Olet täällä

Politiikka-lanka

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Syyskuu » 12.9.2021 14:11:04

Periaatteessa USA on aina ollut kahtijakautunut maa. 9/11 terrori iskujen jälkeen maa oli hetken yhtenäinen, mutta sitä itkemistä ja yhtenäisyyden tunnetta ei kestänyt kauan. Voimakas kahtijako on aina ollut republikaanien ja demokraattien välillä.
Syyskuu
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 15
Liittynyt: 11.9.2021 13:28:31

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Syyskuu » 12.9.2021 14:37:19

Vuonna 2024 Trump asettuu taas presidentti ehdokkaaksi. Hän on jo nyt taustalla niin sanottuna "varjopresidenttinä" ajamassa ja vaikuttamassa demokraatteja vastaan.
Syyskuu
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 15
Liittynyt: 11.9.2021 13:28:31

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Vapahtajan Käsi » 18.9.2021 10:23:41

Nyt Trump kannattajat sanovat että USA:ta auttaneita Afganistanilaisia ei pitäisi päästää maahan koska he eivät ole isänmaallisia ja kääntyivät Taliban hallitusta vastaan.

Samat republikaanit valittivat aiemmin että Biden on jättänyt maahan tuhansia USA:lle työskenteleviä Afgaaneja. Republikaanit tekevät mitä tahansa häväistäkseen demokraatti hallitusta, nyt he jopa rakastavat Talibaneja enemmän kun omaa maata.
Viimeksi muokannut Vapahtajan Käsi päivämäärä 19.9.2021 13:32:42, muokattu yhteensä 2 kertaa
Päihteettömänä since 1939
Vapahtajan Käsi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 18.9.2021 09:20:52

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Vapahtajan Käsi » 18.9.2021 11:53:24

Trump pyrkii peittämään kaikkia puutteitaan. Kaikkien muiden vikojensa lisäksi Trump on opportunisti. Naisten mollaamisella tai tervydenhuollon ajasajolla ei ole merkitystä, koska hän saa palvontaa omilta kannattajiltaan.
Viimeksi muokannut Vapahtajan Käsi päivämäärä 19.9.2021 10:08:29, muokattu yhteensä 1 kerran
Päihteettömänä since 1939
Vapahtajan Käsi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 18.9.2021 09:20:52

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja tabularasa » 28.2.2022 12:32:48

Viimeksi muokannut tabularasa päivämäärä 28.2.2022 18:16:31, muokattu yhteensä 1 kerran
Viimeinen bentso 6.7.2022
Avatar
tabularasa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 14.11.2021 15:43:22

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 28.3.2022 05:19:47

Keskustelu Natosta käy kuumana. Oma kantani Suomen Nato-jäsenyyteen on vahva EOS. Aiemmin olin sitä mieltä, että Suomen on parempi olla sotilaallisesti liittoutumaton, joskaan silloinkaan en ollut täysin ehdoton asiassa. Nykyään takkini on kääntynyt huomattavasti Nato-myönteisemmäksi jostakin kumman syystä. Silti en ole hinkuenvinkuen tunkemassa Natoon, enkä näe sitä tyystin ongelmattomana pelastavana enkelinä ja suurena autuutena, kuten monet tuntuvat tekevän.

Totta hemmetissä olisi yksinomaan hyvä asia, jos Suomen selustaa turvattaisiin sotilaallisen konfliktin iskiessä ja jos Nato toimisi vielä ennaltaehkäisevänä pelotteena, niin aina parempi. Prioriteetti numero yksi on se, että Suomi säilyy itsenäisenä ja mieluiten niin, ettei sen eteen tarvitse sotia. Jos Nato-jäsenyys takaa tämän, se on minulle täysin okei.

Nato-jäsenyyteen liittyy kuitenkin asioita, jotka eivät ole Suomelle hyödyllisiä ja sen lisäksi ovat arvomaailmani vastaisia. Ei minua hotsita se, että Suomen pitäisi sotia muiden maiden sotia, semminkin, jos kyseessä olisivat Puolan tahi Unkarin kaltaiset paskavaltiot. Toisekseen Natoon liittyminen voisi nimenomaan aiheuttaa sen sotilaallisen konfliktin. Vaikka liittyminen itsessään menisi ongelmitta, voisi käydä niin, että Venäjän ja lännen välisen isomman sotilaallisen eskalaation sattuessa Suomi olisi Nato-maana maantieteellisen sijaintinsa vuoksi etulinjan sotatantereena. En usko hetkeäkään, että jenkit lähettäisivät tänne massiivisen puolustuksen avuksi kaikista juhlapuheista huolimatta.

Pitäisi omata oraakkelin kyvyt, jotta tietäisi, onko Nato-jäsenyydestä Suomelle tulevaisuudessa enemmän hyötyä vai haittaa ja niitä kykyjä ei tässä kenelläkään ole. Tyystin ymmärrettävää toki, että jengi on nyt Veli Venäläisen pelossa änkemässä Natoon. Siitä samasta syystähän oma Nato-kantanikin on muuttunut myönteisemmäksi. Maailmassa on kuitenkin muitakin tilanteita ja muuttujia, kuin tämänhetkinen Venäjän uhka ja Putinin totaalinen flippaaminen.

Olen lueskellut tässä lukuisia puheenvuoroja Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä ja ne kaikkein parhaiten argumentoidut kannanotot ovat juuri niitä, että asia ei ole ensinkään mustavalkoinen. Kaikkein kiihkeimmät Nato-jäsenyyden puolustajat, sekä vastustajat eivät tunnu tietävän asiasta mitään. Kiivaiten Suomen Natoon liittymistä puolustavat ne Nato-kiimaiset riehujat, jotka ovat jo ennen tätä nykytilannetta halunneet liittyä Natoon silkasta Natoon liittymisen ilosta. Vimmaisimmat vastustajat puolestaan tuntuvat elävän jossakin menneen maailman stallari-meiningissä.

Jos Suomen vahvempi liittoutuminen länteen(Natolla tai ilman)+Venäjän valtion alennustila+ylipäätään muuttunut maailmantilanne johtaa siihen, että tämä vuodesta 1945 jatkunut Suomen pokkurointi Venäjän suuntaan viimein loppuu, niin se on vain helvetin positiivista. Ymmärrän toki täysin, miksi niin on pitänyt toimia, mutta aivan perseestähän se silti on.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12888
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 4.5.2022 06:17:53

Ilmeisesti tässä ollaan Natoon menossa kovaa vauhtia. Jos ja kun niin käy, se on minulle ihan okei, vaikka Nato-kantani edelleen onkin EOS.

Tässä julkisessa Nato-keskustelussa kyrpii se, että Nato-vastaiset tai edes vähän Nato-kriittisiä mielipiteitä ilmaisevat leimataan "väärinajattelijoiksi" ja suorastaan Venäjä-mielisiksi isänmaanpettureiksi, vaikkei mistään sellaisesta olisikaan kyse. Toki Suomesta putinistejakin löytyy, mutta varsin marginaalinen porukka ne taitavat olla.

Ei Nato-jäsenyys ole mikään tyystin ongelmaton homma ja siksi sen hyötyjen ja haittojen punnitseminen onkin ihan tervettä ja järkevää. Moni Nato-kriittinen puheenvuoro on paljon paremmin perusteltu, kuin nämä "Natoon nyt ja heti, perkele" -öyhötykset, jos toki Naton vastustajista löytyy myös niitä Kekkosen aikaan jämähtäneitä tapauksia ja muinaismuisto-stallareita. Monen Nato-myönteisyys johtuu puhtaasti tästä akuutista Veli Venäläisen pelosta. Se on tietenkin täysin ymmärrettävää ja samasta syystä minusta itsestänikin on tullut tässä viimeaikoina Nato-myönteisempi. Nato-jäsenyyttä pitäisi kuitenkin miettiä kokonaisuutena. Siinä kun on puolensa ja puolensa, kuten useimmissa asioissa pruukaa olla.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12888
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 20.7.2022 06:13:24

Ei mennyt Suomen Natoon liittyminen sitten niin kuin Strömsössä, kun Erdogan iski kapuloita rattaisiin. Se alustava soppari, joka tehtiin Turkin kanssa, ei takaa vielä yhtään mitään. Turkki ei ole vielä ratifioinut Suomen Nato-jäsenyyttä ja voi jättää sen ratifioimatta, jos Suomi ei suostu pomppimaan Erdoganin pillin tahdissa. Toisin sanoen tinkimään ihmisoikeuksista, lainsäädännöstään ja moraalistaan ja tukemaan kurdien kansanmurhaa. Monet ,aina ihan eturivin poliitikkoja myöden, ovat sitä mieltä, että tämä ns. kompromissi on ihan okei. Sinänsä toki ymmärrettävää, että Suomen pakittaminen Nato-jäsenyydestä olisi tässä vaiheessa pirun huono homma, mutta oma oikeudentuntoni ei tätä Turkin sulttaanin peesailua sulata.

Kuten ylempänä olen sanonut, Nato ei ole mikään tyystin ongelmaton pulju, mutta en silti odottanut, että niitä ongelmia tulisi jo näin pian.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12888
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Re: Politiikka-lanka

ViestiKirjoittaja Winston-84 » 30.8.2022 18:26:43

Suomessa ovat asiat ilmeisesti hemmetin hyvin, jos suurin yhteiskunnallinen ongelma on pääministerin vapaa-ajalla tapahtunut kännissä tanssiminen. Toisaalta voi kyllä ajatella, että täällä ovat asiat aika pirun huonosti, jos useampikin tunnettu poliitikko ammentaa tietonsa jostakin vitun Ylilaudalta :roll: . Pahin meteli on sentään jo onneksi vähän laantunut, mutta silkasta naisvihasta ja siitä juontuvasta kiusaamisestahan tämä kaikki kumpuaa :evil: . Melkein tekisi mieli äänestää seuraavissa vaaleissa Marinia ihan kiusallanikin, mutta valitettavasti vaikutan väärässä vaalipiirissä.
Winston-84
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 12888
Liittynyt: 27.4.2012 18:43:25

Edellinen

Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa