Olet täällä

Tästä on hyvä jatkaa

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 12.6.2021 17:09:34

Onhan tämä selvinpäin olo vähän tylsää. Laitoin laskurin päälle ja huomasin hupsis, tässähän on oltu jo yli 3 viikkoa kuivin suin. Siitä on aika monta vuotta kun näin pitkää juomatonta putkea olen viettänyt. Syyllisiä tähän tilanteeseen on aikuiset lapset jotka maailmalta palasivat kotikonnuille kesätöiden perässä. Jos he eivät tässä jaloissa pyörisi niin nytkin röhnöttäisin sohvalla räkä poskella kun aamusta asti olisin viiniä lipittänyt, viikonloppuvapaalla kun olen.

Mitään tolkutonta viinanhimoa ei ole, vaan semmoinen pieni haikeus kun "ystävän" kanssa ei ole pitkään aikaan iltaa vietetty. Mutta hei, hei viini, heinäkuussa taas nähdään.

Raitista tai kohtuullista viikonloppua kaikille!
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 18.6.2021 09:35:34

Tänään ja huomenna vielä töihin, sitten alkaisi loma. Laskuri näyttää tänään 29 tipatonta päivää ja siitä olen hyvin ylpeä. Mutta olotila on tällä hetkellä myös hyvin ristiriitainen. Perinteisestihän sitä pitää loman alkamista juhlistaa kunnon lastilla alkoholia. Nyt en ole juotavaa varannut ja tipattomuus päätökseni pitää ainakin vielä viikonlopun yli.

Ensi viikolla on sitten juhannus. Kun olen tässä viime päivinä ajatuksiani ja olotilaani analysoinut niin isoin ja hölmöin pelkoni tällä hetkellä on, että kuinka tylsäksi ja mitäänsanomattomaksi elämäni muuttuu jos ekan lomaviikon ja juhannuksen olen ilman ilolientä :shock: :shock: :shock:

Siitä pidän kiinni että edelleen kotona olevan lapseni ei tarvitse minua humalaisena katsella. Muuten voin ehkä vähän päätöksestäni livetä. Mutta siitä päätän ensi viikolla.

Minkälaisia ajatuksia tuleva juhannus teissä herättää? Iloa vai ahdistusta?
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Lumi » 20.6.2021 06:24:18

Moi Helena100. Kiva kuulla, että sinulla menee hyvin!

Tiedän tuon tunteen, kun velloo ristiriitaisissa tunteissa ja niin piintynyt tapoihinsa. Kukapa ei? Yritä kuitenkin olla ajattelematta, että juomattomuus johtaa tylsyyteen. Suhtaudu siihen mielenkiinnolla ja positiivisena kokeiluna, miltä nyt tuntuukin olla juhannus juomatta. Miellä niin, että saat siitä uusia kokemuksia. Itse yritän käyttää tätä ajatusmallia, kun on firman juhlat tulossa ja ajattelin olla juomatta. Yleensähän olen ollut se viinitonkalla viihtyjä. Nyt ajattelin katson juhlia ja juhlioita toisesta vinkkelistä.

Juhannus herättää itsessäni mukavia fiiliksiä. Kirjoittelinkin tuolla omassa ketjussa, että olemme lähdössä pikku reissuun ja juomiset pitäisi suunnitella etukäteen. En edelleenkään ole suunnitellut ja mikä parasta, se ei herätä pakokauhun tunteita. Jos käy niin, että alkoholit jäävät hankkimatta, niin olkoon sitten niin.

Ihanaa juhannusta kaikille!
Lumi
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 21.5.2021 19:43:03

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Onneli47 » 20.6.2021 13:11:04

Tuo oli kyllä itsellenikin niin tuttu ajatus, että miten tylsää ja ilotonta elämästä mahtaisikaan tulla raittiina. Juhannus tai muu juhla ilman alkoholia tuntui jo ajatuksena tylsältä. Loman aloitus ilman kuohujuomaa todella lattealta. Ystävien tapaaminen hyvän ruuan äärellä ilman viiniä aika köyhältä. No, rehellisyyden nimissä alkoholi saa kyllä aivan liian kiiltävät kultareunukset ympärilleen tunnelman kohottajana. Aika monet kekkerit se myös pilaa ja vaikutukset ovat toisinaan jotain muuta kuin toivottua ja vieläpä varsin pitkäkestoisena. Monesti oli myös ihan ok, vaikka melko tylsää. Toki usein myös superhauskaa -ainakin jossain vaiheessa.

Nykyään minua ei yhtään harmita, että en juo. Juhlissa on joskus tosi hauskaa, joskus vähän tylsää ja joskus sekä että. Loma tuntuu lomalta. Juhliin ja illan viettoihin valmistaudun hyvillä alkoholittomilla juomilla (alkoholiton on minulle yhtä kuin 0%), kuten rose-viinillä, oluella tai kuohujuomalla. Järjestimme taannoin pienet juhlat, jossa oli ruokaa ja yhteistä illan viettoa. Tarjolla oli kattava valikoima prosenteilla varustettuja viinejä, oluita, lonkeroita ja boolia. Lisäksi oli yksi jääkaapillinen erilaisia limuja, kivennäisvettä, alkoholitonta viiniä, alkoholitonta kuohujuomaa, alkoholittomia oluita useaa eri merkkiä tummana ja vaaleana sekä alkoholitonta boolia. Seuraavan päivän inventaariossa havaitsimme, että kaikki alkoholittomat oluet ja kivennäisvedet olivat tehneet kauppansa. Nykyään on toki myös helppoa sikäli, että ystävä- ja tuttavapiiri tietää, että en käytä alkoholia eli aina on tarjolla alkoholittomia juomia. Vien myös itse usein viemiseksi jotain holitonta, saatan kyllä viedä alkoholiakin. Eihän se minulta ole pois.
Onneli47
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 602
Liittynyt: 6.6.2018 17:14:46
Ollut juomatta

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 17.7.2021 18:13:49

Loma alkaa olla taputeltu ja olen kyllä vauhtiin päästyäni tissutellut ihan sydämeni kyllyydestä. Mutta hyvillä mielin, mistään en ole jäänyt paitsi, hävetä ei ole tarvinnut ja iloon olen juonut.

Aamulla päätin sitten että nyt on hyvä pitää taukoa juomisesta kun talo on ryystetty tyhjäksi viinoista. Sitten tapahtui vielä päivälläkin ekstramukavaa kun mies ehdotti että käydään syömässä ja nyt on kupu ravittu paikallisen turistirysän kuppilassa. Todella hyvää ruokaa saatiinkin.

Ihanaa kun helteetkin vähän helpottivat. Tykkään kyllä lämpimästä, mutta liika on liikaa. Mansikat nääntyy, nurmikko nääntyy, metsämarjat kuivettuvat, kasvihuoneessa on aivan liian kuumat oltavat tomaateilla ja kurkulla. Chili näyttää kestävän hellettä että siitä tulee satoa.

Tästä on hyvä jatkaa määrittelemättömän pituiselle tipattomalle. Tsemppiä ja hyvää mieltä kaikille!
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 7.8.2021 17:14:35

Helena100 kirjoitti:Tästä on hyvä jatkaa määrittelemättömän pituiselle tipattomalle. Tsemppiä ja hyvää mieltä kaikille!


Tuo heinäkuussa hehkuttamani "määrittelemättömän pituinen tipaton" ei pitkä ollut, muistaakseni pari päivää... :oops: :oops: :oops:

Loman jälkeen juominen on ollut maltillista, pari viikkoa meni että join vain yhtenä iltana viikossa. Nyt mies lähti ulkomaille ja tiukkaa tekee. Join torstaina ja vielä perjantainakin vaikka tänään piti töihin. Ei ollut aamulla kaikkein reippain olo. Nytkin tekisi mieli juoda ja viinaakin olisi mutta tänä iltana pidän taukoa. Yksinäistä ja tylsää on, sen takia varmaan teki taas mieli tulla tänne lukemaan mitä teille kuuluu.

Eilen tein pikkupäissäni sellaista mitä en ole vielä koskaan ennen tehnyt. Ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi kissan :D
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja juhanikari » 8.8.2021 06:39:52

Onnea uudelle kissanomistajalle!
Jos se pitäisi paremmin tipattomalla. Hyvää loppukesää!

t. Juhani
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1611
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 17.8.2021 08:36:18

Töissä tuli yhtenä päivänä puheeksi, että jotkut olivat sitä mieltä että tilillä on nyt rahaa/säästöjä paljon enemmän kuin ennen kun korona aikana ei ole päässyt kuluttamaan. Itse en ole vastaavaa huomannut eikä oma tili pursuile liiasta rahasta. Siksi päässä on kypsynyt ajatus, että ottaisin Sylvian lanseeraaman säästöpossun taas käyttöön. Minulla on siis pankissa tili, jonka nimi on possu ja jossa eilen aamulla oli rahaa 237 euroa.

Eilen olisi taas ollut äärimmäisen perinteiden juomispäivä kun kahden yövuoron jälkeen jäin vapaalle. Tein kuitenkin jo hyvissä ajoin päätöksen että tällä vapaalla en juo. Siirsin possuun 30 euroa. Päivä meni normaalisti väsymyksen sumussa, vähän sain hyödyllisiäkin harrastuksiin liittyviä asioita tehtyä. Illalla kömmein yhdeksältä rättiväsyneenä nukkumaan ja hetken torkahtamisen jälkeen olin bling hereillä. Sydän hakkasi, huohotin hengästyneenä ja vaati todella paljon tahdonvoimaa jäädä sänkyyn makoilemaan eikä lähteä juoksemaan maratonia. Nämä oireet siis johtuvat vuorotyön rasituksesta, ei alkoholista.

Makasin sängyssä ja mietin kuinka ihanaa olisi jos olisin illalla huitaissut pullon tai pari viiniä, silloin olisin jo ihanasti pikkupöhnässä unten mailla. Mieskin tuli tavallista aikaisemmin nukkumaan ja silloin mieleen hiipi ajatus, että voisin nousta, hiippailla alakertaan, avata viinipullon ja nauttia siitä unilääkettä ihan yksin omassa rauhassa eikä kukaan saisi tietää. Pieni ääni päässä sanoi, että oot jo siirtänny rahaa possuun, et voi pilata hyvää suunnitelmaa. Ja niin sitten onneksi uni voitti ja sain muutaman tunnin nukuttua.

Kun aamulla heräsin, lähdin (sateessa) koiran kanssa pienelle lenkille eikä yhtään harmittanut että viini tällä kertaa säästyi.

Pari päivää sitten sain kuvia, että mun uuden kisun silmät ovat avautuneet :D :D :D

Possusta vielä sen verran, että sinne siirretään ne rahat jotka säästyy kun jättää viinat ostamatta.
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Tipitii » 25.8.2021 23:39:37

Toi possu vaikuttaa hienolle ajatukselle…pysyypä asia mielessä. Ja saa jotain positiivista juomattomuudesta.
Et voi olla vahva jos olet heikko
Tipitii
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 36
Liittynyt: 24.8.2021 23:54:51
Ollut juomatta

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 24.9.2021 17:52:03

Viimeiseen viikkoon on mahtunut iloa ja surua. Minulla tuli alkuviikosta 50 mittariin ja viime viikonloppuna järjestin kosteat, mutta aivan ihanat juhlat. Alkuviikosta tyttären elämään tuli murheita, mutta ajan kanssa uskon hänen selviävän niistä.

Juhlista jäi alkoholia yli ja niitä olen tällä viikolla ryystänyt pois. Taas kerran jouduin toteamaan, että minulla ei edelleenkään ole minkäänlaista selkärankaa sen suhteen, että jos kotona on viinaksia, että pystyisen olemaan juomatta niitä. Mutta nyt varastot on juotu pois, olotila on hyvä ja seesteinen. Syyskuun kalenterissa on alkoholipalloja luvattoman paljon, ja siksipä nyt on nenänvalkaisun aika. Parin-kolmen viikon tipaton on tavoitteena.

Mukavaa ja kohtuullista viikonloppua kaikille vähentäjille!
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja juhanikari » 24.9.2021 20:45:58

Mukavaa ja tipatonta viikonloppua myös sinulle Helena!
Meillä on alkoholia kotona, viiniä ja konjakkia, mutta tällä hetkellä ei tee yhtään mieli juoda niitä. Paljon tsemppiä!

t. Juhani

Sorry!
Meinasi unohtua.
Onnittelut viiskymppisistä!⚘
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1611
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Helena100 » 26.9.2021 11:41:31

Ristiriitaisissa tunnelmissa olin viime yönä töissä. Surullisena siitä, että työkaveri oli illalla seitsemän aikaan soittanut kännissä töihin, että on tänään päänsäryn takia sairaslomalla. Olisi hänellä lauantainakin ollut työvuoro mutta oli ilmoittanut että on sairaslomalla ja nähtävästi korkki saman tien narahtanut. Vaikka sanotaan että juoppo juopon tunnistaa, niin hänen juomisensa tuli minulle pienenä yllätyksenä vaikka on koko parin vuoden työsuhteensa ajan säännöllisesti saikuttanut viikonloppuisin mitä mielikuvituksellisimmista syistä.

Kiitollinen olen siitä että itse sain lisääntyvän juomisen kehityksen pysäytettyä enkä koskaan ole ollut minuuttiakaan pois töistä viinan taikka krapulan takia. Aavistuksen heikossa hapessa tosin on joskus töihin joutunut menemään :oops:

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!
Helena100
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 401
Liittynyt: 1.3.2018 14:06:26

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja vilmasto » 27.9.2021 19:01:58

Onnittelut Helena viidestäkymmenestä <3
Believe you can and you´re halfway there.
Avatar
vilmasto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1762
Liittynyt: 7.1.2017 17:41:08

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja venkku » 28.9.2021 10:13:38

Onnittelut 50v täältäkin! :) Mullakin on tuo sama edelleen, että jos kaljaa on kaapissa, niin tulee juotua. Että pitää ostaa vaan se määrä mitä juo. Joskus on pystynyt sitä kaapissa pitämään,mutta toisinaan(usein) kiusaus on liian suuri..
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 590
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: Tästä on hyvä jatkaa

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 28.9.2021 13:40:31

Tosi pahasti myöhästyneet, mutta sitäkin lämpimämmät onnittelut 50 v synttäreiden johdosta :!: :!: :D
Perässä tuut, vaikka et ikinä kiinni saakaan :P

Samanlainen selkärangaton otus olen minäkin kotona pidettävien juomien suhteen. Tai en ihan aina. Jos mies (tai joku muu) tuo meille juomaa vaikka tiistaina niin ei aiheuta mitään mielitekoja ja saa olla minulta rauhassa ainakin viikonloppuun asti. Mutta auta armias jos kotona on juomaa sunnuntaina, kostean lauantain jälkeen. Silloin selkäranka valuu viemäristä alas heti aamupesulla :roll: Siinä sitä on vielä harjoittelemista.

Monta kertaa on pitänyt kysyä mitä sinun kisulle kuuluu? Milloin se kotiutuu vai onko jo tullut luoksesi? Minkä värinen on? Entä onko jonkin merkkinen?
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2072
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

EdellinenSeuraava

Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa