Olet täällä

Vertaistukea Facebookissa mm. ADHD:ta sairastaville

Lataamossa keskustellaan mielenterveyden pulmista ja päihteiden yhteydestä mielenterveyteen. Tervetuloa lataamaan akkusi vertaisten tuella! Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Vertaistukea Facebookissa mm. ADHD:ta sairastaville

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 5.12.2013 08:54:49

NePsy ry on valtakunnallinen vuonna 2012 perustettu Neuropsykologinen mielenterveysyhdistys, joka luo yhteyden yksilöihin ja alan toimijoihin. Yhdistyksen tavoitteena on mm. lisätä tietoisuutta eri häiriöistä ja niiden oireista, tarjota vertaistukea sekä tarjota kokemusasiantuntijoiden luentoja ammattilaisille sekä itse kohderyhmille.

NePsy ry järjestää kohderyhmälleen vertaistukiryhmän Facebookissa. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki - oli sitten neuropsyk.-oireinen aikuinen, diagnoosilla tai ilman, neuropsyk.-oireisen vanhempi, puoliso tai vaikka kaveri. Ryhmän tarkoitus on jakaa tietoa ja kokemuksia. Ryhmässä ei diagnosoida ketään, vaan toiminta perustuu vertaistukeen.

Neuropsykologisia häiriöitä ja oireita ovat:
- Masennus
- Oppimishäiriöt
- Touretten oireyhtymä
- Kipuoireyhtymät
- Autismin kirjo
- Aspergerin oireyhtymä
- Aistiherkkyydet
- Fibromyalgia
- Kaksisuuntainen mieleialahäiriö
- ADHD

Lue myös Päihdelinkin artikkeli ADHD ja päihteidenkäyttö.
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2375
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Jospa ylläpito olisi hieman tarkempi?

ViestiKirjoittaja Mastodontti » 6.3.2018 13:01:17

^ Kyseisiin sairauksiin käytetään myös lääkehoitona psykostimulanttien lisäksi Suomessa jo lääkekannabista (neljää eri kukintovalmistetta saatavilla) hyvin tuloksin heillä joilla ei päihdeongelmia ole tai jotka loppuvat kuin seinään oikealla lääkityksellä. Ja vain tietysti yksityispuolelta koska kyseinen lääkevalmiste ei kuulu Käypä-Hoidon sisälle (jota kukaan ei voi edes valvoa) korruption vuoksi minkään sairauden hoidossa ja määräävät lääkärit vaarantavat lääkärinlupansa. Myös cbd-öljy on Fimean takia pannassa ja luokiteltu lääkeaineeksi jota ei saa määrätä kenellekkään. Muualla EU:ssa se on luontaistuotekaupoista/apteekin käsikauppatuote, ei päihdytä.

Esim.
- Masennus
- Kipuoireyhtymät
- Fibromyalgia
-Epilepsia (myös lapsilla)

Tulevaisuudessa muihinkin samankastin ongelmiin kunhan osaamista karttuu ja saattaa siellä olla muihinkin sairauksiin respoja joista en ole kuullut.
https://bedrocan.com/fi/tuotteet/

[Poistettu henkilöön kohdistuvaa - Päihdelinkin moderaattori] <---- Yksityispuolen erikoislääkärit ja erityisesti julkisenpuolen erikoislääkärit eivät suostu asiasta keskustelemaan ainakaan julkisesti koska pelkäävät Valviraa ja lääkärilupiensa puolesta sekä saattaa siinä eräitä muitakin etuisuuksia lähteä alta niin, että heilahtaa :mrgreen:
Pahimmassa tapauksessa pelkkä asiasta kysyminen (täysin laillisesta erityislupalääkevalmisteesta) aiheuttaa sen, että kipeä ihminen leimataan päihdeongelmaiseksi täysin syyttä ja hän menettää mahdolliset muut tarpeelliset (jopa hengissä pitävät) PKV-lääkkeensä iäksi.

Ei tässä ole mitään järkeä! Ulkomailla nauretaan tälle Suomen touhulle, korruptio jyllää tosissaan :lol:


Mastodontti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 15.10.2017 16:21:59


Paluu Lataamo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa