Olet täällä

Ärsyttävät asiat

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 5.11.2019 05:23:13

Ärsyttää, kun aamu-uniset ihmiset valittelevat, että yhteiskunta on tehty aamuvirkkujen kellon mukaan toimivaksi. No, höpöhöpö. Okei, jos nyt menee nukkumaan aamulla 8.00 ja herää iltapäivällä 16.00, niin silloin on toki vaikeaa päästä kiinni ainakaan mihinkään päivätyöläisen arkeen ja elämään, mutta kun miettii kaikenlaisia harrastuksia ja kulttuuririentoja, niin kyllä ne usein järjestetään sellaiseen aikaan, kun iltauninen olisi jo mielellään nukkumassa tai ainakin iltatoimissaan valmistautumassa petiin. Tietenkin eläkeläisenä voin joustaa tosi paljon ja tehdä ja mennä siihen aikaan, kun mua huvittaa, kun useimpien mestojen aukioloajatkin ovat varsin laajat. Mulla on kuitenkin eräs harrastus, joka ei ole mikään yksilölaji ja josta tykkään niin paljon, etten siitä luovu, vaikka muulle porukalle sopiikin paremmin myöhäisempi ajankohta tulla harkkoihin. Myöskään bändikeikoilla käymisestä en halua tinkiä, vaikka ne minun mittapuullani alkavatkin keskellä yötä. Nykyään kun vielä käyn keikoilla pääasiassa selvinpäin. Kännätessä sillä ei tietenkään ole mitään väliä, mikä vuorokauden aika on, koska en silloin nuku muutenkaan, mutta eipä siinä sitten saa kyllä livemusiikkielämyksestäkään kaikkea irti, kun ympäripäissään koheltaa ja mahdollisesti hukkaa muistinsakin.

En mä sitä tarkoita, että harrastelijateatteritouhun pitäisi alkaa klo. 12.00 ja musakeikkojen klo. 15.00, koska ne on tarkoitettu myös niille päivätöissä käyville tai muille normaaleille ihmisille, eikä pelkästään minulle, mutta tuo hiton aamuvirkkujen maailma -valitus ärsyttää.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Särkynyt Lasienkeli » 7.11.2019 10:59:14

Ihmiset jotka rikkovat Saunan sääntöjä esim. "kysy mitä tahansa seuraavalta" ketjussa.
Särkynyt Lasienkeli
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 34
Liittynyt: 5.11.2019 11:44:49

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 29.11.2019 12:48:19

Puhelinasiakaspalvelijat, jotka mumisevat tai mokeltavat niin epämääräisesti, ettei siitä saa mitään selvää. Ei siellä puhelimessa mikään supersupliikki seuramies tai -neiti tarvitse olla, mutta sen verran ymmärrettävää suomenkieltä pitäisi osata muodostaa, etten luule soittaneeni Hollantiin :roll: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 4.12.2019 06:42:35

Nämä poliitikkojen sairauslomat, joita pitäisi kai kutsua ennemmin häpeälomiksi tmv. Kun ollaan kämmätty sen verran isosti, ettei siitä selviä enää pikkusupliikilla, jäädään oitis sairauslomalle. Viimeisimpänä nyt ex-omistajaohjausministeri Sirpa Paatero, mutta näitä esimerkkejähän riittää vuosien varrelta vaikka kuinka paljon. Muissakin duuneissa mokaillaan, mutta ei se niin mene, että sitten jäädään saikulle murjottelemaan ja piileskelemään pahaa maailmaa. Riippuu tietenkin vähän, mitä on mokannut, mutta saattaapi olla, että joutuu painamaan duunia vain entistä enemmän saadakseen kämminsä korjatuksi ja lunastetuksi asemansa työmaalla takaisin. Jos on niin pahasti mokannut, että tulee kenkää, niin ei siitä seuraa, kuin karenssi ja sitten saa luvan etsiä itselleen uutta työtä, jollei meinaa jäädä ihan sosiaaliturvan varaan elämään pidemmäksikin aikaa.

Tietenkin se on mahdollista, että se iso moka oli se viimeinen korsi, joka katkaisi kamelin selän ja ihmisestä tulee oikeasti työkyvytön, mutta en mä ihan tähän skenaarioon usko jokaisen "mokasin ja saikutan" -poliitikon kohdalla. Kyseessä on kuitenkin usein monissa liemissä keiteltyjä ja varsin hyvin pärjänneitä pitkän linjan poliitikkoja, jotka ovat olleet monesti kiperissä tilanteissa ja tottuneet siihen, että kuraa tulee niskaan ja se nyt on vain ammatinvalintakysymys.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä näissä sairauslomatodistuksissa lukee saikun syynä. "Mokasin ja nyt vituttaa ankarasti" kun ei taida olla mikään pätevä lääketieteellinen diagnoosi. Ei ainakaan tavallisen ihmisen kohdalla.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja hilbert » 4.12.2019 09:26:59

^ Siinä kohtaa ne mokaamisen seuraukset on vastassa myös kadulla, telkassa, radiossa, joka paikassa eikä pelkästään siellä "työpaikalla", missä saattaa lisäksi joutua selittämään kameroiden edessä jotain mitä ei ehdi harkita edes muutamaa minuuttia... Kyllä siellä mokailee muutkin kuin ne jotka on joka asiasta eri mieltä meidän kanssa.
hilbert
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 995
Liittynyt: 28.6.2012 17:07:00

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Harhailija » 7.12.2019 15:16:27

Holhousyhteiskunta ja siihen liittyen lääkärit.
Välillä kun on unettomuutta ja kysyy reseptiä, niin ok tuossa 1x100kpl Imovane.
Sitten vuoden päästä taas sattuu olemaan sama vaiva niin eipä käy koska Alkoholisti.

Sitten taas muutaman kk päästä kysyy uudestaan niin tuossa 1x30 oleppa hyvä.
Ja sit taas x kk kuluttua ei käykään koska Alkoholisti... Siis koittakaa nyt päättää hitto että miten se nyt on.

Vaikka en todistettavasti ole koskaan sekakäyttänyt, niin ei voida silti myöntää reseptiä koska riski. Kyllä se nyt joku vastuu pitäis ihmisellekin jättää mielestäni. Jos on niin hölmö et rohmii kauhakaupalla noita pillereitä ja seuraa hengityslama, niin ihan oma vika mielestäni. Sitäpaitsi kyllä ne oikeat sekakäyttäjät etsii pillerinsä vaikka toisen käyttäjän perseestä, jos tarve iskee :mrgreen:
Harhailija
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 185
Liittynyt: 9.8.2019 19:36:22

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 10.12.2019 03:06:05

^ Ei hengityslama ole benzojen/Z-lääkkeiden ja alkon sekakäytössä se suurin riski. Mahdollista toki, mutta paljon todennäköisempi haittavaikutus on se, että ko. kombosta sekoaa sen verran lahjakkaasti, että siinä voi olla vaaraksi tai ainakin häiriöksi jo muillekin.

Lääkäreiden perustelu sille, että alkoholistille ei mielellään määrätä PKV-ryynejä lienee ensisijaisesti se, että ihminen, joka on taipuvainen addiktoitumaan ja kiskoo tärpättiä isolla kädellä, alkaa myös todennäköisesti väärinkäyttää lääkkeitä, oli alkoholi sitten edelleen kuvioissa tai ei. No, jotkut alkavat ja jotkut eivät, mutta sikäli tyhmää, koska voihan se alkoholisti ryypätäkin ilman, että sitä kukaan pystyy estämään ja pienempi paha benzojen käyttö kuitenkin on, kuin jatkuva dokaaminen noin kokonaisuutta ajatellen.

Winston-84 kirjoitti:Olisi mielenkiintoista tietää, mitä näissä sairauslomatodistuksissa lukee saikun syynä. "Mokasin ja nyt vituttaa ankarasti" kun ei taida olla mikään pätevä lääketieteellinen diagnoosi. Ei ainakaan tavallisen ihmisen kohdalla.


Jos joku merkittävämpi poliitikko on sairauslomalla ihan oikeasta syystä, niin silloin sairausloman syy yleensä kerrotaan hyvinkin avoimesti kaikelle kansalle. Esim. Rinteen sepelvaltimotaudit ja mitä kaikkea sillä nyt olikaan ja Matti Vanhasen sydän- ja munuaisongelmat. Tämä onkin ihan oikein, koska ihmisillä on oikeus tietää, onko noin isossa yhteiskunnallisessa asemassa oleva henkilö kuinka kykeneväinen hoitamaan työnsä. Jonkun rivipoliitikon kohdalla en moista terveystietojen levittelyä pidä tarpeellisena. Kummasti näiden nk. häpeälomien kohdalla saikun syistä ei kerrotakaan mitään, vaikka kuinka iso tekijä ja ministeristason poliitikko olisi kyseessä.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 25.12.2019 01:29:31

Sellaiset kanssa-asiakkaat kaupan kassajonossa, jotka tunkevat ihan iholle kiinni ja alkavat latoa ostoksiaan hihnalle, kuin viimeisessä hädässä heti, kun siihen tulee milli tilaa. Tämä ei liity edes pelkästään ruuhkatilanteisiin, vaan näihin kyllä törmää, vaikka olisimme sillä hetkellä kaupan 2 ainoaa asiakasta sen perässätulijan kanssa. Se hihna ei vedä, eikä homma etene yhtään sen nopeammin, vaikka jyräisi alleen edellä olevan ostokset ja yrittäisi rakentaa omistaan jotakin maailman ennätystornia. Itseasiassa kassatyöntekijän on paljon nopeampaa ja näppärämpää skannata ostokset, kun ne tulevat hihnaa pitkin siistissä rivissä, eikä tarvitse alkaa purkaa hemmetinmoista sumaa ja sekasotkua.

Nykyään toiminkin niin, jos kassalla huohottaa niskaan joku epäilyttävä takatuuppari, että otan seuraava asiakas -palikan uhkaavasti käteeni, mutta lasken sen kassahihnalle vasta siinä vaiheessa, kun omat ostokseni ovat lipuneet jo hyvän matkaa eteenpäin. Sääntö-Suomessa kunnioitaan nykyisin palikkasääntöä sen verran hartaalla herranpelolla, että kukaan ei uskalla laittaa omia ostoksiaan hihnalle ennen kun seuraava asiakas -palikka on laskettu paikoilleen :mrgreen: :lol: .

Edit: Vielä ärsyttävämmän tuosta tilanteesta tekee se, jos tämä perään änkeäjä hymyilee pahoitellen ja hymistelee siinä jotakin "anteeks, kun mä tässä..." Eipä ole mikään pakko tunkea niitä omia ostoksiaan mun ostoksieni päälle, jos se noin omatuntoa riipii ja surettaa. Jos kyseessä on ihan rehdisti antisosiaalinen öykkäri, joka ei paljoa pahoillaan ole tai muista piittaa, eikä edes esitä sellaista, niin vähemmän sellainen ärsyttää, joskaan ei toki millään muotoa kivaa ole sekään.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 3.1.2020 06:32:33

Lihavat ihmiset saavat toki säännöllisesti kuulla kaikenlaista typerää arvostelua ja kuraa tulee niskaan, mutta sellaista pidetään kuitenkin yleisesti ottaen sopimattomana ja tahdittomana käytöksenä edes alkeelliset sosiaaliset taidot omaavien keskuudessa. Sen sijaan laihuuden taivastelu tuntuu olevan yleisesti ihan hyväksyttyä, vaikken mä ymmärrä miten se ensin mainitusta olennaisesti eroaa. Vielä hullumpaa on ihmisten pituuden suureen ääneen ihmettely ja kommentointi, jos kyseessä on huomattavan lyhyt tai pitkä tapaus. Sille asialle nyt ei ainakaan mitään voi. Pitkät ihmiset tätä luultavasti enemmän joutuvat kuulemaan. Toki joku ja varmaan monikin pitkä tai pätkä on ihan sinut pituutensa/lyhyytensä kanssa ja ohittaa nämä kommentit huvittuneella tai neutraalilla olankohautuksella, mutta eihän tuo lähtökohtaisesti ole sen enempää okei, kuin kailottaa suureen ääneen, että onpa sulla komea pottunokka tai silmät harvinaisen lähellä toisiaan.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Harhailija » 9.1.2020 17:13:30

Keskijohdon loppumaton typeryys ja suoranainen ääliömäisyys sekä orwellilainen kaksoiskieli.
Esim logistiikka-alalla eräs yritys keksi että rupeavat kyttäömäön työntekijöitä minuutin tarkkuudella siten, että pitää jokaikiselle asialle keksiä momentti mihin aika on mennyt. Perusteluna että aluavat tehostaa.

No jos tekee monipuolista varastotyötä niin siinä on aika monta asiaa mikä milloinkin hidastaa, häiritsee ja pysäyttää työnteon.
Trukki tiellä, itse trukin tiellä, lava kasattu väärin, vääränlainen lava, tuotteet ei täsmää rahtikirjaan, lava väärässä hyllyssä, lavaa ei voi nostaa kun tippuu jos yrität, kirjanpito sekasin, ei löydy tavaraa onkin ihan muualla mikä pitää sitten vaan muistaa jne ja kaikkia näitä sekasin. Niin johan tuossa menee jo kohtuullinen työaika pelkästään ton työaikakirjanpidon tekemiseen.

Esimiehen pellet ei ymmärrä sitä yksinkertaista asiaa, että aina tulee jotain selvitettävää niin siksi niihin suoritetavoitteisiin ei aina pääse. Sitten ketuttaa vielä enemmän kun se pelle tulee 5 minutiuksi näyttämään että katos kyllä tän homman x voi näin nopeasti tehä. Joo niin voi mutta ku aina tulee jotain selvitettävää tai työ pysähtyy jonkun kiireelluemmän asian takia hetkeksi niin tää on se seikka mitä ne pellet ei ymmärrä.
Harhailija
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 185
Liittynyt: 9.8.2019 19:36:22

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Harhailija » 9.1.2020 17:29:16

Tähän jatkona työturvallisuuden laiminlyönti ja sillä leveily. Eräästä vähän holtittomammasta Aasian maasta olevat työntekijät ylpeili sillä että aikaa säästäkseen nousivat seisomaan trukin piikeille ja toinen kaveri nosti sitten tämän piikkisankarin 3-4 metrin korkeuteen. Sieltä kun tippuu niskoilleen on henki jo täpärällä, mutta kun säästäähän siinä muutaman sekunnin.
Harhailija
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 185
Liittynyt: 9.8.2019 19:36:22

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Harhailija » 11.1.2020 10:18:09

Harhailija kirjoitti:Keskijohdon loppumaton typeryys ja suoranainen ääliömäisyys sekä orwellilainen kaksoiskieli.
Esim logistiikka-alalla eräs yritys keksi että rupeavat kyttäömäön työntekijöitä minuutin tarkkuudella siten, että pitää jokaikiselle asialle keksiä momentti mihin aika on mennyt. Perusteluna että aluavat tehostaa.

No jos tekee monipuolista varastotyötä niin siinä on aika monta asiaa mikä milloinkin hidastaa, häiritsee ja pysäyttää työnteon.
Trukki tiellä, itse trukin tiellä, lava kasattu väärin, vääränlainen lava, tuotteet ei täsmää rahtikirjaan, lava väärässä hyllyssä, lavaa ei voi nostaa kun tippuu jos yrität, kirjanpito sekasin, ei löydy tavaraa onkin ihan muualla mikä pitää sitten vaan muistaa jne ja kaikkia näitä sekasin. Niin johan tuossa menee jo kohtuullinen työaika pelkästään ton työaikakirjanpidon tekemiseen.

Esimiehen pellet ei ymmärrä sitä yksinkertaista asiaa, että aina tulee jotain selvitettävää niin siksi niihin suoritetavoitteisiin ei aina pääse. Sitten ketuttaa vielä enemmän kun se pelle tulee 5 minutiuksi näyttämään että katos kyllä tän homman x voi näin nopeasti tehä. Joo niin voi mutta ku aina tulee jotain selvitettävää tai työ pysähtyy jonkun kiireelluemmän asian takia hetkeksi niin tää on se seikka mitä ne pellet ei ymmärrä.


