Olet täällä

Fixattu fajanssi

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 1.7.2019 20:46:51

Lämpimät onnittelut, Helistin!

Täyden kiitoksen paikka alkoholistille on jokainen raitis päivä. Lisää niitä yksitellen tässä ja nyt!

Jatka kirjoittelua, minusta on ollut mukavaa lukea juttujasi, ja uskon että niin on muittenkin mielestä.

Tänään et ole yksin
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja JuuliaS » 2.7.2019 10:04:00

Ostin viimekesänä itikoiden hätistämiseen semmosen sähköpistokkeeseen laitettavan härvelin johon kiinnitetään "myrkkypullo", ootas katon löytyykö nimeä...se on Raid. Siihen saa ostettua täyttöpulloja erikseen, mutta se on aika riittoisa. Vieläkin on se alkuperäinen pullo käytössä. On kätevä vehje, hajuton ja ärsyttämätön. Eikä sen tarvitse olla päällä kuin tunnin pari, kun on saanut huoneen ötököttämäksi, voi ottaa irti. Käytin esim. makuuhuoneessa iltaisin ennen nukkumanmenoa. Kuopiossa käytin jopa ulkoterassillani istuessa, vaikkei se varsinaisesti ulkokäyttöön olekaan. Eivätkä tulleet itikat kiusaamaan. Eikä ollut kallis. Ihan marketeista saa. Suosittelen.
Asioilla on tapana järjestyä
Avatar
JuuliaS
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1652
Liittynyt: 20.12.2015 17:47:07

Re: Fixattu fajanssi ja heinäinen kuunseutu

ViestiKirjoittaja 1970 » 2.7.2019 16:50:19

ONNEA !!

Mahtavaa ja hyvä, että asiat on mallillaan

ja vielä on kaikkea jäljellä, ah ah !

Kesän jatkumåja ja silleen...
Bentsoitta 22.2.17 alkaen ja selkeenä sulhasena since 8.1.19 !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 24242
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 2.7.2019 18:53:20

Kuva

Rusnattu näkymä mun kammarin akkunasta.

Terppa Seiskakypäräinen, ei oo sustakaan mitään kuulunut pitkiin aikoihin!

Mä kattelin männä yönä yhtä sarjaa neljään asti ja sit koitin nukkua. Pyörin siinä unettomana ja viideltä aloitti kukko kiekumisen, jotta ne unet oli sitten siinnä. Raittiinna on tääki päivä sadetta pidelty.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 3.7.2019 18:17:50

Kuva

Mukava yllätys, sillä löysin osan kadottamistani kuvista kameran muistikortilta?!!!!!

Iso haukka käy pyörimässä tilustemme yläpuolella. Arvatenkin kanarouvia pitämässä silmällä. Ei tarvii ihmetellä mikäli joku ilta joku rouvista laskuista puuttuu. Tänään kävin kauppa- ja munienvientireisulla. Tuli siinä juteltua ihmisten kanssa ja kaupan pihassakin juttelin tovin rolaattorimamman kanssa. Mamma olis viihtynyt juttelemassa varmaan pidempäänkin. Jos munia olis vielä ollut, olisin mammallekkin niitä laittanut messiin.

Toiset laittaa kaneille ulkotarhoja. Mä käyn välillä piruuttani antamassa rakennusohjeita hyvällä menestyksellä. Tuli varoitus, että heillä on lähellä irtonaisia esineitä. - Mut ny mä meen antaan lisäohjeita.

Raittiina myös ilta sekä yö vietetään.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 5.7.2019 10:11:35

Kanit muuttivat ulkotarhoihin joissa eleskelevät nyt selvästi tyytyväisinä. Tarhojen rakentajat eivät kyllä tiedä mitään FengSuista. Se on kuulemma aivan sama minkä näköinen rakennelma on kunhan se toimii! - Ei siinnä kyllä silmä lepää. Musta tuntuu, että noi kiusaa mua aivan tahallaan!

Tyttökanit kasvaa hirveää kyytiä, mutta sukukypsiä ne ovat vasta 4:n kk:n päästä. Tytöille hommattu uros on jo 4-vuotias veteraani ja aika iso kooltaan. - Vaikealta kyllä tuntuu ajatella syövänsä moisia eläimiä, mutta lihaa on kyllä saatava.

Lehdistä lukisi mieluusti mitä maailmalla on tapahtunut, mutta näemmä festareiden mahdolliset säätilat sekä vuosikymmenten takaisten missien avio-erot tyyliin "muistatko vielä sen ja sen missin vuodelta yx ja kax".

Näyttää myös kovasti siltä, että toimittajat kirjoittavat vaikka mitä täysin tarkistelematta asioiden totuuspohjaa, riittää kun mölisee vain vallaolevia käsityksiä tai jotain edes sinnepäin, niin juttu kelpaa julkaistavaksi. - Uutiset alkavat olemaan blogikirjoituksia tai kolumneja. Ja niissähän voi kirjoitella aivan mitä hyvänsä kun eivät kulje uutisen nimellä.

Mutta paskaako sillä väliä mitä noissa medioissa lukee, sillä mä onneksi osaan edes englantia sen verran, että voi hakea juttunsa netistä maailmalta.

Ilmastonmuutos on nyt vallalla jokainen päivä. Yhtenäkään päivänä ei ole enää tavallista kesäsäätä. Ilmastossa ei tiemmä ole koskaan maailmanhistoriassa ollut minkäänlaisia vaihteluita! - Varsinkin jos on luvassa sadepäivä, niin sehän on ilman muuta täysin poikkeuksellinen rankkasade, jota sitten ennustuksen mukaan sataa koko seuraavan kymmenen vuoden sademäärä kolmessa tunnissa tai jotain sinnepäin. Sattui säätilassa aivan mitä hyvänsä nykyisin niin se on täysin poikkeuksellista! - Meterologit ja kesätoimittajat pitää hauskaa sorvaillessaan säätiedoituksia. No sehän on mukavaa kun on töissä kivaa!

Äääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääässssssssssssssssssssssssssssssssssssshhhhhhhhhhhhh!
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 5.7.2019 11:51:28

^ Niin, ja säätila ja ilmastohan eivät oikeastaan ole edes sama asia. Jokainen sateenropsaus tai hellepäivä ei tietenkään välttämättä johdu ilmastonmuutoksesta, mutta sään ääri-ilmiöiden yhä tiheämpi toistuvuus ja jatkuvat ennätykset sääilmiöissä todennäköisesti johtuvat.
Esim. se, että Eurooppa kärisee jos toista kesää peräkkäin 40 asteen helteessä, ja Intiassa on mitattu lähelle 50 C lukemia.
Erään ennusteen mukaan Intia saattaa paikoitellen muuttua ihmisille asuinkelvottomaksi. Tavallaan se on sitä hieman ollutkin, sillä helle on siellä korjannut lukuisia kuolonuhreja.

Muita ääri-ilmiöitä ovat hirmumyrskyt, tulvat, ja erityisen runsas veden tulo. Tai ennätyspakkaset talvella, kun maailman kylmyyspiste lähtee siirtyilemään pois tavanomaiselta paikaltaan Pohjoisnavalta. Kyse on siis yhö yleisemmäksi käyvistä ääri-ilmiöistä säässä.
Suomen kaikkien aikojen lämpöennätys on vuodelta 2010. Ennätyskuivuus vuodelta 2006. Pisin hellejakso 2003 ja toiseksi pisin 2018. Kaikki melko lähiaikoina.
Toisaalta me ollaan selvitty hyvin vähällä, ilman pahempia vitsauksia. Edes Eurooppaa vaivanneet tuhoisat maastopalot eivät viime kesänä yltäneet meille asti, vaikka Ruotsiin ylsivät.

Jos uutiset englanniksi kiinnostaa, niin tässä Independent-lehden artikkeli kesäkuun kuumuudesta. "June was hottest ever recorded on Earth, European satellite agency announces".
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 84691.html


Ps. Mutta mikä on se ns. "vallitseva käsitys"? Minusta kaikenlaisia erilaisia käsityksiä on liikkeellä kaiken aikaa, mm. maapallon litteydestä, Jumalan vihasta homoja kohtaan ja siitä että saako pizzaan laittaa ananasta. En näe mitään yhteneväistä vallitsevaa käsitystä nowadays. :idea:
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 5.7.2019 16:52:12

No, sähän olet yks vallitsevien käsitysten stereotyyppi. Kun tänne palstalle jotain erehtyy kirjoittamaan, niin sä vastaat aina noilla itsestäänselvyyksillä, eikä sun kanssas voi keskustelua sen pidemmälle jatkaa. Sillä mun pinnani palaa välittömästi tietynlaiseen typeryyteen. - Mä kerran luin Vihreästä langasta ohjeita kuinka vastaat mikäli keskustelussa törmäät idioottiin, mutta en mä niitä voi noudattaa, koska en mä halua rautalangoista alkaa kaikkee vääntämään, kuten näissä ilmastonmuutosasioissa. - Perehtyisit sinäkin asioihin joskus hieman perusteellisemmin, ennenkuin alat muille saarnaamaan itsestäänselvyyksiä.

Saitko sä jo tähänkin sotkettua vastauksessas litteät maapallot, homot ja kaiken. Vittu, ei puutu kuin Hitlerin hommelit enää, vaik aika paljon tuli aikanaan päästöjä niistä krematoriohommistakin.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 5.7.2019 17:36:34

"June was hottest ever recorded on Earth, European satellite agency announces".

Yes, kuumin kesäkuu sitten vuoden 1880 jälkeen. Silloin kesäkuu oli muutaman asteen viileämpi.

Vaan mitä on tästäkin asiasta uutisointi ollut?

Vadelman ennustuksen mukaan tämä kesä tulee olemaan vielä kuumempi kuin viime kesä. Näin on varmaan ilmastohysteerikot katsoneet kristallipallosta.
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 5.7.2019 17:59:49

helistin kirjoitti:No, sähän olet yks vallitsevien käsitysten stereotyyppi. Kun tänne palstalle jotain erehtyy kirjoittamaan, niin sä vastaat aina noilla itsestäänselvyyksillä, eikä sun kanssas voi keskustelua sen pidemmälle jatkaa.

Kyllä minun kanssani voi keskustella. Olen keskustellut hyvin pitkiä keskusteluja monien kanssa, mutta ehkä kannattaisi katsoa peiliin, osaatko edes keskustella. Muuten kuin solvauksia syytämällä.


helistin kirjoitti:Sillä mun pinnani palaa välittömästi tietynlaiseen typeryyteen. - Mä kerran luin Vihreästä langasta ohjeita kuinka vastaat mikäli keskustelussa törmäät idioottiin, mutta en mä niitä voi noudattaa, koska en mä halua rautalangoista alkaa kaikkee vääntämään, kuten näissä ilmastonmuutosasioissa. - Perehtyisit sinäkin asioihin joskus hieman perusteellisemmin, ennenkuin alat muille saarnaamaan itsestäänselvyyksiä.


Mihin minun nyt pitäisi perehtyä, ja mihin sinä olet perehtyneempi kuin minä? Kerro ihmeessä, jos osaat.
Teikäläisillä on jotenkin niin valikoiva suhtautuminen siihen sananvapauteenkin. Sitä ollaan kovasti mankumassa kun pitäisi saada kylvää rasismia ja törkyä nettiin, mutta sitten kun joku kirjoittaa ihan asiallisen mielipiteen ilman mitään solvauksia, ollaan itkemässä että voi voi ei saa sanoa noin yhyy, kyllä oli typerää ja idiioottimaista kun kirjoitti näkemyksensä.
Siis mikä helvetin vikaa mun kirjotuksessa oli? Oliko siinä idiootti-herjauksia tai typeryyksistä syyttämistä, jotka sinulle on ihan refleksin omaisia? Jos kirjoitan itsestäänselvyksiä, niin minulla on kyllä siihen oikeus.

helistin kirjoitti:Saitko sä jo tähänkin sotkettua vastauksessas litteät maapallot, homot ja kaiken. Vittu, ei puutu kuin Hitlerin hommelit enää, vaik aika paljon tuli aikanaan päästöjä niistä krematoriohommistakin.

Vittua se on juu taas. Sitä kyllä sieltä lentelee kun kanssasi keskustelemaan ryhtyy. Hitler ei ole mikään uhka tänä päivänä, sillä äijä kuoli 74 vuotta sitten. Nykyisin on ihan uudet äijät vallankahvassa samankaltaisin elkein.
Putin sanoo että ilmastonmuutos on länsimaiden salajuoni, Trumppi sanoo että se on kiinalaisten salajuoni. Samaan aikaan tiedemiehet, kuten David Attenborough kertovat ihan oikeita faktoja siitä mitä on meneillään, mutta sehän ei öyhöjä kiinnosta.

Ilmastonmuutosta kun ei voi laittaa maahanmuuttajien syyksi, niin se pitää kiistää.
Viimeksi muokannut vadelmamunkki päivämäärä 5.7.2019 18:53:34, muokattu yhteensä 4 kertaa
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 5.7.2019 18:26:33

helistin kirjoitti:Vadelman ennustuksen mukaan tämä kesä tulee olemaan vielä kuumempi kuin viime kesä. Näin on varmaan ilmastohysteerikot katsoneet kristallipallosta.


Näyttäisi siltä, että hysteerikkoja ovat lähinnä ilmastonmuutosdenialistit, jotka saavat sätkyn aina kun jotain tieteellistä tietoa ilmastonmuutoksesta uutisoidaan. He pitävät ilmastofoorumeja huijauksena, työntävät pään puskaan ja syyttävät salaliittoja varmaan vielä siinä vaiheessa, kun oma perse on tulessa.

Tämän artikkelin mukaan historian 10 kuuminta vuotta koko maapallolla ovat olleet 2016, 2015, 2017, 2018, 2014, 2010, 2005, 2013, 2009 ja 1998. Siis aika lähellä nykyhetkeä kaikki, vaikka mittauksia on suoritettu ainakin 100 vuoden ajan.
https://www.climatecentral.org/gallery/ ... -on-record

Ilmastohysteriää kristallipallostaan tässä uutisoi The Weather Network, joka aavistelee että 2019 saattaa jälleen olla historian kuumin.
"2019 could be the hottest year in human history"
https://www.theweathernetwork.com/news/ ... ino/119355

Kesä on tavallaan ollut jo kuumempi kuin viime kesä, ainakin yksittäisiä lämpötiloja katsoen. AJankohdan paikallisia lämpötilaennätyksiä on rikottu eri puolilla maata, esim. Oulussa 32,2 astetta jo kesäkuun alussa. Ja kesää on vielä jäljellä, kuten laulussa sanotaan. Perinteisesti kovimmat helteet ovat olleet maassamme heinä-elokuussa.

USA Today julkaisu harjoittaa ilmastohysteriää uutisoimalla Euroopasta: "Reports: Climate change worsened Europe's heat wave as globe sizzled to hottest June on record".
https://eu.usatoday.com/story/news/nati ... 628438001/
Business insider puolestaan: 'Hell is coming': Western Europe battles unprecedented heat wave as France records its highest temperature in history" https://www.businessinsider.com/europe- ... ?r=US&IR=T

Mutta katsellaan rauhassa ihan ilman hysterioita, mihin suuntaan tilanne kehittyy. Se parhaiten hikoilee, joka viimeeksi hikoilee. 8)
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 5.7.2019 19:21:47

Kukaan ei tiedä mihin tämä ilmastonmuutos johtaa. Se on aivan selvä asia. Ilmastonmuutos on käynnistynyt ja ihminen ei voi sitä omilla toimillaan pysäyttää. Nyt on ilmasto lämpenemässä ja ihminen ei sille mitään muuta voi kuin pelkästään yrittää hidastaa sitä. - Mutta minulle on turha yrittää syöttää sellaista paskaa, että Suomen mahdolliset toimet pelastaisivat maailman ilmastonmuutokselta. Aika turhia minkäänmoiset ilmastonsuojelulliset toimet täälläkin, mikäli Suomeen otetaan vastaan kuka hyvänsä maahantulija. - Turhoo hommoo moiset toimet.

Edelliseen kirjoitukseesi viitaten: Sekö on nyt sitten näin kun noissa lehdissä niin lukee?
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 5.7.2019 19:38:33

helistin kirjoitti: - Mutta minulle on turha yrittää syöttää sellaista paskaa, että Suomen mahdolliset toimet pelastaisivat maailman ilmastonmuutokselta. Aika turhia minkäänmoiset ilmastonsuojelulliset toimet täälläkin, mikäli Suomeen otetaan vastaan kuka hyvänsä maahantulija. - Turhoo hommoo moiset toimet.


Nyt on niin absurdi aasinsilta maahantulijoihin, että oikein huippaa. Siis maahantulijoiden vastaanottaminenko ne ilmastotoimet mitätöi vai mitä ihmettä? :o Miten maahantulijat edes liittyy asiaan?
Suomen mahdolliset toimet ovat sitä, että Suomi tekee oman osansa, siinä kuin muutkin maat. EU:n panos vaikuttaa jo isossa kuvassa aika paljon, ja Suomi on osa EU:ta. Muut Pohjoismaat eivät ole mitenkään Suomea huonompia ilmastotoimissa, vaan ovat paikoitellen jopa edellä.

Mutta maailmaahan ei saa yrittää pelastaa joidenkin mielestä, koska kaikki pitää saada laittaa paskaksi. Minkään hyvän yrittäminenkin on vain "paskaa" tai mitä suurinta typeryyttä. Pää puskaan ja syytetään vaikkapa muita.
Mutta kuuleppas: jos vaihtoehtoina on maailman parantaminen tai maailman pahentaminen, niin minulle on kyllä selvää kumpaa mieluummin soisin yritettävän. Ehkä sinullekin.


helistin kirjoitti:Edelliseen kirjoitukseesi viitaten: Sekö on nyt sitten näin kun noissa lehdissä niin lukee?

Niin eihän ne mitään MV-lehtiä ole, jonka juttuihin joistakin on mukavaa uskoa. Mutta ne ovat melko luotettavia tieteellisiä artikkeleja sisältäviä julkaisuja, jotka uutisoivat asioista toisistaan riippumatta. Artikkelien sisältö on kuitenkin melko sama.


Ja mitä tulee maahantulijoihin, niin nykyiset maailman pakolaisvirrat ovat pientä siihen verrattuna, mitä tapahtuu jos isoja osia maapallosta muuttuu ihmisille asuinkelvottomaksi. Ajatteleppa vaikka kun miljardi intialaista lähtee vyörymään pois asuinsijoiltaan, jos olosuhteet siellä käy liian tukalaksi.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja helistin » 5.7.2019 20:11:54

No kyllähän varmaan suuria alueita tulee ennemmin tai myöhemmin asuinkelvottomaksi. Ilmastonmuutos jatkuu teki ihminen aivan mitä hyvänsä. Aikataulu vain on epäselvä. Maapallo elää aivan omaa elämäänsä sykliensä mukaan. Ihmisen aika vain on lyhyenläntä.

Voishan joku kaunis päivä vaikka joku tulivuori mössäyttää kunnon tuhkat taivaalle, loppuis ainaski lämpeneminen.

Edelliseen kirjoitukseen viitaten luuletko, että tietoni ovat kotoisin MV-lehdestä.

Vaikka olisi miten luotettava julkaisu, niin pidätkö niitä puolueettoman tiedon julkistajina?
Avatar
helistin
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1044
Liittynyt: 23.3.2019 17:31:38
Ollut raittiina

Re: Fixattu fajanssi

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 6.7.2019 08:59:48

helistin kirjoitti:
Vaikka olisi miten luotettava julkaisu, niin pidätkö niitä puolueettoman tiedon julkistajina?


Jos julkaisuja on tarpeeksi monta ja ne viittaavat useampaan tutkimukseen joiden kaikkien tulokset ovat yhtenevöisiä, voidaan puhua melko luotettavasta tiedosta.

Kaikenhan voi tietysti kyseenalaistaa. Vaikka maapallon muodon, kuulennot, holokaustin, evoluution ja Elviksen kuoleman. Äläkä nyr rupea taas riekkumaan että sotken asioita. Nuo ovat esimerkkejä konkreettisista asioita, joita jotkut ihmiset ihan toden tosissaan kyseenalaistavat myös.

Mitä sinö sitten pidät luotettavana julkaisuna, MV-lehden lisäksi? (jonka hyökkäykset ja sabotaasi Suomea vastaan ilmeisesti ovat hieman hiljenemään päin. Onkohan Putin pistänyt tröllit kilometritehtaalle vaihteeksi : ))).

Iltapäivälehdet eivät toki myöskään ole arvostetuimpia julkaisuja, mutta eiköhän tämä artikkeli pidä paikkansa, koska sen faktat olisi hyvin helppo tarkistaa. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006165223.html
Helteet ovat siis levinneet nyt Alaskaan, ja lnapapiirillä on mitattu 30 asteen lämpötiloja. Tutkijoiden mukaan Alaska lämpenee kaksi kertaa nopeammin kuin maapallon keskilämpötila.


helistin kirjoitti:Maapallo elää aivan omaa elämäänsä sykliensä mukaan. Ihmisen aika vain on lyhyenläntä.

Ihminen siis aiheuttaa itse katastrofin, ja selittää sen sitten niin että "maapallo nyt vaan tolleen sykilensä mukaan vähän niinku menee pilalle". Tuohan suorastaan naurattaisi :lol: ellei vituttaisi. :x
Eläinlajitkin varmaan kuolee sukupuuttoon ihan omia aikojaan, omien sykliensä mukaan, ilman että ihminen asiaan mitenkään vaikuttaa.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa