Olet täällä

Vanhat velat kummittelee

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Keskustelualue tuotetaan yhteistyössä pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin kanssa. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Jeppepoika » 11.9.2019 13:07:57

Moi, olen ollut kaksi vuotta pelaamatta ja tänään tuli pommi "edellisestä elämästä" kun haastemies ilmoitti, että täällä olisi cashbuddy haastanut kaksi vanhaa velkaa käräjille. En muista kyseisiä lainoja, enkä ole saanut mitään perintäkirjeitä mistään ainakaan kahteen vuoteen.

Siis miten pitkään tämä voi jatkua? Jostain vaan ilmestyy velkoja käräjille ilman mitään varoitus vuosien takaa? Peliongelmaisena menetin luottotiedot vuonna 2008, eli kaikki velat on ajalta ennen sitä, eli en voi muistaa mitä velkoja olen ottanut aikoinaan pelihimoissani.

Sain vuosi sitten luottotiedot takaisin. Maksoin 9 vuotta ulosottoon palkastani ja luulin, että olisin nyt kuivilla, mutta vieläkin saa nähtävästi elää pelon vallassa. Tilanne turhauttaa todella paljon. Yhtäkkiä puskista kaadetaan paskat niskaan, pakko maksaa heti monta tonnia tai menee taas luottotiedot. Kaiken kukkuraksi olen juuri nyt työtön, niin aika hankalaa keksiä rahaa jostain. Käytännössä kalliit pikalainat on ainut mahdollisuus. Pelkään, että tartun vanhaan rahan hankinta keinoon eli pelaamiseen ja ajaudun taas peliputkeen.
Jeppepoika
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.9.2019 12:52:44

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja ytrewq » 11.9.2019 13:26:36

Kannattaa alkaa etsimään jostakin noita cashbuddyn velkapapereita ja niitten perintäkirjeitä! Jos perintätoimisto/velan antaja ei lähetä laskuja 3 vuoden välein velka vanhentuu noita laskuja lähettelemällä voi periä velkaa yhteensä 15 vuoden ajan.

Voit yrittää vastustaa velkoja perinnän pitkittämisen vuoksi. Mahdollisesti oikeus puolustaa heikommassa asemassa olevaa velallista kuin perintätoimistoa jos se on aiheellista.
Kirveelle olisi töitä!
ytrewq
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 371
Liittynyt: 1.4.2019 13:30:31

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Jeppepoika » 11.9.2019 14:49:00

ytrewq kirjoitti:Kannattaa alkaa etsimään jostakin noita cashbuddyn velkapapereita ja niitten perintäkirjeitä! Jos perintätoimisto/velan antaja ei lähetä laskuja 3 vuoden välein velka vanhentuu noita laskuja lähettelemällä voi periä velkaa yhteensä 15 vuoden ajan.

Voit yrittää vastustaa velkoja perinnän pitkittämisen vuoksi. Mahdollisesti oikeus puolustaa heikommassa asemassa olevaa velallista kuin perintätoimistoa jos se on aiheellista.


Joo ja nyt vielä jännemmäksi. Tämä cashbuddyn velka lowell perintätoinmistolla ja ne on haastanut käräjille nämä velat. Otin yhteyttä lowellille, niin ne ei tienny koko jutusta mitään. Tämä lowell on vissiin ex lindroff. Tässä pitää oikeesti nyt selvittää, että kustaanko mua silmään.
Jeppepoika
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.9.2019 12:52:44

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Tsempparitar » 11.9.2019 15:40:13

Apua tämä on niin munkin pelko! Yritin pitää tarkkaa kirjaa kaikista veloista tietenkin kun Takuusäätiön kautta hain järjestelylainalle takauksen ja säätiön toimesta tarkka prosessi. Silti pelkään välillä paljonkin sitä että entä jos joku laina on vain yksinkertaisesti unohtunut tai on maksettu liian pieni summa ja nyt kerääntyy korko tms. Ehkä pitäisi tehdä joku varmistelukierros joka paikkaan jossain vaiheessa vielä. Omat lainat kummittelivat tässä taannoin positiivisesti kun sain perintäfirmalta kirjeen että olet maksanut liikaa ja haluaisimme tilinumeron mihin liikasuorituksen palauttaa. :D Laitan kyllä nyt itselleni tämän ylös että käyn kaikki lainat vielä jossain kohtaa läpi.

Tsemppiä! Raportoi miten käy!
Tsempparitar
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 917
Liittynyt: 7.7.2016 20:23:01
Ollut pelaamatta

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Jeppepoika » 12.9.2019 09:10:59

Tsempparitar kirjoitti:Apua tämä on niin munkin pelko! Yritin pitää tarkkaa kirjaa kaikista veloista tietenkin kun Takuusäätiön kautta hain järjestelylainalle takauksen ja säätiön toimesta tarkka prosessi. Silti pelkään välillä paljonkin sitä että entä jos joku laina on vain yksinkertaisesti unohtunut tai on maksettu liian pieni summa ja nyt kerääntyy korko tms. Ehkä pitäisi tehdä joku varmistelukierros joka paikkaan jossain vaiheessa vielä. Omat lainat kummittelivat tässä taannoin positiivisesti kun sain perintäfirmalta kirjeen että olet maksanut liikaa ja haluaisimme tilinumeron mihin liikasuorituksen palauttaa. :D Laitan kyllä nyt itselleni tämän ylös että käyn kaikki lainat vielä jossain kohtaa läpi.

Tsemppiä! Raportoi miten käy!


Itse varmistin Lindorffilta aikoinaan, että kaikki velat on ulosotossa tai muuten maksettu tai sovittu maksusuunnitelma. Lindorff on nähtävästi muuttanut nimensä lowelliksi ja yht'äkkiä ne on jostain keksineet nämä kaksi lainaa, ja pistäneet ne suoraan käräjille ilman mitään varoitusta. Ja siis jännintä tässä on se, että kysyin eilen lowelin aspasta, että mitä velkoja nämä ovat jotka on nyt käräjille, niin aspa ei löytänyt mun sotulla mitään niiden tiedoista. Aivan pirun ahdistava tilanne tämmöinen, että näitä velkoja vaan revitään jostain ja sitten sun pitää tavallisena tallaajana koittaa selvittää, että mistä on kysymys.

Jostain luin netistä, että perintätoimistot tekee tätä tahallaan. Eli jättävät velkoja roikkumaan ja sitten joskus vuosien päästä kokeilevat kepillä jäätä. Mun mielestä tämä tapa on aika aggressiivinen, kun lyödään velat suoraan käräjille ilman mitään varoitusta.
Jeppepoika
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.9.2019 12:52:44

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Mallard » 13.9.2019 09:16:23

Tämä Cashbuddy meni joitakin vuosia sitten nurin. Näin keskusteluketjuja että moni mietti ettei maksa noita velkoja sinne takaisin mutta moni epäili että nämä saattavat palata kummitellemaan myöhemmin. Osa epäili ettei niitä koskaan peritä. Mutta ilmeisesti ovat sitten aktivoituneet perimään takaisin niitä lainaamiaan rahoja. Itselläni sattui olemaan tuolta velkaa mutta maksoin sen pois vaikka firma lopettikin toimintansa. Kolme vuotta on se aika missä pitää huomauttaa velasta kuten tuossa ylhäällä todetaan.

Joo, ja kyllä on roikuttajia noissa perintäyhitöissä ja taannoin läheiselle tapahtui niin että Lindorff laittoi uudelleen ulosottoon laskun joka oli jo maksettu ulosoton kautta kertaallen pois. Siinä syntyi sitten vääntö ulosottomiehelle ja Lindorfille vääntö että se summa on jo kerran maksettu ulosoton kautta. Lopulta Lindorffin oli peräydyttävä koska maksu oli jo suoritettu.
Mallard
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 48
Liittynyt: 12.8.2017 11:40:26

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja pokeri_ja_ruletti » 15.9.2019 11:40:29

Jos firma menee nurin, niin pesän selvittäjältä kestää vuosia käydä saatavat läpi ja laittaa niitä perintään, koska firmalta on aikanaan mennyt hanskat tiskiin. Voi olla jopa laitonta jatkaa toimintojen pyöritystä eli haalia rahaa firmaan, jos se on jo laitettu nurin. Kyllä ne saatavat yleensä sieltä esiin tulevat, koska nykyisin näistä pidetään tarkkaan huolta.
pokeri_ja_ruletti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 107
Liittynyt: 14.3.2017 20:13:53

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja peluriEx » 15.9.2019 14:52:50

Kannattaa olla tarkkana. Kuulostaa kyllä oudolta, ettei aspasta tietoja löytynyt.

Minulla oli yli kolmekymmentä velkojaa, loppuaikoina otin pieniä satasen ja 50 euron vippejä, kun en isompia saannut. Samoin pelotti, että onko joku velka jäänyt roikkumaan... Maksuja oli ihan outoja, meni yli "hyvän perimistavan", mutta en jaksanut lähtee valittaa. Ois ehkä kannattanut.
peluriEx
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: 9.3.2018 14:46:42
Ollut pelaamatta

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Jeppepoika » 23.10.2019 12:34:56

Tälle tapaukselle tuli onnellinen loppu meitsin kannalta. Haastemiehelle oli sattunut virhe. Sillä oli jostain syystä toisen asiakkaan tiedoissa mun puhelinnumero. Kyseessä oli vielä haastemiesten esimies, tosin en tiedä oliko kyseessä joku ohjelmistovirhe vai tämän haastemiesten esimiehen inhimillinen virhe. Se mikä jälkeenpäin mietitytti oli se, että tämä haastemies ei puhelimessa varmistanut henkilöllisyyttä. Mietin vieläkin oliko tämä joku kusetus yritys. Puhelinnumero kuitenkin löytyi käräjien sivuilta ja numerohaku näytti omistajaksi sisäministeriön. Ei kai joku perus kusettaja keijo noita puhelinnumeroita voi mitenkään kloonata millään ohjelmalla niin, että näkyy puhelun vastaanottajalla muuna mitä oikeasti on?

Kaiken kaikkiaan tämä tapaus laittoi meitsin vähän varpailleen ja takaraivoon iski pelko siitä, että näitä vanhoja velkoja ja muuta paskaa voi tulla eteen vielä vuosienkin jälkeen.
Jeppepoika
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.9.2019 12:52:44

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Tsempparitar » 23.10.2019 15:50:28

Tosi hyvä kuulla! Oon itse tosi skeptinen kaikille tällasille ja kieltämättä tuli sellanen fiilis että saiskohan oikeasti jotenkin huijattua soiton tosta numerosta :shock: Ehkä vähän foliohattu-meininkiä, mutta eihän tästä maailmasta tiedä. :D
Tsempparitar
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 917
Liittynyt: 7.7.2016 20:23:01
Ollut pelaamatta

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja vempula91 » 23.10.2019 16:42:47

No teknisesti saattaisikin olla mahdollista, mutta en tiedä onko miten realistista kuitenkaan. Kyllähän noita vääriä tai vanhentuneita numeroita voi pyöriä rekistereissä, joskin luulisi että tällaisien tahojen kohdalla tiedot jaksettaisi tarkistaa yhteydenottoa tehtäessä. Mutta pääasia että kaikki kuitenkin kääntyi parhain päin.
vempula91
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 146
Liittynyt: 14.2.2019 10:41:12
Ollut pelaamatta

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Jokuvaan » 26.10.2019 14:24:56

Perintäyhtiöitä menee konkkaan ja myyvät velkoja toisilleen, ja joukossa on niitäkin yhtiöitä jotka vähät välittää pykälistä.
Kannattaa todellakin olla tarkkana näiden yritysten lähettämien laskujen ja niissä näkyvien summien kanssa.
Jokuvaan
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 202
Liittynyt: 24.9.2019 11:43:20

Re: Vanhat velat kummittelee

ViestiKirjoittaja Pelionneton » 26.10.2019 16:47:21

Laitanpa tähän tuon uutisen, jos joku sattuu joutumaan kyseisten firmojen perinnän kohteeksi.

Haettavat saatavat ovat usein todella vanhoja, vanhimmat jopa vuodelta 2004.
Toimilupansa jo menettäneet perintäyhtiöt Alektum ja Annomen hakevat saataviaan nyt kyseenalaisilla käräjähaasteilla, kertoo Keskisuomalainen. Noin 10 000–12 000 suomalaista on saanut yhtiöltä velkomushaasteen käräjille, arvioivat Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja lakimies Olli-Matti Korhonen lehdelle. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006286431.html
Pelionneton
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 84
Liittynyt: 19.2.2019 18:29:31


Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa