Olet täällä

Onko elämässä muuta?

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 6.3.2020 16:35:04

Kiitos viestistä Lutunen. Nyt on tosiaan semmoinen vaihe menossa että uskon voivani joskus saavuttaa kuvaamasi kaltaisen tilan. Siihen on varmasti vielä matkaa, mutta uskon sen voivan olla mahdollista!
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 18.3.2020 14:59:31

Kolmas raitis kuukausi on menossa loppua kohti. Selvänä oleminen on näinkin nopeasti muuttunut jo aika arkiseksi olotilaksi eikä tunnu enää niin ihmeelliseltä kuin alkuun. Ymmärrän niitä jotka alkaa kolmen kuukauden raittiuden jälkeen juomaan. Itsevarmuus on sen verran kohonnut että tässä kohtaa on helppo kuvitella kohtuukäytön olevan mahdollista.
Tähtään itse tällä hetkellä vuoden raittiuteen, joten eipä tarvi vaivata päätä kohtuukäyttö ajatuksilla tässä kohtaa, etenkin kun juominen edelleen vetää puoleensa.
Päivä päivältä kuitenkin raittius helpompaa. Niille jotka ei ole vielä raittiutta yrittänyt niin suosittelen kokeilemaan.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 28.3.2020 09:17:59

Korona tilanne on vakava ja kurja juttu. Oman raittiuden tukemiseen se kuitenkin sopii nyt hyvin. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut siitä että arki on lähtenyt sujumaan raittiina. Elämän kotona missä muutenkin työskentelen paljon etänä, miellän jo helposti raittiiksi. Eli siitä on jo kolmessa juomattomassa kuukaudessa muodostunut uusi normaali.
En voi kuitenkaan vielä kuvitella miten voisin saada iloa sosiaalisen elämän vietosta ilman alkoholia. Tässä suhteessa olen täysin lähtötilanteessa, elämässä ei siis ole oikeastaan mitään muuta kuin pelkkä työ. Tosin mikäpä siinä tänä aikana kun ollaan kotiin teljettynä ja olen siinä suhteessa onnellisessa asemassa että saan pitää vielä työni ja hoitaa sitä etänä..
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 26.4.2020 18:29:51

Neljäs raitis kuukauteni lähentelee loppuaan. Tilassani ei toistaiseksi ole tapahtunut kehitystä. Arki sujuu juomatta, se tuntuu jo normaalilta olla selvinpäin. Silti elämä on tavallaan harmaata ja mielessä on hyvässä muistissa miten sitä olen käytännössä koko aikuisikäni värittänyt, eli juominen. Olen saanut hyviä neuvoja tältä palstalta, esim. sen vinkin ettei pidä mielessä romantisoida juoma-aikoja, niin olen pyrkinyt tekemään, eli muistamaan realistisesti mikä on tilanteeni alkon suhteen. Silti juomattomuus on jättänyt jälkeensä jollakin lailla tyhjän tunteen. Nyt tähtään vahvasti raittiiseen puoleen vuoteen ja yritän luottaa siihen että tulee myös parempia aikoja. Voimia kaikille kaltaisilleni jotka kamppailee riippuvuuttaan vastaan.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 1.5.2020 09:26:33

Nyt on täynnä 4kk selvin päin. Edellisen kirjoituksen aikoihin selkeästi janotti, nyt taas ei. Tällä hetkellä olen niiiin iloinen ettei tarvi notkua vappua kännissä, vaan ulkona on ihana ilma ja paljon mukavaa tekemistä. Kai se on ihan normaalia että välillä on edellisen viestin kaltaisia harmaita oloja, oli sitten alkoholisti tai ei. Mutta raittiina mennään. Hyvä minä, hyvä te kaltaiseni raittiina pysyvät, tsemppiä te elämänmuutosta toivovat!
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja JuuliaS » 1.5.2020 11:46:33

Onnittelut neljästä kuukaudesta. :D
Se on iso saavutus. Kertoo paljon asenteen muutoksesta tuo, että olet iloinen kun ei vappuna tarvitse juoda.

En ole seurannut ketjuasi säännöllisesti, enkä tiedä minkälaisia neuvoja olet saanut. Mutta tuohon "viina ikävään" annettu ohje, ettet romantisoisi juoma-aikoja, se on hyvä. Kaikessa menneessä aika kultaa muistot ja helposti unohtaa alkoholin kohdalla ne huonot ja kipeät kokemukset jotka olisivat ilman alkoholia kokonaan jääneet pois.

Niitä huonoja hetkiäkään ei kannata jatkuvasti muistella ja kiusata niillä itseään. Oletko aloittanut mitään uutta alkoholin tilalle? Sellaista josta olet aina haavelillut mutta jolle ei ole löytynyt aikaa kun on pitänyt juoda. Tämä korona-aika tietysti rajoittaa kaiken uuden aloittamista, mutta jos suuntaisit jo ajatuksesi uuteen ja mahdollisuuksien mukaan valmistelisit tilannetta. Vetäisit paksulla mustalla tussilla viivan menneisyyden yli ja aloittaisit ihan alusta.

Voi olla että olet jo paljon tehnyt, minun pitää varmaan lukea ketjusi kokonaan. Mutta hyvin olet pärjännyt. Vielä kerran onnittelut ja tsemppiä jatkoon. Sinä pystyt tähän.
Asioilla on tapana järjestyä
Avatar
JuuliaS
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1626
Liittynyt: 20.12.2015 17:47:07

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Kuuskyt » 7.5.2020 17:12:56

En ole lukenut sanaakaan siitä, mitä olet kirjoittanut, mutta otsikkosi on mun tarinani. Hakeuduin syksyllä -19 päihdehuoltoon ja jossain vaiheessa päihdeterapeutti kysyi että juot, koska ei ole muutakaan? Itkusta ei meinannut tulla loppua.

Olen alkoholisti, koska ei ole muutakaan. Olen toipuva alkoholisti, koska on jo muuta. On löydettävä se muu, muuten alkoholiin tukahtuu.

Mikä sun elämääsi kantaa, alkoholitta?

Luen juttujasi myöhemmin, halusin vaan reagoida heti, on niin hyvä otsikko.
Kuuskyt
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 45
Liittynyt: 16.4.2020 09:51:01

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 24.5.2020 06:44:58

Kohta juomatta 5kk:tta. Juomattomuudesta on tullut näinkin lyhyessä ajassa niin arkista että tässä vaiheessa viikonloputkin ottaa jo vastaan selvinpäin ilman suurempia mielessä käytäviä jaakobin paineja. Jossakin vaiheessa ajatus lomasta ryyppäämättä tuntui mahdottomalta. Nyt en pelkäö kesäloman tuloa. Tiedän kyllä selviäväni siitä juomatta kuten tähänkin asti. Olenhan vakaasti päättänyt pysyä selvänä vuoden. Toisille toimii päivä kerrallaan -ajatus. Minulle on nyt toistaiseksi toiminut tämä ajatus vuoden raittiudesta, halu nähdä voisiko raittius tuoda elämään muuta kun sille antaa tarpeeksi aikaa. Vain vuosi, siinähän on vain yksi talvi, yksi kevät jne. Kyllähän sen verran pitää kestää.
Ja kestäähän tämän, uskon että tämä raitis vuosi kyllä toteutuu, sen jälkeistä aikaa en murehdi nyt, vaan keskityn tähän vuoteen.
Nyt viiden kuukauden kohdalla tosiaan arki toimii, mutta mieli ei ole unohtanut. Edelleen juomattomuus on liian usein tunne siitä että jää jostain paitsi. Että elämässä ei ole enää mitään muuta kuin arki. Olen kyllä yrittänyt täyttää sitä monilla iloa tuovilla asioilla, mutta nyt vielä taka-alalla on myös juomattomuuden jälkeensä jättämä haikeus. Ei aina, ei joka päivä mutta siellä se on.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja hauras » 15.6.2020 22:23:13

Hei!

Miten on mennyt nyt? Voi miten sitä toivoisi, että voisi antaa toisille päiviä, että vikasta juomakerrasta olisi enemmän aikaa, mutta eipä sitä voi kukaan elää muuta kuin tämän yhden päivän kerrallaan. Ja sitäpaitsi jokaisen pitää kuitenkin itse käydä kaikki tunteet läpi itse.

Olen itse miettinyt välillä että miten sitä on raaskinut tuhlata päiviä ryyppäämiseen, kun on niin kauheasti kaikkea muutakin mitä tehdä. Tällä hetkellä olen koukuttunut AA- ja ACA-nettiryhmiin, metsäkävelyihin ja live stream-keikkoihin ja teattereihin. Muistan silti sen alkuvaiheen, jolloin kaikki tuntui teeskentelyltä. Ja tottakai edelleen tulee päiviä, jolloin mikään ei maistu miltään.

Toivottavasti olet löytänyt mielekästä ajanvietettä itsellesi.

Ja tervetuloa AAhan katsomaan että millaista siellä on. Ainakin itse olen löytänyt muutaman nettiryhmä, missä on paljon naisia eikä tosiaankaan vain 50 vuotta selvin päin olleita miehiä, kuten täällä jossain ketjussa väitetään. Ja ihanaa kun heillekin on ryhmänsä. 50 vuotta selvin päin olleet miehet on tärkeitä myös.

Joo. Juuri tänään kun on tosiaan se vuosi ja 9 kuukautta raittiutta takana, oli hetkellisesti sellainen olo että voi kun pääsisi ÄKKIÄ pois tästä ahdistuneesta olosta. Siihen tunteeseen olen juonut. Onneksi ei tarvinnut kuitenkaan vaan soitin yhdelle ihmiselle. Se on kyllä huojentavaa kun saa puhua jollekin.

Tsemppiä sinne!
hauras
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 407
Liittynyt: 21.1.2015 02:59:37

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 20.6.2020 18:38:55

Kiitos Hauras kirjoituksestasi. Se ilahdutti minua paljon. Pelkkä huomio ja kuulumisten kysely tuntuu mukavalta. Rohkaisevalta kuulistaa myös viestistäsi huokuva muistutus siitä että pitempiaikainen raittius tulee kantamaan hedelmää.
Tunnistan niin hyvin tuon tunteen siitä että selvinpäin ollessa tuntuu kaikessa teeskentelyn makua. Kuitenkin lähestyvä puolen vuoden raittiuteni väläyttää ajoittain myös sen toisen puolen, eli raittiuden tuoman onnen. Nyt on juhannus ja olen vilpittömästi iloinen saadessani viettää sen selvinpäin. Varmaan tulee taas niitä päiviä että janottaa ja riivaa tunne siitä että ilman alkoa ei ole aitoa iloa ja kanssakäymistä muiden kanssa. Mutta tulee myös lisää tämän kaltaisia päiviä; ei krapulaa ja selvinpäin olo tuntuu oikealta.
Hyvää juhannusta kaikille palstalla!
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 28.7.2020 07:17:41

Kohta seitsemän kuukautta raittiutta takana. Olotilassa ei ole tapahtunut mainittavaa muutosta kuukauden takaiseen. Edelleen vapaa-aika on tavallaan merkityksetöntä. Elämä on ikäänkuin pelkkää arkea ilman varsinaisesti mitään mitä erityisesti odottaisi. Edes suunniteltu lomamatka ei aiheuta samanlaista kihelmöivää odotuksen tuntua kuin juomisen odottaminen aikaisemmin. Toisaalta juomattomuus on jo helppoa. Loma on mennyt ilman mitään ongelmia, juomattomuus on jo tapa. Krapulattomat päivät ihastuttaa edelleen ja paino on tippunut lähemmäs 10kg. Mikä on saattanut minut tähän pisteeseen; tämä palsta ja välillä vain katselen kuvia instassa #soberlife. Vertaistuella on ihmeellinen voima vaika se olisi vain tätä netin kasvotonta vertaistukea. Jatketaan raittiutta.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Huono äiti » 29.8.2020 06:13:52

Kohta 8kk raittiutta takana. Edelliseen kirjoitukseeni nähden kuukaudessa on tapahtunut jälleen pieni edistysaskel. Olen nimittäin kokenut selvästi useampina päivinä innostusta aikaisemman vähän lamaantuneen olotilan sijaan. Olen myös useampaan otteeseen havahtunut huomaamaan että on mennyt päiviä jolloin olen unohtanut alkon kokonaan, eli se on ollut täysin merkityksetöntä. Voi nimittäin sanoa että tähän asti juominen on pyörinyt mielessä oikeastaan päivittäin, mikä on kyllä aika järkyttävä ajatus. Nyt siis jälleen vähän uutta valoa tunnelin päässä ja edistystä nähtävissä. Muutos on hidasta mutta sitä tapahtuu. Raittius jatkuu, ja se on jo vähän helpompaa.
Huono äiti
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 44
Liittynyt: 2.1.2020 18:58:03
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja 0132 » 29.8.2020 09:04:45

Hei, Huono äiti.
Kahdeksan kuukautta on loistava saavutus. On hienoa että kerrot alkoholin ajattelemisen jäävän vähemmälle. Muistathan kuitenkin olla tarkkana! Jostain syystä, kun alkoholin käyttö alkaa jäädä taka-alalle, tulee yllättäen sellainen tilanne joka houkuttelee ottamaan lasillisen. Itse aloin elämään uutta elämää juurikin kahdeksan kuukauden raittiuden jälkeen.
Hyvää päivän jatkoa Sinulle, hu.... ÄITI. :wink:
Rinkka, teltta ja kahvipannu!
Avatar
0132
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2167
Liittynyt: 7.1.2018 04:44:22
Ollut raittiina

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja omama » 29.8.2020 10:40:21

Hei,
todella hienoa luettavaa! 8 kuukautta on hieno saavutus. Ja tuo painon pudotuskin on ilmeisesti tullut ihan vaan kylkiäisenä? Itsekin iloitsen täällä lauantaiaamusta ilman krapulaa ja väsymystä. Mukavaa selvää viikonloppua🌻
Eteenpäin, sano mummo lumessa
Avatar
omama
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 181
Liittynyt: 6.1.2011 22:50:53
Ollut juomatta

Re: Onko elämässä muuta?

ViestiKirjoittaja Johanna1902 » 29.8.2020 21:17:24

Hei,

Alkoholista on ihan varmasti todella vaikea luopua, jos se on elämän ainut sisältö.

Itse saan eniten iloa liikunnasta. Eriyisesti luonnossa liikkumisesta. Mutta kaikki liikunta laittaa minulla endorfiinit liikkeelle. Olen päättänyt tosin jo vuosia sitten, että teen vaan sellaista joka on minusta superkivaa. En siis todellakaan suorita liikuntaa. Entäs jos kokeilisit joitain uusia lajeja?

Toinen asia joka tuli mieleeni on vapaaehtoistyö. Saisitko elämääsi sisältöä siitä, että auttaisit muita?

Entäs jos lähtisit opiskelmaan jotain sellaista, jota olet aina vähän miettinyt mutta et ole koskaan tullut kokeilleeksi. Työväenopistoillahan on mielettömän laaja tarjonta kaikkea mahdollista.

Nämä kolme asiaa ovat sellaisia, joita itse tekisin tai jo teen.
Varmaan löydät oman juttusi - mene ja kokeile.
Kaikkea hyvää uuden etsimiseen.
”Ei niin väliä kuinka montaa kertaa kaadut, tärkeintä on, että nouset uudellen”
Johanna1902
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: 31.5.2020 12:49:51
Ollut juomatta

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 0132 ja 4 vierailijaa