No joo. Tarkemmin mietittyä onhan se kyllä oikeastaan niin että koiranvirka se pikkupomon osa oikeasti on.
Joutuvat vain toteuttamaan isoherrojen mäöräykset ja veetuilua tulee molemmista sunnasta. Siihen päälle jatkuva stressi ja kuitenkin se palkka ei yleensä ole olennaisesti suurempi kuin suorittavalla tasolla. Isoherrat on sitten asia erikseen, saavat porsastella mielensä mukaan ja heille ei mikään ikinä riitä.

Toisekseen nämä pikkupomot on ihan ok ollu paria poikkeusta lukuunottamatta, ja näissä tapauksissa olen vaan sit vaihtanut työpaikkaa.
Harhailija
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 185
Liittynyt: 9.8.2019 19:36:22

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 30.1.2020 06:26:36

Onkohan tämä meteli tästä uudesta kiinalaisesta koronavirusepidemiasta paisunut nyt vähän turhan suuriin mittasuhteisiin? Maailmanlaajuisia influenssaepidemioita ja uusia flunssaviruksia nyt tulee ja menee vuosittain ja tähän koronavirustautiin on kuollut tähän mennessä jopa "hurjat" vähän reilu 100 ihmistä koko maailmassa ja nekin enimmäkseen vanhuksia tai muuten heikkokuntoisia jostakin perussairaudesta kärsijöitä. Hei haloo! Jokavuotinen kausi-influenssa vaatii pelkästään Suomessa aina 100-200 kuolonuhria(Vanhuksia enimmäkseen, mutta mahtuu siihen joukkoon aina joku nuori ja perusterve ihminenkin) ja Suomessa on sentään "hieman" vähemmän populaa, kuin koko maailmassa. Ei siitäkään asiasta tällaista melua nosteta, eikä tosin tarvitsekaan.

Kannatan toki avointa tiedottamista ja on sitä paljon turhemmista aiheistakin uutisoitu, mutta ei tämän homman nyt tarvitsisi olla etusivun uutinen joka halvatun päivä ja hysterian maailmanlopun tasoa :roll: . No, kai ne raflaavat uutisotsikot jostakin on revittävä, kun tässä ei muka mitään tärkeämpiä asioita olisi :mrgreen: :roll: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja NeuroKipu » 30.1.2020 22:35:54

Sitten iso W ku itse sairastut tuohon voi mieli muuttua.
En pelkää kuolemaa vaan pelkään elämää.
NeuroKipu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3546
Liittynyt: 20.9.2010 12:08:01

Re: Ärsyttävät asiat

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 31.1.2020 07:54:15

^ Ai, sairastun tavalliseen räkätautiin? Sellaisenhan tuo uusi Kiinan koronavirus yleisimmin aiheuttaa ja vieläpä usein perusinfluenssaa lieväoireisemman. Tarttuukin ihan tutkitusti huomattavasti heikommin, kuin muut kausiflunssat tai esim. norovirus. Joo, voin kertoa, että olen jo nyt ihan sitä mieltä, että en halua sairastua flunssaan, koska kipeänä on ikävä olla. Siksipä pelkäänkin enemmän näitä viimeksi mainittuja tartuntoja, koska todennäköisemmin saan sellaisen ja niistä tulee sentään oikeasti kipeäksi.

Nyt on maailmanlaajuisesti päällä myös WHO:n asettamat hätätilat(Vai mikä se virallinen termi on?) mm. poliota, ebolaa ja tuhkarokkoa koskien, eikä niistä tällä tavalla metelöidä, vaikka ovat sentään oikeasti vaarallisia tauteja :roll: . No, tuhkarokosta vähän, mutta ei lainkaan niin pahasti, kuin tästä ah, niin sangen muodikkaasta Kiinan taudista :mrgreen: . En mä noita pelkää, koska tuhkarokkoa ja poliota vastaan rokotussuojani on kunnossa ja ebolaa pidän kohdallani muutoin vain todella epätodennäköisenä.

Jos olisin vainoharhainen(Olenhan mä useinkin, mutta en yleensä tällaisia asioita koskien :mrgreen: ), epäilisin, että tässä on jokin vitun salaliitto taustalla :mrgreen: .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12945
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

EdellinenSeuraava

Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa