Olet täällä

Politiikka, uskonto, jne.

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 13.1.2020 13:51:58

Varmasti nuo vaalit olivat käännekohta ainakin siinä maanosassa.
Onhan se samalla muillekin kuin olisi lupa annettu valehdella niin paljon kuin huvittaa. Jos noin mahtavan valtion päämiehen ei tarvitse piitata hiukkaakaan siitä mikä on totta niin miksi sitten muiden?

Toisaalta, temppu on kyllä vanhempi. Populistisen puhekulttuurin kärjistetyimpiä esimerkkejä lienee 30-luvun äärioikeiston totuudesta piittaamaton tiedotuksen haltuunotto. Salaliittoteoriat juutalaisten maailmaa uhkaavista muun maailman orjuuttamissuunnitelmista, nationalistiset muiden ihmisryhmien kuin oman puhtaan rodun ja kansan epäinhimillistämispuheet, pelon ja vihan lietsominen piittaamatta siitä onko väitteillä todellisuuspohjaa -kunhan saatiin kansat kiukkuisiksi, eri ihmisryhmät toisiaan vastaan, rautaa rajoille.

Kuten Sven Tuuva aikoinaan "hän vartos aikaa parempaa, niin sota syttyikin". Tehosi se. Eikä tuokaan ollut maailmanhistoriassa ensimmäinen kerta. Yleensä juuri totuus on se joka tapetaan ensimmäisenä.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7588
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja Harhailija » 14.1.2020 10:20:29

Iltalehti vois jo lopettaa tuon älyttömän ilmastovouhkaamisen. Eikö ne siellä ymmärrä että se aiheuttaa vain vastareaktion? Itseäni asua ei kiinnosta juurikaan koska en voi asiaan vaikuttaa.
Se joka muuta väittää valehtelee.

Olen tässä leikitellyt ajatuksella, että jos moraali antaisi periksi ryhtyisin lainsuojattomaksi siinä vaiheessa kun suunnitellut autoilun kiristykset astuvat voimaan. Lukemani perusteella tulevat nimittäin ainakin omat kuluni
kolminkertaistumaan.
Siinä vaiheessa tekisi ihan oikeasti mieli ostaa joku torppa jostain korvesta ja ottaa auto pois rekisteristä ja ajella ilman huolta veroista, vakuutuksista ja katsastuksista.
Kilometriperusteista veroakin ei tarvitsisi maksaa kun koko autoa ei ole olemassa.
Poliisejakaan kun ei tuolla korvessa ole niin ei sikälikään olisi huolta. Mutta en nyt tietenkään ketään tällaiseen kehota, mutta olisi mielenkiintoista tietää moniko ryhtyy tällaiseen sitten kun nämä kurjistukset toteutuvat.
Harhailija
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 168
Liittynyt: 9.8.2019 19:36:22

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 14.1.2020 10:57:48

Ehkä enemmän älytöntä on vouhkata ettei mitään ilmastomuutosta ole olemassakaan eikä asialle siis mitään tarvitse tehdä.
No, tutkimuksen mukaan vain yksi prosentti suomalaisista on sitä mieltä ettei ilmastomuutoksesta tarvitse välittää.
Tiedemiehet ovat harvinaisen yksimielisiä asian suhteen, ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nostaminen fossiilisia polttoaineita nykyiseen tapaan polttamalla lämpötila selvästi nousee.

Eri asia on se, että esimerkiksi yksityisautoja vielä tarvitaan, eikä esimerkiksi sähköautoja ole vielä saatu edes sen hintaisiksi että köyhemmät pystyisivät hankkimaan.

Miten paljon sitten yksityisautoja tarvitaan, on eri asia. Minäkin pärjäsin ensimmäiset kuusikymmentä vuotta elämästäni ihan hyvin hankkimatta edes ajokorttia. Kun julkinen liikenne sitten ajettiin kokonaan alas ja maaseudulla asun, oli pieni pakko. Ja kyllä, just minun tapauksessani kun työni edellyttää sitä että saan aina vaihteleville työpaikoille kuljetettua myös sirkelini, kompressorini, naulapyssyni, porakoneeni, betonimyllyni jne niin auto on hyvä työkalu. Mutta, ihan huviajeluun ja terveisten kuljettteluun en sellaista olisi vieläkään hankkinut, ainakaan jos kilometrin tai parin säteeltä joku linja-auto kulkisi.

Autokauppiaat toki ovat sitä mieltä että nykyisen autokannan lisäksi toki on joka vuosi niin paljon uusia myytävä että he pystyvät lisää halleja rakentamaan ja lisäksi hankkimaan joka vuosi sijoittamalleen pääomalle reippaasti tuottoa. Kun suomen väkiluvun lisäys on olematonta, ei sitä uutta autokantaakaan kovasti paisuttaa pitäisi. Kun muistetaan että juuri autoissa kaupasta ulosajettaessa kilisee ostajan sisäinen kassakone kauhealla melskeellä. Ostos nimittäin ei olekaan enää lainkaan sen arvoinen kuin viisi minuuttia aikaisemmin kauppiaan sitä hinnoitellessa. Hinta saattaa pudota useilla tuhansilla, jos sitä yrittää seuraavalle myydä. Ei kaikilla ole semmoiseen rahanhävitykseen tietenkään edes varaa.

Kun autoa tarvitaan työkaluna, eikä muuta mahdollisuutta esimerkiksi juuri työkaluston kuljettamiseen päivittäin ole, on selvää että polttonesteiden hinnankorotukset ovat suoraan ruokarahoista pois. Jokin kohtuus siis pitäisi löytyä ja ottaa huomioon se että on ihan välttämättömiäkin autoja.

Jotain on tehtävä, jos halutaan säilyttää maapallo elinkelpoisen, joka tapauksessa.

Kun nyt jo maailmassa on pakolaisia kymmeniä miljoonia, niin kokonaisten valtioiden muuttuessa asuin- ja viljelykelvottomiksi tilanne muuttuisi mahdottomaksi. Se kansainvaellus olisi niin mullista että siinä romahtaisi valtioita ja talousjärjestelmiä... parempi siis olisi alkaa ripeästi jotain tekemään ennen kuin on myöhäistä.

Ainakaan se ei toimi että luulemme ilmastonmuutoksen katoavan jonnekin avaruuteen kun vaan kieltäydymme uskomasta sen olemassaoloon.

Tietysti minä jo voisin ajatella että kai tämä minun loppuikäni kestää, mitäs minä siitä mitä minun jälkeeni... annapa omalta osaltani palaa vaan. Mutta kun ei oikein tunnu hyvältä sekään.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7588
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja skorpioni » 14.1.2020 11:25:46

Rukoilen että opin hyväksymään ilmastonmuutoksen kun en sitä pysty muuksi muuttamaan. Ei pää rasitu.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 332
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja jumpura » 14.1.2020 14:33:56

Autoilija polttaa vuodessa 1000 litraa bensaa. Syntyy 2350 kg hiilidioksidia. Autoilija maksaa 170 euroa hiilidioksidiveroa. Valtio ottaa 10% korolla ikuisen lainan, 1700 euroa. Valtio ostaa ennallisettua suota koko rahalla, 2.13 hehtaaria. Se suo imaisee 5900 kg hiilidioksidia vuodessa.

Mikähän tässä yhtälössä on sellaista mitä en ymmärrä.

No joo, on minulla vankka epäilys että valtio ei haluakaan kompensoida hiilidioksidipäästöjä vaikka autoilijoilta bensaveron yhteydessä erillistä hiilidioksidiveroa periikin. Onhan valtiolla sievoiselle rahalle toki muutakin käyttöä. Kokonaismäärä näyttää olevan noin miljardi vuodessa. Että siirrytään vaan sähköautoihin, sitten se miljardi on etsittävä muualta, siis ehkä jotain 300-500 veronmaksaja kohti.

Sähköautoihin siirtyminen aiheuttaisi toki sen että valtiolla ei enää olisi mahdollisuutta nykyisenkaltaiseen keplotteluun (kutsun keplotteluksi sitä että kerätään hiilidioksidiveroa mutta sitä rahaa ei käytetä haittojen kompensointiin, esimerkiksi hiilinielujen perustamiseen).
jumpura
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 62
Liittynyt: 8.5.2019 11:51:41

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 14.1.2020 16:48:51

Toivottavasti ainakin täysi ilmastonmuutosdenialismi on vähenemään päin. Kaikki persutkaan eivät enää kiistä koko ilmastonmuutoksen olemassaoloa, vaan pyrkivät vain kieltämään että Suomen tarvitsee tai kannattaa osallistua millään tavoin sen torjumiseen. Onhan totta että jo Australian paloissa on tullut niin paljon päästöjä ilmakehään, että yhden pienen valtion toimet vaikuttavat vähäisiltä.

Pelottaa vain se, että sitten kun tuhot yltävät tänne asti, ilmaantuu populistien joukko, joka alkaa syyttää tiedemaailmaa siitä, ettei meitä varoitettu ajoissa.

Tiedevastaisuus, totuuden vastaisuus, pelottaa oikeasti. Jo nyt on valheille keksitty kiertoilmauksia kuten "vaihtoehtoinen fakta" tai "rinnakkainen totuus".

Kannattaa muistaa myös, että fasismi, jota nyttemmin kutsutaan myös oikeistopopulismiksi, ei ole mikään kansan syvien rivien äänenkannattaja. Sellaisena se toki mieluusti esittäytyy. Se saattaa käyttää demokratiaa hyväkseen valtaan päästäkseen (kuten 1920- ja 1930 -luvuilla Euroopassa nähtiin), mutta valtaan päästyään se alkaa heti purkaa demokratiaa väkivaltaisesti.

Joku on ehkä ihmetellyt, miten Venäjä liittyy nykyisin kuvaan fasismin nousussa Euroopassa ja Amerikassa. No kas siten, että Putin on aina toivonut länsimaisen demokratian alkavan näyttää huonolta vaihtoehdolta, jottei hänen oma kansansa alkaisi haikailla moisen perään. Siksi kaaoksen ja hämmennyksen luominen länsimaihin ruokkii Putinin etuja, ainakin hänen omasta mielestään. Siihen oiva keino hänelle on oikeistolaisten ääriliikkeiden ja valemedioiden tukeminen länsimaissa.
On tavattoman ironista ja irvokasta, että äärioikeisto haukkuu demokratian kannattajia "kommunisteiksi", vaikka heidän oma suurin tukijansa ihailee mm. Stalinia ja Neuvostoliiton suuruuden aikaa.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2974
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja skorpioni » 15.1.2020 07:57:24

Caruna-kaupan, yhteiskunnan toimivuuden kannalta erittäin tärkeän ja myös varmaa tuottoa tekevän valtakunnan sähkönsiirtoverkon myymisen ylikansallisille sijoittajille tähän asti salaiset tiedot on nyt ainakin osittain julkisia. Muta oletteko huomanneet, tiedotusvälineet ovat hyvin hiljaa. Hissun kissun ettei tule puheita.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 332
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 16.1.2020 13:46:26

Sähkön siirtohintoja olisi ehdottomasti saatava alennettua. Nykyisellään ne rasittavat just köyhien budjettia, heillä nimittäin kuluu pienistä tuloista suhteessa suurempi osa tällaisiin välttämättömyyksiin kuin esimerkiksi sähkö.

Mutta sähkön siirtohinta voi vain ja ainoastaan nousta.

Ei nimittäin ole kilpailua, eikä tule. Käytännössä mahdotonta kenenkään rakentaa toista sähköverkkoa rinnalle ja yrittää kilpailla.
Ei myöskään ole mitään mahtia joka voisi ties missä maailmankolkassa asuvien pääomansijoittajien voitontahtoa hillitä.

Sähköverkko oli meidän omaa kansallisomaisuuttamme, johon me saimme omistajina sanoa miten hinnoitellaan ja miten laajennetaan ja miten pidetään kunnossa. Se myytiin pois. Takaisin tarttis ostaa. Vaikka se kerran kirpaisisi niin sittenpä se meidän oliosi.

Voittoa se tuottaa väkisin, ja nekin voitot tarvittaisiin ihan valtion omaan pussiin. Kyllä sinne mahtuisi.

Mutta, ne jotka myivät, eivät tietenkään suostu tunnustamaan että tuollaiset luontaiset monopilit ja kriisiaikojen varalta ehdottomasti omassa määräysvallassa pidettävät rakenteet kuuluisivat yhteiskunnalle ja Suomelle. Tässä olisi siitä kansallismielisyydestä ja isänmaallisille ehkä ollut hiukan ajateltavaa. Oliko se nyt jotenkin isänmaallista myydä johdot ja tolpat ja niitä varten lunastetut maa-alueet ja muuntajat ja yksinoikeus sähkönsiirtoon ylikansallisille firmoille joiden omistajat saattavat olla ihan mistä tahansa?
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7588
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 17.1.2020 04:59:42

skorpioni kirjoitti:Caruna-kaupan, yhteiskunnan toimivuuden kannalta erittäin tärkeän ja myös varmaa tuottoa tekevän valtakunnan sähkönsiirtoverkon myymisen ylikansallisille sijoittajille tähän asti salaiset tiedot on nyt ainakin osittain julkisia. Muta oletteko huomanneet, tiedotusvälineet ovat hyvin hiljaa. Hissun kissun ettei tule puheita.


En kommentoi nyt Carunaa vaan tiedotusvälineitä. Nehän eivät suinkaan pyri olemaan hiljaa, vaan varsinkin eräät tiedotusvälineet iskevät kuin sika limppuun aina kun löytyy pienikin syy tehtailla raflaava lööppi, saati jos joku vainoaa skuupin.

Iltapäivälehdet vajosivat jopa niin alas taannoin, että menivät vääristelemään otsikossaan sisäministerin jotakin lausuntoa saadakseen kohua aikaan. Lisäksi Iltapäivälehdistössä on sellaisiakin ns. toimittajia kuin Timo Haapala, jotka käyttävät sanan säilää sumeilematta mihin tahansa kohun nostattamiseen.
Toivottavasti iltapäivälehdissä ei kuitenkaan olla ihmeissään, miksi niitä joskus kutsutaan kansan suussa "iltapaskaksi". :roll:

Kolumnisti Saku Timonen on usein kirjoittanut varsinkin siitä, millaisia pahanilman lintuja tiedostusvälineet ovat olleet nykyistä hallitusta kohtaan. Alussa, varsinkin viime kesänä ja syksynä sävy oli kaikkia hallituksen toimia kohtaan tyyliä "ei onnistu, pieleen menee, vaikeuksissa ovat." No ei siinä mitään, mutta kun ei edellistä Sipilän hallitusta niin nuivasti kohdeltu sen aloittaessa paljon puhuttua urakkaansa 2015.

However, minä arvostan suuresti Suomen lehdistönvapautta ja sananvapautta. Suomessa on ollut kautta aikain maailman vapaimpiin kuuluva tiedonvälitys, ja maailman lehdistönvapausindeksissä Suomi on tainnut olla top 5:ssä niin kauan kuin indeksiä on mitattu. Pitkään on oltu kärkisijallakin, viimeisimmän rankkauksen mukaan sijalla 2.
Tätä vapautta ei kuitenkaan pitäisi lööpinhimossa käyttää väärin niin, että objektiivisuus, totuudenmukaisuus ja journalismin periaatteet vaarantuvat. Oikeiden tiedotusvälineiden täytyy säilyttää luotettavuutensa verrattuna möliseviin ja vihaa kylväviin valemedioihin ja trollijulkaisuihin, jotka vaikuttavat lähinnö vain verkossa.


Sähköverkko oli meidän omaa kansallisomaisuuttamme, johon me saimme omistajina sanoa miten hinnoitellaan ja miten laajennetaan ja miten pidetään kunnossa. Se myytiin pois. Takaisin tarttis ostaa. Vaikka se kerran kirpaisisi niin sittenpä se meidän oliosi.


Tämäkin on vähän jännä mielikuvan luominen, että Caruna olisi ollut Suomen ainoa sähköverkkoyhtiö. Kun eihän se ole. Pikainen googletuskin sähköverkoista johtaa energia.fi -sivustolle, jossa kerrotaan seuraavaa:

Suomen suurimmat jakeluverkkoyhtiöt ovat Caruna Oy, Elenia Oy ja Helen Sähköverkot Oy. Yhteensä Suomen viisitoista suurinta sähköverkkoyhtiötä kattoivat yli 70 prosenttia jakeluverkoista, sähkön käyttäjistä ja yhtiöiden liikevaihdosta. Kaikkein pienimmät sähköverkkoyhtiöt Suomessa toimivat yhden kunnan alueella ja palvelevat muutamaa tuhatta asiakasta. Suurin osa Suomen noin 80 jakeluverkkoyhtiöstä onkin kunnan tai kuntaenemmistöisen osakeyhtiön omistuksessa.

Suomen kantaverkkoa valvoo ja kehittää vuonna 1996 perustettu Fingrid Oyj. Siitä Suomen valtio omistaa 53 % ja vakuutusyhtiö Ilmarinen 20 %.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2974
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja skorpioni » 17.1.2020 10:37:57

Mitä mielikuvaa yritetään ajaa sillä että korostetaan suomessa olevan muita sähkönsiirtoyhtiöitä? Että valitse niistä?

Mielelläni valitsisin. Maksaisin mieluummin sellaiselle jonka voitot jäisi suomeen ja ne käytettäisiin suomen hyväksi.

Ei sitä voi valita. Me joille sähkö tulee carunan johtoja pitkin maksamme sen mitä caruna määrää. Ovat määränneet että joka vuosi tulee hinta nousemaan 15 prosenttia. Ikinä ei laske kun kilpailua ei ole. Pitikö Vadelmamunkin puolustaa kauppaa vain siksi kun vihreät kannattivat myymistä? Vai onko joku hyvä peruste miksi kannatti myydä pois?
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 332
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 17.1.2020 11:13:03

Tästä nyt piste kepulle:

https://www.suomenmaa.fi/keskusta-nyt/keskustan-karna-esittaa-vesiyhtioiden-yksityistamisen-estavaa-lakia--34puhdasta-vetta-ei-voi-alistaa-markkinatalouden-mekanismeille34-6.3.573056.1c8d1ab218?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork&fbclid=IwAR1yhR9uJGIGkadfYVC34RXfM6AcbsGPWBDKpjon-8MJtWWFwBtA37Qi_5M

Kannattaa lukea perustelut.

Kun Caruna myytiin, hallituksessa vain yksi vassari vastusti. Voi hyvinkin olla niin että kun yhteiskunnan alasajoa jatketaan ja kaikki toiminnot pyritään muuttamaan rajuksi rahastukseksi -ja voittojen virraksi ylikansallisille yhtiöille- alkaa epäilyksen ääniä kuulumaan muualtakin. Ikävää vain että käytännössä esimerkiksi carunan osalta taitaa olla myöhäistä. Se etukäteen ilmoitettu jokavuotinen rankka hinnankorotus on nyt todellisuutta, eikä hinnanalennukseen taida olla mitään mahdollisuutta. Pommi se tietysti on, jossain vaiheessa tulee se raja jossa pienituloisilla ei rahaa riitä sähkön ostamiseen. Mutta mitä sitten? Laitetaanko valtiolta tulonsiirtojärjestelmä jossa verovaroista vuosi vuodelta enemmän lähetetään sijoittajien tileille? Kun se ei näy suoraan köyhän rahapussissa vaan välillisenä verojen kautta niin silmät voi sulkea ?
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7588
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 17.1.2020 14:11:14

skorpioni kirjoitti:Mitä mielikuvaa yritetään ajaa sillä että korostetaan suomessa olevan muita sähkönsiirtoyhtiöitä? Että valitse niistä?


Ei se ole mielikuvan luomista, vaan tosiasia. Suomessa nyt vaan on monia sähkönsiirtoyhtiöitä ja sillä sipuli. Kai nyt tosiasioillakin on jotain merkitystä, vaikka sitä vissiin vähän vanhanaikaisena asenteena pidetäänkin nykyajan intternetin ihmeellisessä maailmassa? :)

skorpioni kirjoitti: Pitikö Vadelmamunkin puolustaa kauppaa vain siksi kun vihreät kannattivat myymistä? Vai onko joku hyvä peruste miksi kannatti myydä pois?

Olkinukke on aina niin riemastuttava keskustelumetodi. Eli pistetään toisen suuhun sanoja kuten "puolustaa kauppaa", vaikka kukaan ei ole puolustanut mitään kauppaa.
Kyse oli vain siitä tosiasiasta, että Caruna ei ole Suomen koko sähköverkko, vaikka niin sitkeästi väitetään jostain syystä.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2974
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 17.1.2020 14:16:54

vadelmamunkki kirjoitti:
skorpioni kirjoitti:Mitä mielikuvaa yritetään ajaa sillä että korostetaan suomessa olevan muita sähkönsiirtoyhtiöitä? Että valitse niistä?


Ei se ole mielikuvan luomista, vaan tosiasia. Suomessa nyt vaan on monia sähkönsiirtoyhtiöitä ja sillä sipuli. Kai nyt tosiasioillakin on jotain merkitystä, vaikka sitä vissiin vähän vanhanaikaisena asenteena pidetäänkin nykyajan intternetin ihmeellisessä maailmassa? :)

[


Nyt on kyllä ihmeteltävä.
Voi saakeli taas minunkin tyhmyyttäni. Kun en ole huomannut lainkaan tutkia mikä niistä yhtiöistä halvimmalla minun mökkiini sähköä siirtäisi. Tottakai ostaisin siirron halvimmalta -tai sitten semmoiselta joka olisi joko yhteiskunnan tai ainakin niin selvästi suomalaisten vaikka paikallisten osuuskuntien omistuksessa että voitot jollain tavalla tulisivat meidän hyödyksemme.

Muta, nyt tarvitaan asiallisia ja selkeitä neuvoja, Vadelmamunkki. Miten saan sähkönsiirron mökkiini kilpailutettua? En osaa.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7588
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 17.1.2020 14:35:19

^ Sitä en tiedä enkä nyt ala ottamaan selvää, koska minulla on ihan tarpeeksi oman "mökkini" eli yksiöni sähkössä. Siihen menee noin 16 - 18 euroa kuukaudessa, karkeasti arvioiden. Mutta tarkoitukseni oli vain kertoa tosiasia, että Caruna ei ole Suomen ainoa sähkönsiirtoyhtiö. Jos tämä tosiasia kovasti hiertää, niin sorry, :)


mies metsänreunasta kirjoitti: Pommi se tietysti on, jossain vaiheessa tulee se raja jossa pienituloisilla ei rahaa riitä sähkön ostamiseen. Mutta mitä sitten? Laitetaanko valtiolta tulonsiirtojärjestelmä jossa verovaroista vuosi vuodelta enemmän lähetetään sijoittajien tileille? Kun se ei näy suoraan köyhän rahapussissa vaan välillisenä verojen kautta niin silmät voi sulkea ?


Tapahtui mitä hyvänsä ja teki hallitus mitä hyvänsä tulonsiirtojen eteen, eiköhän ole niin että sama virsi jatkuu joillakin täsmälleen samanlaisena vuosikymmenestä toiseen.
Aina on riistäjän ruoska selkään soittamassa ja nälänhätä ovelle kolkuttamassa vaikka ongelmat johtuisivat siitä että yltäkylläisyyttä alkaa olla liikaakin.

Paljonko Suomen kansa pisti menemään rahaa juuri parin viime kuukauden sisään? Black Friday, joulu, uudenvuoden paukut ja raketit? Sijoittajathan ne kaikki rahat vei, ei ollut suomalaisilla pistää mihinkään turhaan krääsään ja mälläykseen euroakaan, koska köyhyys aina vieraanamme?
Ei ole minullakaan ollut rahaa edes viinaa juoda ikänäni, kun sähkölaskuun mennyt sekä tienatut että lainatut rahat aina.

Mutta koska sähkö ilmeisesti on loppumassa, niin valitetaan nyt tästä köyhyydestämme sen aikaa kun voimme, tällä sähköisellä alustalla ja näillä sähköisillä laitteillamme. Nämä sähkölaitteetkin ovat meiltä kovasti vöhenemään päin. Kyllä näitä varmaan vanhoina hyvinä aikoina oli paljon enemmän käytössämme, kun Carunaa ei vielä oltu myyty.


Jos sanoisin että sähkö kuuluu perusasumiskustannuksiin, ja asumiskustannukset kuuluvat sosiaaliturvan ja toimeentulotuen piiriin, niin siitäkin nousisi varmaan poru ja mielenpahoitus. Vai että sosiaaliturvaa suosittelee, ettäs kehtaa!
Vaikka se sosiaaliturvakin tiemmä juuri sitä tulonsiirtoa on, mutta eihän sekään kelpaa. Tärkeintä mielenpahoittaminen ja mariseminen, oli asiat miten päin hyvänsä.

Tämä maa taitaisi tosiaan tarvita sen persuhallituksen vähäksi aikaa. Ihan niin kuin opetukseksi. :idea:
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2974
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Politiikka, uskonto, jne.

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 17.1.2020 14:47:50

Ihan viisaana vaihtoehtona en pidä sitä että kasvatetaan tulonsiirtoja veronmaksajilta noille yhtiöille. Kannattaa muistaa että yhteiskunnan tuloista suurin osa tulee välillisestä verotuksesta, joka kohdistuu kovimmin pienituloisiin .

Ja sitten tuohon varsinaiseen aiheeseen.
Ei se kilpailuttamisohjeen antaminen ole edes viitsimiskysymys. Sähkönsiirtoa en voi käytännössä ostaa keneltäkään muulta, koska caruna omistaa omistaa tänne tulevat johdot ja tolpat. Ainoa mahdollisuus on maksaa niin paljon kuin hinnaksi määräävät. Ja joka vuosi edellisvuoden hintaan joku 15 prosenttia lisää, eli joskus tulee vastaan raja jossa en pysty maksamaan. Aika tarkalla kun ovat tuloni jo nyt.

Vesi on seuraava jossa tulee sijoittajien ja yhteiskunnan edut ja tarpeet vastakkain. Onneksi meillä on toivoa, nyt laittaa jo hanttiin vähän useampi. Keskustan Kärnä just esittää lakia joka kieltäisi kunnallisten vesilaitosten myynnin yksityissijoittajille. Hyvä!

Nyt tulee sitten tarkistamaton väite, johon tänään törmäsin. Jos jollain on faktantarkistukseen mahdollisuus niin olisi hyvä tutkia voiko tuo olla totta:
"Usassa on alueita, joissa vesimonopolin ostanut yhtiö on kyennyt kieltämään jopa sadeveden keräämisen, kaivoista puhumattakaan."

Jos totta on, niin aika hurjaa. Jos tännekin saadaan vapaa markkinatalous yhtä puhtaana niin voiko tulevaisuudessa caruna kieltää omat aurinkopaneelit ja tuulimyllyt ja aggregaatit ja polkupyörän dynamot ja muut sähköntuottamisvehkeet? Koska heillä on oikeus johonkin alueeseen jne...
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7588
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa