Olet täällä

Viimeinen sammuttaa valot

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 23.6.2022 08:40:24

pokeri_ja_ruletti kirjoitti:Voi olla vuoden vaihteessa pelureille jää vain veikkaus, jos rahansiirrot muualle estetään pankkien taholta kuten monessa EU-maassa.

Lainsäädäntö näyttäisi muuttuvan siihen suuntaan, että nettipelaaminen pyrittäisiin rajaamaan vain Veikkaukselle. Suurempi "riski" on se, että muut peliyhtiöt eivät vaan ota suomalaisia asiakkaikseen, mikäli tilanne on vähintäänkin epäselvä. Rahasiirtoestot sun muut on siis todella helppo kiertää, mutta jos yhtiöt heittävät suomalaiset ulos, niin sitä ei kierretä mitenkään. Uskoisin itse, että lisenssimalliin siirrytään lähivuosina. Sinällään ihan sama, kun nyt pelit ovat omalta osaltani ohi :)

pokeri_ja_ruletti kirjoitti:Olen itsekin hakannut päätäni nettipokerin parissa ja kuukaudesta toiseen sinne tuntuu uppoavan rahaa, vaikka muuta kuvittelen. Itselleni tuo rahansiirtojen banni voisi olla ihan hyvä juttu, vaikka veikkauksella voisi edelleen pelata.

Mukava ja ei niin mukava nähdä vanhoja tuttuja kommentoijia neljän vuoden takaa :) Pistä tuossa tilanteessa kaikki tilit kiinni. Se on tehokkain estokeino ja ensimmäinen asia, mikä täytyy tehdä lopettaakseen. Rahasiirtoestot vain tehostavat tätä päätöstä, koska kyllähän pelitilille rahaa saa vaikka sitten manuaalisella tilisiirrolla, jossa toki kestää useampi vuorokausi tulla perille. Eli vaikka estäisi sähköiset rahasiirrot, ei se pelaamista estä, mikäli pelitilit jättää auki.

Veikkauksenkin saa kyllä estettyä, että ei sinnekkään pääse pelaamaan :wink:

Kuva
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja ytrewq » 27.6.2022 01:00:02

Tekoäly on jo monta vuotta voittanut ihmiset ihan pystyyn pokerissa. Eli onhan niitä kaikennäkösiä epäilyksiä ketä vastaan oikeasti pelannut sentin ja kahden sentin pöydissäkin eräät kun pelaa "liian hyvin".
Kirveelle olisi töitä!
ytrewq
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 593
Liittynyt: 1.4.2019 13:30:31

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja pokeri_ja_ruletti » 29.6.2022 09:54:38

ytrewq kirjoitti:Tekoäly on jo monta vuotta voittanut ihmiset ihan pystyyn pokerissa. Eli onhan niitä kaikennäkösiä epäilyksiä ketä vastaan oikeasti pelannut sentin ja kahden sentin pöydissäkin eräät kun pelaa "liian hyvin".


Pokeri on vajaan informaation peli, joten parhainkin tekoäly pelaa vain matemaattisesti absoluuttisesti parhaalla tavalla, mutta ei osaa välttämättä muuttaa pelitapaa yllättävissä tilanteissa, jossa vastustaja yli- tai alibluffaa käden vahvuuteen nähden. 1 vs 1 tilanteessa on tekoälyä vaikea voittaa (parhaat pelaajat pystyvät siihen), mutta täyden ringin peleissä se ei ole yhtä vaikeaa. Pahempaa on se, että on osaava pelaaja, joka katsoo suositellut peliliikkeet jostain ohjelmasta ja sitten noissa yllättävissä tilanteissa viimeisen kortin jälkeen tekee päätöksen inhimillisellä ymmärryksellään. Sitten vielä suuremman edun saa aikaiseksi, kun iso rinki vaihtaa jatkuvasti käsikorttejaan, jolloin potissa mukana oleva ringin pelaaja tietää kuolleet kortit ja pystyy niiden avulla saavuttamaan huomattavan edun vastustajaan.
pokeri_ja_ruletti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 133
Liittynyt: 14.3.2017 20:13:53

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 2.7.2022 18:59:29

Kiitos kommenteista ytrewq ja pokeri_ja_ruletti, niitä on aina mukava lukea :)

Ainakin omalla kohdalla ei ole mitään tarvetta rakentaa pokeria kohtaan katkeraa suhdetta, että miten pelit ovat täynnä botteja ja miten peleistä ei voi nykyään enää voittaa. Totta on se, että buumivuosien "helppoa" rahaa ei ole enää aikoihin ollut saatavilla. Täytyy myös huomioida, että mihin tahansa nollasummapeliin on olemassa strategia, mitä ei voi voittaa. KiviSaksetPaperi- pelissä optimistrategia on pelata 33,3% ajasta jokaista täysin satunnaisesti, niin vastustaja ei voi hyödyntää meidän strategian puutteita mitenkään. Jos pelaisimme paperin 35% ajasta, sakset 32,5% ja kiven 32,5% ajasta, vastustaja löytäisi heikkouden ja hänen kannattaisi pelata saksia enemmän kuin 33,3% ajasta. Tuo 0,8% ero toistettuna tarpeeksi monta kertaa vie voiton vastustajalle täysin varmasti. Klassisestihan on ajateltu tilannetta yksittäisenä tapahtumana, että onkohan siellä nyt kivi, sakset vai paperi. Tässä on ero arvauspelin ja taitopelin välillä. Tähän pitäisi toki huomioida myös pelinhoitajan kustannukset (rake), mutta jätetään ne nyt pois, että lukijat pysyy edes hieman kärryillä :D

Ihmisaivot eivät osaa hahmottaa tuota eri todennäköisyyksien eroja. Miettikää vaikka tapahtuuko joku kerran sadasta vai kerran tuhannesta? Tuskin kukaan voi rehellisesti myöntää, että osaa hahmottaa noitten tapahtumien eron ja muokata käyttäytymistään sen mukaan. Itse olen nyt ihan sujut sen kanssa, että rahapelit eivät sovellu itselleni. Tunteet vie vaikka miten järkityyppi muuten olisinkin :)

Eikä tarkoitus ole tehdä elämästä mitään Matrix-koodia, jossa kaikki lasketaan matematiikalla auki. Eräänlainen selviytymisriitti mielestäni sekin. Elämä tulee elää ja pelaamisen tilalle etsiä asioita, jotka oikeasti kiinnostavat ja ovat mieluisia. Olo on aivan hirveä aluksi ja niinkuin tästä päivyristä käy ilmi, itse neljä vuotta ( :!: ) uskottelin, että kyllä homma pysyy hanskassa. Ei pysy.

Olen lähinnä kiitollinen sille, mitä tämä matka opettaa ja on opettanut elämästä sekä rahankäytöstä. Sen verran tunnustan, että kun kävin 23.6 loppuja pelitilejä läpi, niin yhdelle pelitilille oli jäänyt kymppi lojumaan, eikä niin pientä summaa voinut kotiuttaa, niin kävin sen räiskimässä Blackjackiin, jonka jälkeen viimeinenkin pelitili sulkuun. Olo on vain helpottunut, että vihdoin tämä täysin selvältä näyttänyt päätös on tehty; ei enää mitään rahapelejä koskaan :)

Kuva
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 7.7.2022 01:32:12

Sekalaisia ajatuksia :idea:

Pelit tunkevat uniin todella vahvasti, vaikken valveilla ollessa ajattele niitä juuri ollenkaan. Herään lähinnä ahdistukseen, että huh en kai oikeasti pelannut, mutta sitten tuleekin helpotus, että hiphei näin vain unta. Pelaamisen olen oikeasti tehnyt täysin mahdottomaksi pokerin osalta, niin ei tässä sen enempää tunnontuskia ole. Eipä kyllä ole rahaakaan. YouTuben ja Twitchin pistin myös kiinni, niin ei tule edes katsottua pokeria. Elämä on valitettavan tylsää, kun "rakkain" laji kaapataan kerralla pois :roll:

Rahankäyttöni on ollut viimeisen vuosikymmenen täysin holtitonta. Olen luottanut "tuleviin tuottoihin". Eli esimerkiksi omissa peleissä mitä pelasin, niin 50 euroa oli aika pikkuraha. Oli helppo perustella itselleen muutaman kympin ostokset sillä, että äkkiäkös ne voitan peleistä. Katselin huvikseen vähän tiliotteita ja korttia on höylätty keskiarvollisesti tuhannen euron edestä joka kuukausi. Olen elänyt käytännössä eineksillä koko tämän ajan ja annosmäärien ollessa yli suositusten lähinnä ylipaino on kiittänyt. Ruuanlaitto on katsos pois peliajasta :lol:

Pelipiru kuiski tässä vaiheessa korvaan: olen aina pelannut pokeria ikään kuin koko varallisuudellani, niin ilmankos olen koko ajan rahaton, kun alle mediaanituloisena ulosoton kanssa laitetaan yli 1500 euroa haisemaan kuukaudessa olevinaan juokseviin kuluihin. Minulla on siis voitollista historiaa useasta formaatista. Sitten kysyn järjen ääneltä, niin sieltä vastataan, että ilman pelaamista käytettävissä olisi nytkin tuhansia euroja. Pikavippeilin siis aikoinaan tilteissä eräässä formaatissa, jota en ole pelannut enää vuosiin. Vaikka nyt onkin hiukan tiukempaa, niin pakottaa tilanne opettelemaan elämään kuten normaalit ihmiset. Uskomatonta edes kirjoittaa, että tässä iässä täytyy opetella ihan perus taloustaitoja ja budjetin pitämistä.

Yllättävän helposti tämä pelaamattomuus kuitenkin menee, nyt kun viimeinkin sai aikaiseksi lopettaa. Tätä on ehkä vaikea pukea sanoiksi, mutta en välttämättä ole riippuvainen itse rahapelaamisesta, vaan rahan menettämisestä. Nytkin autossa on bensaa 3/4 tankkia ja olen hermostunut miten se riittää loppuviikoksi. Rahaa on toistasataa käytettävissä ja pala on kurkussa, kun en haluaisi käyttää kaikkea. Budjetin mukaisesti aika likelle nollaa menee ennen seuraavaa palkkapäivää. Tunneperäinen ongelma on siis rahan menettäminen, eikä varsinaisesti rahapelaaminen. Loogisena ratkaisuna estää rahapelaaminen poistaa sen isoimman rahareiän, mutta ei kuitenkaan poista tuota hyperventilointia rahankäytön osalta muuten.

HAH! Rahapelithän ne tunteet rahan arvosta ovat tuhonneet. Eli siten olen kuitenkin riippuvainen rahapelaamisesta, kun en osaa lopettaa voitolla, tappiolla tai omilla ollessani. Illuusio voitollisuudesta on kaikista vaarallisin :evil:

Olkoon riippuvuus mikä tahansa, niin rahapelit eivät edellä mainituista syistä sovellu itselleni ollenkaan ja enää niihin en koske :)

Jotain arvoa yhteisölle tästä kirjoituksesta tarjoan vinkkaamalla paikan saada Gamban ilmaiseksi Kindredin rahoittamana: https://gamban.com/signup/promo/kindred
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 18.7.2022 08:26:59

Kuva

Palkkapäivä ja alle kahden tuhannen ulosmittaukset. Aika erilainen fiilis, kun ei heti ensimmäisinä päivinä ole tallettamassa vähäisiä rahojaan jonnekin sivustolle :)

Samalla ensimmäinen kuukausi ilman pokeria :idea:

Ei nyt tällä kertaa tämän enempää. Kyllä tässä on alkanut hahmottumaan mitä epäilinkin, että suhtautumiseni rahaan on ollut epätervettä ja ilmassa on ollut sellaista "mulle kaikki ja heti"-fiilistä, niin mitään pitkäjänteistä säästämistä ei ole tapahtunut ja aivan liian löperösti on tullut rahoja käytettyä ilman käsitystä, miten se liikevaihto oman talouden sisällä pyörii.

Ja ainiin unet ovat jatkuneet. Niissä on kaikissa ollut sama kaava, että olen pelannut aivan liian isoa peliä ja hävinnyt ison potin, jonka jälkeen tuli aina se paniikki, että miten nyt selvitään kuukausi ja mitä laitan myyntiin seuraavaksi. Aikaisemmin halusin vain nukkua ja oikea elämä tuntui helvetiltä, nyt asetelma on keikahtamassa toisinpäin :)
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 18.7.2022 08:46:39

adrenALLINe kirjoitti:Aika erilainen fiilis, kun ei heti ensimmäisinä päivinä ole tallettamassa vähäisiä rahojaan jonnekin sivustolle :)

Päivyri aloitettu 18.7.2018, pelit menivät säppiin 18.6.2022, tämä kirjoitus 18.7.2022.

:D
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja Kuusviis » 18.7.2022 08:49:48

Hurjalta kuulostaa. Onnea ekasta kuukaudesta!
Terveys ensin.
Avatar
Kuusviis
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 28
Liittynyt: 12.7.2022 13:01:24

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 8.9.2022 23:12:09

Kuva

Vähiin käy ulosmittaukset. Saan todennäköisesti maksettua summan nollaan parin viikon kuluessa. Vaihtoehtona on odottaa lokakuun palkkapäivään, jolloin varmasti on ulosmittaukset hoidettu, mutta uskoisin olevan parempi, että maksan velan saman tien pois, kun mahdollisuus siihen vaan tulee :)

Unet pelaamisesta ovat jääneet aikalailla pois. Viimeisin mikä oli, niin olin siinä pelaamassa livepokeria ulkomailla ja tapasin samalla useita kavereita, mitkä ovat olleet ainoastaan nettituttuja. Kuitenkin kun rahaa ei ollut, niin lähinnä istuskelin pöydässä ja koko ajan päässä jyskytti ajatus, että mistä saisin rahaa pelaamiseen. Herätessä mietiskelin, että ei kiitos tällaista stressiä rahasta enää koskaan.

Pokeria ei edelleenkään jakoakaan ja pahimmat vieroitusoireet toivottavasti takana päin.

Mielestäni olen tavallaan herännyt uudestaan raha-asioihin. Kuten aiemmin kirjoitin, olin omaksunut rahallisesti leveän elämätyylin miettimättä yhtään mihin rahaa kuluu. Tai oli tosiaan helppo perustella jotkut 30 euron ostokset, kun samana iltana pelaat pokeria 50 euron panoksella. Kahden vuoden keskiarvollinen kulutus pankkikortilla oli noin 1000 euroa kuukaudessa. Nyt keskiarvo on pudonnut jo 800 euron tienoille. Kun aiemmin ei jäänyt koskaan mitään säästöön ja oli "pakko" pelata, niin nyt ulosoton päättyessä hieman liberaalillakin matematiikalla pitäisi säätöön jäädä liki 1000 euroa joka kuukausi :D

Todellinen testi tulee sitten kun rahaa oikeasti on jälleen käytettävissä. Sen vuoksi katson paremmaksi hoitaa kaikki velat pois eikä makuuttaa rahoja tilillä tai käteisenä, ettei vaan sortuminen iske. On se pelaaminen kuitenkin siinä mielessä kivaa, että hetkeksi unohtaa sen oman elämän "surkeuden", mutta krapula tästä ilonpidosta ei ole sen arvoista. Siinä vaiheessa kun olet vesipaastolla viikon kaksi, kieltäydyt menemästä häihin ja katsot asuntosi tilannetta, jossa työpöytänä toimii silityslauta, niin jotain pitää muuttua. Tämä oli se "pohja", mikä herätti todellisuuteen.

Tarkoituksenani on avata tuota ulosottoa kaikkine summineen ja lyhennyksineen, kunhan se on ohi. Itseäni häiritse kauheasti, kun on vaikea löytää realistisia lukemia ja kommentit ovat laidasta laitaan "ei ulosotossa lyhene mikään" tai "nuohan maksaa helposti päivässä pois".

Kuusviis kirjoitti:Hurjalta kuulostaa. Onnea ekasta kuukaudesta!

Kiitos kommentista :)
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 20.9.2022 00:19:00

Kuva

Ilmeisesti ulosottomiestäkin kiinnostaa hoitaa avoimet saatavani mahdollisimman äkkiä pois. Aikaisemmin palkkapäivästä on mennyt useampi päivä, että on tullut kuitti maksusta ja tilanne päivittynyt ulosoton asiointiin. Nyt kuitti tuli jo palkasta seuraavana päivänä, eli on siellä rahoja siirrelty heti niitten tullessa :o

Tässä ihan meinaa herkistyä, kun parin viikon päästä en ole enää nettovelkainen, vaan oikeasti plussan puolella. En tosin vielä pura ns. latausta, vaan jätän tilinpäätöksen siihen kirjoitukseen, missä ulosotto on kokonaan maksettu.

Olen ruvennut pohtimaan haluanko tulla peliriippuvuuteni kanssa julkisesti esiin esimerkiksi ystäville. Kenellekään en ole tilanteestani siis kertonut tähän mennessä. Pelit lopetin kertalaakista täysin seinään ja ulkopuolista apua en ole pyytänyt. Vanhemmille asiasta tuskin koskaan pystyn kertomaan asian järkyttävyyden takia, mutta ystäville olen mielestäni selityksen velkaa, että miksi olen perunut vuosien varrella niin monta eri sovittua tapaamista ja miten olen muutaman kerran käyttäytynyt todella erikoisesti. Lisäksi olen kieltäytynyt perustelemasta vedoten henkilökohtaisiin syihin.

En väitä, että tyylini olisi mitenkään suositeltava tapa hoitaa asiat, mutta todennäköisesti melko mustavalkoinen ja pragmaattinen suhtautuminen pelaamiseen on pitänyt pääkopan suhteellisen kasassa, vaikka kasetti on ollut erittäin tiukalla muutaman kerran. Sinällään tunnen kyllä enemmän empatiaa riippuvuussairauksiin ja mielen murheisiin ylipäänsä tämän kokemuksen jälkeen. Elämä on inhimillistä, mutta vastuuta omasta elämästä ei voi koskaan ulkoistaa.

Hyvä tästä tulee :)
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 6.10.2022 00:41:44

adrenALLINe kirjoitti:Vaihtoehtona on odottaa lokakuun palkkapäivään, jolloin varmasti on ulosmittaukset hoidettu, mutta uskoisin olevan parempi, että maksan velan saman tien pois, kun mahdollisuus siihen vaan tulee :)

Välikommenttina teinkin itseasiassa niin, että hommasin ensin pari käyttötarviketta tässä heti, kun tuli tilaisuus. Kuittasin myös kaikki perintätoimistoissa olleet velat sun muut osamaksut pois. Todennäköisesti jos olisin kuitannut ulosoton, niin palkanmaksuun tieto ei olisi kerennyt ja siinä olisikin ollut souvia, kun rahat kiertää taskusta toiseen.

Nytkin lokakuun tilissä on täysi ulosmittaus, joten reilu 400 euroa pitäisi tulla sitten tilisiirrolla minulle takaisin. Katsotaan siis ulosoton toiminta niin sanotusti päätyyn asti, niin saadaan varmasti realistinen laskelma, millä vauhdilla pelkästään työtä tekemällä ja ilman mitään optimointeja ulosottoa pystyy lyhentämään :)
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja pokeri_ja_ruletti » 13.10.2022 13:49:44

Onnittelut velasta eroon pääsemisessä. Olet tehnyt melkoisen urakan ja lyhentänyt nopeammin kuin useimmat ylivelkaantuneet, mutta nyt tulee se hankala paikka, kun jää ylimääräistä rahaa käyttöön. Kannattaa olla lujana ja miettiä niitä epäonnistumisen tilanteita ja oloja, kun tuntuu siltä että voisi satasen tai kaksi pelata. Et halua olla samassa tilanteessa taas muutaman vuoden päästä, että vippejä on sieltä täältä ja maksukyky on äärirajoilla. Kannattaa mietiä sitä kavereille kertomista, että miten hyvin pystyt ystävään luottamaan. Jos luotat täysillä, niin voit hyvin kertoa mistä toimintasi on aikaisemmin kertonut ja miten haluat jatkossa osallistua kaikkeen yhdessä tekemiseen, kun rahaa on nyt enemmän käytössä. Eipä sitä välttämättä tarvitse yksityiskohtaisesti kertoa, mutta sanot vain törsänneesi peleihin xx xxx euroa ja olleesi ulosotossa siitä syystä.
pokeri_ja_ruletti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 133
Liittynyt: 14.3.2017 20:13:53

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 18.10.2022 02:24:49

Kuva

Siinäpä se jo aiemmin mehustelemani lukema on nyt saavutettu. En oikein vielä ole edes hahmottanut, että nyt ulosoton asiakkaana en ainakaan toivottavasti enää koskaan tule olemaan. Ehkä konkreettisemmalta tuntuu, kun marraskuun palkan saan pitää kokonaan itselläni. Viimeisin kokonainen palkka on puolentoista vuoden takaa :)

Kuten aiemmin lupasin, perkaan tässä postauksessa nyt kaikki velat numeroina, koska mielestäni konkreettisia esimerkkejä ulosoton lyhenemisestä ei oikein tahdo olla ja ilmassa on liikaa kuulopuhetta. Hyvänä käytännön esimerkkinä Pirpana-82:n tuorein postaus, jossa korkojen määrä ja summan lyheneminen on itseasiassa positiivinen yllätys ennakko-odotuksiin nähden.

Anekdoottina hoidin kaiken niin "huonosti", kuin vaan voi. Annoin velkojen olla perintätoimistoissa ties mitenkä kauan korkoa kasvamassa ja taisi jotkut velat kestää pari vuotta, ennenkuin tulivat ulosmitattavaksi. En myöskään avannut mitään kirjeitä. Enkä vastannut haastehakemuksiin mitenkään. Ainoastaan kun asianajaja soitteli ja pyysi lupaa lähettää tiedoksianto postitse, niin näihin puheluihin viitsin sentäs vastata. Näin ei siis missään nimessä kannata asioitaan hoitaa, koska jonkun verran olisi säästynyt rahaa, kun olisi soitellut perintätoimistot läpi ja pyytänyt, että laittavat ulosotoon välittömästi. Haastehakemuksiin olisi myös kannattanut varmaan ehkä hiukan tutustua.

Luottotietojen menetys ei ole vaikuttanut elämääni juuri mitenkään, koska laaja kotivakuutus minulla oli jo voimassa ennen maksuhäiriömerkintöjä, samoin puhelinliittymä sekä vuokra-asunto. Luottokorttia en ole koskaan omistanut. Nykyisen vuokra-asuntoni sain vuokrattua, kun olin heti alussa täysin avoin, että luottotiedot eivät ole kunnossa ja merkintöjä on paljon siitä syystä, että olen laskenut kaikki ulosottoon. Tarjosin myös isompaa vuokravakuutta, niin asunnon vuokraaminenkin kävi ihan hyvin. Uskoisin, että vuokranantajakin on tyytyväinen, kun sai näinkin särmän asukkaan, joka on hoitanut vuokran aina ajallaan :wink:

Tässäpä siis taustatiedot pääpiirteittäin. Mikäli unohdan jotain tärkeää tai joku herättää kysyttävää, niin vastaan mielelläni. Lisään sen, että ikä alkaa vielä kakkosella ja kuka nyt persaukista haluaisi treffailla, niin yksin on koko risti kannettu alusta lähtien. Luonnollisesti myöskään lapsia ei minulla ole.

  Velat vireilletulopäivän mukaisesti

  OK Perintä Oy | 701,91 €
  OK Perintä Oy | 1011,21 €
  OK Perintä Oy | 1426,70 €
  OPR-Finance Oy | 2236,78 €
  GF Money Consumer Finance Oy | 2934,90 €
  OK Perintä Oy | 3208,59 €
  WestStar Oy | 4286,17 €
  Riverty Finland Oy | 4522,38 €
  Lowell Suomi Oy | 4688,95 €
  Get Capital Oy | 5898,03 €

  Velkasumma yhteensä 30 915,62€
Otin siis pahimmissa pelimanioissa ja täysin kontrollin menettäneenä velkaa ihan mistä vaan vaan sattui saamaan. Kirosin ääneen, kun jotkut luottoyhtiöt vaativat esimerkiksi 25 vuoden ikää. Palkkakuittia "väärensin" tarjoamalla aina sitä kuittia, mikä sisälsi lomarahat. Mitään tolkkua ei tässä ollut. Vaikea sitä on nyt tajuta, että miten mikään järjen valo ei loistanut päänupissa, kun käyttörahat nostettiin aina pikavippaamalla ja ainoa ajatus oli, että peleistä voitan rahat takaisin hieman myöhemmin :D

Kaikki lyhennykset listattuna tässä. Pikkusummat ovat veronpalautuksia ja isoimmat summat ovat lomarahoja sisältäviä palkkoja. En siis lyhentänyt omatoimisesti senttiäkään ulosottoon, vaan kaikki on ulosmitattu suoraan palkasta. Ainoa pidempi tauko maksamiseen tuli, kun vaihdoin työpaikkaa ja kestää 2-3 kuukautta, että ulosottomies lähettää maksukiellon aina sen hetkiselle työnantajalle. Kuten lyhennyksistä on havaittavassa, on palkkakehitys ollut ihan hyvä ottaen huomioon, että olen pelkän lukion varassa, mutta töitä olen aina tykännyt tehdä :)

  14.10.22 703,33 €
  15.09.22 732,29 €
  15.08.22 732,29 €
  03.08.22 64,82 €
  15.07.22 732,29 €
  15.06.22 1 492,09 €
  13.05.22 717,93 €
  14.04.22 717,93 €
  15.03.22 717,93 €
  15.02.22 717,93 €
  14.01.22 557,52 €
  15.12.21 558,50 €
  15.11.21 484,03 €
  15.11.21 74,47 €
  15.10.21 757,78 €
  03.08.21 846,99 €
  15.04.21 709,32 €
  15.03.21 709,32 €
  15.02.21 664,46 €
  29.01.21 4,98 €
  29.01.21 9,94 €
  15.01.21 629,46 €
  31.12.20 29,82 €
  15.12.20 600,91 €
  13.11.20 600,91 €
  15.10.20 600,91 €
  15.09.20 600,91 €
  14.08.20 600,91 €
  03.08.20 148,33 €
  15.07.20 594,37 €
  15.06.20 1 015,09 €
  15.05.20 594,37 €
  15.04.20 594,37 €
  13.03.20 594,37 €
  14.02.20 573,14 €
  15.01.20 600,21 €
  13.12.19 482,80 €
  15.11.19 601,37 €
  15.10.19 601,37 €
  03.10.19 147,75 €
  13.09.19 601,37 €
  15.08.19 601,37 €
  15.07.19 601,37 €
  14.06.19 769,91 €
  15.05.19 601,37 €
  15.04.19 601,37 €
  15.03.19 590,23 €
  15.02.19 590,23 €
  15.01.19 617,53 €
  14.12.18 602,77 €
  15.11.18 564,36 €
  15.10.18 564,36 €
  14.05.18 614,61 €
  12.04.18 541,49 €
  14.03.18 494,63 €
  14.02.18 598,99 €
  12.01.18 505,74 €
  14.12.17 542,57 €
  14.11.17 511,52 €
  12.10.17 350,22 €
  14.09.17 234,83 €
  30.08.17 525,06 €
  14.08.17 551,48 €
  13.07.17 584,46 €

  Maksettu Ulosottoon yhteensä 36 279,35€

:arrow: Karkeasti sanottuna 30k velka tuottaa viidessä vuodessa 6k verran korkoja ja taulukkomaksuja. Ei kohtuuton diili, vaikka matematiikka on armoton ja velkasumman kasvaessa jossain vaiheessa saavutetaan se piste, että lyhennykset eivät riitä itse pääoman lyhentämiseen. Minun luvuilla ulosoton "todelliseksi koroksi" muodostui 17,35% :shock:

:!: Sama matematiikka on kuitenkin myös maksajan puolella, eli pitkäjänteinen ja säännöllinen maksaminen vie vääjäämättömästi haluttuun lopputulokseen, kun summat ovat tätä luokkaa. Vaikka vuori tuntuu aivan järkyttävältä alkuun, niin mielestäni on parempi yrittää tehdä voitavansa, kuin vaan antaa olla ja odotella velkojen vanhenemista. En syväluotaavampaa oppituntia rahankäytön saloihin voi keksiä, kuin viiden vuoden osittainen velkavankeus ja köyhyysrajalla eläminen samalla ylläpitäen kulissia, että kaikki on hyvin.

:?: En ole lopettamassa palstalla pyörimistä kuitenkaan tähän, koska velattomuus ei tarkoita sitä, että olisin turvassa. Nyt tämä isoin kivireki on vedetty läpi synkän metsikön, niin ehkä elämään voisi saada jotain mielekkyyttä, kun kuukaudesta toiseen touhu ei ole yhtä negatiivisuuden ja rahapulan kierrettä.

:idea: En ole sen ihmeellisempi heppu kuin kukaan mukaan, mutta jos edes yksi lukija saa tästä kirjoituksesta voimaa ja tahtoa, että tämmöinen velka ei ole maailmanloppu ja asiat järjestyy, kun niihin suhtautuu oikeansuhtaisella vakavuudella, niin olen iloinen. Prioriteettilistan kärjessä kuitenkin aina veloista huolimatta on työstää omaa peliriippuvuuttaan siten, että rahapelit jäävät jatkossa pelaamatta.
Viimeksi muokannut adrenALLINe päivämäärä 18.10.2022 09:31:39, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 18.10.2022 02:25:25

pokeri_ja_ruletti kirjoitti:Onnittelut velasta eroon pääsemisessä. Olet tehnyt melkoisen urakan ja lyhentänyt nopeammin kuin useimmat ylivelkaantuneet, mutta nyt tulee se hankala paikka, kun jää ylimääräistä rahaa käyttöön. Kannattaa olla lujana ja miettiä niitä epäonnistumisen tilanteita ja oloja, kun tuntuu siltä että voisi satasen tai kaksi pelata.

Kiitti mukavasta viestistä! Tässä oli monta juttua, mitä olen työstänyt hieman etukäteen, mutta olen tuosta samaa mieltä, että se tiukin koitos on edessä, kun rahaa on oikeasti ylimääräistä käytettävissä, niin miten käy. Toisaalta en käytännössä pääse mitenkään pelaamaan, niin aika vaikea on ihan äkkipikaistuksissaan avata nettipokeri. Kuitenkin olen osittain mielikuvaharjoitellut, että jos retkahdankin, niin se ei ole maailmanloppu eikä mitätöi jo saavutettuja edistysaskeleita. Totaalikieltäytyminen, mutta ei hampaat irvessä on oma lähestymistapani asiaan :)

pokeri_ja_ruletti kirjoitti:Jos luotat täysillä, niin voit hyvin kertoa mistä toimintasi on aikaisemmin kertonut ja miten haluat jatkossa osallistua kaikkeen yhdessä tekemiseen, kun rahaa on nyt enemmän käytössä. Eipä sitä välttämättä tarvitse yksityiskohtaisesti kertoa, mutta sanot vain törsänneesi peleihin xx xxx euroa ja olleesi ulosotossa siitä syystä.

Hyvä pointti. Hieman olen jo asiasta vihjaillut lähinnä humalapäissäni, mutta eipä sellaisia oluen voimalla heitettyjä sutjautuksia peliriippuvuudesta kukaan toistaiseksi tosissaan ole ottanut. Katsotaan, kovin suurta luottoa ei ole, mutta taas toisaalta ei kertomisesta minulle itselleni varsinaisesti mitään pahaa voi tapahtua.
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Re: Viimeinen sammuttaa valot

ViestiKirjoittaja adrenALLINe » 9.11.2022 15:57:33

Sekalaisia ajatuksia, toinen näytös :idea:

Hah en päässyt vieläkään ulosotosta eroon, kun uusimmassa tilinauhassa täysi ulosmittaus. Soitin ulosottomiehelle ja ilmeisesti oli "unohtanut" ilmoittaa palkanlaskentaan, että enää ei ole Ulosotto kiinnostunut minun palkasta :) Noh eipä siinä mitään, siirrellään taas 700€ eessuntaas.

Laitoin varmuuden vuoksi sähköpostilla sulkemispyynnön listan mukaisesti. Hupaisaa miten käytännöt vaihtelevat; osa vastaa, että eivät voi blokata ennakkoon, osa luo tilin annetuilla tiedoilla ja bannaa välittömästi, osa sanoo sulkeneensa tilin vaikkei minulla tiliä edes ollutkaan ja muutamat harvat kyselivät sitten henkkareita ja/tai puhelinnumeroa, että voisivat vielä etsiä tiliä. Laitoin tämän estopyynnön ihan vain psykologisista syistä enkä varsinaisesti siitä syystä, että luottaisin peliestojen pitävyyteen.

Kaikki rahansiirtotavat ovat taholtani estetty. Pyysin Skrilliä ja Netelleriä antamaan itselleni elinikäisen bannin ja se myönnettiin mukisematta. Pankkiin pyysin kirjaamaan asiakastietoihini, että eivät ota maksukortilta uhkapeliestoa pois, vaikka sattuisin sitä pyytämään. Tämä siis ei ole pysyvä esto ja kirjauksesta huolimatta pankki on velvoitettu avaamaan kortti pyynnöstäni, mutta en mitenkään psykologisesti kehtaa pyytää estoa pois, kun tiedän, että virkailja näkee kirjauksen, että olen estoa pyytänyt peliongelman vuoksi.

Hyvällä fiiliksellä eteenpäin, ensimmäinen puolivuotinen kohta ilman pelejä ja tiettyä itsevarmuutta saa siitä, kun sai hoidettua omat sotkunsa kokonaan pois ihan vaan töitä tekemällä. Luottotiedot palautuivat viime viikolla 8)
Avatar
adrenALLINe
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 46
Liittynyt: 17.7.2018 23:34:12

Edellinen

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa