Olet täällä

raitistuvan alkoholistin vaimo

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja 0132 » 26.11.2018 23:49:04

:(
Viimeksi muokannut 0132 päivämäärä 4.12.2018 23:15:20, muokattu yhteensä 1 kerran
Rinkka, teltta ja kahvipannu!
Avatar
0132
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2226
Liittynyt: 7.1.2018 04:44:22
Ollut raittiina

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja Vieraammaksi54 » 27.11.2018 17:59:59

Nykyään on jo sentään yhteiskunnassa varoja joilla autetaan pulaan joutuneita: muuttoavustus, sosiaalihuolto, ilmainen lasten päivähoito, terapiaa jne..
Mutta varmaan on niin että ei se ole mihinkään näköjään muuttunut yli 40 vuodessa. Edelleenkin on yhtä vaikeaa erota ja jättää se juova puoliso, hakkaava puoliso, mikä lie väärin tekijä. Miksi se on vaikeaa?
Kun sitä uskoo ja näkee toisen ihmisen kuoren taakse että siellä on aito oikea lämmin ihminen, sairaus vain on pimentänyt järjen ja käytöksen. Muttei kukaan parane sillä että antaa itseänsä hyväksi käyttää tai hakkauttaa. Pois siitä on lähdettävä eikä enää mennä lähelle, ei jäädä kuuntelemaan mielistelyä. Yrittäähän se katua ja puhua, mutta ilman hoitoa ei parane, muuttuu vain pahemmaksi kun omatunto paatuu.
Ikävä kyllä minulla on lapsenlapsi, josta saa olla huolissaan, tai yritän karistaa sen tunteen pois. ja säälin, se onkin vaikeaa, miten voi olla säälimättä ihmistä joka tuhoaa itseään väärällä käytöksellä, eikä usko ketään tai mitään. Yritin irtiottoa rakkaudella. En osaa. Jos meinaan pitää itseni järjissäni ja muutenkin elää ilman pelkoa tai jännittämistä niin ainoa vaihtoehto on välien poikki laittaminen. Ei enää tavata. Sen päätöksen tein. Ihan hänen takiaan ja itseni.
Vieraammaksi54
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 34
Liittynyt: 3.11.2018 08:24:24

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja Mickan » 3.9.2019 21:43:03

ajelehdin tänne googlaillessani kaikenlaista. paljon on tapahtunut. mies ei enää asu täällä. keväällä oli minnesota-tyyppisessä hoidossa, mutta ei paria viikkoa kauempaa. sen jälkeen päätyi psykiatriselle ja todettiin kaksisuuntainen. lääkityksen aloittamisen jälkeen oli varmaan parin kuukauden raitis jakso. ja tuntui olevan ihan eri ihminen. sitten retkahti pari kertaa. päätyi sairaalan lähes psykoosissa. me olimme muualla kun joi.

mies pelästyi itsekin näitä kohtauksia. ja oli sitä mieltä ettei ole turvallista asua saman katon alla. nyt näemme ehkä kerran viikossa.

kipuilee ettei osaa olla lapselleen isä. ei juo isoja määriä. kuulen äänestä jos on juonut. mutta ilmeisesti ottaa vähintään yhden päivässä duunin jälkeen. on (kuulemma) menossa kuntoutukseen vielä tänä syksynä. hyvä juttu jos menee.

lääkitys on tuore ja maanisen kauden jälkeen tulee pitkä ja syvä masennus.

menen päivä kerrallaan ja yritän tukea mahdollisimman paljon. elättelemme molemmat toiveita, että voisimme vielä kaikki asua saman katon alla.

oma arki on kotiäidin arkea.
semmoista tänne.
Mickan
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 18
Liittynyt: 16.9.2015 17:06:39

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja Justj » 30.11.2019 20:33:06

Et siis vieläkään usko? Jos palaat juopon kanssa yhteen, lapsi pitää antaa pois. Lapsen elämää ette pilaa! Mikä tuossa on niin ihanaa ettet ajattele lastasi? Lapsi ei voi päättää missä asuu, on vanhempien armoilla. Miehesi itse on valinnut viinan yhteisen elämänne sijaan. Ei auta mikään, viina vie.
Justj
 

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja Mickan ei kirj » 14.12.2019 18:52:01

Justj kirjoitti:Et siis vieläkään usko? Jos palaat juopon kanssa yhteen, lapsi pitää antaa pois. Lapsen elämää ette pilaa! Mikä tuossa on niin ihanaa ettet ajattele lastasi? Lapsi ei voi päättää missä asuu, on vanhempien armoilla. Miehesi itse on valinnut viinan yhteisen elämänne sijaan. Ei auta mikään, viina vie.


Onko paha olla?
Mickan ei kirj
 

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja Justj » 14.5.2020 21:24:56

Mickan ei kirj kirjoitti:
Justj kirjoitti:Et siis vieläkään usko? Jos palaat juopon kanssa yhteen, lapsi pitää antaa pois. Lapsen elämää ette pilaa! Mikä tuossa on niin ihanaa ettet ajattele lastasi? Lapsi ei voi päättää missä asuu, on vanhempien armoilla. Miehesi itse on valinnut viinan yhteisen elämänne sijaan. Ei auta mikään, viina vie.


Onko paha olla?


Ei ole. Onko sulla? Itse voin hyvin, tiedän vain mistä puhun entisenä päihderiippuvaisena. Jonka lapsi oli kaksi vuotta sijoituksessa. Tottakai lapsi pitää ottaa semmoisesta perheestä pois jossa edes toisella aikuisista on päihdeongelma.
Justj
 

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.10.2020 15:08:34

Hei Mickan, miten siellä menee? Toivon, että asiat olisivat kääntyneet parempaan suuntaan, tavalla tai toisellan, yksin tai yhdessä. Kaikkea hyvää ja jaksamista. Ero ei ole koskaan yksinkertainen, etenkään jos siihen liittyy päihteet. Häpeä siitä, että on päätynyt tilanteeseen, on suuri ja eristää ihmisen. Itselläni on taustalla yksi väkivaltainen suhde, josta poispääsy oli todella vaikeaa.. Kaiken sen manipuloinninhan näkee vasta kun on päässyt etäälle. Toivottavasti olet turvassa ja elämä jatkuu.
Vieras
 

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja mickan ei kirj » 23.4.2021 12:14:19

Hei,
kiitos kysymästä. Lapseni on aloittanut päivähoidossa ja itse olen opintovapaalla. Valmistun kesäkuussa vihdoinkin (opinnot jäivät aikanaan kesken). Lapsen isä on saanut bipolaari-diagnoosin ja se helpottanut hänen elämäänsä. Emme asu yhdessä (koska alkoholi), mutta hän on lapsensa elämässä aktiivisesti.
Raitistunut hän ei ole. Takana lyhyitä juomattomia jaksoja, mutta halua varsinaiseen absolutismiin ei ole löytynyt. En enää jaksa vaivata asialla päätäni, sillä oma terveys ei kestä jatkuvaa stressaamista. Olemme kuitenkin hyvissä väleissä, vaikka emme asu yhdessä. Minun tärkein tehtäväni on pitää lapseni turvassa.

Olen huomannut viranomaisten puolelta (kuten täälläkin) leimaamista. Eli kun toinen vanhempi juo, niin oletetaan toisenkin juovan. Itse jätin alkoholin jo ennen kuin tulin raskaaksi. En pitänyt enää siitä miltä krapulat tuntuivat. Enkä ole kaivannut sitä elämääni. Huomaan kyllä olevani varpaillani kun joku läheinen ihminen juo. Sitä tulee alkoholistin kanssa herkäksi näihin asioihin. Mutta kaikille jotka olivat huolissaan minusta tai lapsestani, niin meillä menee hyvin, kiitos vaan!
mickan ei kirj
 

Re: raitistuvan alkoholistin vaimo

ViestiKirjoittaja mickan ei kirj » 23.4.2021 12:18:02

Mickan kirjoitti:ajelehdin tänne googlaillessani kaikenlaista. paljon on tapahtunut. mies ei enää asu täällä. keväällä oli minnesota-tyyppisessä hoidossa, mutta ei paria viikkoa kauempaa. sen jälkeen päätyi psykiatriselle ja todettiin kaksisuuntainen. lääkityksen aloittamisen jälkeen oli varmaan parin kuukauden raitis jakso. ja tuntui olevan ihan eri ihminen. sitten retkahti pari kertaa. päätyi sairaalan lähes psykoosissa. me olimme muualla kun joi.


Psykoosi olikin epileptinen kohtaus. Sai diagnoosin ja lääkityksen siihen.
mickan ei kirj
 

Edellinen

Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa