Olet täällä

H-merkintä ja kuljettajan ammatti

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

H-merkintä ja kuljettajan ammatti

ViestiKirjoittaja Poikkitieteentohtori » 13.12.2019 12:57:19

Eli voiko ammattipätevyyttä saada enää ikinä, eli merkinnän vanhennettua, jos tuollainen merkintä on tullut?

Entä mitkä aineet poliisi voi testata tien päällä ja millä perusteella? Täytyykö mitään syytä edes olla? Näkyykö puhallustestissä mikään muu kuin kannabis (ja tietysti alko)?

Viikottais (muttei päivittäis) milloin minkäkin käyttäjänä minulla on se tilanne, että kiinni jääminen saattaisi tuhota melkein koko elämäni, jos en esim. enää koskaan voisi ajaa työkseni. Itseni ja ihan perustavanlaatuisia asioita ihmisen psykologiasta tuntien, silloin minusta luutavasti tulisi iv-päivittäiskäyttäjä ja järjestelmä palvelisi taas tarkoitustaan.

Enkä ikinä ole ajanut yhtään minkään vaikutuksen alaisena, enkä todellakaan tule ajamaan.
Poikkitieteentohtori
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 11
Liittynyt: 29.9.2019 13:06:43

Re: H-merkintä ja kuljettajan ammatti

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 14.12.2019 12:49:47

^ Kortti lähtee kuivumaan määräajaksi, jos kärähtää kännissä tai kamoissa ajamisesta. Joskus tarvitsee käydä ajokorttiseurannassa, ts. huumetesteissä ja/tai maksakokeissa ennen kun saa korttinsa takaisin, mutta ovatpa monet saaneet sen pois hyllyltä ilman ajokorttiseurantaakin. Ihan tapauskohtaista tuo lienee. Kortti voidaan ottaa myös lopullisesti pois, mikäli lääkäri katsoo, että henkilön ajokyky on heikentynyt pysyvästi, mutta tämä liittyy usein muihin terveydellisiin syihin. Saattaa toki olla mahdollista myös jatkuvan ratista kärähtelyn seurauksena, mutta kaiketi sangen harvinaista.

Ajokorttiseurantaan on mahdollista joutua myös, vaikka ei olisi koskaan kärynnyt päihtyneenä ajamisesta, jos terveydenhuoltohenkilöstö tai poliisi katsoo, että henkilö käyttää päihteitä sen verran paljon, että on olemassa suuri riski, että tämä lähtee ajamaan päihtyneenä. Tähän tilanteeseen voi johtaa esim. se, että joutuu usein juoppoputkaan. Siitä en tiedä, kuin paljon tällaista nk. ennaltaehkäisevää ajokorttiseurantaa käytännössä käytetään.

Raskaan kaluston ammattikuljettajia koskevat sitten tiukemmat säännöt, eli ratista kärähtäminen tai ihan laillisen PKV-lääkityksen käyttö on este ammattiajoluvalle. Ns. siviilinähän saa ajella henkilöautoa laillisen PKV-lääkityksen alaisena, jos se ei olennaisesti vaikuta ajokykyyn.

Alkometriin hönkiminen paljastaa ainoastaan veressä olevan alkoholin. Muiden huumeiden/PKV-lääkkeiden pikatestaukseen tien päällä käytetään nk. tikkaria ja jos alustava tulos on positiivinen, niin se varmennetaan tietenkin aina verikokeella. Tuon huumetikkarin käyttö lienee harvinaisempaa, kuin alkometrin, olletikin ihan kustannussyistä, eli sitä ei tyrkytetä nenän alle, ellei ole esim. epämääräisestä ajotavasta johtuvaa syytä epäillä kuskin olevan kamoissa. Alkometriinhän voi joutua puhaltamaan ihan perusratsiassa.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12401
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25


Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa