Olet täällä

Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 3.4.2021 14:19:20

Mittatäynnä kirjoitti:Onko kevättä rinnassa? 8)


On joo kevättä rinnoissa ja rinnuksilla, eli monenlaisia kevääseen liittyviä asioita olen tässä fiilistellyt. Aloitin kaupunkipyöräkauden ja olen jo käynyt fillaroimassa ns. Alepa-fillarilla. Siitepöly ja katupöly kutittavat nenää ja silmiä, ja hetkenä minä hyvänsä katukuvaan ilmestyvät moottoripyörät. Jääkiekon MM-kisatkin lähestyvät, ja niitä on peräti kolmet: alle 18 v. poikien, naisten ja miesten. Ja kuten muistamme, miesten kekkereissä Leijonat on edelleen puolustava maailmanmestari kevään 2019 jälkeen. 8)


Edelliseen esittämääni Suvivirsi-Enkelitaivaan -kysymykseen kommentoisin vielä, että se niin sanottu maan tapahan on oikeasti uskonnonvapaus ja uskonnottomuuden vapaus, eikä kenenkään pidä joutua veisaamaan uskonnollisia virsiä tai harjoittamaan muita uskonnollisia menoja yleissivistävässä koulussa. Uskonnonharjoitus kuulukoon vain kirkkoihin, moskeijoihin, synagoogiin ym. vastaaviin paikkoihin, ja uskonnollisiin tapahtumiin kuten Suviseuroihin ja herätysjuhliin. :idea:


Seuraava kysymys:

Kenen julkkiksen kanssa lähtisit mieluiten kahdenkeskiselle illalliselle?
(itse sanoisin vaikkapa että joko Pirjo Heikkilä tai Ismo Leikola. Kummankaan seurassa ei varmaan tarvitsisi jännittää. Voisin muuten vastata myös Sami Hedberg, mutta se illallinen olisi varmaan jossain nakkikioskilla)
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Mittatäynnä » 3.4.2021 15:13:43

No nyt jos pitäs äkkiä valita niin Sami Kurosen :wink:

Minne haluaisit matkustaa ehdottomasti ekana nyt / kun koronahommat hellittävät? Ja miksi?
Mittatäynnä
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 9.2.2019 18:47:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 5.4.2021 09:38:10

^ Sen verran vanhaksi kai tullut, etten haluaisi ensimmäiseksi matkustaa mihinkään uuteen jännään paikkaan, vaan johonkin vanhaan tuttuun paikkaan jolla on ollut elämässäni merkitystä. Tällaisia paikkoja minulle on mm. Lontoo ja Intian Goa. Ei minulla tosin niihinkään kiirettä ole heti kesällä, jolloin korona todennäköisesti ja toivottavasti helpottaa. Suomi on kesällä paras mesta, joten ehkä voisin matkustaa vaikka Kaakkois-Suomeen, Imatran koskee ihmettelemään ja atomia syömään Lappeenrannan torille. 8)

Seuraava kysymys:
Olisiko sinulla hetki aikaa keskustella Jeesuksesta?

No, otetaan myös vaihtoehtoinen kysymys:
Mikä on erikoisin eläin, jota olet syönyt? Siis ruokalajina erikoisin. Suostuisitko syömään esim. koiraa tai kissaa, jos kuitenkin syöt nautaa, sikaa ym.?
Perusteluja saa laittaa myös.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja tämäyks » 5.4.2021 21:36:01

Eipä taida olla aikaa siihen jutteluun. :? Uskonto jutut saavat olon vaivautuneeksi.Miten voit tänään. ..?
tämäyks
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 5.4.2021 20:27:12

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 6.4.2021 06:08:42

^^/^

Kyllä minä Jeesuksesta voin keskustella niin uskonnollisena, kuin historiallisenakin henkilönä, jos olen sillä tuulella ja mulla ei ole kiire minnekään. Umpiateisti olen, mutta eivät ne Jesse-jutut maailmankatsomustani kaada tahi loukkaa. Usein ovat lähinnä huvittavia.

Mitään kovin eksoottista eläintä en ole syönyt. Ihan tyypillisiä nautaa, sikaa, lammasta, kanaa/broileria, kalaa(lähinnä lohta, tonnikalaa ja suomalaisia järvikaloja), poroa ja suomalaisia riistaeläimiä. Nykyään syön lihaa enää aniharvoin(poislukien kala), vaikken olekaan vannonut mitään pyhää vegetaristivalaa ja voin kyllä joskus harvoin kunnon pihvinkin syödä, jos sattuu aivan vastustamaton lihanhimo iskemään. Koiraa tai kissaa en söisi. Se ei kuulu Suomessa kulttuuriin ja toki tuossa painavat paljolti nämä tunnepuolen jutut, kun itselläni on lemmikkikissa ja toisissa olosuhteissa olisi varmaan koirakin. Isäntä söi kerran ulkomailla haita. Ei kuulemma maistunut millekään.

Kiitos kysymästä, voin oikein hyvin tänään makoisten yöunien jäljiltä, eikä tässä mitään muutakaan tähdellistä vaivaa tai valittamista tänäaamuna ole eloani ja oloani häiritsemässä.


Joko sait esitäytetyn veroilmoituksen vuodelta 2020? Tuliko palautusta, mätkyjä vai +/- nolla?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12383
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 6.4.2021 07:57:17

Veroilmoitus on jo palautettukin, määräpäivä kun meni jo. Yrittäjän puolisona joutuu noudattamaan samaa aikataulua kuin hän. Mikä on vähän sillä tavalla hölmöä, että kaikki palkansaajille julkaistavat ohjeet ja vinkit tulee vasta nyt.
Lisää rahaa verottaja olisi halunnut muutaman satasen, mutta toivon, että kun lisäsin matkakulut ja kotitalousvähennykset ym vuoden menot niin saan jonkun verran takaisin päin. Aina vähän jännittää hyväksytäänkö oman auton käyttö. Mikään siinä ei muutu, mutta tunnetusti verottaja voi muuttaa tulkintaansa esim työmatkan pituudesta ja kestosta ihan omalla ilmoituksellaan.

Millaisia fiiliksiä takatalvi aiheutti? Tai tuliko siellä missä asut takatalvea?

ps. olen syönyt kiinassa kanan jalkaa, siis sitä osaa missä varpaat ovat ja se oli kammottavaa. Niin sitkeää, että en saanut sitä millään purtua palasiksi. Samalla aterialla oli myös ankan kieltä, ei sekään kovin hyvää.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1923
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 7.4.2021 06:14:19

Takatalvi tuli tännekin. Lämpötila laski nollan tuntumaan ja räntälunta satoi sen verran, että maa tuli valkeaksi. Ei tuo mitään oikeaa kriisiä mulle aiheuttanut, kun mun ei tarvinnut/tarvitse esim. lähteä kurvailemaan autolla mihinkään juuri vaihdetut kesäkumit alla. Vitutti silti vähän. Mä olen hirmuinen vilukissa ja siksi olisin toivonut, että keväiset lämmöt olisivat tulleet jäädäkseen. Loskassa liukastelukaan ei ole mukavaa ja odotan jo muutenkin kovasti kesää. Alkukesä on lempparivuodenaikani.


Vadelman kysymyksestä tuli mieleen: Syötkö lihaa? Syöt tai et, perustelut valintaasi.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12383
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 9.4.2021 13:30:16

^ Vältän lihaa, mutta en ole vannonut pyhää vegetaristivalaa. :) (Onkohan joku oikeasti joskus vannonut jonkun pyhän vegetaristi- tai vegaanivalan? :shock: Tunnen jonkun verran vegaaneja, mutta moisesta valasta en ole koskaan kuullut)

Minäkin syön mieluiten kalaa jos jotain eläintä syön, tai sitten hyönteisiä tyyliin sirkkoja. Hyönteisiä voisin syödä mitä tahansa, jos ne olisi valmistettu samalla tavoin kuin monet liharuuat, eli niin ettei niistä yhtään näe mikä eläin on kyseessä. Samalla periaatteella voisin maistaa koiraa tai kissaa, jos olen syönyt joskus sianlihaakin. Possuhan on älyltään vähintään koiran veroinen, ja tunteva olento siinä kuin lemmikkieläimetkin.
Aasian katukeittiöistä olen joskus syönyt jotain, josta en yhtään tiedä mitä se on ollut. Olen myös saanut sieltä kerran salmonellan. :roll:

Tänne pk-seudulle ei ole tullut suoranaista takatalvea, mutta vettä ropisee ja lämpötila taitaa olla vain muutama plus-aste. Ei se oikeestaan haittaa. Mulla on ollut tänään etäpäivä töistä, ja olen muutenkin varautunut kotoilemaan koko päivän.


Vappuun on tasan kolme viikkoa. Millainen on hauskin vappumuistosi? Entä ikävin/pskamoisin vappumuisto?
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 12.4.2021 04:58:16

Hmm... Ei tule mieleen mitään tosi erityistä vappuun liittyvää muistoa, mutta eipä sitä kysyttykään, vaan parasta ja huonointa.

Yksi hyvä vappumuisto on lapsuudesta(Olin alle kouluikäinen), kun sain sellaisen punaisen hiirivappupallon(Saattoi se olla jokin muukin elukka, mutta hiirenä sen muistan) ja olin siitä tosi iloinen. Olen saanut vappupalloja myös sen jälkeen ja mahdollisesti ennen sitä, mutta tuo pallo on jäänyt erityisesti mieleen. Oli vain jotenkin tosi hyvä fiilis siitä jutusta :) .

Huono vappumuisto on, kun hiukan alle parikymppisenä kaaduin sekakäyttökuoseissani rappuset alas sillä seurauksella, että kolhin pääni vähän pahemminkin ja jouduin sairaalaan. Ei siitä mitään pysyvää vauriota jäänyt, ainakaan tutkitusti :mrgreen: ...

Lapsena odotin vappua juuri tuon kivan oheiskrääsän vuoksi ja olivat ne äidin paistamat munkitkin hyviä. Teininä ja nuorena aikuisena odotin vappua siksi, että saan vetään pään täyteen sitä ja tätä. Ihan kuin en olisi tehnyt sitä muutenkin ja ihan kuin se vappu olisi tehnyt päänsekoittamisesta jotenkin erityistä/parempaa :roll: . Tuon vuoksi monista vapuista ei olekaan kovin tarkkoja muistikuvia, mutta on sitä putkaan tullut jouduttua vappunakin. Eivät nekään mitään järin kivoja muistoja. Viimeiset 10 vuotta olen viettänyt vaput pääasiassa rauhassa kotona ja selvinpäin(Jokin poikkeus saattaa olla, mutta vähissä kyllä ovat) ja ihan mukavaa se on yleensä ollut, mutta en ajattele, että olipas kiva vappu. Vappu ei merkitse mulle hirveästi, kuten eivät muutkaan juhlapyhät.


Oletko enemmän impulsiivinen ihminen vai harkitsetko siirtojasi tarkoin? Nyt en kysele niinkään minkään impulssikontrollin häiriöiden, neuroottisuuden tai päihdesekoilujen perään, vaan ihan perusluonteenpiirteiden.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12383
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 12.4.2021 09:17:12

Olen aina halunnut ajatella, että olisin tosi impulsiivinen, koska jotenkin se kuulostaa niin paljon kiinnostavammalta ja jännittävämmältä tyypiltä. Todellisuudessa kuitenkin harkitsen aika tarkkaan kaikki vähänkin tärkeämmät asiat. Joskus saattaa näyttää, että teen päätöksen tai ratkaisun nopeasti, mutta todellisuudessa olen asiaa pyörittänyt mielessäni sopivasti siinä vaiheessa. Olen aika analyyttinen ajattelussani.

Oletko käynyt kuntoportaissa ja ovatko ne mielestäsi aivan hukkaan heitettyä rahaa (voihan sitä mäkiäkin rampata) vai kannattava investointi kansanterveyteen?

Kysymys tuli mieleen, kun meidän kuntaan rakennettiin sellaiset 120 000 eurolla, eli kalliit olivat. Mutta käyttäjiä siellä kyllä näkyy olevan.
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1923
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 15.4.2021 01:44:42

Meidän paikkakunnaltamme löytyy kahdetkin kuntoportaat ja toisissa käyn joskus juoksentelemassa tai ainakin jollakin tyylillä kömpimässä. En tiedä, paljonko maksoivat. En ainakaan muista, vaikka olisin sen joskus lukenutkin. Asioiden kalleushan riippuu ihan siitä, miten ne maksavat itsensä takaisin. Jos kansanterveys paranee merkittävästi, 120 000 € on varsin pieni investointi. En tosin usko, että pelkät kuntoportaat juurikaan kansanterveyttä kohentavat, vaikka olisivatkin ahkerassa käytössä.

En mitenkään erityisesti vastusta kuntoportaiden rakentamista, mutta olen kyllä sitä mieltä, että mäkien juoksentelu ja epätasaisessa metsämaastossa rämpiminen ajavat saman asian. Portaita löytyy myös muutenkin sieltä ja täältä, ulko- ja sisätiloista, jos nimenomaan niissä tykkää kuntoaan kohentaa. Mua on sekä huvittanut, ärsyttänyt, että hämmentänyt tämä joidenkin tahojen vinkuminen siitä, kuinka Suomen kansan rapakunto rapistuu entisestään, kun liikuntaa ei pääse harrastamaan, koska urheiluseurojen ym. liikuntaharrastekerhojen toiminta on katkolla koronan vuoksi, uimahallit sulki ja kuntosalien toiminta vähintään rajoitettua. Täh? Täällä riittää kyllä lääniä juosta, kävellä, pyöräillä, sauvakävellä, rullaluistella, skeitata, heittää park ouria, potkia palloa, samoilla metsässä, millä tyylillä kukakin liikkua tykkää. Viime talvena oli vieläpä pitkästä aikaa tosi hyvät kelit hiihdellä ja luistella ihan Etelä-Suomea myöden. Kotonaan saa aivan vapaasti jumpata, tanssia, tehdä voimaharjoittelua jne. ja netistä löytyy kyllä opastusta, jos itseltä ovat ideat vähissä. On minullakin pari harrastusta, jotka ovat koronan vuoksi olleet enemmän tai vähemmän katkolla tai sovellettuja ja vituttaahan se. Ei tuo kuitenkaan päivittäisen liikunnan määrääni ole vähentänyt, eikä passivoinut mua vain laahustamaan sohvan ja jääkaapin väliä.


Teetkö paljon heräteostoksia? Mikä on viimeisin ostoksesi, oli sitten heräteostos tai harkittu?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12383
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 15.4.2021 15:38:00

En. Oletko koskaan käräyttänyt modeille mielestäsi ei toivottua henkilötä?
Sokeritautinen
 

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 15.4.2021 19:11:30

Sokeritautinen kirjoitti:Oletko koskaan käräyttänyt modeille mielestäsi ei toivottua henkilötä?


Olen, siis Plinkissä. Siitä on tosin aikaa abouttiarallaa 11 vuotta. Se oli väärin tehty, myönnän, koska kyse oli vain henkilökohtaisista riidoista. Ei siitä kyllä muuta koitunut kuin että taisin itse saada bännin. *LOL*

Nykyisin somessa, lähinnä Facebookissa/Twitterissä/Youtubessa, teen joskus ilmoituksen viestistä joka rikkoo yhteisönormeja tai on jopa rikollinen, eli yllyttää väkivaltaan, loukkaa ihmisoikeuksia tai syyllistyy kunnianloukkaukseen, tai levittää haitallista disinformaatiota. Näihin ei kuitenkaan liity mitään henkilökohtaista tai riitaa tms. tai yleensä edes sananvaihtoa kyseisen tyypin tai trollin kanssa.

Ja minähän en siis ateistina, uskontokriitikkona ja poliittisen satiirin ystävänä suinkaan ole mikään liian herkkä tahi mieleni herkästi pahoittava. 8)


Winston-84 kirjoitti:Teetkö paljon heräteostoksia? Mikä on viimeisin ostoksesi, oli sitten heräteostos tai harkittu?

Teen silloin tällöin heräteostoksia. Minulla on vaatekaapeissa jonkin verran heräteostoksena ostettuja kledjuja, joita en ole koskaan pitänyt päälläni mutta saatan joskus pitää. Viimeisin ostos oli kuitenkin Verkkokaupasta hankittu selfiekeppi, jollaista tarvitsen ehdottomasti. :D


Jos saisit sanoa jotain 15-vuotiaalle itsellesi, mitä sanoisit?
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3261
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Sokeritautinen » 17.4.2021 11:40:38

No joo, toi oli minulta taas aika sikamaista. Jatkakaa vain ilman minua. En häiritse teitä enempää tässä ketjussa.
Sokeritautinen
 

Re: Kysy mitä vaan seuraavalta ja vastaa edelliselle. Osa 3.

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 21.4.2021 06:44:12

Lohduttaisin 15-vuotiasta itseäni, että kyllä se aurinko vielä sinunkin risukasaasi paistaa ja aikuisena elämästä tulee ihan elämisen arvoista. Neuvoisin myös, että ihan kaikkiin sekaviin seurakuntiin ei kannata itseään väenvängällä ängetä.

Joo, teini-ikäni oli suoraan sanottuna täyttä helvettiä ja paskaa. Voin äärimmäisen huonosti vaikeiden mielenterveysongelmieni vuoksi, olin päässyt erinomaiseen alkuun sekakäyttäjän urallani, olin pahasti kiusattu jne. :cry: . Ei paljoa ole ikävä niitä aikoja ja nykyään elämäni on monista ongelmista huolimatta suorastaan onnellista nuoruuteeni verrattuna.


Teetkö vaalikoneita ja jos teet, niin valitsetko ehdokkaasi niiden antamien vastausten perusteella?
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12383
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

EdellinenSeuraava

Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa