Olet täällä

XANOR

Saunassa keskustellaan huumeista haittojen vähentämisen näkökulmasta. Luethan Saunan säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Viuhahda paikalle!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

XANOR

ViestiKirjoittaja rjh » 18.8.2010 08:17:49

Onko tehokkaampi/vahvempi/parempi ku ns.miedommat bentsot? En ikinä viel kokeillu mut ku muut ei enää
tunnu auttavan.
rjh
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 96
Liittynyt: 25.1.2009 20:01:00

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja Burb » 18.8.2010 08:39:23

On vahvempi,parempi.Ja tosiaan varmaan jeesaa,jos muut bentsot ei tunnu auttavan.Itellä just tilanne,ettei muut benjamiinit auta vaan xantut.Mutta niihinkin nousee äkkiä tole ja nagettiin jää.Yllätys.
Burb
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 85
Liittynyt: 13.5.2010 08:51:42

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja pampam » 18.8.2010 13:01:25

En myöskään voi suositella, riippuvuus on valtava. Itse käytin pahimpaan aikaan 3mg depotteja 4-5 päivässä, mutta kuin ihmeen kaupalla pääsin lopulta monien vaiheiden jälkeen suljetulle katkaisuhoitoon, jossa vieroitus tapahtui muiden bentsojen avulla. Osastolääkärillä oli senverran kokemusta ja älliä, että tiesi, missä kusessa olin ja määräsi alkuun hevoskuurin bentsoja / päivä, senjälkeen alettiin purkamaan niitä ja lopulta oltiin tilanteessa, että päiväannokseni oli (ja on edelleen) 3 x 15mg opamox joka ei tietenkään ole yhtään mitään verrattuna 4:n 3 mg xanttuun/ pvä.
pampam
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 33
Liittynyt: 17.8.2010 12:21:51

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja Petri687 » 18.8.2010 19:58:15

dark magus kirjoitti:jos rivatril 2mg (vaikka3x/vrk) ei auta, niin samaa vastaa millin xanor (tai mielestäni 1,5mg alpratsolaamia). mutta erona noissa on se, että lopettaessa suuremmista annoksista xanoriin voi kuolla ja muutenkin laskut ovat valtavat (puoliintumisaika ja nopeavaikutteisuus) verrattuna rivatriliin. rivatrilissakin laskut ovat todella kovat jos lopetuksen tekee nopeasti.


Kyllä niiden rivojen ja minkä tahansa muunkin bentson vieroitusoireisin voi kuolla, jos annostus on ollut riittävän suuri ja käyttö tarpeeksi pitkäaikaista.
Se on sellasta "fly high" huumeidenkäyttöä, kun on matot lattialla.

"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
Petri687
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 20.2.2009 06:08:54

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja Petri687 » 19.8.2010 02:31:25

dark magus kirjoitti:^

Petri687 kirjoitti:Kun tämmösiä kirjottelee, niin olisi syytä aina mainita, että mitä kaikkea tuli otettua ja kuinka paljon. Voi sitten olla jollekin muulle apua, ettei tee perässä.


(re: gbl tappokamaa-ketjusta)

^ tuo toisesta ketjusta. koska tällä hetkellä tunnut meistä innokkaimmin tutkiskelevan PF:aa ja vastaavuuksia niin olisi syytä aina mainita tiedot millä jatkuvilla annoksilla vierotusoireisiin voi kuolla, että osaisimme varoa kuoleman mahdollisuutta annosteluissamme. ei kaikkien bentsodiatsepaamien (aiemmin -piinien) LD50-arvotkaan haittaisi listattuna.

en ole koskaan kuullut kenenkään kuolleen mm. opamoxin (aiemmin oxepam) tai risolidin (aiemmin librium) vierotusoireisiin. sydän voi ehkä jollain vanhuksella pettää, mutta kannattaa hankkia vaikka beetasalpaajia sydämensä suojaksi.

kerta-annokset voivat olla järjettömän isoja ja äkkitiputukset mielettömän nopeita ilman kuolemaa monien bentsojen kanssa. xanorin kanssa en uskaltaisi riskeerata jos annos olisi esimerkiksi vaikka 12mg/vrk.

oletko itse kokenut bentsorefloja tai bentsokuolemia refloissa muilla bentsodiatsepaameilla kuin xanorilla?

(itsellä ollut rivatril-annokset suurimmillaan >12mg/vrk, ja tiputukset >4mg:sta nolliin parissa päivässä ilman pysyvää kuolemaa. takana 5v. käyttöä.)


Tuossa gbl-ketjussa oli siis puhe ketjun aloittajan omasta överitapauksesta. Hieman eri asia pyytää tarkennusta tuohon kuin etsimään spesifejä annostuksia asioille joille ei spesifejä annostuksia ole edes olemassa. LD-50 arvoja en ala etsiä (ja kyllä niitä edelleen kutsutaan bentsodiatsepiineiksi).

Yhdessä raportoidussa tapauksessa alpratsolaamin vieroitusoireet aiheuttivat kuoleman, kun oli otettu 200mg kuudessa päivässä (tätä ennen bentsojen käyttöä takana vuosia, annostus diatsepaamia 40mg/päivä), jonka jälkeen käyttö lopetettu (ks. The AmericanJournal of Forensic Medicine and Pathology, june 2009 volume 30 issue 2 s. 177-179). Ekvivalentti annos oksatsepaamia olisi 8000 mg kuuden päivän aikana. Ekvivalentti annos klooridiatsepoksidia olisi 10 000 mg kuuden päivän aikana. Käytännössä klooridiatsepoksidin annostuksen tarvitsisi olla suurempi pidemmän puoliintumisajan (=lievemmät vieroitusoireet) vuoksi.

Ei, en ole kokenut bentsokuolemia refloissa sen enempää alpratsolaamilla kuin muillakaan bentsodiatsepiineillä.
Se on sellasta "fly high" huumeidenkäyttöä, kun on matot lattialla.

"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
Petri687
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 20.2.2009 06:08:54

Re: maalaisjärjellä petrille with love

ViestiKirjoittaja Petri687 » 19.8.2010 07:50:10

dark magus kirjoitti:
Petri687 kirjoitti:
(ja kyllä niitä edelleen kutsutaan bentsodiatsepiineiksi).

Ekvivalentti annos oksatsepaamia olisi 8000 mg kuuden päivän aikana. Ekvivalentti annos klooridiatsepoksidia olisi 10 000 mg kuuden päivän aikana. Käytännössä klooridiatsepoksidin annostuksen tarvitsisi olla suurempi pidemmän puoliintumisajan (=lievemmät vieroitusoireet) vuoksi.mutta siis käsitinkö nyt ihan oikein? en oikein käsitä tätä saivartelua, joten lähdetään lyhyelle tutkimusmatkalle:

minun/sinun/antti-petterin/tiinalillakin pitäisi ottaa oksatsepaamia siis kuusi päivää peräkkäin noin 535kpl joka päivä, että seitsämännen päivän jälkeen alkavat vierotusoireet (seinään lopettaessani) voisivat tappaa minut/sinut/antti-petterin/tiinalillakin?Ei, et käsittänyt nyt ihan oikein. Tuo kuuden päivän aikana tarkoitti jaettuna kuudelle päivälle. Eli mikäli se jaettaisiin tasaisesti, olisi se n. 1330 mg oksatsepaamia (eli n. 27 kappaletta 50 mg Opamoxeja) päivässä tai n 1670 mg klooridiatsepoksidia (eli n. 67 kappaletta 25 mg Risolidia) päivässä. Ja nämä määrät ovat ainoastaan suhteessa tuohon alpratsolaamin vieroitusoireiden aiheuttamaan kuolemaan tapaukseen, joten niistä ei kannata suuria johtopäätöksiä vetää. Ekvivalentti annos klonatsepaamia olisi täsmälleen sama kuin alpratsolaamia, eli tuossa tapauksessa 200 mg jaettuna kuudelle päivälle eli tasaisesti jaettuna 33,3 mg /päivä eli n. 16,5 2mg Rivatirillia. Siihen en ota kantaa, ovatko nämä annokset "sellaisia ettei niitä kukaan ihminen voi ottaa tuollaisia määriä siinä tarkoituksessa että niistä olisi lääkinnällistä apua".

Alkuperäinen väitteesi, johon kommentoin, nimenomaan oli, ettei Rivatrilin vieroitusoireisiin voi kuolla.

Mitä muuten tarkoitat seuraavalla lauseella:

"(kuten yliannokseen vaikka se onkin huomattavasti harvinaisempaa kuin ihmiset tuntuvat kuvittelevan lääkeaineryhmän terapeuttisen leveyden vuoksi [sitoutuminen ~40% aivosoluista]"?

Ja ei, en ole kärsinyt bentsojen äkillisistä, voimakkaista vieroitusoireista.
Se on sellasta "fly high" huumeidenkäyttöä, kun on matot lattialla.

"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
Petri687
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 20.2.2009 06:08:54

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja Petri687 » 19.8.2010 09:12:51

Jep, tästä olemme samaa mieltä, mieluummin Rivatril kuin Xanor.

Tuo virke, josta kysyin, meni kokonaisuudessan näin:

"mistä ihmeestä tässä nyt selitän?
siitä, että toki muidenkin bentsojen refloihin VOI kuolla (kuten yliannokseen vaikka se onkin huomattavasti harvinaisempaa kuin ihmiset tuntuvat kuvittelevan lääkeaineryhmän terapeuttisen leveyden vuoksi [sitoutuminen ~40% aivosoluista]), mutta annoksien täytyy olla sellaisia ettei niitä kukaan ihminen voi ottaa tuollaisia määriä siinä tarkoituksessa että niistä olisi lääkinnällistä apua."

Tuo terapeuttinen indeksi oli kyllä tuttu käsite, mutta tuota aivosoluihin sitoutumista en tässä yhteydessä ymmärtänyt.

edit: Nyt alkaa jo itselläkin olla silmät ristissä, olithan jo vähän avannutkin tuota lausetta edellisessä viestissä.
Se on sellasta "fly high" huumeidenkäyttöä, kun on matot lattialla.

"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
Petri687
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 20.2.2009 06:08:54

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja Happohuppu » 19.8.2010 09:54:42

pampam kirjoitti:En myöskään voi suositella, riippuvuus on valtava. Itse käytin pahimpaan aikaan 3mg depotteja 4-5 päivässä, mutta kuin ihmeen kaupalla pääsin lopulta monien vaiheiden jälkeen suljetulle katkaisuhoitoon, jossa vieroitus tapahtui muiden bentsojen avulla.

Kiinnostaisi tietää miten pitkään olit käyttänyt Xanoria,varsinkin tuolla maksimiannoksella.

Itselläni on pari kertaa ollut Xanor-putki, jonka aikana olen nostanut toleni nollasta sellaiseksi, että kerta-annokseni oli 10mg nopeaa alpratsolaamia eikä se vaikuttanut enää mitenkään. Jälkimmäinen putki syntyi kun sain 500kpl 1mg Xanoreita, ja vedin ne muutamassa kuukaudessa. Xanorien loputtua piti lopettaa käyttö seinään, eikä siitä kovin vakavia viekkareita tullut. Varsinkin jos vertaa jarruviekkareihin, vaikkapa vain kunnon Tramal-refloihin, olivat Xanor-reflat naurettavan lieviä.

Pidempään käytettynä viekut tietty pahenevat, mutta ainakaan tuolla määrällä ja ajanjaksolla ei vielä kovinkaan kummoisia seurauksia tullut.
Kuva Looking for planet Gong...
Happohuppu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1695
Liittynyt: 14.4.2005 17:12:54

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja croc » 19.8.2010 11:49:33

Heips,

Ei xanoria (tai muita lääkkeitä) pidä tuomita sen takia, että lääkkeen seinään lopettaminen on vaarallista.. kyllä lääkärin velvollisuuksiin kuuluu yrittää auttaa potilasta, myös lääkkeen asiallisen lopetuksen kanssa. Eikä bentsojen kohdalla lääkäri saisi edes lopettaa säännöllistä käyttöä seinään.

Olen monia bentsoja kokeilleena saanut xanorista parhaan hoitovasteen, enkä tällähetkellä edes ajattele xanorista luopumista.

Lääkkeiden tarkoitus on parantaa elämänlaatua ja xanori on yksi lääkkeistä, josta saan apua päivittäiseen elämään. Mikäli joskus luovun xanorista niin vieroitus tapahtuu todennäköisesti vähentämällä annosta hitaasti tai xanoria aletaan korvaamaan esimerkiksi diapamilla josta on helpompi päästä eroon.

Mikäli lääke jossa on riskejä lopetetaan seinään niin, potilasasiemiehelle vain valitusta lääkärin hoitovirheestä ja äkkiä reseptien kanssa toiselle lääkärille tilannetta selittämään, ennenkuin lääkkeet loppuu. Lääkkeiden tarkoitus ei ole kiduttaa ihmisiä vain päinvastoin.

Tärkein syy xanorin käyttämiseen itselläni on, että pystyn edes jotenkin elämään laadukasta(normaalia) elämää. Mielumin syön xanoria kuin makaan lähes toimintakyvyttömänä sängyssä. Itse olen bentsojen käytön alotuksesa hyväksynyt ajatuksen mahdollisista vieroitusoireista, mutta nekään ei tapa kun homma tehdään oikein.

Mikäli käyttää saamansa lääkkeet väärin, niin silloin kannattaa katsoa peiliin ja miettiä mistä paha olo tulee.. ja turha on lääkettä syyttää jos itse on homman ryssinyt.
croc
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 13
Liittynyt: 7.11.2002 01:01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja pampam » 19.8.2010 11:53:43

Vast edelliseen: Käytin nopeaa alpratsolaamia vaihtelevilla annoksilla ainakin 3-vuotta, miten niitä satuin saamaankin haltuuni. Kerran sain myös lähes letaalisen krampin, jolloin tajuttomuus ja hengityslama kestivät useita minuutteja.
Kuitenkin SAMA lääkäri vaihtoi nopeat xanorit depotteihin ja annos oli heti tuo 4-5 päivässä 3 millisiä. Hyvä, että sain ne edes ulos apteekista, niin kamalana pitivät annosta yhdessä muiden bentsojen (mm.tematsepaami) kanssa joita käytin. Ehdin syödä niitä tuolla annoksella arviolta 2-vuotta, kunnes olin täysin Pitkäniemen tavaraa.
Olisin ilman muuta delannut viekkareihin, ellen olisi saanut niin vankkaa "korvaus"hoitoa, eli diapamia lähes uuvutus annoksilla.
pampam
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 33
Liittynyt: 17.8.2010 12:21:51

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja solstagylle » 19.8.2010 14:30:02

onko joskus ollut oikeasti 3mg xanor-tabuja?
Avatar
solstagylle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 855
Liittynyt: 12.8.2009 16:27:13

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja Happohuppu » 19.8.2010 15:44:59

Kiitoksia vastauksesta, pampam. Yksi asia jäi kuitenkin ihmetyttämään:

pampam kirjoitti:Kuitenkin SAMA lääkäri vaihtoi nopeat xanorit depotteihin ja annos oli heti tuo 4-5 päivässä 3 millisiä.

3 millisiä?
Kuva Looking for planet Gong...
Happohuppu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1695
Liittynyt: 14.4.2005 17:12:54

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja solstagylle » 19.8.2010 16:13:19

jossai jenkeissä on xanax xr 3mg tabletteja kyllä, mut suomes en o kuullukkaa.
Avatar
solstagylle
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 855
Liittynyt: 12.8.2009 16:27:13

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja pampam » 19.8.2010 16:53:27

Kyllä. 100% varmasti on vielä 2 000-luvullakin.
pampam
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 33
Liittynyt: 17.8.2010 12:21:51

Re: XANOR

ViestiKirjoittaja MB » 19.8.2010 17:12:27

Xanor depotteja oli 3mg -90 luvulla ja oli itsellä niitä hetken 5 päiväs annokstuksella, eli 15mg/vkr. Hitaan imeitymisen takia depoista vaikuttaa vain puolet, 2mg vaikutti 1mg< -98 fennias lukee ja muistaakseni ei nykyään enään lue.

Depotit ei auttanut vaan ne vaikutti eri lääkkeeltä (vähän) esim. väsytti jatkuvasti.

Olen syönyt 20 vuotta päivittäin xanoria ja siitä 5 vuotta 10mg/vkr, eli 5kpl 2mg päiväs. Jos tulis tilanne et pitäs lopettaa xanorit ja mitenkähän pää toimis ilman?

-97 mut vierotettiin xanorista (6mg/vkr) sairaalas hitaasti ja kaiken maailman lääkeitä annettiin esim. sydän ja krappi.
Kyl oli tuskaa 2 viikkoa. Olin 3kk syömättä mitään lääkkeitä ja elämä meni surkeaan tilanteeseen muija lähti, asunto meni alta ja rahaa ei tullut mistään, joku kelan sotku.

Sit hain xanoreita ja elämä meni mallilleen esim. muija tuli takas.

Xanoria kun syö vuosia ahdistukseen/paniikkiin niin se rupee aiheuttaa ahdistusta, mut on otettava ettei veikkareita tule. Kun saa tolet alas niin xanori on hyvä lääke.
"johnilla oli huumeiden ja seksin täyteinen elämä"

Miten karmea kohtalo -- ei ehtinyt koneella olla missään välissä.

APO
Avatar
MB
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 4681
Liittynyt: 9.5.2005 16:13:56
Paikkakunta: se jokin

Seuraava

Paluu Sauna

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa