Olet täällä

Onko elämässä muuta?

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Uratykinloppu » 30.1.2020 09:35:11

Moikka,

Suositan kyllä vahvasti ottamaan yhteyttä tuonne äitiryhmään, minullakin on kaveri jonka kanssa on käyty näitä juomisasioita yhdessä läpi. Sellaista vertaistukea...

Kohtuukäyttö ei alkoholistilta mielestäni onnistu vaan paluu vanhaan kierteeseen alkaa varsin nopeasti.

Masennusta ja uupumusta ollut itselläkin mutta otin sellaisia helposti saavutettavia arjen tavoitteita itselle joita tein vaikka ei huvittanut. Siitä tuli aina kuitenkin parempi olo. Sitten kun katsoi että vähän päivässä olikkn jo paljon viikossa...

Sen jälkeen toin elämäöni urheilun josta aloin saada hyvää fiilistä ja sisältöä. Lasten harrastuksiin osallistuminen voi olla myös todella hyvä lisä tuohon.

Sen olen oppinut että negatiivinen kierre on vaikea katkaista mutta kun pääsee positiiviseen kierteeseen niin se toimii ihan samalla tavalla, vie mennessään.

Elin myös aika lailla pöivä kerrallaan selviytyen alussa ja nyt asiat näyttävät kolmen kuukauden jälkeen jo ihan erilaisilta. Silti olen vielä matkani alussa mutta iloa alkaa jo saada asioista irti.

Itselle oli elämässä jotenkin peruspalikat sekaisin ja myös se ajoi juomiskierteeseen. Nyt kun olen niitä vähin erin korjaillut niin on päihteettömyyskin helpottunut huomattavasti.
Uratykinloppu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 216
Liittynyt: 4.2.2019 12:31:23
Ollut raittiina

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 1.2.2020 14:59:39

Tänään on vaivannut tylsistymisen tunteiden mukanaan tuoma jano. Kuvitelmat siitä että enköhän jo pystyisi tämän alkoholismin hallitsemaan väijyy välillä mielessä näin kuukauden juomattomuuden jälkeen.
Ajattelen kuinka mukavaa olisi viettää nyt lauantaita viiniä ja kaljaa naukkaillen. Vastapainoksi koitan miettiä minkälainen olisi huominen paniikki yrittää lopettaa juomista ja maanantaiaamu lähteä huonoissa oloissa töihin.
Lueskelen tätä palstaa ja yritän tehdä jotain järkevää ja olla ajattelematta liikaa mitään. Kamala päivä tämä.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Uratykinloppu » 1.2.2020 15:25:12

Mitä enemmän mielessään romantisoi ottamista ja kuvittelee juomistilannetta niin sen herkemmin ratkeaa. Se on pään sisäistä rakentamista uudelle juomisputkelle ja siihen kun sitten päälle rakentelee jonkun keksityn syyn juoda niin...
Uratykinloppu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 216
Liittynyt: 4.2.2019 12:31:23
Ollut raittiina

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Dave2 » 1.2.2020 16:16:01

Muistan hyvin, että kun olin syvästi masentunut niin kovasti oli tuollaisi ajatuksia ja auttoihan se alkoholi hetken mutta sitten oli taas entistä pahempi olo.

Minua auttoi liikunta ja ihmisten seura kun vain sain itseni revittyä liikkeelle. On tutkittu, että reippaalla liikunnalla on parempi vaikutus kuin esim mielialalääkkeillä.

Mutta mistä ja milloin tämä näköalattomuus alkoi ? Tuskin se elämäsi on jatkunut?

Auttaisiko ihan vaan keskustelu?

Mitä tavoitteita sinulla on elämässäsi?
Mitä vähemmän tietoa sen suurempi usko.
Avatar
Dave2
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 349
Liittynyt: 16.4.2018 06:19:58

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 14.2.2020 10:31:31

Juomattomuus jatkuu edelleen. Kohta puolitoista kuukautta takana. Arjessa on edistystä siten, että se menee eteenpäin päihteitä kaipaamatta. Eli sitä harmaata tasaista taaperrusta jossa ei sinänsä ole valittamista, perusasiat kunnossa. Sehän on siis edistystä jo sinänsä että viikolla ei pyöri juominen mielessä. Ongelmana on edelleen nämä viikonloput. Nyt on perjantai ja melkein toivon että olisi jo maanantai. Vapaa-aikana mikään ei tunnu vieläkään miltään kun joutuu olemaan selvinpäin.
Mikään ei varsinaisesti ole huonosti, mitään ei kyllä kiinnosta tavoitellakaan. Ei kai elämän kuulukaan olla mitään jatkuvaa pirskahtelevaa iloa, mutta olen kyllä nyt juuri siinä alussa pelkäämässäni masennuksen ja tylsyyden kuopassa.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 14.2.2020 11:37:36

Koko ajan on tehtävä valintoja. Olet jo valinnut kahdesta vaihtoehdosta raittiuden, mikä on suuren arvostuksen arvoista. Nyt on sitten valittavanasi tyydytkö tylsyyteen ja itsesääliin vai haluatko jotain muuta. Vanha konsti vaanii tilaisuutta ottaa pari lasillista. Uudessa tilanteessa on nyt valittava jotain entisestä poikkeavaa. Jotain tapahtumia siellä kotisi tienoilla järjestetään. Googlesta tai lehdistä niistä on tietoja. Maksullisia tai ilmaisia. Ellei muuta, niin kirjastosta voi hakea kotiin jotakin. Ehkä näin ystävänpäivän merkeissä kahvitella jonkun kanssa.
Nyt riippuu sinusta itsestäsi, mitä teet tylsyyden välttämiseksi ja itseäsi tyydyttävän viikonlopun löytämiseksi. Toivotan rohkeutta toimia oikein!

Yhdessä olemme enemmän
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja imn30 » 15.2.2020 04:39:05

Huono Äiti.

Kiva kun olet palstalla ja kaikkea hyvää sinulle, niin lämpimin terveisin kuin olla ja voi :D
Kaikki raittius lähtee sinusta itsestäsi ja jos olet taipuvainen ottamaan itse asioista selvää niin kokeile A-kiltaa, tai, hei! kokeile olla raittiina ihan oma aloitteisesti ilman nimimerkki Lomapuiston häiritsevää AA-kerho mainontaa, josta on jo ajateltu niin että saako hän maksun AA-Ryhmästä.
Tunnettuahan on etta AA-kerhossa voit muutaman raittiin vuoden jälkeen mennä töihin niiden julkaisemiin lehtiin ja ylipäätänsä organisaatioon ja niin edellepäin ja sitten he kyllä maksavat sinulle kuukausipalkkaa.


Tuossa alla on A-kiltatoiminnan sivut, ja EI minä en ole A-killan toiminnassa enää mukana, enkä saa sieltä rahaa, kukaan ei saa sen enempää kuin AA-kerhon toimitsijatkaan.

Selvästi parempi
A-kiltatoiminta on päihteetöntä, vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja monimuotoisesti toteutettavaa vertaistukitoimintaa päihdeongelmaisille ja päihdetoipujille sekä heidän läheisilleen.

A-killat ovat yhteiseltä arvopohjalta toimivia itsenäisiä yhdistyksiä.

Tervetuloa mukaan toimintaan.


Itse jokainen on paras
imn30
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10.9.2019 19:26:50

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 16.2.2020 13:29:27

imn30 kirjoitti
Tunnettuahan on etta AA-kerhossa voit muutaman raittiin vuoden jälkeen mennä töihin niiden julkaisemiin lehtiin ja ylipäätänsä organisaatioon ja niin edellepäin ja sitten he kyllä maksavat sinulle kuukausipalkkaa.

Kommentoin tätä tekstiä sanalla fake news.
Totta on kuitenkin, että muutaman vuoden, jopa muutaman vuosikymmenen raittiina olleita alkoholisteja on AA:n voimapiirissä. Totta on sekin, että AA julkaisee Ratkaisu-nimistä lehteä 10 kertaa vuodessa. Sitä voi tilata kuka tahansa. 12 kertaa vuodessa toimitetaan jäsenille tarkoitettua Tiedotuksia.

Sinulle "Huono äiti" imn30 lupailee tulevaisuudessa kuukausipalkkaista lehti- tai muuta työtä. Ehkä hän näkee tulevaisuuteesi ja saattaa hyvinkin olla oikeassa.
Minäkin voin luvata sinulle jotain hyvin tärkeää ja konkreettista: et tule tänään humalaan, kunhan et ota ensimmäistä ryyppyä.

Ensimmäiset asiat ensiksi
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 22.2.2020 08:26:18

Selvillä vesillä seilataan edelleen. Viikonloppuina välillä masentaa mutta välillä selvänä olo tuo myös iloa. Lomapuistolle kiitos sanoistasi joissa viittasit itsesäälissäni piehtaroimiseen. Se oli tarvitsemani "slap on the face", tottahan on että itse vaikutan omaan kurjuuteeni tai siihen että elämässä olisi muutakin kuin vain juominen.
Masennushetket on kuitenkin ahdistavia koska niihin vaipuessa ei edes halua mitään muuta. Masennushetkissä mikään vaan ei tunnu miltään ja siksi haluaisi juoda. Ei halua edes yrittää nousta sieltä masennuksen suosta kun ei vaan huvita.Ehkä joku tunnistaa kuvaamani tilanteen. Odottelen ja katselen auttaisiko ajan kuluminen ja pitempi raittius masennushetkien vähenemiseen.
Lomapuiston naamaläpsystä johtuen olen nyt kuitenkin aloittanut laihdutuksen ja pakottautunut muutamiin tilaisuuksiin mukaan. Tältä palstalta luin liikunnan auttavan ja suunnittelen jonkun lajin säännöllistä aloittamista, vaikka vain kävelyn. Erilaisia ryhmiä pitänee myös harkita. Kohta 2kk juomatta.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 22.2.2020 09:01:27

Tältä palstalta luin liikunnan auttavan ja suunnittelen jonkun lajin säännöllistä aloittamista, vaikka vain kävelyn. Erilaisia ryhmiä pitänee myös harkita. Kohta 2kk juomatta.


Hei, 2 kuukautta raittiutta on hieno juttu! Kävely omaan tahtiin ilman suorituspaineita on mielialaa keventävää, ihan lääketieteen tutkimustenkin mukaa. Se on minunkin lajini, niin kuin tässä ketjussa Dave2 kertoi myös. Toisinaan yhdistän kävelylenkkiin palaverissa käynnin. Silloin voi nauttia hyvästä seurasta, jakaa kolemuksiaan ja juoda pari kupposta kahvia tai iltateen.
Raitis päivä on alkoholistille aina täyden kiitoksen aihe.

Yhdessä olemme enemmän
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja imn30 » 23.2.2020 03:27:01

Huono äiti kirjoitti:Selvillä vesillä seilataan edelleen. Viikonloppuina välillä masentaa mutta välillä selvänä olo tuo myös iloa. Lomapuistolle kiitos sanoistasi joissa viittasit itsesäälissäni piehtaroimiseen. Se oli tarvitsemani "slap on the face", tottahan on että itse vaikutan omaan kurjuuteeni tai siihen että elämässä olisi muutakin kuin vain juominen.
Masennushetket on kuitenkin ahdistavia koska niihin vaipuessa ei edes halua mitään muuta. Masennushetkissä mikään vaan ei tunnu miltään ja siksi haluaisi juoda. Ei halua edes yrittää nousta sieltä masennuksen suosta kun ei vaan huvita.Ehkä joku tunnistaa kuvaamani tilanteen. Odottelen ja katselen auttaisiko ajan kuluminen ja pitempi raittius masennushetkien vähenemiseen.
Lomapuiston naamaläpsystä johtuen olen nyt kuitenkin aloittanut laihdutuksen ja pakottautunut muutamiin tilaisuuksiin mukaan. Tältä palstalta luin liikunnan auttavan ja suunnittelen jonkun lajin säännöllistä aloittamista, vaikka vain kävelyn. Erilaisia ryhmiä pitänee myös harkita. Kohta 2kk juomatta.


Moi
Koklaa näitä paikkoja jos on lähistöllä ilman mitään ennakkoluuloja ja ankeita askelia -Hei pysy selvinpäin :D

http://raitis.fi/

http://raitis.fi/
imn30
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10.9.2019 19:26:50

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja imn30 » 23.2.2020 03:39:00

lomapuisto kirjoitti:imn30 kirjoitti
Tunnettuahan on etta AA-kerhossa voit muutaman raittiin vuoden jälkeen mennä töihin niiden julkaisemiin lehtiin ja ylipäätänsä organisaatioon ja niin edellepäin ja sitten he kyllä maksavat sinulle kuukausipalkkaa.

Kommentoin tätä tekstiä sanalla fake news.
Totta on kuitenkin, että muutaman vuoden, jopa muutaman vuosikymmenen raittiina olleita alkoholisteja on AA:n voimapiirissä. Totta on sekin, että AA julkaisee Ratkaisu-nimistä lehteä 10 kertaa vuodessa. Sitä voi tilata kuka tahansa. 12 kertaa vuodessa toimitetaan jäsenille tarkoitettua Tiedotuksia.

Sinulle "Huono äiti" imn30 lupailee tulevaisuudessa kuukausipalkkaista lehti- tai muuta työtä. Ehkä hän näkee tulevaisuuteesi ja saattaa hyvinkin olla oikeassa.
Minäkin voin luvata sinulle jotain hyvin tärkeää ja konkreettista: et tule tänään humalaan, kunhan et ota ensimmäistä ryyppyä.

Ensimmäiset asiat ensiksi


Tätä valhetta on pakko kommentoida, sillä se mitä kerroin ei ole fake news.
Jos haluat AA laisena päästä esimerkiksi ratkaisu-lehteen toimittajaksi tai taustatyöntekijäksi niin kyllä siinä on omat sääntönsä ja se menee niin että sinun täytyy olla viisi (5) vuotta raittiina ja kyllä ne maksavat sinulle jonkinlaista palkkaa, koska kyseessä on kokopäivätyö lehden tekemisessä, eli ne jotka sitä Ratkaisu-lehteä toimittavat ovat kyllä raittiina ja yllätys, yllätys, on siellä lehden toimituksessa töissä myös ihmisiä jotka eivät ole alkoholisteja, vaan ihan lehden toimittamiseen kykeneviä ihmisiä, juuri niitä taustatyöntekijöitä joilla on lehti-alan taustaa, tottakai.

puhutaan totuutta
imn30
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10.9.2019 19:26:50

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 23.2.2020 14:11:45

Hei imn30!

Sinulla tuntuu olevan tavalliselta aa-rivijäseneltä ulottumattomissa olevaa sisäpiiritietoa.!?

Ensimmäiset asiat ensiksi
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3429
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 6.3.2020 07:44:03

Kolmas selvä kuukausi on meneillään ja lähtötilanteeseen nähden on jo tässä ajassa tapahtunut hurja muutos. Olen päässyt elämään jo pari vkoa ilman minkäänlaisia masennusoireita. Niitä varmasti vielä tulee, mutta tämä masentamaton ajanjakso on ollut kuin hengähdystauko.
Olen saanut viettää useita päiviä niin ettei juomattomuus ole tuntunut miltään. Huh huh, jos "tavalliset" ihmiset elää näin niin sitä kannattaa kyllä tavoitella!
Yhä pitenevä raittiusjakso tuo voimaa. Tsemppiä kaltaisilleni, ajan kuluminen lisää voimia!
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja lutunen » 6.3.2020 10:03:26

Huono äiti kirjoitti:Olen saanut viettää useita päiviä niin ettei juomattomuus ole tuntunut miltään. Huh huh, jos "tavalliset" ihmiset elää näin niin sitä kannattaa kyllä tavoitella!
Yhä pitenevä raittiusjakso tuo voimaa. Tsemppiä kaltaisilleni, ajan kuluminen lisää voimia!


Eräänä päivänä huomaat että juomisen ajattelusta on niin kauan ettet tiedä kuinka kauan. Tiedät että se on ohi ja toisenlainen elämä jatkuu. Kuin maailma olisi muuttunut kun itse on muuttunut. Alkoholiongelma on vain jonkun muun ongelma. Maailma on kaunis.
lutunen
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 14.12.2014 14:01:47

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa