvitellut, että pääsen vielä viettämään tällaista elämää oikeassa ympäristössä. Viisi vuotta sitten en kuvitellut elämästä yhtikäs mitään muuta kuin että jälkikasvun takia pyristelen raittiiksi ja yritän jeesata heitä vielä parhaani mukaan. - Mikäli jälkikasvua vaikkakin aikuista ei olisi ollut, tuskin olisin tässä enää tätä stooria kirjoittelemassa.

En voi kyllä muuta todeta kuin että vaikka alkutilanne olisi kuinka mahdottoman oloinen, niin kyllä raitistuminen keinolla millä hyvänsä kannattaa aina!

Mut enämmittä läpinöittä menen nauttimaan kahvit rappusille auringon paisteeseen kuunnellen kukon sekä kanarouvien keskustelua. Einarikukon ääni on aamuisin hieman käheä ja ensimmäiset kiekaisut menee äänenavausharjoitusten piikkiin.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja 0132 » 1.7.2019 08:37:15

No johan ny. Että viisi vuotta.

Kyllähän toi jälkikasvusta huolenpito on tietysti yksi apu raitistumiseen.

Raitiita vuosia paljon lisää
toivottelee.

Putkis 0132
Rinkka, teltta ja kahvipannu!
Avatar
0132
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2115
Liittynyt: 7.1.2018 04:44:22
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 1.7.2019 08:44:25

Onneksi olkoon 5 vuotis päivän kunniaksi! Olen varma, että tällä kertaa siihen tulee monta kertaa tuo lisää päälle.
Vähän kade kyllä tänä aamuna ajatuksesta rappusilla istumisesta. Aamu oli ihanan lämmin kun töihin lähdin ja kaikki tuoksui niin hyvälle. Meille ei kukon eikä kanojen ääni kanna, vaikka niitä kylällä yhdessä talossa onkin. Mutta tonttimme viereen tuotu lammaslauma pitää mukavaa ääntä, eikä onneksi kuitenkaan liian läheltä. Eläimet ja luonto on ihmisen mielelle kyllä parasta rohtoa.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1900
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja JuuliaS » 1.7.2019 11:39:28

Onnea Helistin 5v.
Perästä tullaan mutta toivottavasti etumatkasi säilyy. :D (miksei säilyisi, olet tahdonvoimasi näyttänyt.)
Asioilla on tapana järjestyä
Avatar
JuuliaS
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1594
Liittynyt: 20.12.2015 17:47:07

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 1.7.2019 17:11:09

Kiitos muistamisesta!

Niin se on Juulia et kyllä se pohjakosketus on se paras kannustin raitistumiseen. Ja mun nähdäkseni raitistuminen on helpompaa saavuttaa kunhan ensin on rypenyt riittävästi pohjamudissa jatkuvan ahdistuksen, masennuksen ja paniikin kynsissä. - Kun on siis ryypännyt riittävästi! Kun ei enää pysty olemaan ilman viinaa eikä edes viinan kanssa.

Mutta olishan se hienoo kun immeiset aikaisemmin heräisi ymmärtämään kuinka turmiollista saattaa viinan tissuttelu olla. Mutta mutta kun tauti on päässyt sopivaan pisteeseen eikä vielä olla lopullisten kysymysten äärellä niin on se kyllä vaikeaa lopettaa tai edes tajuta lopettamisen tarvetta.

Odottelen kahvin tippumista jälleen. Iltapäivällä olen nukutellut peiton alla uppeluksissa, sillä sisälle on päässyt kärpäsiä aikamoinen määrä. Kärpäsen kipittely naaman päällä ei ole niin kovin mukavaa. Kanat ja Einari ovat nokostelleet myös varjoisissa paikoissa sekä ottaneet välillä multaisia pölykylpyjä.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa