Olet täällä

2007

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

2007

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 28.2.2017 03:45:52

Joskus voi olla hetkiä. jolloin menneissä piehtarointi on paikallaan. Vertaamalla menneisyyttä nykyhetkeen saa nimittäin osvittaa siihen, millaiseen suuntaan elämässä ollaan matkalla.
Joskus päihdetyössäkin käytetään tulevaisuus-menneisyys -teemaa vaikkapa siten, että kysytään millaisena ihminen näkee elämänsä vuoden tai viiden vuoden kuluttua.
Toisinaan on sitten paikallaan verrata nykyhetkeä menneisyyteen, joko noususuhdanteen tai alamäen havainnollistamiseksi.

Eräs facebook-kaveri julkaisi äsken rinnakkain kaksi kuvaa itsestään: vuodelta 2007 ja 2017. Ensinmainitussa kuvassa kertoi olevan "liikuntavastainen ja työtä vieroksuva ongelmanuori, joka ei osaa muuta kuin soittaa kitaraa", toisessa kuvassa oli edelleen kitaraa soittava, mutta erityisopettajaksi ja musiikkiterapeutiksi opiskellut kestävyysjuoksun harrastaja.


Kuuntelin äsken vanhoja PMMP:n levyjä, jotka tulivat minulle ylen rakkaiksi vuosina 2007 - 2012. Nuo vuodet olivat omassa elämässänikin muutoksen ja murroksen aikaa.

Mitä tapahtui vuonna 2007.

* Lopetin alkoholinkäytön tammikuussa ja aloin käydä AA:ssa. Olin fiiliksissä tästä.
* Työskentelin laitossiivoojana. Homma oli sujunut krapulassakin kevyehkön työpisteen ja joustavien pomojen ansiosta. Nyt olin alkoholinkäytön takia hoitoonohjattuna sekä A-klinikalla että työterveyshuollossa Mehiläisessä.
* Lopetin tupakoinnin huhtikuussa. Sen koommin en ole muuten polttanut. Mitään.
* Kesän myötä tuli levoton olo. Aloin juoda uudelleen, ensimmäisen kerran viiteen kuukauteen Kivenlahtirockissa 8. päivä kesäkuuta. Oli muuten ihan hyvä festari, toisin kuin oloni seuraavalla viikolla.
* Kesä oli erityisen sekava, ja siihen sisältyi alkoholia, Diapamia, murtunut käsi, ja ruusu-infktio jalassa.
* Omalla bändilläkin oli keikkoja, jotka menivät olosuhteisiin ja olotilaani nähden kohtalaisen hyvin. Kiitos rutinoitumisen, ja harjaantuneisuuden kännissä soittamiseen.
* Syksyn tullen lopettamis-yritykset ja retkahdukset vuorottelivat.
* Kaksi katkaisuhoitoa elokuussa ja syyskuussa. Potkut töistä.
* Lokakuussa äkkilähtö Intiaan. Uhosin meneväni Nepaliin, mutta päädyin ryyppäämään Goalle.
* Juominen loppui elämän pahimpiin tutinoihin pari viikkoa Goalla oltua. Siitä selvittyä olinkin loput reissusta selvinpäin.
* Marraskuussa paluu kotimaahan. Ihmeen kaupalla ja hyvin selityksin pääsin taas töihin. Moppia heiluttamaan edelleen, tällä kertaa eri firmaan kuin viimeksi. Duuni oli tarpeen, sillä reissun ja sekoilujen jälkeen vuokriakin oli rästissä.

Jotain oli jo muuttunut. Nykyisessä ihmisessä vadelmamunkki-nimimerkin takana on jotain samaa kuin tuossa hörhössä vuonna 2007, mutta jotain aivan erilaistakin. Jotain muutakin erilaista, kuin vaihtunut nimimerkki jollain nettifoorumilla. :)
Se asuu samassa asunnossa, on kuulemma aika paljon saman näköinen (toivottavast ei yhtä juoneen näköinen), ja tänä yönä se kuuntelee herkistyneenä samoja levyjä kuin vuosia sitten.
Ammatti on eri, työ on eri. Ajatusmaailma on jonkin verran eri. Niin on myös tulevaisuudennäkymä.

Elämä on. Tässä elämä on. https://www.youtube.com/watch?v=paO_XFJr85s


Mitä sinulle kuului 2007, eli 10 vuotta sitten? :?:
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3276
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: 2007

ViestiKirjoittaja foo#fighter » 28.2.2017 15:17:23

tuo on muuten hyvä muistutus:
ottaa hieman perspektiiviä eloonsa pidemmällä aikavälillä.

itse en juurikaan muista mitä 10 v. sitten elämässä oli, luultavasti ajoittaista ryyppäämistä,
ajoittaista eristäytymistä ja siitä johtuvaa masentumista(vakavampaa), ajoittaista hulluna
työntekoa.

ja ei asiat hirveästi ole muuttuneet, mutta ovat kuitenkin joltain osin. nyt tuntuu, että
elämässä on jokin tarkoitus ja suunta ja onhan tuo ihan älyttömän suuri asia.

ulkoisesti ei saavutuksia ole tullut, mutta sisäisesti koen tulleen ja wau...en ole kai ikinä
(tai ainakaan pitkään aikaan) ajatellutkaan ulkoisten asioiden olevan niin merkittäviä,
kun taas sisäinen ja henkinen hyvinvointi on melkein kaikki kaikessa.
tuo hyvinvoinnin kasvu lienee etupäässä tullut hyväksynnän kautta. ei tarvitse koko ajan
kapinoida ja olla kaikkea mahdollista vastaan. voi olla vaan ja tehdä omia pikku juttuja
ja olla ajoittain hyvinkin tyytyväinen:
siinä tyyneysjutussa on kyllä suuri viisaus:

tyyneyttä hyväksyä asiat joita en voi muuttaa
rohkeutta muuttaa mitkä voin
ja viisautta erottaa nämä toisistaan.


tietysti tuo toimii osittain ja olen hyvin oppipoika vielä
vaan toimipahan jotenkin j se riittää tänään
foo#fighter
 

Re: 2007

ViestiKirjoittaja Auringonkukka » 28.2.2017 21:35:44

foo#fighter kirjoitti:
ja ei asiat hirveästi ole muuttuneet, mutta ovat kuitenkin joltain osin. nyt tuntuu, että
elämässä on jokin tarkoitus ja suunta ja onhan tuo ihan älyttömän suuri asia.


Tärkein muutos, josta jatkaa ja mille rakentaa - ihan meille kaikille! :D
Hyvä päivä = Selvä päivä
Auringonkukka
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 45
Liittynyt: 1.2.2017 18:29:13

Re: 2007

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 28.2.2017 22:05:32

Hyvin valittu keskustelunavaus.
On varmasti hyvä josksu palauttaa ihan konkreettisesti mieleen eri elämänvaiheita. Kymmenen vuoden välit ovat jo sen verran pitkiä että siinä on ehtinuyt jotain tapahtumaan, teki itse sitten muutoksia elämntapoihinsa tai oli tekemättä.

Olen kovin huono muistamaan vuosilukuja ja päivämääriä. Vuosi 2007 ei yhtäkkiä sanonut minulle mitään.
Sen tiedän, että varmasti jonkun verran töissä olen ollut, ja yhtä varmasti myös osan aikaa jouten, harrastaen milloin mitäkin. Ja pöhnässä, juu.

Vuonna 2007 minulle oli edelleen sitä aikaa jolloin minun luonnollisin olotilani oli pöhnässä.

Asiaa aloin funtsimaan, ja kun en viitsinyt kaivella vintiltä (luulen että sieltä löytyisi) sen vuoden taskukalenteria johon luultavasti olen työpaikkoja ja päivittäisiä tuntimääriä ja muitakin menoja merkinnyt, niin vilkaisn kuitenkin sähköpostiini. Siellä niitä jotain juttuja on, sellaisista asioista joissa olen sopinut jotain ja ollut jotakin suunnittelemassa.

Ja sieltä näkyy, että onpa ollut sinäkin vuonna sellaisia juttuja, joiden takia olen varmasti ollut välillä jonkun päivän selvänä. Se kun meni silloin tasan niin, että luonnollista oli aamu joka päivä ottaa, ja vain jos oli sellainen meno tai homma johon ei oikein soveliasta ollut mennä kaljalta tuoksahtaen niin saattoi tulla selvä päivä.

Olihan niitä, useampia sellaisia. Näköjään olin sinä vuonna kuuntelemassa yhdessä tilaisuudessa erilaisia selviytymismalleja päihdeongelmista ansiokkaasti tutkinutta Katja Kuusistoa (tutkimuksista on täälläkin mainintoja vilahdellut) Sekin on tarkoittanut selvää päivää, koska minulla oli joku lyhyt kommenttipuheenpuoro johonkin asiaan sovittuna samassa tilaisuudessa. Ja on siis ollut selvänä oltava. Ehkä Kuusiston alustuksesta jotain meni jopa perille, joitakin olennaisia asioita kun vieläkin muistan. Ehkä siitä jotain jäi muhimaan, siitäkin.

Eikö tuo muuten osoita, että ihan hyväksi se on pienikin vähentäminen, vaikka se yksi selvä päivä silloin tällöin, saattaa siinä olla aina se paremman tulevaisuuden siemen, kuitenkin?

Muutamaan muuhunkin hommaan olen sähköpostieni mukaan sitten ollut osallisena vuonna 2007. Jos en olisi osallistunut ja osallisena ollut joissakin kansalaistoiminnoissa, niin olisi hyvinkin voinut mennä ihan katkeamattomaksi se juomiseni. Paljon oli niitä hommia, joiden takia piti olla johonkin aikaan illasta selvänä, ja se tarkoitti sitä että korkkaaminen saattoi tapahtua vasta iltamyöhällä... eli siis oli vain osapäiväjuopottelua, silloin. Parempi sekin kuin että ihan kokopäiväisesti ja ihan joka päivä.

Tuollaisesta juomisesta, jossa oli sentään ihan pieniä katkoja silloin tällöin, selvisi näköjään ihan kummasti.

Uskon, että ne kaverit jotka sen saman kolmekymmentä vuotta juovat tasan joka päivä, ilman pientäkään selviämistä, ovat kyllä ihan toden edessä kun päättävät lopettaa. Jos ei ole edes muistikuvaa selvänä olemisesta niin on siinä opettelua. Kun ei se ihan helppoa olut minullakaan, se irtiotto.

On muuttunut elämäni muutenkin elämäni , tietysti. Kymmenessä vuodessa ehtii muuttumaan kovin moni asia.


p.s.
Luin nyt sit tuon sepustukseni läpi. Onko tuossa jo vähän selityksen ja tarinanakerronnan tuntua. Että enhän minä nyt sentään ihan pahimmasta päästä alkoholisti ollut kun välillä ihan selväkin päivä saattoi olla. Mikäs alkoholisti se sellainen on joka välillä selviää? Ei mikään. Valealkoholisti,kuten joku on täällä joskus epäillytkin.
hmm... toisaalta se on niin että jos minä en sen riippuvuuteni kanssa ollut vielä alkoholisti, niin ei niitä kovin paljon sitten ole muitakaan... ei kai sillä niin väliä ole. Pääasia etten enää ole.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7690
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: 2007

ViestiKirjoittaja otto_ » 4.3.2017 00:56:21

"Mitä tapahtui vuonna 2007"

Kyseisestä vuodesta paljonkin muistoja. Kerron silti vain lyhyesti pienen hetken kyseiseltä vuodelta. Maaliskuinen tiistai 2007, jolloin 20 vuotias otto oli tukevasti deekuasteella. Se kuvaa tuolloista sairasta menoani.

Kahden kaverin kanssa paikallisessa ravintolassa istuen painan punaista luuria tyttöystävän puheluihin. Olen päättänyt iloisessa nousussa tuoppia juodessani, että tänään lähdetään menemään jonnekin pidemmälle. Olen onnistunut saamaan aikaisemmin päivällä (toisen kaverini ollessa takaajana) pankista 3 000 € vekselin. Kyseistä vekseliä neuvotellessamme olin jo juonut kämpälläni useamman oluen (+edellisen illan höyryt päälle). Dokaaminen samoilla tulilla oli alkanut omalta osaltani jo edellisenä perjantaina.

Juomisen lomassa ehdotin kavereilleni itämeren risteilyä ja se tuntui kelpaavan molemmille. Porukan kolmas ei ollut alkoholisti ja tuossakin vaiheessa vielä vesiselvä. Hän luonnollisesti ajoi autoa. Kohta olemmekin jo nelostiellä matkalla satamaa kohti. Mukana alkosta ostetut lonkerot ja pankista lainatut rahat käteisen muodossa. Varasin ajon aikana puhelimitse matkan, tyttöystävän puheluihin painoin punaista. Matkan varattuani suljin puhelimestani virran. Kämpässäni oli myös jäänyt ovi lukitsematta ja tv auki. Tuollaisia en edes tuossa vaiheessa ajatellut. Ei kiinnostanut.

Hevi pauhasi autostereoista tupakansavun leijaillessa. Join lonkeroa ja poltin ketjussa camelia. Katsoin kelloa ja totesin että nyt on jo kiire jos meinaa keretä laivalle. Laakerit viimeisillään oleva corolla tärisi kaverini ajaessa ylinopeutta kohti satamaa. Itse kusin tyhjiin tölkkeihin "vänkärin" paikalla, koska aikaa ei ollut pysähtyä. Tuossa tilanteessa petin lopullisesti silloisen tyttöystäväni luottamuksen.

Risteily 1 ti-ke: Hirveää ryyppäämistä. Sekoilua.

Keskiviikkona varaan terminaalissa perään toiset liput, koska eihän bileitä voi jättää kesken.

Ristely 2: ? aamulla putkasta ja ulos aluksesta Ruotsissa.

Torstai ja Tukholma: Saan numerotiedustelusta ongittua paikallisen sukulaiseni nimen. Taksi alle ja kohti Tukholman esikaupunkialuetta. Tässä vaiheessa vielä näennäisesti on bileet käynnissä. Yksi ilta meneekin vielä jotenkuten, mutta toisena päivänä Huddingessa yritän jo siemailla appelsiinimehua karmeaan krapulaani tuloksetta. Seuraava yö on pienessä yksiössä todella kurja. Saan unihalvauksia ja kuulen ääniä. Luulen kuolevani kun hengitys salpautuu alati, eikä jäsenet liiku. Aamulla sukulaiseni ja kolmas kaverini naureskelee kun vakavana koitan puhua yön kokemuksistani. Toinen kaverini tiesi mistä puhuin ja ei naureskellut. Sama kaveri sanoi jälkeenpäin kyseisenä yönä omassa krapulassaan nähneensä minut kämpässä punaiset sarvet päässä ja hiilihanko kädessä hyökkäämässä kohti.

Lauantaina paluu Suomeen kansipaikoin. Kysyin laivan infosta toisen kaverini kanssa onko täällä aa-ryhmää. Ilmoittivat että ei ole. Kovalla lattialla hälinän keskellä säpsähdellen yö puoliunessa.

Sunnuntai: Paluu sotkuiseen kämppään kotipaikkakunnalle. Sinkkuna, rahattomana ja velkaisena.
otto_
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 17.11.2014 13:13:03

Re: 2007

ViestiKirjoittaja AltLandIs » 4.3.2017 05:45:41

Vuonna 2007 olin ollut neljä vuotta juomatta. Samana vuonna ostin ensimmäisen ja ainoan oman (pankin) talon. Lapset oli pieniä ja elämä oli varsin seesteistä. Töitä oli omalla alalla hieman nihkeästi, joten olin siivoushommissa kun työttömyyskään ei oikein huvittanut.
Pidä vahva henki. Jos luovutat kesken - kuolet.
AltLandIs
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 47
Liittynyt: 2.1.2017 06:44:00
Ollut raittiina

Re: 2007

ViestiKirjoittaja Lumikulkuri » 4.3.2017 06:22:53

Suunnittelin alkuvuodesta taloprojektia, vanhan talon purku ja uuden rakentaminen. Rakentaminen alkoi elokuussa. Päivätöissä kävin ihan normaalisti, kuntoilin kuten aina ennenkin.

Rakennuksella iltasella otin pari kaljaa ja touhusin, sain paljon aikaan, enkä ollut kännissä.

Eräs ilta rakennuksella tuumailin ja katselin, join 0,5l pullon skottiwiskiä ja ajoin autolla vuokrakämpälle(300m). Ainut kerta, kun olen tietoisesti ajanut kännissä, enkä ole ylpeä siitä.

Tissuttelin silloin jo varsin lahjakkaasti, välillä skarppasin vähän. Suomeksi sanottuna saattoi olla 1 päivä välissä, etten juonut kaljaa.

Ostin Audi A6:sen.

En kyllä paljon muuta erityistä muista.
Älä tyydy pelkästään toivomaan, toteuta myös
Lumikulkuri
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 531
Liittynyt: 10.12.2012 14:53:06

Re: 2007

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 25.3.2017 17:58:04

^ Kiitos kokemusten ja muistojen jakamisesta kaikille.

Vanhat asiat tulivat aiheeksi tuolla toisessa ketjussakin, niin ehkäpä nostan tätä nostalgia-ketjua ylös.

Muistan kirjoittaneeni ensimmäisen kerran tälle foorumille tammikuussa 2007. Ketjun nimi oli muistaakseni "Kauanko olet ollut raittiina?", ja kirjoitin siihen että "1 päivän". :)

Harmittaa vähän, että joskus vuonna 2010 pyysin silloista ylläpitoa poistamaan tuon nimimerkin, koska nyt olisi tavattoman mielenkiintoista lukea mitä silloin kirjoitti, millaisissa mietteissä, missä elämäntilanteessa.

Joitain lyhyitä väläyksiä tuolta ajalta on vanhojen ketjujen quote-pätkissä muiden viesteissä, kuin vaimeita kaikuja ajasta joka joskus oli.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3276
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: 2007

ViestiKirjoittaja Havok » 26.3.2017 17:43:26

Vuonna 2007 olin vielä toipumassa pahimmasta dokaamalla aiheutetusta pohjakosketuksesta. Ryyppäsin aina silloin tällöin, mutten enää jatkuvasti, suurimpana syynä uusioperhe kuviot. Tosin kun otin, niin tottakai lähti ihan lapasesta.

Tuosta vuodesta on jääny päällimmäisenä mieleen eräät kesäfestarit, joihin lähdettiin tuoreen vaimon kanssa pitämään hauskaa ilman lapsia. Loppujen lopuksi homma meni ihan täydellisen reisille liian viinan kanssa. Vielä nykyäänkin silloin tapahtuneet jutut aiheuttavat syljetystä. Noiden tapahtumien jälkeen harkitsin jo tuolloin vahvasti alkoholin käytön lopettamista.

Muuten taisi olla aika rauhallinen vuosi aikaisempiin verrattuna. Reissasin paljon Suomessa, joitain bändihommia taisi olla kierrossa ja vaihdoin uuteen työpisteeseen syksyllä.

Taisi olla ensimmäinen vuosi, jolloin en enää tarvinnut päihteiden takia sairaslomaa töistä. :D
Havok
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 17.3.2017 22:20:54
Ollut raittiina

Re: 2007

ViestiKirjoittaja exalkoholisti » 26.3.2017 18:21:08

Juuri 10v sitten, 2007 tähän aikaan vuodesta olin aloittanut jo noin 3 vuotta raittiina ollessa uuden työn - se oli iltatyötä joka eristi mut lähes kaikista sosiaalisista kontakteista :( työaika oli todella vittumainen 11-19.. :( kestin tuota työaikaa 10kuukautta juomatta, ja loppuvuodesta 2007 muistan kun Grawenwalder niminen olut napsahti auki pitkän tauon jälkeen :lol: :D olin ostanut niitä 6kpl..4 join joiden jälkeen painuin Hki keskustaan baariin..Ilassa ei ollut mitään kummallista, olin humalassa toki mutta juominen ei lähtenyt lapasesta vielä pitkään aikaan..joskus vuonna 2008 alkoi taas tulla uudelleen aamuryypyt kuvioihin mukaan :roll:
Absoluuttinen Totuus on AINA SIINÄ lahkossa missä olet ITSE
Avatar
exalkoholisti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 234
Liittynyt: 4.2.2017 20:56:23
Ollut juomatta

Re: 2007

ViestiKirjoittaja Lasolarska » 26.3.2017 20:48:40

"mutta päädyin ryyppäämään Goalle."

Tuosta kokemuksesta olisi mielenkiintoista lukea!

Eikös Intiassa tuontialkoholissa ole isot verot ja paikalliset viinat (joita en ole edes nähnyt) lienevät melko tärpättiä? Yksi intialainen viski - taisi olla joku Amrat - oli Alkossakin eli kalleimmat intialaiset viskit lienevät siedettäviä? Kingfisher -olut siellä kuulemma on suosituin - oliko Kingfisher kallista kaupassa tai baarissa? Onko hyvä olut? Oliko kuuluisia merkkejä Heineken tms. saatavilla ja minkä hintaisia olivat? Millainen on alkoholin saanti eli löytyykö Goasta ihan lähimarketeista olutta/viinaa?

Miten menit Goalle? (Pakettimatka, Pelle Miljoonan käyttämä Aeroflot?). Millaisia ja minkä hintaista on ruoka eli onko hotelleissa viiriäisenmunia, tuoreista hedelmistä vastapuristettua tuoremehua tai muuta ABC-tasoa parempaa? Millaisia takseja oli - eli oliko niitä Lisenssi - Morriksia (Ambassador), kolmipyöräisiä vai jo Maruti-Suzukeja, Hyundaita, Mahindraa vai peräti Audeja, joita Intiassa on myös tehty?

Käyttikö iso osa turisteista/paikallisista kannabista tai kovempia? Miten siellä pärjää kun Orionin huipputuote Diapamia ei ole saatavilla? Oliko Mallua myytävänä (mihin hintaan?) vai olivatko spaddut paikallisia brändeja?
Lasolarska
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 944
Liittynyt: 16.11.2009 16:47:23

Re: 2007

ViestiKirjoittaja otto_ » 26.3.2017 21:52:51

"Käyttikö iso osa turisteista/paikallisista kannabista tai kovempia?"

Suurin osa turisteista ryyppää/polttaa paikallista ruohoa. Pienellä rahamäärällä saa käyttöönsä mitä tahansa aineita. Ainakin turistialueen ulkopuolella suomalaisen työttömän työmarkkinatuella ( n . 500e / kk) saat käyttöösi huoneen, jonne palvelija tuo mitä ikinä keksit kysyä.
otto_
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 17.11.2014 13:13:03

Re: 2007

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 27.3.2017 16:24:29

Lasolarska kirjoitti:"
Eikös Intiassa tuontialkoholissa ole isot verot ja paikalliset viinat (joita en ole edes nähnyt) lienevät melko tärpättiä? Yksi intialainen viski - taisi olla joku Amrat - oli Alkossakin eli kalleimmat intialaiset viskit lienevät siedettäviä? Kingfisher -olut siellä kuulemma on suosituin - oliko Kingfisher kallista kaupassa tai baarissa? Onko hyvä olut? Oliko kuuluisia merkkejä Heineken tms. saatavilla ja minkä hintaisia olivat? Millainen on alkoholin saanti eli löytyykö Goasta ihan lähimarketeista olutta/viinaa?


Goalla saa alkoholia joka puolelta, koska se on pääosin kristitty osavaltio; eli katolinen. Katolisten suhde alkoholiin ja biletykseen tuntuu olevan aika liberaali, vaikka asenteet seksuaalisuuteen ja lisääntymiseen voikin olla muuta.
Alkoholin saatavuus muissa osissa Intiaa voi olla paljon tiukempaa, etenkin muslimi- ja hindu -voittoisilla alueilla.

Kingfisheriä en lähde arvostelemaan kun en tykkää oluesta ylipäätään. Juohan sitä humaltumistarkotuksessa varmasti. Toki kuuluisia merkkejä on saatavilla, eli Budit, Heinekenit yms..... ja hei; bongasimpa Goalla erään rantabaarin seinältä Lapin Kulta -viirin. :lol: Lapparia itseään ihan pullossa ei tainnut bambubaarista löytyä.
Muistaakseni olut maksaa ravintoloissa noin 100 - 150 rupiaa, ja yleinen pullokoko on 0,5 litraa.
Siellä on kyllä hintataso mennyt joka asiassa kovaa vauhtia ylöspäin, etenkin turistimestoissa.

Aika turistipitoistahan koko Goan rannikko on ("Intian Kanaria"), mutta Goan sisämaasta löytyy ns. aidompaa Intiaa, ja Arambolista ja Anjunasta ehkä sitä klassista hippi-meininkiä vieläkin. Sitten esim. vähän kauempana rannikosta sijaitseva Mapusa on kiehtova ja kiva kaupunki; ystävällisen ja turvallisen oloinen. On myös idyllisiä pikkukyliä kuten Arpora, joissa ei tarvitse kärsiä turistien ruuhkista.

Miten menit Goalle? (Pakettimatka, Pelle Miljoonan käyttämä Aeroflot?). Millaisia ja minkä hintaista on ruoka eli onko hotelleissa viiriäisenmunia, tuoreista hedelmistä vastapuristettua tuoremehua tai muuta ABC-tasoa parempaa? Millaisia takseja oli - eli oliko niitä Lisenssi - Morriksia (Ambassador), kolmipyöräisiä vai jo Maruti-Suzukeja, Hyundaita, Mahindraa vai peräti Audeja, joita Intiassa on myös tehty?


No ei tod. mitään pakettimatkoja! :) Goalle oon mennyt useimmin Mumbain kautta, eli lennot Mumbaihin ja sieltä bussilla Goalle. Köröttely kestää kellon ympäri; illasta aamuun. Ei muuten mikään ihan mukavin bussimatka, vaikka miten olisi makuupaikka. Intialaisen bussin makuupaikalla tuntee olevansa hytkyvässä ruumisarkussa.

Viimeksi lensin Mumbaihin Turkish Airlinesilla, Istanbulin kautta. Sitä edellisellä kerralla oli ihan sikahalpa Finskin suora lento, Hki-Mumbai menopaluu 350 euroa. Oli joku tarjous.

En asu hotelleissa oikeestaan, vaan guest houseissa. Voihan niitäkin tosin sanoa hotelleiksi. Hintataso sellasta 500 - 800 rupiaa vrk. Sen kalliimmissa ei ole varaa asua, jos on jollain kuukaudenkin reissulla.

Ruokapaikoissa saa mahan täyteen aika monipuolisesti 200 - 400 rupialla, tai halvemmallakin jos haluaa nuukailla.
Ja jos haluaa maksaa enemmän ja syödä ns. "hienommin", niin hintahaitarin kattokin on kyllä korkeella.

Goalla on niitä jänniä paku-mallisia takseja aika paljon, jotka on tosi mukavia. Toki riksojakin löytyy, sekä mopo- ja prätkäkyytiä.

Aeroflotilla lensin elämäni ainoon kerran vuonna 2004, jolloin kävin Intiassa ekan kerran. :) Väli Moskova-Delhi meni Aeroflotilla mennen tullen, ja Moskova-Helsinki väli Finskillä.
Tupakkien hintaa en muista, kun tuon 2004 jälkeen en olekaan enää tupakoinut Intiassa. Vuoden 2007 reissulla olin jo ehtinyt ryhtyä savuttomaksi, mistä johtuen en sitä yrttiäkään siellä pajautellut. On periaate etten polta mitään, paitsi joskus päreitäni. 8)
Intiassa ylipäätään saa joskus maksaa vähän "valkosen naaman lisää", mutta Goalla ei niinkään. Se on rehti ja turvallinen mesta.


PS. Ai niin erityismaininta "aamiaiselle" jota nautin Goassa joka aamu varhain. Siellä kiertelee rämillä polkupyörillä chai-kauppiaita, jotka myyvät chai'ta, eli makeaa intialaista teetä samovaarista, joka kulkee tarakalla. Lisäksi he myyvät tuoreita ihania känttyjä, joiden nimi on samoza. Nämä on ihan puoli-ilmasia herkkuja, ja nämä tsaikka-kauppiaat on oikein rakastettavia seuramiehiäkin. 8)

Kuva
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3276
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: 2007

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 15.7.2017 08:38:58

Himmeä nostalgiaketjuni ylös! 8)

Mitä tapahtui heinäkuussa 2007? Rikoin käteni humalassa 21.7. kohtalaisen hyvän bändikeikan jälkeen. En kehtaa kertoa miten, mutta työterveyslääkärille kerroin että käsi oli jäänyt kamoja roudatessa vahvistinkaapin alle.
Tassu kipsiin ja saikkua muistaakseni puolitoista kuukautta, kiva kiitos.

29.7. 2007 havaitsin jalassani, jalkaterän ja nilkan alueella jotain hyvin outoa. En ollut ennen kuullutkaan alkoholisteilla melko yleisestä ruusu-infektiosta. Se oli hämmentävän näköinen, mutta parani onneksi parin viikon antibioottikuurilla.

Plinkissä kehotettiin menemään AA:han ja ottamaan Pelastus vastaan. Olinhan siellä tosin jo käynyt koko kevään.
En mina silloin vielä silti mistään mitään tiennyt.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3276
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: 2007

ViestiKirjoittaja Metsien mies » 15.7.2017 19:24:31

Hyvä ketju!

Kymmenen vuotta sitten 2007 näihin aikoihin todennäköisesti viimeistelin ensimmäisen oman talon ulkovuorausta ja join kaljaa....olin ns.hyvässä kaljapöhnässä touhunnut koko pitkän päivän ja kesäloman taloa rakentaen ja kaljoitellen...ja näihin kellonaikoihin lopettelin hommia siirtyen saunaan ja väkevämpiin aineisiin....aamulla herättyä sama rumba taas alusta....

....Tuolloin kaljoittelu ja juominen oli kaiketi vielä ihan kivaakin ja luullakseni pysyi jotenkin hanskassa.....ja oli olennaisesti mukana ihan kaikessa...

....samaan aikaan siihen naapuritontille rakensi talonsa minua kymmenen vuotta vanhempi alkoholistijamppa, jonka kanssa alkoi ystävyys ja samalla alkoholin kanssa lähti mopo aikalailla käsistä.....seuraavien vuosien aikana...se ukko joi talonsa, perheensä, työnsä ja lopulta terveytensä....en tiedä onko enään hengissäkään....viimeksi kun näin tuli itkien halaan ja kertoi kuinka on pilannut elämänsä.....myös minä myin tuon talon parin vuoden päästä valmistumisestaan mukavalla voitolla..elettiin muutama vuosi vapaammin matkustellen yms... olin vuorotteluvapaalla vuoden, jonka aikana alkoholisoiduin oikein huolella.....

Mielenkiintoista, että menneisiin vuosiin ja tapahtumiin sekä ratkaisuihin kuuluu kaikkeen olennaisesti alkoholi.....ja aina joka paikassa ja aikana olen löytänyt vertaistani seuraakin..... oi niitä aikoja....
Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan!!!
Metsien mies
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2342
Liittynyt: 8.4.2017 14:04:26
Ollut raittiina

Seuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa