Olet täällä

Erota vai ei?

Ahdistaako läheisesi pelaaminen? Tervetuloa Herttaan! Voit vaihtaa ajatuksia peliongelmasta kärsivien läheisten kanssa sekä saada tukea muilta. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Peluurin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Erota vai ei?

ViestiKirjoittaja life_eternal » 15.10.2014 18:25:30

Miehellä on peliongelma, hän pelaa netissä isoilla panoksilla ilmeisesti hedelmäpelityyppisiä juttuja (en edes halua tietää). Aiemminkin taipumusta addiktioihin on ollut, mutta esim tupakoinnin lopetti aikanaan kuin seinään. Olen häntä paljon hyvätuloisempi ja typeryyttäni kahteen otteeseen vastusteluista huolimatta maksanut kymmeniä tuhansia euroja velkoja, koska ne koostuivat pikavipeistä ja jo koroista olisi tullut tonneja lisää. Tuolloin vakuutteli että ei ainakaan enää valehtele, ja lakkaa pelaamasta. Kertakäyntiin suostui A-klinikalle ja sen jälkeen tuumasi, ettei lässytys auta ja lääkkeitä ei syö ja aikoi pysyä erossa peleistä. Hänen aloitteestaan pidin nettipankkitunnukset, luottotiedothan on edelleen kunnossa, kun maksoin velat.

Nyt itse kertoi, että on tilannut uudet pankkitunnukset ja kuukausia pelannut ja valehdellut. Velkaa on taas "ainakin 20 000", ei ole kuulemma varma. Varasi itse ajan A-klinikalle huomiseksi ja kokee nyt taas asian ongelmana. Työpaikka nyt vielä on, mutta tällä palkalla maksaa velkoja vuosikaudet ja varmasti ulosoton kautta.

Meillä on avioehto eli taloudelliset asiat eivät minun niskaani kaadu, mutta nyt mietin, voinko koskaan tämän ihmisen kanssa rakentaa minkäänlaista tulevaisuutta. Lapsia ei ole, mutta kovasti toiveissa. Toisaalta olen itse ajatellut, että jos tästä suhteesta eroaisin, haluaisin lapset yksin.

Onko joku joskus kuullut kenestäkään, joka oikeasti olisi lopettanut pelaamisen ja saanut raha-asiansa kuntoon? Onko ihan turhaa antaa anteeksi ja uusi mahdollisuus?
life_eternal
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15.10.2014 18:08:25

Re: Erota vai ei?

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.10.2014 06:52:18

life_eternal kirjoitti:Onko joku joskus kuullut kenestäkään, joka oikeasti olisi lopettanut pelaamisen ja saanut raha-asiansa kuntoon? Onko ihan turhaa antaa anteeksi ja uusi mahdollisuus?


Siis tota kysymystä mä en ymmärrä! Tottakait ihmiset pystyy lopettaan pelaamisen, ainakin useimmat. Tahtoa ja kovaa työtä asian eteen se kyllä vaatii.
Vieras
 

Re: Erota vai ei?

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.10.2014 08:44:08

Toi teidän suhde on muutenkin aika vinksinvonskin! Millaisen miehen itsetunto kestää noin "täydellistä" naista?
Vieras
 

Re: Erota vai ei?

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.10.2014 09:20:49

Mulle ainakin kelpais tollanen varakas ja fiksu nainen :D
Vieras
 

Re: Erota vai ei?

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.10.2014 09:47:15

Joo, kyllä rikas on aina rakas.
Vieras
 

Re: Erota vai ei?

ViestiKirjoittaja sortsima » 17.10.2014 11:05:28

Hei,

olen pelaajasta eronnut muutama vuosi sitten, perheemme peliuraa kesti 15 vuotta. Meillä on lapsia, jotka kärsivät isänsä pelaamisesta. Pelaajaisä ei ole läsnä, hänellä ei ole koskaan rahaa ja esimerkiksi lomien suunnittelu on vaikeaa, koska aika ilman pelaamista on hankalaa. Elämä on valehtelua ja peittelemistä, riitaa pelaamisesta. Isä ei sitoudu lasten kasvatukseen.

Onneksi teillä on avioehto. Minusta miehesi käytös kertoo todella syvällä olevan pelaajan tilanteesta. Summat ovat todella suuria ja hänellä ei ole käsitystä siitä, että velka pitää maksaa takaisin. pelaamisesta voi parantua, mutta se vaatii pelaajan itsensä motivaation. maksamalla pelivelkoja läheinen tekee karhunpalveluksen. pelaaja kiittää ja voi taas jatkaa pelaamista. JOs teillä sinä maksat ylöspidon ja välillä velkoja, pelaaja elää mahtavassa tilanteessa: ei huolia ja peli voi jatkua. Tämän voi kuulla edellisistäkin vastauksista, joissa pelaajat miltei ihannoivat tilannetta. Haluatko sinä tämän tilanteen jatkuvan? Mitä sinä haluat? Onko teidän avioelämä ja parisuhde yhteisen kasvun tarina?

pelaamisen lopettamiseksi on jo keinoja. Useimmiten palaaja herää tilanteeseen siinä vaiheessa, kun kaikki on menetetty. Minusta sinun kannattaa nyt miettiä, millaisen elämän sinä haluat viettää täällä maan päällä. Haluatko käyttää sen odotteluun paremmasta? Sekin voi olla mainio vaihtoehto, jos se tuntuu mielekkäältä. Oletko kysynyt itseltäsi, mitä sinä tarvitset? Millainen on sinun tarve parisuhteesssa? Mikä on sinulle tärkeää elämässä? Onko sinulla kaikki se mitä tarvitset nyt? Oletko tyytyväinen elämääsi?

Jos emmit ja huomaat, että kaipaat toisenlaista elämää, kuin pelaajan kanssa elämisen, mieti omat rajasi. pelaaja ei voi pelata vain vähän, vaan pelaamattomuus tarkoittaa pelaamisen lopettamista. Sitä ei voi tehdä ominvoimin, koska kyseessä on erittäin vahva addikstio. Ajattele pelaamista samanlaisena riippuvuutena kuin huumeet. Puhut huumeiden käyttäjälle, et henkilölle itselleen. Hänen päässään on tapahtunut muutoksia, jotka tekevät sen, että hän suunnittelee koo ajan pelaamisen järjestämistä. Mistä seuraavan kerran saa rahaa, mitä pelaa ja miten.

Jos et halua pelaamista omaan elämääsi, perustele se itsellesi. Näe omat tarpeesi ja hyvinvointisi niin tärkeinä, että et halua antaa itseäsi pelaajan elämälle. Luota itseesi siinä, miltä asia tuntuu ja kuulostaa sinusta. Kirjoita asiat ylös, mietiskele niitä. Päätä, miten etenet. Itse päätin aikoinaan, että haluan kertoa omat tunteeni ( että rakastan miestäni yhä), mutta etten halua pelaamista enää omaan elämään. Päätin aikataulusta, kuinka kauan annan aikaa miehelleni tehdä asialle jotakin. ja koska hän ei halunnut muuttaa tilannetta, päästin hänestä irti. Hän on jatkanut pelaamista, oma elämäni on paremmassa kuosissa kuin koskaan.

Toivoisin jokaisen löytävän oman äänen omalle elämälle. Oli äärimmäisen vaikea aikoinaan hyväksyä sitä tosiasiaa aikoinaan, että pelaaja on aikuinen ihminen, joka saa johtaa omaa elämäänsä omaan tuhoonsa asti. Opin kunnioittamaan hänen tahtoaan pelata ja samalla omaa tahtoa olla elämättä pelaamisen rinnalla.

Jos haluat osallistua pelaajien lähimmäisten keskusteluun, kirjaudu läheisten ryhmään Tuulettimeen. Siellä meitä on, nykyisiä ja entisiä pelaajien läheisiä.

Ja näiltä peluurinsivuilta löydät läheisten osiosta lisää tietoa:
http://www.peluuri.fi/laheiset/yleista- ... laheiselle

Pelirat'on hankkeessa on julkaistu kirja, jossa on pelaajien ja läheisten selviämistarinoita, ehkä niistä löydät itsellesi peilauspintaa:
http://pelirajaton.fi/wp/tiedostot/900- ... laista.pdf
Ja esitteessä Suhteet pelissä, on läheiselle lyhyt tietopaketti kokonaistilanteesta:
http://www.julkari.fi/bitstream/handle/ ... sequence=1

Voimia sinulle :) ,

sortsima
sortsima
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 595
Liittynyt: 6.3.2010 07:49:30


Paluu Hertta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa