Olet täällä

Bentsojen vähentäminen

Dosetissa keskustellaan lääkkeistä ja lääkeriippuvuudesta. Vertaiskeskustelun tavoitteena on kannustaa lääkekäytön hallintaan ja antaa tukea mahdollisesta riippuvuudesta irrottautumiseen. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja Rememberme7 » 30.3.2021 18:02:46

Mikä olisi realistinen vähentämistahti annokselle Opamox 45-60mg/vrk ja Diapam 10-15mg/vrk?

Olen joutunut käyttämään päivittäin pari vuotta, sitä ennen satunnaisemmin.

Toleranssit ovat nousseet, vieroitusoireet annoksen puuttuessa ovat sietämättömät, ja lääkkeet ja niistä riippuvaisena olemisen huomaaminen ahdistaa todella- haluan eroon riippuvuudesta (vähentämään niin paljon kuin mahdollista).

Mistä voisi saada apua anonyymisti?
Mitä teen, kun lääkärin määräämät määrät ei enää riitä?
En ole ikinä hakenut lääkkeitä mistään yksityisiltä, kaduilta tms, vaan samalta määränneeltä lääkäriltä kaikki.

Pelkään tulevani vain tuomituksi ja ongelmiin jos nimellisenä terveydenhuoltoon menen myöntämään asiaa. :/

Kiitos asiallisista vastauksista jo etukäteen.
Rememberme7
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 1.3.2021 22:01:21

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja juhanikari » 1.4.2021 16:52:57

Moikka vaan!

Sen verta tiedän näistä lääkkeistä, että Obamax on lyhytvaikutteinen ja Diapam on pitkävaikutteinen. Lääkkeiden vähentäminen kannattaa aloittaa lyhytvaikutteisista. Nim. Winston osaisi kertoa tarkemmin. Menestystä vähentämiseen ja Hyvää Pääsiäistä!

t. Juhani
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1598
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja Rememberme7 » 4.4.2021 17:02:25

Kiitos paljon vastauksesta ja juu, tuon sanomasi tiedänkin. :)

Sitä Opamoxia tosiaan olenkin nyt yrittänyt lähteä pikkuhiljaa parhaani mukaan pikkuhiljaa vähentämään.

Uskon juurikin Diapamin oleman enemmän ongelma kuin nuo Opat, sitä tässä enemmän tarvitsisikin (jo ihan näitä vähentyly-yrityksiäkin varten).

En uskalla sanoa lääkäreille tms mitään, pelkään liiikaa että lähtee lääkkeet niin että henki samalla.

Tosi kovasti kyllä tarvitsisi tähän sellaisista apua ja tukea johon voi luottaa. :/ L
uotto terveydenhoitojärjestelmään ja viranomaisiin tylipäätänsäkin ihan nollassa, kun monet asiat vaan pahentuneet mitä enemmän apua yrittänyt mihinkin saada.
Rememberme7
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 1.3.2021 22:01:21

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 7.4.2021 06:59:59

Jep, ensin kannattaa pudotella Opamox pois, kuten jo todettukin. Sen lyhytvaikutteisuus voi itseasiassa aiheuttaakin tuon, ettet koe annostasi riittäväksi, koska sen vaikutus sahaa kaiken aikaa ylös-alas ja näin ollen aiheuttaa nk. rebound-ahdistusta ja toleranssin nousua. Diapamin ei pitäisi kovinkaan herkästi noita edellä mainittuja aiheuttaa, ellei sitä väärinkäytä.

Käyttöhistoriasi on sen verran lyhyt ja määrät maltillisia, että vieroittautumisen/vähentämisen ei pitäisi tyystin mahdoton rasti olla. Omakohtainen kokemukseni on, että vähentäminen on tiettyyn pisteeseen asti hyvinkin iisiä, kun käyttää pitkävaikutteisia benzoja(Itselläni käytössä Rivatril). Sitä on vaikeaa sanoa, millainen tiputustahti olisi hyvä, kun se on niin kovin yksilöllistä. Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että kannattaa aloittaa ihan pienistä määristä. Kiirehtimällä päätyy näissä hommissa helposti vain ojasta allikkoon, kun olo huononeekin liiaksi ja sitten pitää tuskissaan kiskaista paljon aiottuja isompia annoksia ja kohta ollaan taas alkupisteessä tai pahemmassakin jamassa.

Eipä sitä taida olla mitään instanssia, mistä saisit anonyymisti apua ongelmaasi. Tietty on näitä vertaistukeen ja 12:n askeleeseen perustuvia NA-ryhmiä, joista moni saakin apua, mutta eivät ne itsessään vieroitusoireisiin auta. Voivat toki toimia nk. oheistukena, jos se meininki muuten sopii sulle. Valitettava tosiasiahan se on, että riippuvaiseksi leimautuminen terveydenhuollossa poikii herkästi ongelmia, vaikkei väärinkäyttäjä olisikaan. Tosin jos menet A-klinikalle(Vai mitä päihdeklinikoita ne nykyään viralliselta nimeltään ovatkaan?) sieltä ei mene tietoa tälle lääkkeesi määräävälle lääkärille. Ei ainakaan pitäisi mennä. Voit myös estää Kannasta tietojesi luovutuksen, jolloin se ei ainakaan laillisesti liiku eri hoitoinstanssien välillä. PKV-lääkereseptejä ei saa piilotettua Kannassa, eli jos hakisit/yrittäisit hakea benzoja useammalta eri lekurilta samaan aikaan, se näkyisi kyllä oitis, mutta tällaisestahan ei kohdallasi ollut kysymys. Ymmärrän kyllä kuumottelusi ja eipä tuo tietojen luovutuskielto mikään 100 % varma juttu ole. Ihan ihmiset sitä Kantaakin käyttävät ja väärinkäytöksiä on tapahtunut. Omin avuin lopettaminen on siksikin hyvä juttu, että siinä saa edetä aivan omaan tahtiinsa ilman, että joku lekuri tai muu ulkopuolinen hönkii niskaan ja patistaa mahdollisesti liian nopeaan tiputustahtiin. Tämä on toki vain oma mielipiteeni ja kokemukseni. Joillekin toimii paremmin se, että joku ammattilainen potkii persuksille ja määrää tahdin.

Tsemppiä :) .
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12892
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja Rememberme7 » 7.4.2021 17:42:30

Kiitos paljon viestistäsi ja kannustuksestasi.

Ja samaa mieltä asioista mitä sanot.

Riippuvuus/-väärinkäyttäjäleima (ilman syytä vieläpä) tosiaan ihan vihoviimeisiä mitä terveydenhoitoani ja asioitani pilaamaan haluan.

Noiden a-klinikoiden ja Omakannan ymssalassapotoihinkaan en tosiaan myöskään oikein luota, kyllähän noissa tiedot monesti liikkuu kielloista huolimatta.

Samoin että vähentämisyrityksistä stressi siitä että joku lääkäri kyttää ja määrää vähentämistahtia toisi vaan painetta niin, että kaatuisi varmaan koko homma jo siihen.

Nyt pitäisi kuitenkin lääkkeiden hävittämismokani vuoksi vähennellä ripeämmin mitä todellakaan olin suunnitellut. :(

Samoin pitäisi tosiaan saada niitä hiton Opamoxeja vaihdettua Pameihin vähentelyni hyvin toivottavasti edetessä (Ashton manuaalit ym). Mitenköhän sitäkin sitten lääkärille selittäisi.

On nuo kyllä perkeleitä, jopa noilla minun annoksillani. Olen jostain syystä todella herkkä vierotusoireille. Kunpa olisin tiennyt aiemmin. Ja voi kunpa nyt vaan pääsisi jotenkin noista perkeleen riippuvuuksista irti. :S

Helpottaisi kyllä saada jostaib joku ns. tukihenkilö tms (anonyymisti tietysti pitäisi sekin), joka voisi rauhoitella esim näiden vieroitusoireiden kanssa taistellessa yms. Esim. joku itse vieroittautumisen kokenut tms.
Pitänee vielä koittaa perehtyä mistä sellaisia voisi tarpeeksi anonyymisti saada , jos voi.
Rememberme7
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 1.3.2021 22:01:21

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja juhanikari » 8.4.2021 03:45:51

Huomenta vaan!

Menin tosi aikasin nukkumaan ja nyt heräsin veskiin. Kun kirjoitit että pitäisi saada Opamoxit vaihdettua Diapameihin, niin se ei ollut minun eikä ymmärtääkseni Winstoninkaan ajatus, vaan ajatus oli että hitaasti vähentäisi Opamoxit kokonaan pois, niin että jäljelle jäisi vain Diapam 10 - 15 mg vuorokaudessa. Unilääkkeeksi voisit pyytää vaikka harmittoman melatoniinin. Sitten voisit katsoa haluatko vähentää vielä Diapaminkin pois? Paljon tsemppiä!

t. Juhani
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1598
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 8.4.2021 13:25:26

Hei!

Päihdelinkin neuvontapalvelusta voi saada nimettömästi tukea ja tietoa lääkkeiden vähentelyyn. Neuvontapalvelussamme toimii mm. osaava proviisori, jolla voisi olla näkemystä asiaasi. Toki muitakin päihdealan osaajia löytyy.

Neuvontapalvelumme löydät täältä: https://paihdelinkki.fi/fi/neuvonta/kys ... tilaiselta

Tsemppiä tilanteeseesi!

Päihdelinkin toimitus
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2370
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Bentsojen vähentäminen

ViestiKirjoittaja Rememberme7 » 8.4.2021 16:54:52

Kiitos kovasti vastauksista molemmille!

Muistan tutkineeni noista Ashton Manuaaleista yms, että Opamoxistakin vierottauduttaisiin suosittellusti helpoiten Diapamin avulla, niin siitä tuota Opa-Pami-asiaa ajattelin.

Tokikaan ei varmasti ainoa vaihtoehto, ja minullahan tosiaan on Diapamiin 10mg resepti myös.

Pitkää tutkia noita vielä enemmän tarkemmin kun mahdollista, ja soittaa tuonne neuvontaanne yms.

Mitä enemmän mahdollista päästä bentsoista niin sen parempi toki, minulla vaan sen verran paljon sairauksia joihin niitä määrätty, että en tiedä onko realistista päästä irti kokonaan.

Vähentäminen, toleranssin kasvun estäminen, ja varsinkin tämän hiton kamalan riippuvuudentunteen vieroitusoireineen pois saaminen olisivat jo sellaisia joiden onnistumisesta olisin todella kiitollinen.

Diapamin kokonaan lopettamaan onnistuminen kuulostaa ainakin nyt todella kaukaiselta ja ei-realistiselta, mutta eihän sitä tietystu tiedä mitä tulevaisuus voi tuoda.

Nyt olen tosiaan vöhennellyt parhaani mukaan päivittöisestä Opamox -annoksesta yhdestä 15mg tabletista puolet, ensi viikolla yritän siirtyä pudottamaan enemmän.

Ja melatoniineja yms luonnollisia keinoja käytänkin kovasti ennestäänkin :)

Kiitos tosiaan vielä paljon vastauksista , tsempeistä yms.
Rememberme7
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 1.3.2021 22:01:21


Paluu Dosetti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa