Olet täällä

Aamuajatuksia

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 10.2.2021 11:03:26

Hei, vähän mutua

Kaikenlaisista iskulauseista, aforismeista, sananlaskuista ja vertauksista ihminen elää, vaikka muuta väittäisi. Omista ja muiden. Ellei ole tyyliltään sellainen, että lyö ensin.

Raitista laskiaista!
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 11.2.2021 14:04:29

Huomenta!

Tämä siirtyi iltapäivään, kun emäntä oli aamun koneella (olen hänen luonaan), ja kävin asioilla, mm. ostamassa lisää kasvomaskeja.
Minulle tuli mieleen alkoholi kirjallisuudessa ja näytelmissä, kun kunnon 1970 nimesi tuoreen ketjunsa Jeppe Niilonpojan mukaan. Tästä tanskalaisen Ludvig Holbergin 1700-luvun näytelmästähän on peräisin kuolematon kysymysrepliikki "miksi Jeppe juo?" Suomen päänäyttämöistä sitä taidettiin esittää viimeksi Tampereella.
Enemmän kuin alkoholiin tuo näytelmä perustuu vallan analyysiin ja huvitteluun hölmön kustannuksella tyyliin suutari pysyköön lestissään. Sammuneesta viinaanmenevästä talonpojasta tehdään siinä pilan päiten suuren vallan haltija. Arvaahan sen, miten käy.
Juoppokuvauksia on maailmankirjallisuus ja näyttämötaide kirjavanaan. Läpäisevänä aiheena tai pääteema se esiintyy paljon Jeppeä syvällisemmin esimerkiksi Gerhart Hauptmannin näytelmässä Ennen päivänkoittoa tai Eugene O´Neillin draamassa Pitkän päivän matka yöhön. Nuo ensinnä tulivat mieleen. O´Neillillä mukana ovat myös huumeet. Suomalaisista asiaa on käsitellyt teatterin keinoin viime aikoina esimerkiksi Reko Lundan.
Alkoholismin kuvaukset saatikka raitistumiskertomukset eivät minua enää kiinnosta pätkääkään. (Anteeksi Putkis, teit arvokasta työtä, ja sinulla on kiitollinen lukijakuntasi.)
Minua kiinnostavat esimerkiksi romaanihenkilöt, jotka ovat jo lopettanet alkoholin käytön kauan sitten, mutta viina edelleen jollakin lailla kummittelee heissä. Taitava kirjailija ei edes mainitse henkilöidensä menneisyyttä kuin sivumennen teoksensa loppupuolella.
Viime aikoina lukemistani kirjoista Lermontovin Aikamme sankarissa tällainen henkilö on alikapteeni Myshistshin (varmaan menivät suhuässät väärin), ja esimerkiksi Joseph Conradin Liekaköyden pää -teoksen päähenkilö, vanha merikapteeni. Conradin kapteeni tosin ottaa romaanin loppupuolella pikku lasillisen, mutta jättää siihen. Lermontovin alikapteeni olennoi raivoraittiutta.
Kumpikin kirjailija kykenee pienin vivahtein luomaan täysin uskottavia henkilöitä, joita tuolla kävelee vastaan joka päivä.
P.S.
Uhosin edellä, etteivät raitistumiskertomukset kiinnosta, vaikka itsekin niitä olen näihin ketjuihin takonut. Parempi alkaa samaistumaan noihin Conradin ja Lermontovin henkilöihin ja niihin tyyppeihin, joita vielä kirjallisuuden sivuilta vastaan kävelee.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 12.2.2021 07:05:21

Hei,

Pitääpä tarkentaa edellistä. Alkoholismin kuvaukset kyllä edelleen kiinnostavat, mutteivät enää JUOVAN alkoholismin kuvaukset ja/tai niitä välittömästi seuraava raitistumisprosessi. (Lähtökohtani on tässä AA:lainen, vaikken jäsen olekaan: kerran alkoholisti, aina alkoholisti, ei koskaan entinen. Tämäkin näkemys voi joskus muuttua.)
Noita kuiville päässeiden alkoholistien kuvauksia tuntuu vain tulevan kirjallisuudessa nykyisin vastaan etsimättä koko ajan, kun niille kerran on herkistynyt. Jollekin romaanihenkilölle alkaa sitten kehittää omaa tarinaansa rivien väliin, täydentämään sitä, jonka kirjailija on jo kerran luonut ja sanonut. Tuollaista voitaneen pitää todella hyvän kirjan tunnusmerkkinä: se syntyy joka kerta uudelleen sitä luettaessa ja jokaisen vastaanottajan päässä eri tavalla, elää elämäänsä monella tasolla. Sellaisista aineksista on hyvä maailmankirjallisuus tehty.
Tässä on kyllä sekin puoli, että alkaa nähdä jossakin jotakin sellaista, jossa sitä ei todellakaan ole. Olisiko lataamon paikka?
Joka härillä kyntää, se häristä lukee.
En tietoisesti etsi tuollaista kirjallisuutta. Esimerkiksi aikaisemmin mainitsemieni Lermontovin ja Conradin kirjoissakin alkoholismiaiheet olivat aivan sivuteemoja. Voittopuolisesti lukemiseni on kyllä ihan muuta juttua, mutta kun juoppoja tulee sattumalta vastaan, niin ne pitää pistää neulalla taustalevyyn kiinni kuin hyönteiset, levittää siivet ja alkaa tutkia, mitenkähän kirjailija on juuri tässä nimenomaisessa tapauksessa halunnut sanoa ja miten on onnistunut. .

Älkää nyt seotko, kuten minä tässä näköjään rupean tekemään. Pysytelkää vain visusti raittiina niin kuin minäkin yritän pysyä.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 13.2.2021 13:36:13

Hei,

Kyllä kauan mietin, kehtaanko tällaista kirjoittaakaan, ja siksi se siirtyi iltapäivään. Omassa asunnossani olen oleillut jälleen pari päivää, en ole puutteessa enkä outoja unia nähnyt. Aamulla herättyä nämä asiat kuitenkin tulivat mieleen. Alan kuulua ikäluokkaan, jossa halu alkaa aina silloin tällöin olla suurempi kuin kyky, ja asioita voi hienosti sanottuna sublimoida vanhojen valloituksien muistelemisella. Nuorempanahan sitä piti vanhempien ihmisten seksiä jotenkin sopimattomana, melkeinpä säälittävänä, hyvä ettei likaisena. Varsinkin asiasta innostuvat vanhemmat miehet nähdään usein jonkinlaisina elostelijoina ja berlusconeina, vaikka pitäisivätkin vain ikäisistään naisista. Vanhemmille näissä asioissa innokkaille naisillekin on omat nimityksensä.
Mutta eihän seksi elämästä useimmilla ihmisillä ikinä mihinkään häivy, ja se voi olla myös tuskallista. Kun on tähän ikään käynyt kaikki tähänastiset ikäkaudet läpi, vertailu on erittäin antoisaa. Haikeaakin, totta kai.
Johdannon jälkeen menen suoraan asiaan. Olen seurannut ns. suostumus-aloitteen etenemistä. Jokainen varmaan tietää, mistä siinä on kysymys, joten en selitä. En voi puhua kuin omasta kokemuksestani.
Kerran humalassa (poikamiehenä) nukuin erään humalaisen tutun pariskunnan kanssa heillä samassa isossa sängyssä. Jotain vaeltelua siinä oli, milloin sängyssä meitä oli kaksi, milloin kolme. Semmoinen utuinen kuva jäi. Muita huoneistossa ei ollut. Heräsin ja lähdin linja-autopysäkille. Pysäkillä alkoi kutittaa sieltä, ja raavin. Samalla nuuhkaisin sormiani. Hajusta ei voinut erehtyä. En muistanut todellakaan mitään, yhtään mitään.
Tapasin myöhemmin saman pariskunnan kadulla, ja nainen käyttäytyi jotenkin eri tavalla. Vetäytyi ja lähentyi, en osannut tulkita, mutta vähän arvoituksellinen hän hymyilyssään oli.
Ei tässä nyt tarvitse asioita rautalangasta vääntää. Ryhmäseksiporukkaa emme olleet, ja mies piti varmasti omastaan kiinni.
Luin noin vuosi sitten Helsingin Sanomista jutun, jossa nainen syytti vieraisille juhlimaqn tullutta miestä raiskauksesta. Yläkerran huoneeseen tullut aviomies oli yllättänyt humalaisen naisen miehen kanssa rysän päältä sytytettyään valot. Naistoimittaja oikein kommentoi juttua hyvänä esimerkkinä suostumuksen puutteesta.
En minä halua kehuskella tekemisilläni, mutta kyllä noissa suostumus-jutuissa omat vaaranpaikkansa on, ja oikeusmurhia saattaa tapahtua. Innokkaimmilla asiaa ajavilla nuorilla naispoliitikoilla saattaa olla puutetta elämänkokemuksestakin. Naisia täytyy suojella, se on selvä, mutta ei niin, että mies voi joutua uhriksi. Vaikea paikka.
Alkoholiin tämä kirjoitus liittyy ja on oikeutettu tähän ketjuun, koska olin "väitetyllä tekohetkellä" kännissä. Mitään muistikuvaa tapahtuneesta ei todellakaan ole, ainoastaan pettämätön hajutodiste. Juttu sattui 1980-luvulla.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 13.2.2021 15:56:23

Hei,
Lisäys edelliseen, koska näissä täytyy olla hemmetin tarkka. Edellisen tekstini loppuosassa oli lainausmerkkeihin pantu ilmaisu "väitetyllä tekohetkellä". Se on siis täysin omasta päästäni, eikä mistään pöytäkirjoista. Juttu on täysin yksityinen, eikä kumpikaan silloin syyttänyt toista mistään. Liekö toinen osapuolikaan täysin tietoinen, miten siinä oikein oltiin. Pariskunta oli lyhytaikaisesti puolituttu kapakasta. En ole nähnyt vuosikymmeniin, enkä muista edes sukunimiä ja itse asiassa vain miehen etunimen. Lukemattomissa paikoissa on tullut yövyttyä.
Pysykää raittiina. Nyt saa muistelukset jäädä. Kirjoitukseni oli oikestaan seksuaalipoliittinen kommentti. Siinä juju.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Ilta-ajatus

ViestiKirjoittaja 1970 » 13.2.2021 17:50:58

Jälleen yksi lisäsyy pysyä vesirattailla. Yksikseen tosin tuli ite enimmäkseen oltua ne aktiivisimmat päihteistövuodet ja hyvä niin...

"Kun kumpikin pää seisoo". Eipä se amatöörinen tai ammattimainen kännäys ole asioita koskaan selvemmäksi tehnyt !

Selvinpäin toilailu on kivaa hommaa ja siinä on usein sittenkin tolokku messissä ja muistaa tapahtumat ihan hyvin !

Useimmat naiset diggailee sopivan pöljästä miehestä puolisonaan, kunhan ei sentään ole aivan umpikeijo.

Nähdäkseni luonto on tarkoittanut miehen pellepelottomaksi ja naisen järjen ääneksi. Mutse on tyystin uuden pohdinnan aihe.

:arrow:
Bentsoitta 22.2.17 alkaen ja selkeenä sulhasena since 8.1.19 !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 24270
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 13.2.2021 18:59:48

Kiitti kommentista,

Pelkäsin jo, ettei tuohon koske kukaan pitkällä tikullakaan tai sitten saan jotain muunlaista, murskaavaa kuranssia.
Tapanani ei ole kenenkään puolisoa himoita, saati konkreettisesti selän takana hyväksi käyttää tahi tulla hyväksi käytetyksi.
Pornon suurkuluttaja en ole, kun on omassa seksielämässä ihan tarpeeksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita tämän ikäiselle. Mutta kun kirjallisuusesimerkki pitää tähänkin vetää, niin se on Nobel-palkitun Claude Simonin Flanderin tiestä. Siinä vähän herraskaisempi kulkija panee maajussin morsianta samassa sängyssä maajussin kanssa. Sillä erotuksella, että maajussi nukkuu koko toimituksen ajan eikä tiedä asiasta tuon taivaallista. Eikä puuha ole mitään "ensiyön oikeutta". Pani vain pois kuleksimasta. Kaikkea sitä kirjoissa keksitään. Mutta oman elämän tositeevee on joskus kielletty lapsilta eikä siihen kirjoista tarvitse mallia ottaa.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 14.2.2021 09:15:13

Pistetäänpä rahiseva grammari pyörimään:

"Sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan. Oot ensimmäinen aatoksissain, miete myös viimeinen. Sä kuulut nousuun auringon ja liityt kuutamon siltaan, oot aamukaste, iltarusko, laulu yölintusen."

Niin että kukakohan tai mikäköhän oli tämä laulun "Sä"?

Sitten B-puoli:

"Oli meitä poikia raitilla viis, ja tyttöjä myös, muttei välitetty niist."

Mitäköhän nämä "tytöt" tässä yhteydessä tarkoittivat?
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 15.2.2021 03:08:41

"Mitähän minulle nyt tapahtuu?"
Tuossa tein virheen, kun aina epäonnistuin raitistumisyrityksissäni, vuosikymmenet. Kyselin alitajuisesti noin. Jatkuvasti tein saman virheen. Olin kohde. Jopa aivoihini uiville ajatuksille. Eihän niillekään mitään voi. Ne vain sattuvat ja tapahtuvat minulle.
"Mitähän tulee tapahtumaan?" "Otanko vain vastaan, mitä sitten tapahtuukaan?" "Jos vaikka tapahtuisi..." "Tapahtunee..." "Pelkään, että tapahtuu..." "Tapahtukoon Sinun tahtosi!" ODOTELLAAN SIIS TÄSSÄ EVÄÄ VÄRÄYTTÄMÄTTÄ. No, ihan taatusti alkaa tapahtua. Melkeinpä välittömästi.
Alistuneena on sitten vain pakko todeta, että TAAS NÄIN PÄÄSI KÄYMÄÄN.
Kunnes... En enää odotellut elämän lavalle lyyhistyneenä kuin naruista vedeltävä sätkynukke, että mitä minulle seuraavaksi tapahtuu. Pakkoliikkeistä tuli loppu. Katkoin narut ja puhalsin itseeni hengen. Minä ALOIN TAPAHTUMAAN ITSE. Minusta itsestäni tuli tapahtuma. Päivän kerrallaan kestävä tapahtuma. Aina sen yhden päivän kerrallaan. Ja tietenkin olen oman tapahtumani tapahtumajärjestäjä. Olen myös sekä käsikirjoittaja, ohjaaja, esiintyjä että yleisö, lavastaja, valomies, äänisuunnittelija, orkesteri ja kuiskaaja, tarvittaessa lipunrepijä ja paikannäyttäjä.
Vuodet ovat vierineet, ja aika rutiinilla tätä jo pyörittää. Hauskinta on kuitenkin sanoa, että pirunko väliä sillä, MITÄ HUOMENNA TAPAHTUU.
Ehkä vähän itseriittoista mutta helvetin hauskaa. Tänäänkin. Ja yölläkin.

P.S.
Lupasin jossain edellä, etten lue enkä kirjoita raitistumistarinoita, mutta mihin seepra raidoistaan...
Viimeksi muokannut apent66 päivämäärä 24.3.2021 12:44:55, muokattu yhteensä 2 kertaa
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 16.2.2021 10:36:15

Hali-vii-voo-vei-voo-vum. (Partiolaisten kansainvälinen huudahdus suomennettuna. En ole partiolainen.)

Olen lakannut laskemasta pakonmaisesti sälekaihtimien säleitä huoneeseen saapuessani. Tähän huoneeseen ei voi saapua, kun tässä on aina. Saapua voi korkeintaan vessasta, Joskus kaupasta.
Kun avasin sälekaihtimet, joukko tyttöjä juoksi jonossa ponnarit paukkuen vasemmalta oikealle kartat käsissä. Jono hävisi tästä katsoen naapuritalon roskakatoksen taakse yhtä nopeasti kuin viimeisen juoksija lenkkarin kantapää. Vasen eli oikea. Lähikoulussa kaupunkisuunnistusta.
Yhtä peesailua.
"Aion tehdä tarjouksen, josta ei voi yksinkertaisesti kieltäytyä."
Ostoskanavaako?
Ei. Kuolematon repliikki elokuvasta Kummisetä mikäsennumeronytoli. Valittu kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi elokuvarepliikiksi kautta aikojen jossakin niistä loputtomista Hollywood-äänestyksistä.
Nerokas ja tarttuva repliikki - paitsi että se on ranskalaisen Honore de Balzacin romaanista Ukko-Goriot vuodelta 1835.

Peesaillaan toisiamme - raittiuden kartat ja kirjat käsissämme! Voitto on meidän!
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 16.2.2021 10:49:54

Perhana. Sanajärjestys meni väärin tuossa suomennoksessa. "Aion tehdä (hänelle) tarjouksen, josta (hän) ei yksinkertaisesti voi kieltäytyä." Näin parempi.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 17.2.2021 09:32:58

Huomenta,

Pisti ajattelemaan, kun kävin aikani kuluksi Saunan puolella. Siellä en juuri vieraile, koska ongelmani on ollut pelkästään alkoholi. Vähentäjiä kurkkaan harvakseltaan.
Saunassa yksi monikäyttäjä pohti sellaista tilannetta, että hän saisi jonkin alkoholisairauden. Häntä ei niinkään pelottanut se mahdollinen sairaus vaan ajatus siitä, että hän ei sairastuttuaan pystysi sitten ollenkaan juomaan. Päällimmäinen huoli oli se.
Hän puhui pelkästään alkoholista eikä esimerkiksi siitä, jatkaisiko vielä muilla aineilla, kun alkoholin käyttö muuttuisi mahdottomaksi. Se lienee sivuasia. En tunne monikäyttöalaa. Mutta varmasti hän puhui tuntemuksistaan totta.
Mietin, olenko sittenkin ollut pelkkä harrastelija, kun vastaavanlainen ajattelu ei ole koskaan pälkähtänyt päähäni. Vaikka kuinka pinnistän muistiani, niin tuon kaltainen pohdinta tuntuu kyllä vieraalta. Tai voihan olla, etten enää kaikkea muista.
Itse asiassa pohdintani menivät toisin päin. Sopiva - ei tappava - sairaus olisi ollut minulle tavallaan vapauttava helpotus, elinikäinen antabus. Sisäelinten kapina ei kuitenkaan koskaan yltynyt sellaiseksi, etten olisi toipunut. Vitsailin, että taitavat olla ruostumatonta terästä, kun kiltisti aina laskeutuvat telemark-alastuloon melko vähäisellä raitistelulla. Se kestävyyspuoli taisi olla myös kiroukseni. Hermosto, krampit, ajoivat lopulta äijän nurkkaan. Ei kukaan pysty loputtomiin ajelemaan tärinäraidoilla.
Eivät ne tappaneet, mutta aina sairaalaan veivät. Mutta kun olo oli siedettävä, juominen jatkui. Antabuksella sen perkeleen kierteen taltutin.
Tässä iässä viimeistään tajuaa, että elämä ei ole loputon. Ranskalainen kirjailija Genet kuvasi eräässä kertomuksessa miehen ajattelua kolmannen kerroksen kohdalla, kun tämä mies oli hypännyt viidennestä kerroksesta.
Että pitkästymistäkö pitäisi valitella, raittiin ihmisen raastavan verkkaista ajan kulua. Ihminen kiihtyy vapaassa pudotuksessa vähän yli neljäänsataan kilometriin tunnissa, ei enempään, vaikka kuinka korkealta hyppäisi. Jos käy vatsalleen ja levittää raajansa, vauhdin väitetään taitavimmilla tippuvan jopa kahteensataan. (Kovempaa olen ajanut lainamersulla Saksan baanoilla.) Niin, että tuolla tavalla olen ajatellut loppuelämäni leijailla.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 17.2.2021 09:58:59

Piti tuohon vielä lisätä, että siinä vapaassa putouksessa vatsallaan poskilihat vetäytyvät korviin ja on sellainen jatkuva hymy päällä.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja apent66 » 18.2.2021 09:39:13

Satanen meni rikki

Tämä Plinkin musta aukko imee valtavalla voimalla, kun se äärelle ajautuu.
Ajatuksiin pulpahti vitsi sarjassa suomalainen-ruotsalainen-venäläinen-saksalainen, aina jossakin erilaisessa tilanteessa. Kansallisuudet vähän vitsi vitsiltä vaihtelevat, mutta perusasetelma on sama.
Eläintarhan norsu -vitsi oli sellainen, että suomalainen ja muut vietiin vuorollaan norsun eteen ja vertailtiin heidän reaktioitaan. Toiset, egoltaan isommat, ajattelivat niitä näitä vapaasti ja lennokkaasti, ulospäin suuntautuneesti. Mutta suomalainen: "Mitähän tuo norsu minusta ajattelee?"
Alkoholista irtautuvalle tämä tuntuu olevan usein se elämän ja kuoleman kysymys. Pelätään, että maine ja kunnia ovat menneet.
Voi ollakin vaarallista vaikkapa tilittää jotain töppäystään puolitutulle. Ripittäytyminen on huojentavaa. Sillä tavalla saa asian mielestään ja ikään kuin vapautuu siitä. Mutta toisin päin saattaa käydä niin, ettei tuo puolituttu sinua sitten enää mistään muusta asiasta muistakaan.
Jos Äiti Teresa olisi lähtiessään nostanut hameen korviin kotikylässään, pyllistänyt ja haistattanut kaikille pitkät paskat, hänet muistettaisiin siellä vain siitä. Ei siitä, että hän pelasti Kalkutan köyhät.
Hyvyys ja pahuuskin ovat aika suhteellisia käsitteitä. Murhaajakin voi hokea, että minä olen pohjimmiltani hyvä ihminen. Tällaiseksi minut ovat tehneet toiset ihmiset.
Viinan kanssa hyvyys ja pahuus sekoittuvat, musta ja valkea. Tarkka ei ole raja selvinkään päin, mutta kännissä raja-alueesta tulee laajemmin yhtä harmaata sössöä.
Ei maailman palkka ole paha.
Jossakin aamulla duuniin tulleille ja vasta iltapäivällä pestatuille maksetaan päivän päätteeksi sama palkka. Aamulla tulleet eivät pahastu siitä ollenkaan.
Korkki kiinni
apent66
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 143
Liittynyt: 16.5.2017 17:47:27
Ollut raittiina

Re: Aamuajatuksia

ViestiKirjoittaja Tyräkki » 18.2.2021 18:05:19

apent66 kirjoitti: Sopiva - ei tappava - sairaus olisi ollut minulle tavallaan vapauttava helpotus, elinikäinen antabus.


Mullehan kävi tavallaan just tolla tavalla onnellisesti. En usko että ilman maksa-arvoista kärähtämistä olisin motivoitunut nollailemaan yhtään pitkäaikaisemmin.

Samoin olis saattanu käydä, jos labra-arvot olis normalisoituneet "googlen lupaamassa kuukaudessa"..

Satkusta sitten kohti tonnia!
Tyräkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 31.5.2017 15:25:31
Ollut juomatta

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa